murat 124 gösterge anlamları / ŞAHİN KİLOMETRE GÖSTERGE PANELİ

Murat 124 Gösterge Anlamları

murat 124 gösterge anlamları

Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

Murat
1   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
cevap yaz

sayfa 1
ibrahim kıraslan

11 yıl önce - Sal 30 Ağu ,

TÜR » Murat





Wowturkey ailesinin yerli otomobillere karşı,antika otomobillere karşı sevgisini görünce bu başlığı açacağım en doğru adres burasıdır diye düşündüm.

Türk otomotiv sektörünün demirbaşları,günümüze kadar uzanan bu yolun kilometre taşlarıdır Murat seafoodplus.infoş fabrikasının kurulmasıyla beraber üretilen Murat lerin yerini almış olan kasa olarak daha büyük araçlardır.



(+)

yılında,Murat lerin üretiminin sonlanmasıyla birlikte Murat ler üretilmeye başlanmıştır yılına kadar murat ismiyle, motor olarak üretilen bu araçlar, yılında kartal(station),doğan ve şahin versiyonlarına sahip olmuştur.

yılından itibaren üretilmeye başlanan kartallar alçak tavanlı,demir tamponlı ilk jenerasyon kartallardıseafoodplus.info araçlar yılında yüksek tavana ve plastik tampona sahip olmuşlardır.



(+)

sonrası kartal



Murat Doğan ilk olarak yılında yuvarlak farlı,italyan gösterge paneli,5 vites, motor,t stop olarak üretildi yılının ortalarına kadar bu şekilde devam etti.



yılının ortalarında murat doğan şekil değişseafoodplus.infoda supermirafiori modeli baz alınarak yenilenen model,o zamanlar,Türkiyenin en çok satan modeli oldu.



(+)



Tabi bu süre zarfı içerisinde üretilen şahinlerde yılına kadar fazla bir değişiklik olmadı yılından itibaren kelebek camsız ön kapılar,kareden yuvarlağa döndürülen farlar dışında tabi.






(+)

yılında tofaş,kartal ve doğan modellerinde yeniliğe seafoodplus.infoın tavanı yükselirken,doğan tampon ve jant değişikliğine seafoodplus.info bu arada ilk jenerasyon doğanlarda kullanılan ön tamponlar yılına kadar kartallarda kullanılmaya başlandı.
Doğan modellerinde klima opsiyonel donanıma dahil edildi.



Ve tabiiki tofaş hakkında konuşulacak,tartışılacak o kadar ayrıntı var ki

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+6

seafoodplus.info Sade

11 yıl önce - Pts 12 Eyl ,

Güzel bir çalışma olmuş.

Ellerine sağlık.

 mesajı beğendiniz mi?

sinanucar
11 yıl önce - Pts 12 Eyl ,

güzel bir çalışma, elinize sağlık..

Alıntı:
Murat Doğan ilk olarak yılında yuvarlak farlı,italyan gösterge paneli,5 vites, motor,t stop olarak üretildi yılının ortalarına kadar bu şekilde devam etti


ilk doğan'lar, 4 vites olmalı, ta ki kare farlı- yan tarafında " -5 vites" yazan, ve üstü modellere kadar.

 mesajı beğendiniz mi?

Patron

11 yıl önce - Pts 12 Eyl ,

Genelde burun kıvırılan, nedense biraz aşağılanan bir otomobildir.
Doğan görünümlü Şahin lafı ile Türkçemize bir deyim olarak girmiştir.
(Yoksa tersi miydi?)
Tanıtım başlığında FİAT kelimesi geçmediği için ben yazayım, aslında bu araç İtalyan tasarım Fiat'dır.
Ucuz araç olarak çeşitli ülkelerde çeşitli isimler ile üretilip pazarlanmıştır.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

murat

11 yıl önce - Pts 12 Eyl ,

İlk modelleri görüntü olarak çok zarif görünür. Ancak bu özellik onun bir dezavantajı olmuştur. Zira kapılarının ince olmasından dolayı İtalya'da çok tutulmadı.



 mesajı beğendiniz mi?

ibrahim kıraslan

11 yıl önce - Pts 12 Eyl ,

Alıntı:
ilk doğan'lar, 4 vites olmalı, ta ki kare farlı- yan tarafında " -5 vites" yazan, ve üstü modellere kadar.


doğanlar ilk üretildiği günden beridir 5 vites olarak üretildi,zaten doğanı isim olarakta,özellik olarakta,o zamanların en büyük avantajı olarakta farklı kılan,5 vites olma özelliği idi

 mesajı beğendiniz mi?

nedim83

11 yıl önce - Prş 06 Ekm ,

ilk arabamiz 77 model sarı renkli idi. ikinci arabamiz 78 model beyaz seafoodplus.infoğan görünümlü seafoodplus.infodaki uzun sinyalleri komple seafoodplus.infoi deri döşemeliydi

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

leventdlo
11 yıl önce - Prş 06 Ekm ,

79 modelde bizde vardı. rengi yeşildi. alındığında çok sevinmiştik. babamın ehliyeti bile yoktu. binanın park yerine çekildi babam ehliyet alana kadar ay durdu. mahallede ne havamız olmuştu ama

 mesajı beğendiniz mi?

ibrahim kıraslan

11 yıl önce - Cmt 08 Ekm ,

aaah ah,hiç unutmam,küçücüğüm daha, yaşlarındayıseafoodplus.info işyerinin füme renkli şahini ile gelmişti bi öğlen vakti,bi yere gidiyorduk ama nereye hatırlayamadım.ön koltuğa oturttu beni,önümdeki torpido kapağındaki murat yazısı hafızama öyle bir kazınmışki,en küçük ayrıntısına kadar hatırlıyorum

 mesajı beğendiniz mi?

Necdet Cevahir

11 yıl önce - Cmt 08 Ekm ,

Bidiğim kadarıyla İtalya'da Fıat , İspanya'da Seat , Türkiye'de Murat ve Rusya'da Ziguli olarak üretiliyordu..



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

sayfa 1

cevap yaz

1   sonraki »

ANA SAYFA -> ULAŞIM
 

Reklam

Yıl Karlı bir kış günü zorlu bir O yolculuğundan sonra, şimdi üzerinde Büyükşehir binasının yükseldiği Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne (AŞOT) indim.

Benim gibi yaşı geçkince olanlar bilir; AŞOT’da taksiler uzun bir sıra yaparlar, buradaki sıraya riayet edilerek taksilere binilirdi. Gönlümden geçen temiz bir veya &#;64 Chevrolet bulup bu güzel otomobillerin keyfini çıkararak eve ulaşmaktı.

Şansıma portakal rengi yepyeni bir Murat denk geldi. O yıllarda taksilerde sarı renk standart değildi. Her renk taksi vardı. Taksiler cam altlarındaki damalı şeritlerinden anlaşılırdı.

Portakal rengi de Tofaş&#;ın bu konuda bir öncülüğüydü. Bu renk Murat &#;ler o yıllarda taksici esnafına özel olarak üretilmişlerdi. Piyasaya satışı yoktu. Sanıyorum esnaf olduğunu belgeleyenlere cüz’i de bir indirimi vardı.

Ben Chevrolet keyfi yapmayı beklerken bu otomobilin denk gelmesine bozulmuştum aslında. Ama yine de denemeye değer buldum ve ön koltuğa oturdum.

O yıllarda terminaldeki bir başka alaturka usul ise aynı yöne gidecek başka yolcu varsa onu da almaktı. Yani diyelim ki Küçükesat’a gitmek için bindiğiniz bir taksiye yine Küçükesat’a veya Kavaklıdere, Seyranbağları gibi yakın semtlere gidecek bir başka yolcu da -sıkışmamak kaydıyla- alınırdı. Bu şekilde siz Küçükesat’a 10 TL verecekseniz 7,5 verirdiniz. Kavaklıdere yolcusu da 7,5 verince taksici bu güzergahta 10 değil 15 TL kazanır, siz de 2,5 TL az para vermiş olurdunuz.

Ben binip de Kavaklıdere’ye gideceğimi söyleyince taksici kapıyı açıp seslendi, bir de Çankaya yolcusu bayan buldu. O da arka koltuğa yerleşince hareket ettik.

O yıllarda yerli otomobillere çok sıcak bakılmazdı. Anadol fiberglas yapısı ve de tek kapılı oluşundan, Renault 12 önden çekiş gibi o zamanda bilinmeyen bir sisteme sahip oluşundan, Murat ise çok ince sacdan imal edilmiş olmasından dolayı çok sert eleştirilere tutulur ve kaya gibi sağlam, yayla gibi ferah Amerikan otomobillerine alışmış insanlara ters gelirdi.

Bindiğim portakal rengi Murat yepyeniydi. Veglia Borletti markalı kilometre sayacında henüz dört hane dolmuştu. On bin kilometre bile yapmamıştı.H er tarafı pırıl pırıl tertemizdi. Dışarıdaki portakal rengi içeride de cam altlarında üç-dört parmaklık şeritlerde kendini gösteriyordu.

Otomobilin içerisinde o zamana kadar hiçbir Amerikan otomobilinde duymadığım ilginç bir yeni otomobil kokusu vardı. Bu koku şoförün kalorifer sistemine eklediği toz vanilya kokusu ile birleşerek çok ilginç bir hal alıyordu.

Otomobilin içerisi ise adeta soba yanıyormuşcasına sıcaktı. Üzerimdeki palto bile hemen fazla gelmişti. Şoför zaten içeride ince bir kazakla oturuyordu. O yıllardaki diğer otomobillerde kışın görmeye alıştığımız camlardaki buğulanmadan zerre kadar eser yoktu. Bütün camlar pırıl pırıl ve açıktı. Ön tarafta alttan ayaklarıma doğru yoğun bir sıcaklık geliyordu.

Daha güneş doğmamıştı. Ortalık karanlıktı. Otomobilin farları ortalığı ışıl ışıl aydınlatıyordu. Daha sonradan Carello marka olduğunu öğrendiğim bu far sistemi Amerikan otomobillerindeki “sealed beam” atom farlardan çok daha başarılıydı.

Otomobilin her tarafında muhtelif renk ve ebatlarda ampuller vardı. Frene basılınca pedallar tarafından kırmızı bir ışık huzmesi çıkıyordu. Direklerde adeta vapurlarda olduğu gibi iskele ve sancak belirlemek üzere kırmızı ve yeşil küçük lambalar, arka cam üzerinde eski Magirus otobüslerin iç lambalarına benzer uzun ama turuncu ışık veren bir lamba, arka cam direklerinde mavi, yeşil ve mor kombinasyonlu bir ışık demeti vardı ve bunlar otomobilin içini adeta bir pavyon havasına sokuyordu.

Bu renk kartelasını detaylı incelemek için geriye dönüp baktığımda arkada oturan ilave müşteri çirkin bayan bile gözüme bir değişik görünmüştü. Bu kadar lambanın birlikte yanması, açık farlar, çalışan kalorifer motoru, Mitsuba markalı çat çat korna hep aküyü bitirici aletlerdi. Ama Murat bunları kaldırabiliyordu demek ki.

Halbuki o yıllarda kullanılan pek çok otomobilde şarj sistemi motor devriyle bağlantılı dinamolu sistem olduğundan, küçük duraklamalarda motor devri düştüğünde bile göğüste şarj lambası “gen” kıpkırmızı kızararak ikazını anında verirdi. ise her konumda yeterli akımı çıkaran alternatörlü bir sisteme sahipti.

Otomobilin yolda gidişi de çok güzeldi. Hoş bir motor sesi vardı ve kulakları tırmalamıyordu. Şoför de otomobili oldukça devirli kullanıyordu. Dört vitesli şanzuman viteslere geçişte “şık, şık” diye ses veriyordu.

İlk kalkışlarda çok da ataktı. Kızılay’da trafik ışıklarından kalkışta yanımızdaki Amerikan otomobilleri kendilerini toplayıncaya kadar biz neredeyse Bakanlıklar’ı bulmuştuk. Oldukça seri bir otomobildi. Bu gidiş tarzını görünce benim kanaatim değişiverdi.

Arkadaki bayan biraz acelesi olduğunu, şimdiki Atakule civarında bir yerde oturduğunu ,önce onun inmesine müsaade edersek sevineceğini söyleyince ben bunu seve seve kabul ettim. Çünkü &#;ü aynı zamanda Çankaya Yokuşu’nda da test etme fırsatı yakalayacaktım.

Bu yokuşu iyi durumdaki düz altı silindirli ve üç vitesli Amerikan’lar ikinci vitesle çıkabiliyorlardı. Citroen ve Peugeot gibi Fransız otomobillerinin &#;lı modelleri ise kimi zaman iki kimi zaman ise düz birinci viteste oldukça zorlanarak çıkıyorlardı.

Kuğulu Park’ı geçince rampanın tam altında önümüze arşeleri (boynuz da denir) atmış bir Farabi-Yıldırım Beyazıt Meydanı çalışan Ansaldo troleybüsü çıkıverince mecburen durduk. &#;Halbuki belki aşağıdan biraz kaptırsa daha rahat çıkabilirdi&#; diye aklımdan geçirdim.

Troleybüsü geçtik, bizim şoför yine devirli kullanmaya devam ediyor, olabildiğince limitleri zorluyordu. Birinci vites, iki ve de üç derken yokuşun ortalarına kadar devir hiç düşmeden geldik. Buradan sonra devir hafifçe düşmesine rağmen araba bayılmadı. Hatta yukarıya doğru bu yarı baygın haldeyken şoför bir de dördüncü vitesi denedi ama tabii yemedi. Zaten yolcunun ineceği yere de gelmiştik. Durup bayanı indirdik.

Yokuş yukarı yüksek devir bizim ’ün hararet saatinde ufak bir oynama yaptı. Dimdik duran hararet saati (dik olduğunda 90 derece olduğu anlaşılır) birazcık sağa doğru eğildi. Ama kırmızı bölümü bulmadı. Fakat kalorifer artık tamamen içinde kok kömürü yanarken kıpkırmızı olan sobalar gibi ısıtmaya başladı. Şoför alçak devirde çalışan kalorifer motorunu kapatmak zorunda kaldı.

Yokuştan aşağı inerken de vitesi dörde takıp ayağını gazdan çekti. Bu en güzel motor soğutma metodudur. Hararet göstergesi de bu defa sola doğru yatarak 90 derecenin altına indi.

Eve geldiğimde otomobilden inerken bu otomobillere haksızlık ettiğimi, aslında gerçekten o yıllara göre üstün otomobiller olduklarını, bazı teknolojik gelişmeleri bize gösterdiğini anladım. Kendim kullanmasam da otomobil hakkında fikir sahibi oldum.

Kısaca Murat lerin özelliklerini de yeniden hatırlayalım isterseniz.

1. Amerikan otomobillerinin aksine bu otomobil direksiyondan değil yerden vitesliydi. Ve dört ileri vitese sahipti. Dört silindirli motoru Amerikan malı motorlara sistem olarak çok benzerdi, hatta minyatürü bile diyebiliriz. Çift boğazlı mükemmel bir karbüratöre sahip oluşu ve motorda yakalanan yüksek performans sebebiyle yürürken d/dak. gibi o yıllara göre çok yüksek sayılabilecek devirleri çok rahatlıkla yakalayabiliyordu. Dolayısıyla ilk kalkışlarda Amerikanlara göre çok seriydi.

2. Fren pedalına basmak şöyle dursun neredeyse dokunmakla çok güzel fren mesafeleri yakalanabiliyordu. Bunun sebebi de dört tekerlekte de mevcut disk fren ve vakum yardımcılı fren sistemiydi. Hatta arka tekerleklere giden hidrolik miktarını aracın ağırlığına göre ayarlayan bir regülatör sistemi ile adeta arka frenlerin tutması bile önlenmişti. Bugün bile çuvalla paralar ödeyerek aldığınız pek çok lüks marka otomobilde arka frenler ucuzluğu dolayısıyla kampanadır.

3. Bugünlerde artık özellik bile sayılmayan gece için çift kırılmalı pozisyona getirilerek farlardan gözleri koruyan iç ayna bile üretildiği yıllar için birer ilkti.

Çakmak, güneşlik, güneşlikte makyaj aynası, dört kapıdan birden kumandalı güçlü iç aydınlatmalar ( sonrası modellerde sadece ön kapılardan kumanda vardır) gibi küçük ayrıntılar da bu otomobilin artılarıydı.

4. Benzin miktarının çok azalmasıyla yanan kırmızı ikaz lambası da bir ilkti. Veglia Borletti markalı çok fonksiyonel gösterge paneli, elle pompalı da olsa cam yıkama tertibatının bulunması, direksiyonu da kilitleyebilen kilitli kontak anahtarı, çift hızlı silecekler gibi çok küçük ayrıntılar o yıllarda normal otomobillerde rastlanılmayan donanımlardı.

5. Yukarıda da anlattığım gibi; o yıllarda otomobilde kış yolculukları bir ızdırap olurdu. Buğulanan ve hatta buz tutan camlar, donan eller ve ayaklar bu yolculuğu çile haline getirir, kimse yola çıkmak istemezdi. Otomobilde kalorifer olabileceği, kışın da sıcacık, buğusuz yolculukların yapılabileceği ve hatta otomobilde palto çıkarılarak oturulabileceği Murat ile anlaşıldı.

6. Bu lükslere bir de otomobilin bütün koltuklarında aynı anda yaşanan sinema salonu gibi görüşü de eklemesek olmaz. Murat ile yakalanan bu geniş ve panoramik görüş açısı şimdilerde aerodinamik kaygılara yenik düştüğünden bu tür bir görüşe şimdilerde sadece otobüslerin en ön koltuklarında rastlayabilirsiniz.

Bütün bu özellikler ise çok basit, kübik, yalın ve anlamlı dizaynla birleşir. Murat genel görünümü hepimizin çocukken “bir otomobil resmi çizsene” komutuyla çizdiğimiz basit otomobil resimlerinin hayata geçirilmişidir.

Son bir sözle konuyu bitireyim. Fiat’ın bugün üretttiği en pahalı ve de lüks otomobillerinde bile anlattığım modelinden geliştirilerek gelme pek çok parça olduğundan emin olabilirsiniz.

Uzatmayalım; bu taksi yolculuğu benim o yıllarda üretilen yerli montaj otomobillere bakış açımı çok değiştirdi. Hatta eve girerken ileride param olduğunda bir almaya kendi kendime söz verdim.

seafoodplus.info Sade

12/

Not:Bazı resimler Murat el kitabından alıntıdır.

*** OTO ELEKTRİK *** ( sayfa)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtplvc

    Sayın abim teşekk&#;r ederim, d&#;n arabamı garja &#;ektim olduk&#;a geniş va sıcak bir alan, &#;nce yeni aldığım motor yağını ve bujileri değiştirdim, sonra marş dinamolarının k&#;m&#;rlerini, daha sonra kaloriferi s&#;k&#;p hem motora bakıp hemde kalorifer radyot&#;r&#;n&#; temizlemek istemiştim ancak vites konsolunu s&#;kt&#;kten sonra zor aolduğunu (Dağıtınca toplayamayacağımı.) d&#;ş&#;nerek dokunmadım ancak havalandırma kanalların da ciddi sorunlar va ağrızalar olduğunu farkettim bunların onarımını yaptım. daha sonra arka kampanayı s&#;kerek i&#;ini temizledim, bu arada diğer sorunumu aktarayım.

    &#; N E M L İ : aks bilyalarından olduğunu d&#;ş&#;nd&#;ğ&#;m ciddi bar ses oluşmya başladı arabamdan 60 - 70 km hızla normal seyrederken yolda bir pır sesi geliyor ben ilk &#;nceleri gevşek olan cant kapağımın arasına hava alarak bu sesi &#;ıkardığını sandım "tır tır tır, pır pır pır " buna benzer bir ses ancak daha sonra aks bilyalarından olduğunu d&#;ş&#;nd&#;m/anladım şimdi aks bilyalarını kendim değiştirmek istiyorum bilgisi olan var ise ciddi anlamda bilgiye ihtiyacım var. Tofaşlarda aks bilyaları nasıl değiştirilir ?

    BİN BİLSENDE, BİR BİLENE SOR.


    ŞAHİN İE

    Merhabalar , arkadaşlar pazar g&#;n&#; boş oturmaktan sıkılıp kaloriferi s&#;kmeye karar verdim, ancak bin pişman oldum kalorifer radtot&#;r&#;n&#;n t&#;m bağlantılarını s&#;kt&#;m ancak cama giden kalorifer kanalından kurtarıp koloriferi yerinden s&#;kemedim tabi bunun i&#;in bayağı uğraştım saat, tekrar topladım ancak hi&#; i&#;ime sinmedi motordan gelen dırıltıyı kesmek i&#;in er ge&#; orayı s&#;kt&#;rmem kerekecek, tabi bu s&#;k tak esnasın da ne yaptım bilmiyorum ancak peteğe sıcak su gelmiyor arabanın i&#;i buz gibi sanırım zaten eskimiş olan vanadan kaynak lı ya tıkandı yada a&#; kapa dirseği sıyır dı, bu g&#;n onu alıp takacağım sizin bu konuda başka olabileceğini d&#;ş&#;nd&#;ğ&#;n&#;z durum var mı yani kalorifer başka sebepten ısınmıyor olabilir mi.

    Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR G&#;STERGENİN IŞIKLARI YANMIYO ARIZA SİGORTA ATTI KESİN AMA HANGİSİ ONUN SİGORTASI NASIL YAPARIZ BİLGİSİ OLAN ??




  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: seafoodplus.infonda

    ARKADAŞLAR G&#;STERGENİN IŞIKLARI YANMIYO ARIZA SİGORTA ATTI KESİN AMA HANGİSİ ONUN SİGORTASI NASIL YAPARIZ BİLGİSİ OLAN ??

    Service yazan sigorta onunki,sigortayı değiştirdiğin halde gene yanmıyosa s&#;kmen lazım g&#;stergeyi arkasındaki devrede bi arıza olmuş olabilir
  • Er
    1 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: elk_35

    quote:

    Orijinalden alıntı: seafoodplus.infonda

    ARKADAŞLAR G&#;STERGENİN IŞIKLARI YANMIYO ARIZA SİGORTA ATTI KESİN AMA HANGİSİ ONUN SİGORTASI NASIL YAPARIZ BİLGİSİ OLAN ??

    Service yazan sigorta onunki,sigortayı değiştirdiğin halde gene yanmıyosa s&#;kmen lazım g&#;stergeyi arkasındaki devrede bi arıza olmuş olabilir

    Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR. DOĞAN SLX 94 MODEL ARABAM VAR.G&#;STERGEDE AK&#; ŞARJ LAMBASI S&#;N&#;K OLARAK S&#;REKLİ YANIYOR. AMA AK&#;DE Bİ SORUN YOK SANIRIM. &#;&#;NK&#; LAMBALAR seafoodplus.info &#;ALIŞseafoodplus.info &#;ALIŞIYOR VE HEPSİ BİR ARADA &#;ALIŞIRKEN BİLE KESİNTİ seafoodplus.info&#;EN AK&#;Y&#; BİTİRDİM. VURDURDUK &#;ALIŞTI. BİRAZ SONRA KENDİNİ ŞARJ ETTİ AK&#;.YANİ AK&#; KENDİNİ ŞARJ EDİYOR. PEKİ NEDEN S&#;N&#;K HALDE S&#;REKLİ YANIYOR G&#;seafoodplus.info YANMIYOR.S&#;N&#;K seafoodplus.infoİ MOLAN VARSA YAZSIN L&#;TFEN




  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: u

    ARKADAŞLAR. DOĞAN SLX 94 MODEL ARABAM VAR.G&#;STERGEDE AK&#; ŞARJ LAMBASI S&#;N&#;K OLARAK S&#;REKLİ YANIYOR. AMA AK&#;DE Bİ SORUN YOK SANIRIM. &#;&#;NK&#; LAMBALAR seafoodplus.info &#;ALIŞseafoodplus.info &#;ALIŞIYOR VE HEPSİ BİR ARADA &#;ALIŞIRKEN BİLE KESİNTİ seafoodplus.info&#;EN AK&#;Y&#; BİTİRDİM. VURDURDUK &#;ALIŞTI. BİRAZ SONRA KENDİNİ ŞARJ ETTİ AK&#;.YANİ AK&#; KENDİNİ ŞARJ EDİYOR. PEKİ NEDEN S&#;N&#;K HALDE S&#;REKLİ YANIYOR G&#;seafoodplus.info YANMIYOR.S&#;N&#;K seafoodplus.infoİ MOLAN VARSA YAZSIN L&#;TFEN



    Ak&#; kendini şarj ediyo olabilir ama yeterli derecede mi?Bi elektrik&#;iye g&#;t&#;r&#;p şarjı &#;l&#;t&#;rmenizi tavsiye ederim.&#;l&#;&#;mden sonra net bişeyler s&#;yleyebiliriz




  • Onbaşı
    32 Mesaj
  • Onbaşı
    17 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: erhandemirdas

    Herkese selam.
    Şahin kara far i&#;in farin neresini boyatmak gerekir?
    Sayg.
    arkadaşlar 92 doğanL elektrik şeması lazım olanlar l&#;tfen yayınlarsa memnun seafoodplus.infocım var l&#;tfen
  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: sado

    arkadaşlar 92 doğanL elektrik şeması lazım olanlar l&#;tfen yayınlarsa memnun seafoodplus.infocım var l&#;tfen

    b&#;yle bi şema olduğundan emin misin,ben hi&#; rastgelmedim?
  • Er
    5 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: elk_35

    quote:

    Orijinalden alıntı: sado

    arkadaşlar 92 doğanL elektrik şeması lazım olanlar l&#;tfen yayınlarsa memnun seafoodplus.infocım var l&#;tfen

    b&#;yle bi şema olduğundan emin misin,ben hi&#; rastgelmedim?

    Alıntıları Göster
    s.a ustalar. benim 91 model canavar gibi doğan l var:) lakin bu canavarın birazcık elektrik sorunları var.
    &#;ncelikle sağ veya sol sinyal verdiğimde kadrandaki g&#;stergelerin ışıkları titreme yapıyor sinyalle uyumlu şekilde. radyo veya tavan lambasını a&#;tığımda ise herhangi bir kesilme veya titreme olmuyor.
    ikinci olarak ise d&#;rtl&#;leri yakmak i&#;in d&#;ğmeye bastığımda arada biryerde kontak a&#;ılıyor kontak kapalıyken. d&#;ğme aradayken oluyor bir anlık a&#;ılıyor sonra kapanıyor.
    bir de elektrikten mi bilmiyorum ama ara ara gazda giderken araba istop ediyor ş&#;yle oluyor ki giderken t&#;m g&#;c&#; kesilmiş gibi yavaşlıyor gaz basmama rağmen gaz almıyor araba ve yavaşlayıp istop ediyor. bu benzinlinde &#;alışırken hi&#; başıma gelmedi b&#;yle olay olduğunda hızla giderken arabayı vurdururak tekrar &#;alıştırıyorum durmadan ama vurduracak kadar hızlı değilsem araba duruyor tekrar kontaktan &#;alıştırmam gerekiyor.
    t&#;p&#;n g&#;stergesi de sabit kalmıyor s&#;rekli // şeklinde oynama yapıyor bazen t&#;p yarı dolu olmasına rağmen t&#;pte gaz yok diye kırmızı g&#;steriyor ve hi&#; bir zaman t&#;p&#;n bittiğini araba sarsmadan anlayamadım g&#;stergeden. g&#;stergeyi değiştirdim ama bir faydası olmadı t&#;p k&#;&#;&#;k t&#;p sallandık&#;a oynar diyenler oldu ama bilmiyorum.
    &#;ok uzun bir soru yumağı oldu mazur g&#;r&#;n fakat son olarak arabamda 60lık mutlu ak&#; var bundan &#;ncede bir tane 60lık mutlu ak&#; bir tane 72lik vardı hepsi &#;ıkma ak&#;ler 72liği bir usta ara&#; bunu şarj edemiyor diye değiştirdim 60lık al dedi ama bu sefer de elektrik yetmiyor gibi geliyor 60lık beni tatmin etmiyor. benden &#;nceki sahibi 72likle kullanıyordu sorun &#;ıkarmıyordu o usta niye &#;yle dedi bilmiyorum tekrar 72lik ak&#; almayı d&#;ş&#;n&#;yorum ger&#;ekten de şarj etmeme gibi bir durumu olur mu?
    &#;ok fazla soru sorduysam kusuruma bakmayın :)

    d&#;zenleme: arkadaşlar unutmadan bir de arabanın arka kapılarındaki otomatik kilit motorları eskimiş kilitler d&#;ş&#;yor yenisini alacağım tavsiye edebileceğiniz bir motor var mı ya da set olarak da olabilir sağlam olması g&#;zel olur. hb'de cyclone diye bir marka set şeklinde merkezi kilit olarak var onu almayı d&#;ş&#;n&#;yorum. tavsiye ve &#;nerilerinizi bekliyorum ustalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suhazel -- 6 Ocak ; >




  • Onbaşı
    17 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: elk_35

    quote:

    Orijinalden alıntı: sado

    arkadaşlar 92 doğanL elektrik şeması lazım olanlar l&#;tfen yayınlarsa memnun seafoodplus.infocım var l&#;tfen

    b&#;yle bi şema olduğundan emin misin,ben hi&#; rastgelmedim?

    Alıntıları Göster
    murat ara&#;larının kataloğunda şema vardı bir zamanlar g&#;rm&#;şt&#;seafoodplus.infoğanlardada seafoodplus.infoadan istedim 10 yıldan eski ara&#;ların kataloğunu g&#;ndermedikleri cevabı seafoodplus.infoen kullanaıcılardan talep etme ihtiyacı doğdu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    s.a ustalar. benim 91 model canavar gibi doğan l var:) lakin bu canavarın birazcık elektrik sorunları var.
    &#;ncelikle sağ veya sol sinyal verdiğimde kadrandaki g&#;stergelerin ışıkları titreme yapıyor sinyalle uyumlu şekilde. radyo veya tavan lambasını a&#;tığımda ise herhangi bir kesilme veya titreme olmuyor.
    ikinci olarak ise d&#;rtl&#;leri yakmak i&#;in d&#;ğmeye bastığımda arada biryerde kontak a&#;ılıyor kontak kapalıyken. d&#;ğme aradayken oluyor bir anlık a&#;ılıyor sonra kapanıyor.
    bir de elektrikten mi bilmiyorum ama ara ara gazda giderken araba istop ediyor ş&#;yle oluyor ki giderken t&#;m g&#;c&#; kesilmiş gibi yavaşlıyor gaz basmama rağmen gaz almıyor araba ve yavaşlayıp istop ediyor. bu benzinlinde &#;alışırken hi&#; başıma gelmedi b&#;yle olay olduğunda hızla giderken arabayı vurdururak tekrar &#;alıştırıyorum durmadan ama vurduracak kadar hızlı değilsem araba duruyor tekrar kontaktan &#;alıştırmam gerekiyor.
    t&#;p&#;n g&#;stergesi de sabit kalmıyor s&#;rekli // şeklinde oynama yapıyor bazen t&#;p yarı dolu olmasına rağmen t&#;pte gaz yok diye kırmızı g&#;steriyor ve hi&#; bir zaman t&#;p&#;n bittiğini araba sarsmadan anlayamadım g&#;stergeden. g&#;stergeyi değiştirdim ama bir faydası olmadı t&#;p k&#;&#;&#;k t&#;p sallandık&#;a oynar diyenler oldu ama bilmiyorum.
    &#;ok uzun bir soru yumağı oldu mazur g&#;r&#;n fakat son olarak arabamda 60lık mutlu ak&#; var bundan &#;ncede bir tane 60lık mutlu ak&#; bir tane 72lik vardı hepsi &#;ıkma ak&#;ler 72liği bir usta ara&#; bunu şarj edemiyor diye değiştirdim 60lık al dedi ama bu sefer de elektrik yetmiyor gibi geliyor 60lık beni tatmin etmiyor. benden &#;nceki sahibi 72likle kullanıyordu sorun &#;ıkarmıyordu o usta niye &#;yle dedi bilmiyorum tekrar 72lik ak&#; almayı d&#;ş&#;n&#;yorum ger&#;ekten de şarj etmeme gibi bir durumu olur mu?
    &#;ok fazla soru sorduysam kusuruma bakmayın :)

    d&#;zenleme: arkadaşlar unutmadan bir de arabanın arka kapılarındaki otomatik kilit motorları eskimiş kilitler d&#;ş&#;yor yenisini alacağım tavsiye edebileceğiniz bir motor var mı ya da set olarak da olabilir sağlam olması g&#;zel olur. hb'de cyclone diye bir marka set şeklinde merkezi kilit olarak var onu almayı d&#;ş&#;n&#;yorum. tavsiye ve &#;nerilerinizi bekliyorum ustalar.

    G&#;stergedeki durum şase probleminden kaynaklı bir seafoodplus.infoğlam bi yerden şase &#;ekilmesi lazım g&#;stergeye.

    D&#;rtl&#; ise Tofaşlarda d&#;rtl&#; anahtarını &#;ıkarıp ters takarsanız kontak a&#;ılır. Ne kadar normal gibi s&#;ylesem de bu anormal bi durum.D&#;rtl&#; anahtarını &#;ıkarıp soketlerine bir bakın temas yapıyor olabilir kablolar.

    LPG sistemi elektriğe ihtiya&#; duyar elektrik kaynaklı bir problem seafoodplus.infode deneyin bir s&#;re aynı şekilde problem olursa ateşleme sistemi kaynaklıdır fakat yapmazsa LPG sisteminin r&#;leleri ve elektrik sistemi kontrol edilmeli.

    T&#;p g&#;stergesi ise şamandırada bir problem vardır g&#;stergeyi yeni değiştirmişsiniz.G&#;stergeye uygun bi şamandıra takılmalı.Dediğiniz gibi ben de hareket halinde oluyor g&#;sterge ama sabit giderken sorun devam ediyorsa şamandırada problem vardıseafoodplus.info sabit hızla giderken bişey yoksa o zaman problem yok.

    Eğer elektrik tesisatınız sağlamsa 60 lık ak&#; her t&#;rl&#; seafoodplus.info de 60 lık ak&#; kullanıyorum aracımda anfi ve bass seafoodplus.info&#; bir sorun olmadı.Ak&#; de yıllıseafoodplus.info &#;nce dinamonuzu kontrol seafoodplus.info&#;y&#; &#;l&#;t&#;r&#;n.




  • Er
    5 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    s.a ustalar. benim 91 model canavar gibi doğan l var:) lakin bu canavarın birazcık elektrik sorunları var.
    &#;ncelikle sağ veya sol sinyal verdiğimde kadrandaki g&#;stergelerin ışıkları titreme yapıyor sinyalle uyumlu şekilde. radyo veya tavan lambasını a&#;tığımda ise herhangi bir kesilme veya titreme olmuyor.
    ikinci olarak ise d&#;rtl&#;leri yakmak i&#;in d&#;ğmeye bastığımda arada biryerde kontak a&#;ılıyor kontak kapalıyken. d&#;ğme aradayken oluyor bir anlık a&#;ılıyor sonra kapanıyor.
    bir de elektrikten mi bilmiyorum ama ara ara gazda giderken araba istop ediyor ş&#;yle oluyor ki giderken t&#;m g&#;c&#; kesilmiş gibi yavaşlıyor gaz basmama rağmen gaz almıyor araba ve yavaşlayıp istop ediyor. bu benzinlinde &#;alışırken hi&#; başıma gelmedi b&#;yle olay olduğunda hızla giderken arabayı vurdururak tekrar &#;alıştırıyorum durmadan ama vurduracak kadar hızlı değilsem araba duruyor tekrar kontaktan &#;alıştırmam gerekiyor.
    t&#;p&#;n g&#;stergesi de sabit kalmıyor s&#;rekli // şeklinde oynama yapıyor bazen t&#;p yarı dolu olmasına rağmen t&#;pte gaz yok diye kırmızı g&#;steriyor ve hi&#; bir zaman t&#;p&#;n bittiğini araba sarsmadan anlayamadım g&#;stergeden. g&#;stergeyi değiştirdim ama bir faydası olmadı t&#;p k&#;&#;&#;k t&#;p sallandık&#;a oynar diyenler oldu ama bilmiyorum.
    &#;ok uzun bir soru yumağı oldu mazur g&#;r&#;n fakat son olarak arabamda 60lık mutlu ak&#; var bundan &#;ncede bir tane 60lık mutlu ak&#; bir tane 72lik vardı hepsi &#;ıkma ak&#;ler 72liği bir usta ara&#; bunu şarj edemiyor diye değiştirdim 60lık al dedi ama bu sefer de elektrik yetmiyor gibi geliyor 60lık beni tatmin etmiyor. benden &#;nceki sahibi 72likle kullanıyordu sorun &#;ıkarmıyordu o usta niye &#;yle dedi bilmiyorum tekrar 72lik ak&#; almayı d&#;ş&#;n&#;yorum ger&#;ekten de şarj etmeme gibi bir durumu olur mu?
    &#;ok fazla soru sorduysam kusuruma bakmayın :)

    d&#;zenleme: arkadaşlar unutmadan bir de arabanın arka kapılarındaki otomatik kilit motorları eskimiş kilitler d&#;ş&#;yor yenisini alacağım tavsiye edebileceğiniz bir motor var mı ya da set olarak da olabilir sağlam olması g&#;zel olur. hb'de cyclone diye bir marka set şeklinde merkezi kilit olarak var onu almayı d&#;ş&#;n&#;yorum. tavsiye ve &#;nerilerinizi bekliyorum ustalar.

    G&#;stergedeki durum şase probleminden kaynaklı bir seafoodplus.infoğlam bi yerden şase &#;ekilmesi lazım g&#;stergeye.

    D&#;rtl&#; ise Tofaşlarda d&#;rtl&#; anahtarını &#;ıkarıp ters takarsanız kontak a&#;ılır. Ne kadar normal gibi s&#;ylesem de bu anormal bi durum.D&#;rtl&#; anahtarını &#;ıkarıp soketlerine bir bakın temas yapıyor olabilir kablolar.

    LPG sistemi elektriğe ihtiya&#; duyar elektrik kaynaklı bir problem seafoodplus.infode deneyin bir s&#;re aynı şekilde problem olursa ateşleme sistemi kaynaklıdır fakat yapmazsa LPG sisteminin r&#;leleri ve elektrik sistemi kontrol edilmeli.

    T&#;p g&#;stergesi ise şamandırada bir problem vardır g&#;stergeyi yeni değiştirmişsiniz.G&#;stergeye uygun bi şamandıra takılmalı.Dediğiniz gibi ben de hareket halinde oluyor g&#;sterge ama sabit giderken sorun devam ediyorsa şamandırada problem vardıseafoodplus.info sabit hızla giderken bişey yoksa o zaman problem yok.

    Eğer elektrik tesisatınız sağlamsa 60 lık ak&#; her t&#;rl&#; seafoodplus.info de 60 lık ak&#; kullanıyorum aracımda anfi ve bass seafoodplus.info&#; bir sorun olmadı.Ak&#; de yıllıseafoodplus.info &#;nce dinamonuzu kontrol seafoodplus.info&#;y&#; &#;l&#;t&#;r&#;n.

    Eyvallah usta yalnız bu dinamo dediğin Mars dinamosu m&#; yoksa baska bır dinamo m&#; anlamadım tam olarak?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    s.a ustalar. benim 91 model canavar gibi doğan l var:) lakin bu canavarın birazcık elektrik sorunları var.
    &#;ncelikle sağ veya sol sinyal verdiğimde kadrandaki g&#;stergelerin ışıkları titreme yapıyor sinyalle uyumlu şekilde. radyo veya tavan lambasını a&#;tığımda ise herhangi bir kesilme veya titreme olmuyor.
    ikinci olarak ise d&#;rtl&#;leri yakmak i&#;in d&#;ğmeye bastığımda arada biryerde kontak a&#;ılıyor kontak kapalıyken. d&#;ğme aradayken oluyor bir anlık a&#;ılıyor sonra kapanıyor.
    bir de elektrikten mi bilmiyorum ama ara ara gazda giderken araba istop ediyor ş&#;yle oluyor ki giderken t&#;m g&#;c&#; kesilmiş gibi yavaşlıyor gaz basmama rağmen gaz almıyor araba ve yavaşlayıp istop ediyor. bu benzinlinde &#;alışırken hi&#; başıma gelmedi b&#;yle olay olduğunda hızla giderken arabayı vurdururak tekrar &#;alıştırıyorum durmadan ama vurduracak kadar hızlı değilsem araba duruyor tekrar kontaktan &#;alıştırmam gerekiyor.
    t&#;p&#;n g&#;stergesi de sabit kalmıyor s&#;rekli // şeklinde oynama yapıyor bazen t&#;p yarı dolu olmasına rağmen t&#;pte gaz yok diye kırmızı g&#;steriyor ve hi&#; bir zaman t&#;p&#;n bittiğini araba sarsmadan anlayamadım g&#;stergeden. g&#;stergeyi değiştirdim ama bir faydası olmadı t&#;p k&#;&#;&#;k t&#;p sallandık&#;a oynar diyenler oldu ama bilmiyorum.
    &#;ok uzun bir soru yumağı oldu mazur g&#;r&#;n fakat son olarak arabamda 60lık mutlu ak&#; var bundan &#;ncede bir tane 60lık mutlu ak&#; bir tane 72lik vardı hepsi &#;ıkma ak&#;ler 72liği bir usta ara&#; bunu şarj edemiyor diye değiştirdim 60lık al dedi ama bu sefer de elektrik yetmiyor gibi geliyor 60lık beni tatmin etmiyor. benden &#;nceki sahibi 72likle kullanıyordu sorun &#;ıkarmıyordu o usta niye &#;yle dedi bilmiyorum tekrar 72lik ak&#; almayı d&#;ş&#;n&#;yorum ger&#;ekten de şarj etmeme gibi bir durumu olur mu?
    &#;ok fazla soru sorduysam kusuruma bakmayın :)

    d&#;zenleme: arkadaşlar unutmadan bir de arabanın arka kapılarındaki otomatik kilit motorları eskimiş kilitler d&#;ş&#;yor yenisini alacağım tavsiye edebileceğiniz bir motor var mı ya da set olarak da olabilir sağlam olması g&#;zel olur. hb'de cyclone diye bir marka set şeklinde merkezi kilit olarak var onu almayı d&#;ş&#;n&#;yorum. tavsiye ve &#;nerilerinizi bekliyorum ustalar.

    G&#;stergedeki durum şase probleminden kaynaklı bir seafoodplus.infoğlam bi yerden şase &#;ekilmesi lazım g&#;stergeye.

    D&#;rtl&#; ise Tofaşlarda d&#;rtl&#; anahtarını &#;ıkarıp ters takarsanız kontak a&#;ılır. Ne kadar normal gibi s&#;ylesem de bu anormal bi durum.D&#;rtl&#; anahtarını &#;ıkarıp soketlerine bir bakın temas yapıyor olabilir kablolar.

    LPG sistemi elektriğe ihtiya&#; duyar elektrik kaynaklı bir problem seafoodplus.infode deneyin bir s&#;re aynı şekilde problem olursa ateşleme sistemi kaynaklıdır fakat yapmazsa LPG sisteminin r&#;leleri ve elektrik sistemi kontrol edilmeli.

    T&#;p g&#;stergesi ise şamandırada bir problem vardır g&#;stergeyi yeni değiştirmişsiniz.G&#;stergeye uygun bi şamandıra takılmalı.Dediğiniz gibi ben de hareket halinde oluyor g&#;sterge ama sabit giderken sorun devam ediyorsa şamandırada problem vardıseafoodplus.info sabit hızla giderken bişey yoksa o zaman problem yok.

    Eğer elektrik tesisatınız sağlamsa 60 lık ak&#; her t&#;rl&#; seafoodplus.info de 60 lık ak&#; kullanıyorum aracımda anfi ve bass seafoodplus.info&#; bir sorun olmadı.Ak&#; de yıllıseafoodplus.info &#;nce dinamonuzu kontrol seafoodplus.info&#;y&#; &#;l&#;t&#;r&#;n.

    Eyvallah usta yalnız bu dinamo dediğin Mars dinamosu m&#; yoksa baska bır dinamo m&#; anlamadım tam olarak?

    Alıntıları Göster
    Şarj dinamosu.




  • Er
    5 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    Şarj dinamosu.

    bug&#;n gittim bir elektrik&#;iye g&#;sterdim ak&#; zayıf şarj dinamosuda zayıf gibi dedi i&#;ini a&#;ıp bakmam gerek konnekt&#;r m&#; başka bir şey mi arızalı dedi dedim ne kadara &#;ıkar bize iş&#;iliğim 50tl konnektor arızalıysa tl de o tutar dedi. &#;ok fazla masraf gibi geldi ben de direk yeni dinamo alıp takmayı d&#;ş&#;n&#;yorum kendim umarım yapabilirim.:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    Şarj dinamosu.

    bug&#;n gittim bir elektrik&#;iye g&#;sterdim ak&#; zayıf şarj dinamosuda zayıf gibi dedi i&#;ini a&#;ıp bakmam gerek konnekt&#;r m&#; başka bir şey mi arızalı dedi dedim ne kadara &#;ıkar bize iş&#;iliğim 50tl konnektor arızalıysa tl de o tutar dedi. &#;ok fazla masraf gibi geldi ben de direk yeni dinamo alıp takmayı d&#;ş&#;n&#;yorum kendim umarım yapabilirim.:)

    Alıntıları Göster
    Sıfır şarj dinamosu pahalıdır arası bişey olması lazım.İş&#;iliğe fazla istemiş seafoodplus.info fiyatları bulursanız k&#;m&#;rlerini diyotları vs ne varsa yenilensin hazır a&#;ılmışseafoodplus.info yine de sıfır alırım diyosan o başka.




  • Er
    5 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    Şarj dinamosu.

    bug&#;n gittim bir elektrik&#;iye g&#;sterdim ak&#; zayıf şarj dinamosuda zayıf gibi dedi i&#;ini a&#;ıp bakmam gerek konnekt&#;r m&#; başka bir şey mi arızalı dedi dedim ne kadara &#;ıkar bize iş&#;iliğim 50tl konnektor arızalıysa tl de o tutar dedi. &#;ok fazla masraf gibi geldi ben de direk yeni dinamo alıp takmayı d&#;ş&#;n&#;yorum kendim umarım yapabilirim.:)

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar yeni bir oto teyp aldım rdm kurulum şemasında kafamı karıstıran bir yer oldu yardımlarınızı bekliyorum. aşağıda şema ve soket var. burda sanırım g&#;&#; kablolarını bağlamam gereken soket bu hoparl&#;r kısmını anladım fakat burda tam olarak hangi kabloyu neye bağlayacağımı &#;&#;zemedim yardımcı olursanız sevinirim.
     *** OTO ELEKTRİK ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suhazel -- 7 Ocak ; >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    arkadaşlar yeni bir oto teyp aldım rdm kurulum şemasında kafamı karıstıran bir yer oldu yardımlarınızı bekliyorum. aşağıda şema ve soket var. burda sanırım g&#;&#; kablolarını bağlamam gereken soket bu hoparl&#;r kısmını anladım fakat burda tam olarak hangi kabloyu neye bağlayacağımı &#;&#;zemedim yardımcı olursanız sevinirim.
     *** OTO ELEKTRİK ***


    Alıntıları Göster
    ACC olan yani kırmızı kontağa bağlanacak kontakla bir a&#;ılıp kapanması i&#;in seafoodplus.infoeniz onu direk ak&#;ye de bağseafoodplus.infoğinize bağlı.

    Siyah olan teybin aydınlatması ile ilgili onu da far anahtarınıza bağlarsanız gece yolculuklarında ya da farlar a&#;ıldığı zaman teyibin ışıklarının kısılması i&#;seafoodplus.infoğlamasanız da olur.

    Turuncu sanırım REM seafoodplus.info kullanıyorsanız turuncuyu anfiye bağlıcaksınız.

    Sarı hakkında bi bilgim seafoodplus.infoız ş&#;yle olabilir sarıyı s&#;rekli + giden bi yere bağlanması gerekebilir.&#;&#;nk&#; hafıza kablosu bilgilerin sıfırlanmaması i&#;in.

    Eğer kırmızıyı kontağa bağlarsanız sarıyı kontak a&#;ık kapalı s&#;rekli + giden bi yere bağlayın.Kırmızıyı kontağa bağlarsanız kontak a&#;madan teyp a&#;ılmaz.Kırmızıyı kontağa bağlamıcam derseniz sarı ile kırmızıyı birleştirin s&#;rekli + giden bi yere bağlayıseafoodplus.info şekilde teybi istediğiniz zaman a&#;ıp kapatabilirsiniz.




  • Er
    5 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    ACC olan yani kırmızı kontağa bağlanacak kontakla bir a&#;ılıp kapanması i&#;in seafoodplus.infoeniz onu direk ak&#;ye de bağseafoodplus.infoğinize bağlı.

    Siyah olan teybin aydınlatması ile ilgili onu da far anahtarınıza bağlarsanız gece yolculuklarında ya da farlar a&#;ıldığı zaman teyibin ışıklarının kısılması i&#;seafoodplus.infoğlamasanız da olur.

    Turuncu sanırım REM seafoodplus.info kullanıyorsanız turuncuyu anfiye bağlıcaksınız.

    Sarı hakkında bi bilgim seafoodplus.infoız ş&#;yle olabilir sarıyı s&#;rekli + giden bi yere bağlanması gerekebilir.&#;&#;nk&#; hafıza kablosu bilgilerin sıfırlanmaması i&#;in.

    Eğer kırmızıyı kontağa bağlarsanız sarıyı kontak a&#;ık kapalı s&#;rekli + giden bi yere bağlayın.Kırmızıyı kontağa bağlarsanız kontak a&#;madan teyp a&#;ılmaz.Kırmızıyı kontağa bağlamıcam derseniz sarı ile kırmızıyı birleştirin s&#;rekli + giden bi yere bağlayıseafoodplus.info şekilde teybi istediğiniz zaman a&#;ıp kapatabilirsiniz.

    Bilgiler icin sagolsun bugun montajı yaptım gayet iyi calisiyor. Kırmızı ve sarıyı birleştirip direk aliye bağladım. Siyah olan da toprak hattıymis onu da hallettim turuncu boşta kaldı ihtiyac şa olmadı zaten bilgiler icin teşekk&#;r ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suhazel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    ACC olan yani kırmızı kontağa bağlanacak kontakla bir a&#;ılıp kapanması i&#;in seafoodplus.infoeniz onu direk ak&#;ye de bağseafoodplus.infoğinize bağlı.

    Siyah olan teybin aydınlatması ile ilgili onu da far anahtarınıza bağlarsanız gece yolculuklarında ya da farlar a&#;ıldığı zaman teyibin ışıklarının kısılması i&#;seafoodplus.infoğlamasanız da olur.

    Turuncu sanırım REM seafoodplus.info kullanıyorsanız turuncuyu anfiye bağlıcaksınız.

    Sarı hakkında bi bilgim seafoodplus.infoız ş&#;yle olabilir sarıyı s&#;rekli + giden bi yere bağlanması gerekebilir.&#;&#;nk&#; hafıza kablosu bilgilerin sıfırlanmaması i&#;in.

    Eğer kırmızıyı kontağa bağlarsanız sarıyı kontak a&#;ık kapalı s&#;rekli + giden bi yere bağlayın.Kırmızıyı kontağa bağlarsanız kontak a&#;madan teyp a&#;ılmaz.Kırmızıyı kontağa bağlamıcam derseniz sarı ile kırmızıyı birleştirin s&#;rekli + giden bi yere bağlayıseafoodplus.info şekilde teybi istediğiniz zaman a&#;ıp kapatabilirsiniz.

    Bilgiler icin sagolsun bugun montajı yaptım gayet iyi calisiyor. Kırmızı ve sarıyı birleştirip direk aliye bağladım. Siyah olan da toprak hattıymis onu da hallettim turuncu boşta kaldı ihtiyac şa olmadı zaten bilgiler icin teşekk&#;r ederim.

    Alıntıları Göster
    Doğru şase hi&#; aklıma seafoodplus.info Zemin yazınca herhalde dedim teybin zemin aydınlatması ile seafoodplus.infou anfiyle seafoodplus.info a&#;ınca anfinin de a&#;ılmasını sağlayan &#;ıkış.G&#;le g&#;le kullanın.




  • Er
    2 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    Doğru şase hi&#; aklıma seafoodplus.info Zemin yazınca herhalde dedim teybin zemin aydınlatması ile seafoodplus.infou anfiyle seafoodplus.info a&#;ınca anfinin de a&#;ılmasını sağlayan &#;ıkış.G&#;le g&#;le kullanın.

    Alıntıları Göster
    herkese merhaba. 92 doğan l ilk seafoodplus.info&#; sorum olacak
    1-ara&#; ge&#;in&#;e g&#;ğ&#;sten sinyal sesine benzer ses geliyor
    2-arka cam rezistanı g&#;stergede &#;alışıyor g&#;steriyor ama buğu &#;&#;z&#;lm&#;yor
  • Binbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: emre

    herkese merhaba. 92 doğan l ilk seafoodplus.info&#; sorum olacak
    1-ara&#; ge&#;in&#;e g&#;ğ&#;sten sinyal sesine benzer ses geliyor
    2-arka cam rezistanı g&#;stergede &#;alışıyor g&#;steriyor ama buğu &#;&#;z&#;lm&#;yor

    Arka cam buğuyu &#;&#;zm&#;yosa rezistans iletkenliğini kaybetmiştir,aynı sorundan ben de muzdaripim.G&#;m&#;ş sırlı iletken boya dediler bunun &#;&#;z&#;m&#; olarak fakat nerde satılır ka&#; paradır seafoodplus.info sorun hakkında bi bilgim yok.
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
kaynağı değiştir]

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir