osmangazi belediyesi hizmet masası / Turcom - Başarı Öykülerimiz - BURSA OSMANGAZİ

Osmangazi Belediyesi Hizmet Masası

osmangazi belediyesi hizmet masası

Bursa Osmangazi Belediyesi'den yardım seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından seferberlik başlatan Osmangazi Belediyesi, deprem bölgesine ikinci bir ekip daha yolladı. İlk etapta 1 adet 4x4 arazi tipi kurtarma aracı, 1 personel taşıyıcı otobüs, 3 adet pikap yük malzeme donanım aracı ve 38 kişilik arama kurtarmapersonelini bölgeye sevk eden Osmangazi Belediyesi, 24 iş makinesi ve araç ile yüzlerce personelini daha deprem bölgesinde görevlendirdi.

Soğanlı'daki şantiye merkezinden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından uğurlanan 9 operatör, 9 iş makinası (ekskavatör, beko loder), 5 kamyon, 1 lowbed aracının yanı sıra 47 kişilik sağlık ve teknik personel ile kişilik saha personeli afet bölgesinde görev alacak.

Osmangazi Belediyesi personel ve ekipman desteğinin yanı sıra 2 TIR dolusu kışlık kıyafet, battaniye,  bebek bezi, yakacak, soba, erzak ve hijyen malzemesinden oluşan ihtiyaç yardımını da deprem bölgesine gönderdi.

Başkan Dündar, kriz masası oluşturdu

Bu arada deprem bölgesine gönderilecek yardımları koordine etmek üzere Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın talimatıyla kriz masası oluşturuldu. Soğanlı şantiye merkezinde belediyenin ilgili birimlerinin katılımıyla yapılan toplantıda afet bölgesine gönderilecek desteğin yol haritası belirleniyor. Osmangazi Belediyesi olarak deprem yardımlarını belirlemek ve yönetmek üzere kriz masası kurduklarını belirten Başkan Dündar, "Deprem bölgesinden gelen acı haberle içimize ateş düştü. Hiç vakit kaybetmeden belediyemiz bünyesindeki arama kurtarma ekiplerini derhal hazırlayıp, ilk gün deprem bölgesine uğurladık. Daha sonra iş makinesi, takviye personel ve yardım tırlarını bölgeye gönderdik. Arama kurtarma ekiplerimiz, enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmak için çalışıyor. Her an ekiplerimizden müjdeli bir haber almak için bekliyoruz. Devletimiz bütün birimleriyle afet bölgesinde seferber olmuş durumda. Biz de belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz kriz masasında deprem bölgesine yapılacak yardımları görüşüp, yönlendiriyoruz. Deprem bölgesiyle sürekli iletişim halindeyiz. İhtiyaca göre desteğimizi sürdüreceğiz." dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın

Osmangazi Belediyesi işçilerinin maaşlarına zam yapıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, Osmangazi Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılmasının ardından düzenlenen tören, Osmangazi Belediyesi Personel AŞ'nin yeni hizmet binasında yapıldı. Törende, yeni sözleşme protokolü imzalandı.

Şantiye alanında toplanan işçilere hitap eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışanların enflasyon karşısında alım gücünü artırdıklarını söyledi.

Osmangazi'nin Bursa'nın merkezi olduğunu vurgulayan Dündar, dünyanın dört bir yanından Bursa'ya ziyarete gelen turistlerin ilçenin bütün güzelliklerini gördüğünü anlattı.

Bu güzelliklerin, Osmangazi'nin en ücra noktalarında, her karış toprağında gece gündüz çalışılarak akıtılan alın terinin sonucu olduğunu vurgulayan Dündar, "İmzaladığımız yeni sözleşme, mevcut ekonomik şartlarda sizleri ayakta tutacaktır inşallah. Yeni sözleşme ile belediyemizdeki en düşük ücret 9 bin lira oldu. Böylece, haziran ayındaki maaş ile temmuz ayındaki maaş arasında yüzde 'lük bir zam oranı uygulamış oluyoruz. Allah, almış olduğunuz ücretleri bereketli kılsın, helalinden yemeyi nasip etsin. Hepimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Dündar, ayrıca her 6 ayda tüm sosyal haklar dahil enflasyon farkı ve artı 1 puan refah payı verileceğini açıkladı.

Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz ise toplu sözleşme sürecindeki tutumu ve işçileri enflasyon karşısında korumasından dolayı Dündar'a teşekkür etti.

Çalışanların emeklerine sahip çıkıldığını belirten Yavuz, "Bizlere bu sevinci yaşatan, 'Benim işçimin yüzü gülerse Osmangazi halkının yüzü güler, benim işçim huzurlu ve mutlu olursa Osmangazi huzurlu ve mutlu olur' diyen başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Dündar, belediye işçilerine aşure ikramında bulunarak çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İşçiler, törenin ardından davul zurna eşliğinde kutlama yaptı.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde funduszeue.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Dündar’dan Başkan Bozbey’e ‘hayırlı olsun’ ziyareti

haber

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geçtiğimiz yıl ekim ayında yeni hizmet binasına taşınan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Vatandaşlara ve çalışanlara sorularak adı Nilüfer Belediyesi Halk Evi olarak belirlenen yeni hizmet binasını ziyaretinde Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’a, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez de eşlik etti. Ziyarette kenti konuştuklarını belirten Başkan Bozbey, ‘Kendisiyle hem kenti hem de bölgemizi konuştuk. Çünkü her ikimiz de kent yöneticisiyiz, aynı zamanda da Büyükşehir Belediye Meclisi üyesiyiz. Kente dair ve geleceğe dair paylaşımlarımız oldu. Mustafa Dündar, Osmangazi ile ilgili geleceği dair görüşlerini paylaştı. Biz de Nilüfer ile ilgili görüşlerimizi paylaştık. Ziyaret için kendisine çok teşekkür ederim, çok memnun oldum’ dedi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da hem kendisinin hem de Başkan Bozbey’in amacının güzel bir kent oluşturmaya yönelik hizmet sunmak olduğunu belirterek şöyle konuştu: ‘Yeni binayı hayırlı olsun ziyaretine geldik, ayrıca bölgeyi görelim dedik. Başkan’ın çalışmalarını takip ediyoruz, tüm Bursa takip ediyor. Kendisinin de söylediği gibi birlikte Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesiyiz. Sonuçta ortak çalışmamız Bursa için. Bursa’nın modernleşmesi, tarihiyle dokusuyla ileriye yönelik güzel bir şehir ortaya çıkarmak bizlerin asıl görevi. İnşallah bu güzel ortamda güzel mekânda hayırlı hizmetlere devam eder. Başarılar diliyoruz.’

 

Başkan Bozbey, ziyaret sırasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni de gezdirdi. Bozbey, Hizmet Masaları, Basın Toplantı Odası, Meclis Salonu’yla ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bilgi verdi.

Önceki Sonraki

BURSA OSMANGAZİ

TURCom'dan Bursa Osmangazi'ye Sanallaştırma Projesi

TURCom Teknoloji'nin Bursa Osmangazi'ye gerçekleştirdiği Sanallaştırma Projesi sayesinde belediyenin server hızı iki katına yükseldi.

Son yıllarda geliştirdiği sosyal, kültürel ve yatırım projeleriyle şehre yepyeni bir kimlik kazandırma adına çok önemli atılımlar gerçekleştiren Bursa Osmangazi Belediyesi, teknolojide yaşanan hızlı değişimi de yakından takip ederek, bu alanda da önemli yatırımlar gerçekleştiriyor.

TURCom Teknoloji ile gerçekleştirilen sanallaştırma yatırımıyla en güncel teknolojik sistemi kurarak artan sunucu (server) ihtiyaçlarının en kısa zamanda karşılanmasına imkan sağlamış olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; Kurulan sistem sayesinde teknolojik altyapımız son derece güvenli hale geldi. Yaptıkları başarılı çalışma için TURCom Teknolojiye teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Genel Bakış:

Bursa Osmangazi Belediyesi'ne ihtiyaçlar dahilinde sanallaştırma projesi gerçekleştirilip, server altyapısı yapılandırıldı.

Çözüm:

'bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin en büyük 4'üncü ilçesi olan Osmangazi Belediyesi'nin, sahip olduğu büyüklük ve artan iş yüküne paralel olarak ihtiyaç duyulan yeni server kurulumu için harcanan zaman ve paranın, kurulan sistem sayesinde çok ciddi oranda düştüğünü belirten Başkan Dündar, "Satın alma süreciyle birlikte yaklaşık 1 ay gibi bir zaman alan yeni bir server kurulumu, şu anda 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Eski yapıda herhangi bir server çökmesi durumunda, bu serverı tekrar kurmak ve çalışır hale getirmek yaklaşık 4 saat gibi bir süre alırken, sanallaştırma teknolojisi sayesinde bu süre 30 dakikayı bile bulmamaktadır." diyerek projeyi özetledi.

Avantaj:

• Vatandaşa kaliteli ve güvenli hizmeti daha hızlı sunabilmek, personelin daha verimli çalışmasını sağlamak için teknoloji yatırımlarına da büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, TURCom'un sağladığı Sanallaştırma teknolojisi ile server hızını 2 katına çıkarttı.
• Eldeki fiziksel donanımların mantıksal olarak ayrılarak birden fazla sanal makine şekline sokulup, kaynakları daha verimli kullanması anlamı da taşıyan Sanallaştırma teknolojisi ile, harita bilgileri, hizmet masası kayıtları, web sitesi, mailler, mükellef bilgileri, vergi kayıtları, istimlak bilgileri gibi dijital ortamda yer alan ve kullanılan tüm fiziksel veri ve kaynaklar çok daha verimli bir şekilde kullanılabilecek.
• Hizmet kalitesinin artmasının yanında, bakım maliyetleri azalmış, enerji tasarrufu sağlanmıştır.
• Felaket senaryolarında en az hasarla sistem tekrar ayağa kaldırılabilir duruma getirilmiş oldu.

Çözüm Bileşenleri:

• Sistem Altyapısı
• Server

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya Değer Kattığı Diğer Projeler

AKILLI KAMU BİNASI

Bunun en güzel örneklerinden biri, sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ve kendi kendini kontrol edebilen otomasyon sistemi sayesinde, Bursa'nın en akıllı kamu binası olma özelliği taşıyan Soğanlı Kültür Merkezi. Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerinin yanında, toplantı, seminer, meslek edindirme kursları, sosyal yardım birimleri, spor salonu, yemekhane gibi pek çok farklı birimi bünyesinde barındıran merkezin otomasyon tertibatı için 80 bin metreden fazla kablo döşendi. Otomasyon sistemi sayesinde 24 saat gözetim altında tutulan bina, olası bir yangın, havalandırma, bilgi işlem arızası gibi durumlarda, arızaların merkezi sistemde belirlenip kısa sürede giderilmesine imkan sağlıyor. Kurulan güneş enerji sistemi sayesinde, sıcak su ihtiyacını da kendisi karşılıyor.

BURSA'NIN ALTIN BELGELİ İLK YAPISI

İlçe tarihinde üst üste ikinci kez seçilen ilk Başkan Olan Mustafa Dündar, yenilikçi, fonksiyonel ve kalıcı projeleriyle dikkat çekiyor. yerel seçikleri öncesinde açıkladığı 16 vizyon proje içerisinde de yer alan dünyanın ikinci tam panoramik müzesi olan Panorama Bursa , dünyada Green ve Leed isimleriyle verilen güvenli yeşil bina sertifikalarının karşılığı olan ve TSE tarafından verilen ‘Altın Belge' sahibi ilk kamu ve özel sektör binası oluyor.

ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Bursa'da, plansız ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu ilçelerden biri olan Osmangazi Belediyesi, kentin yeniden imarı noktasında geliştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile de fark yaratıyor. Şehrin yeniden imarı noktasında çok ciddi bir çalışma yürüten, Türkiye'nin ilk Kentsel Dönüşüm Master Planını hazırlayan belediye olan Osmangazi, kentin 12 farklı bölgesinde Kentsel Dönüşüm uygulama alanı belirledi. Bursa'da Kentsel Dönüşüme öncülük edecek projelerden birisi olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, bu manada hazırlıkları tamamlanıp uygulama aşamasına geçilmiş, özel sektör tarafından gerçekleştirilen örnek bir proje. Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan, yüzde 80'i yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak planlanan projenin, yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

VİZYON PROJELER

Bunların dışında, Başkan Dündar'ın açıkladığı 16 Vizyon Proje içerisinde, 3 bin kişi kapasiteli Osmangazi Gösteri Merkezi, farklı aktivite ve eğlenceyi barındıracak Adrenalin Park, çocukların yaz-kış eğlenebildikleri Çocuk Dünyası ve Bilgi Evleri, kadın sorunlarının çözümüne yönelik Aile Rehberlik Merkezi, Otistik ve Alzheimer hastalarının ilgi ve şefkatle buluşacaklar Kaliteli Yaşam Merkezi gibi, doğruda insana yönelik projelerle, Uludağ Endemik Parkı, Ekolojik Yaşam Merkezi, Tarihi Kedi Tekkesi, Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası, Kent Meydanı, Bulvar ve Pazar yerleri gibi, kente dair pek çok proje yer alıyor. Açıklanan vizyon projeler içerisinden, 40 Metrelik Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, vizyon projeler içerisinde olup yapımı tamamlanırken resmi anlamda açılışı gerçekleştirilen ilk proje olurken, Aile Rehberlik Merkezi, Meydan ve Bilgi Evleri gibi projelerde ise, tamamlanan etaplar hizmete açılıyor.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası