fazla hurmanın zararları / Hurmanın zararları - Trendus.com

Fazla Hurmanın Zararları

fazla hurmanın zararları

Ramazan ayı yaklaşıyor: Sofraların baş tacı hurmanın faydalarını biliyor musunuz? Hurma nedir? Hurmanın zararları neler?

Hurma genelde çok sevilen bir besin. Ramazan aylarında, iftarlarda görmeye alışkın olduğumuz hurma, bilinmeyen yönlere sahip, oldukça besleyici ve sağlıklı bir yiyecek. Peki hurma nerelerde yetişir? Hurmanın bilinmeyen faydaları neler? Doğru şekilde tüketilen hurma sağlığa nasıl bir katkıda bulunur? Hurmanın nasıl saklanması gerekir?

hurma.jpg

Hurma nedir, nerede yetiştirilir?

Hurma, palmiyegiller familyasından. Hindistan cevizi gibi bir çeşit palmiye olan verimli hurma ağaçları, 30 metreye kadar uzayabiliyor. Ağacın üzerinde bağ halinde yetişen hurma meyveleri, yüksek besleyici değerleri ile insanlık tarihinin en kadim besinlerinden. Sıcak iklimlerde yetişen ve Arabistan’la özdeşleşen hurma, taze hurma ve hurma kurusu olarak tüketilir. Taze haliyle altın sarısı renkli ve dış yüzeyi daha pürüzsüz olan hurma meyvesi, Türkiye'de tazesinden ziyade kurusuyla tanınıyor.

Hurma ağacı, sıcak ve kurak iklimleri sever. Meyve Arap Yarımadası ile birlikte çöl ikliminin görüldüğü Kuzey Afrika ve Orta Doğu sahasında büyük bahçelerde yetiştirilir. Türkiye’de daha düşük sıcaklıklar isteyen türleri Akdeniz ve Kıbrıs çevrelerinde yetişir. Hurma, yetiştirme sürecinde sabır isteyen bir meyve. Yetişkin ağaçlar erkek ve dişi olarak tıpkı insan gibi ayrılır. Eril ve dişil olarak değişen ağaçlar dölleme yöntemi ile meyve verir.

hurma-3-001.jpg

Hurmanın faydaları neler?

Demir kaynağı ve antioksidan olan kuru hurma, çeşitli hastalıklar için tüketilebilecek doğal bir ürün. Yüksek besleyici değerleri ile tansiyonu dengeleyen hurma, kolesterol içermediği için kalp dostu besinlerden biri. A ve B vitaminleri ile hafızanın güçlenmesini destekler ve hafıza kaybının önlenmesine karşı faydalı olabilir. Hurmanın beyne faydaları sayesinde Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı önlem alınabilir. Hurmanın bilimsel faydaları sindirim sistemi üzerinde etkilidir.

1. Antioksidan yönünden güçlüdür

Hurma çok güçlü bir antioksidan. Vücudu temizleyip arındırır ve kalp-damar tıkanıklarına çok iyi geliyor. Tıkanıkları önlemesi yoluyla, kalp sağlığın koruyor. Antioksidan içeren diğer meyveler çürüyünce bu özelliğini kaybetse de, hurmanın içerisinde yer alan antioksidanlar zamanla yok olmaz, daha da güçlenir. Hurmaları soğuk saklamak bu aşamada önemlidir.

2. Kolesterolü dengeler

Sağlıklı bir ömür için hurma tüketimine önem verilmeli. Bedeni baştan ayağa arındıran hurmanın kolesterol dengeleyen bir özelliği de var.

3. Beyin sağlığına iyi gelir

Hurmanın etkisi kemik hücrelerinden beyne kadar ulaşır. Vitamin ve mineral desteğiyle iskelet sisteminin direncini artırır. B vitamini beyin işlevlerine destek olur. Hafızayı güçlendiren hurma, bir tür hafıza sorunu olan Alzheimer gibi hastalıkların önlenmesi için önemli bir gıda. Beyin hücrelerinde gelişen çeşitli zararlara da olumlu yönde etki ediyor. Hurmanın beyne faydaları sayesinde beyinde oluşan hasarların giderilmesi daha kolay oluyor.

4. Kanser riski ile savaşabilir

Antioksidan bakımından önemli bir gıda olan hurma, kansere karşı etkili bir savunma mekanizması geliştiriyor. Düzenli şekilde hurma tüketen insanların kansere yakalanma riski, hurma tüketmeyen insanlara oranla daha az oluyor. Hurmanın özellikle etkili olduğu kanser türlerininse rahim, kolon ve göğüs kanseri olduğu belirtiliyor.

5. Şekeri dengeliyor

Şekerli bir gıda olan hurma, glikoz içermiyor. Hatta tam aksine yararlı şeker türü olarak bilinen hurma, vücudun şeker seviyesini dengeleyici özelliğe sahip. Bu sayede vücuda enerji veriyor. Aynı zamanda şeker ihtiyacını da karşılıyor.

Yaşınıza ve kilonuza göre hurma miktarını ayarlayabilirsiniz. Ancak şeker değeriniz çok yüksekse ölçülü olmanızda fayda var. Hurmanın bilimseler faydaları arasında olan şekeri dengeleme özelliği sayesinde, ramazan ayı boyunca suyla açılan oruçlarda düşen şekerin toparlanması da kolaylaşıyor.

6. Cildi iyileştirebilir

İçinde C vitamini olan hurmanın cilde faydaları sayesinde cilt nemleniyor ve kırışıklık oluşumu yavaşlıyor.

7. Göz sağlığına faydalı

Göz sağlığı için besinlerden alınması gereken A vitamini hurmada yüksek oranda bulunuyor. Hurma, gözde yer alan sinirleri koruma görevi üstleniyor. Düzenli olarak hurma tüketmek, gözde yaşanan problemleri azaltıcı bir etki sunuyor. Hurmanın göze faydaları çekirdeğinden de elde edilebilir. Hurma yemenin faydaları sayesinde ileri yaşta oluşabilecek göz hastalıklarının önüne geçebilirsiniz. Göz tansiyonuna da iyi gelir.

8. Kansızlığı giderir

Anemi olarak bilinen kansızlık rahatsızlığının sebebi, vücuttaki demir eksikliği. Çocuk gelişimi ya da anemi gibi rahatsızlık durumlarında hurma doğal bir demir kaynağı olarak kullanılıyor. İçerisinde bulunan yüksek orandaki demir sayesinde, günlük demir ihtiyacını karşıladığı söylenen hurma, neredeyse doğal bir ilaç görevini üstleniyor.

9. Stres ve yorgunluğu azaltır

Hurmanın içerdiği bazı vitaminler sayesinde, sinir sistemine iyi geldiği kanıtlanmış durumda. Hem magnezyum hem de B6 vitamini bakımından zengin olan hurma, bu özelliğiyle sinir sistemini güçlendirme etkisine sahip.

10. Astım ve öksürüğü kesebilir

Kuru hurma, astım ve kuru öksürüğe iyi gelebilir.

11. Sindirim sistemine iyi gelir

Hurma, 100 gramında yaklaşık 7 gram lif bulundurur. Lifli yapısıyla sindirimi düzenler. Hemoroit, kolon ve kolit kanser riskleri düzenli hurma tüketimi ile en aza inebilir.

12. Doğal tatlandırıcıdır

Yapısındaki fruktoz sayesinde doğal bir tatlandırıcı olan hurmanın besin değeri, diyetlerde de tatlı ihtiyacının karşılanabilmesi için uygun.

13. Hamilelikte de faydalı

Hurma folik asit içeren bir meyve ve folik asit, hamilelik süresince anne ve bebek sağlığı için gerekli. Bebeğin beyin gelişimine, annenin daha kolay doğum yapmasına yardımcı olur. Riskli hamileliklerde ise doktora danışarak tüketmekte fayda var.

14. Mikrop ve enfeksiyonlara karşı

Hurmanın besin değerleri arasında A ve C vitamini miktarı söz konusu. Yaş veya kuru hurma, vücudu mikroplara karşı daha dayanıklı hale getirir, bağışıklığı güçlendirir. Selenyum ve magnezyum mineralleri ile enfeksiyon riskine karşı doğal bir koruyucu.

15. Kemikleri daha dayanıklı hale getirir

Kemik sağlığı üzerinde etkili olan hurma, kalsiyum ve fosfat açısından zengin. Kemik yapısındaki bozulmalara bağlı kemik erimesi, kemik yumuşaması gibi hastalıklar üzerinde etkili olabilir.

16. Bağırsaklara iyi gelir

Hurma lif bakımından zengindir ve boşaltım sistemi sağlığına iyi gelir. Özellikle yemekten sonra hurma yemek boşaltımı rahatlatır. Aç karnına hurma yiyerek bağırsak parazitlerinden daha kolay arınabilirsiniz.

17. Enerji verir

Spor ve doğal beslenme ile yaşam kalitesini yükseltmek isteyenler için hurma, doğal ve sağlıklı bir tatlı olarak da tercih edilen besinler arasında. Hurma ile enerji almak mümkün.

hurma-1.jpg

Hurma nasıl saklanır?

Sıcak yaz aylarında buzdolabının arka kısımlarında saklanması uygun olan hurma, hava almayacak şekilde sıcaklığın çok yüksek olmadığı ortamlarda muhafaza edilebilir. Yaş hurmayı muhafaza etmek ise biraz daha titizlik ister. Taze haliyle çürümeye oldukça elverişli olan besin, paketlenerek dondurucuda saklanır.

Tüketileceği zaman ise sadece gerektiği kadarını çıkarmak gerekir. Yaş hurmaları suyun altında yıkamak yerine ıslak bir peçete ile silerek temizlemek yeterli olur.

hurma-4.jpg

Hurmanın zararları ve yan etkileri neler?

Sağlıklı kişiler, hurmayı doğru tükettiğinde herhangi bir yan etki ile karşılaşmaz. Fakat şekerli yapısı ile hurmanın diyabet hastaları için aşırı tüketimi zararlı. Hızlıca kana karışarak yağlanmaya neden olabileceği için kilo problemi olanlar doğru oranda almalı. Fazla tüketildiğinde baş ağrısı yapabilen ve dalağa zarar verebilen meyveyi, bilinçli tüketerek şekere dur diyebilirsiniz.

Tükettiğiniz hurma size çok şekerli geldiyse 1-2 adetten fazla tüketmemelisiniz. Ayrıca hurma yedikten sonra bol su içerek şeker tadını damağınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Hurmanın şeker oranı yüksek olduğu için ölçülü tüketmelisiniz.

Hurma Faydaları –Hurmanın Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Giriş Tarihi: 3.3.2023 09:08Son Güncelleme: 3.3.2023 09:08

Hurma tüketmek, günümüzde sık görülen hastalıkları önlemenin en sağlıklı yöntemlerinden birdir. Beslenme düzeninize eklediğiniz zaman vücudunuzun sağlığını hemen her anlamda arttırmanıza yardımcı olan ‘hurmanın kalorisi ve besin değeri’ de en çok merak edilen konulardan biridir. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu ve çok faydalı olarak kabul edilen yaklaşık 15 çeşit mineral hurmanın içerisinde bulunmaktadır. Bu yüzden ‘hurmanın faydaları’ konusunun oldukça geniş bir konu olduğu söylenebilir. Günümüzde en çok merak edilenlerden biri de ‘yaş hurmanın faydaları’ ile ilgilidir. Ancak hurmanın hemen her çeşidinin sayısız faydası olduğu bir gerçektir. Peki, ‘hurmanın zararları’ var mıdır ve bu zararı görmemek için ‘hurma günde kaç tane yenmeli?’ İşte, hurma ile ilgili tüm ayrıntılar.

Hurma Faydaları –Hurmanın Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Palmiyegiller ailesinden olan hurma sıcak iklim seven bir türdür. Tropikal ve ılıman iklimlerde de yetiştiği görülmektedir. Ülkemizde Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetiştiriciliği yapılmaktadır. Basra Körfezi civarı ana vatanı olarak bilinmektedir. Hurma, özellikle Ramazan ayları geldiği zaman sofralardan eksik olmamaktadır. Hiç şeker kullanmadan ve sadece hurma ile tatlandırılan sağlıklı tatlıların yapımında kullanılmaktadır. Şeker içermeyen ama tatlı ihtiyacını yeteri kadar karşılayan hurmalı kekler, kurabiyeler ve sütlü tatlılar yapılabilir. Bu yüzden diyet yapanların vazgeçilmez besinlerinden biri de hurmadır.

Hurmanın kalorisi ve besin değeri

  • Hurmanın 100 gramı yaklaşık 280 kaloridir
  • 1 adet orta boy kuru hurmada ise 42 kalori vardır.
  • Kalsiyum açısından çok zengindir.
  • Günümüzde doğumu kolaylaştırıcı etkisi ile de bilinen oksitosin içerir.
  • B grubu vitaminlerinden B1, B2, B3, B9 içermektedir.
  • A vitamini açısından zengin olan hurma gelişim çağındaki çocukların tüketmesi gereken bir besindir.
  • İnsan vücudu için olmazsa olmaz diyebileceğimiz minerallerden olan, sodyum, kükürt, fosfor, potasyum, selenyum, magnezyum, demir, çinko, iyot gibi birçok sağlıklı madde içermektedir.

Hurmanın faydaları nelerdir?

  • Hurma, beyin sağlığınızı koruyor ve hafızanızı güçlendiriyor. İçerdiği beta karoten ile hafıza kaybını önler ve uzun süreli hafızayı güçlendirir.
  • Kansızlığa karşı iyi geldiği bilinen hurmanın kırmızı kan hücrelerini arttırdığı ve hemoglobin sentezlemesini kontrol altına aldığı görülmüştür. Uzmanlar tarafından anemi hastalarının düzenli olarak hurma tüketmesi tavsiye edilir. Aynı zamanda yüksek oranda demir içermesi de özellikle demir eksikliğine bağlı olan kansızlığa karşı koruyucu bir etki sağlar.
  • Sadece sağlık açısından değil güzellik açısından da tüketilmekte olan hurmanın cildiniz için birçok faydası vardır. Güneşten veya hamilelik sürecinden kaynaklanan ciltte oluşmuş lekeleri yok eden hurma, cildinizi besleyici bir etki oluşturur ve cilt bariyerini yeniler. Daha parlak ve sağlıklı bir cilt görünümü sağlar. Bunun için hurmayı tüketmeyi tercih edebileceğiniz gibi hurma suyu ile cildinizi pansuman etmeniz de yeterli olacaktır.
  • Hamilelikte hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. B vitamini türevlerinden biri olan folik asit (B9) içeren hurmayı özellikle hamilelerin tüketmesi tavsiye edilir. Hamilelik sürecinde hücrelerin yeniden yapılanmasını sağlayan folik asidin görevi büyüktür. Aynı zamanda hurma, hamilelik döneminde sıklıkla yaşanabilen kansızlığa karşı da koruyucu bir etki sağlamaktadır.
  • Hücrelere saldıran moleküller ve kanserojen hücreler ile savaşan hurma, özellikle göğüs, rahim ve kolon kanserine karşı koruyucu bir besindir.
  • Böbrek hastalarının kesinlikle tüketmesi tavsiye edilen hurmanın, böbrek taşı, böbrek kumları iltihabı gibi problemlerde iyileştirici etkisi vardır. İçerdiği antioksidan özellikler sayesinde ve E vitamini, melatonin gibi bileşenler ile böbrek sağlığını korur, böbrek taşlarının parçalanmasında etkilidir ve oluşabilecek iltihaplanmaları önler.
  • İçerdiği B6 vitamini sinirleri güçlendirir ve sinir sisteminizi korur. Bu özelliği ile hurmanın stresi ve gerginliği azalttığı söylenebilir.
  • Hurma fazlasıyla tatlı bir meyvedir ancak kan şekerinde ve insülin seviyesinde yüksek oynamalara sebebiyet vermez. Yani kandaki şeker oranının artmasına sebep olmayan hurma, şeker hastaları için olumsuz bir etkiye neden olmaz.

Hurma günde kaç tane yenmeli?

Mükemmel besin olarak kabul edebileceğimiz, sağlığınızın en lezzetli koruyucularından olan hurmayı haftanın her günü tüketebilirsiniz. Üstelik uzmanlara göre, günde sadece 3 adet hurma tüketmeniz tüm bu faydaları görmenizi sağlayacak bir miktar olarak kabul edilebilir. Hurmanın günde 3 ten fazla tüketilmesi özellikle şeker hastalarına tavsiye edilmemektedir.

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Yumurta Neye İyi Gelir, Nasıl Tüketilir? Vişnenin sapının, kurusunun ve kompostosunun faydaları nelerdir? Vişne zayıflatır mı, ne işe yarar?

ARKADAŞINA GÖNDER

Hurma Faydaları –Hurmanın Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

SON DAKİKA

Hurmanın sağlığa faydaları: Hurma neye iyi gelir, faydaları ve zararları neler?

Hurma lif oranı yüksek bir besindir. İçindeki potasyum ve demir sayesinde metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Diyet yapanlar için de tüketilmesi tavsiye edilir. Hurmanın Sağlığa Faydaları oldukça fazladır. 4 adet hurma tam bir porsiyon meyveye eş değer kaloriye sahiptir. Tokluk hissi yarattığı için ve uzun süre enerji sağladığı için de tercih edilir. Peki, Hurma Neye İyi Gelir, Faydaları ve Zararları Neler? yazımızda bulabilirsiniz.

Hurmanın Faydaları

  • Son zamanlarda hafıza kaybı problemi en çok duyulan şikayettir. İçinde A ve B vitamini olan hurma düzenli olarak tüketilirse hafıza kaybı problemini engelleyebilir.
  • B vitamini cildimiz için oldukça önemlidir. Hurma içinde bulunan B vitamini sayesinde cildin onarılmasına yardımcı olur. Cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaya yardım eder.
  • Kalp dostu bir besindir. Kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Güçlü bir antioksidandır.
  • Demir sayesinde demir eksikliği tedavisi için takviye bir besin olabilir.
  • Katarakt hastalığı riskini düşürür.
  • İçinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığımızı güçlendirerek vücudumuzu mikroplara karşı korur.

Hurmanın Zararları

  • Diyabet hastaları için tüketimi uygun değildir. Çünkü şeker oranı yüksek bir meyvedir.
  • Kalorisi yüksek bir besin olduğu için uzmanlar kilo problemi yaşayan kişilere tavsiye etmemektedir.
  • Fazla tüketim gerçekleşirse göz ve baş ağrısı yaptığı söylenmektedir.
  • Aşırı tüketimin yaratacağı bir diğer problem dalağa zarar verme ihtimalidir.

Hurma Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen Hurma Hangi Hastalığa İyi Gelir? sorusunun cevabı uzun bir listeye sahiptir. Kabızlık, hazımsızlık gibi sindirim sistemi ile ilgili problemleri ortadan kaldırabilmek için hurma tüketimi tavsiye edilir. İçindeki demir sayesinde demir eksikliği hastalığına takviye bir besin olabilir. Potasyum sayesinde kalp ritmini ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Hafızanın güçlenmesinde de önemli bir rol oynar.

Hurmanın Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Alternatif tıbbın reçetelerinde varlığını sürdüren Hurmanın Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getiriliyor. Saraçoğlu kuru öksürük ve astım şikayeti olanlar için şifa kaynağı bir tarif sunuyor. Kuru hurmayı ezip süt ile karıştırıp tüketildiğinizde şikayetlerinize iyi geleceğini söylüyor. Stres ve yorgunluğu gidermek içinde hurma suyu tüketilmesini tavsiye ediyor.

Hurma Hamilelikte Faydalı Mı?

Hamile kişiler hamile olmadan önceki dönemlerinden daha çok enerji ihtiyacı duyarlar. İçinde folik asit bulunan bir besin olan hurma bebeğin gelişimi için oldukça faydalıdır. Gebelik krampları birçok hamilenin ortak sorunudur. İçindeki magnezyum sayesinde hurma gebelik kramplarının yaşanmasını engellemede yardımcı bir besindir.

Hurma Fitness Sporu İçin Yararlı Mı?

Spor yapan kişiler gün içinde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Birçok sporcunun tüketirken tedirgin olmadığı bir meyve olan Hurma Fitness Sporu İçin Yararlı Mı sorusunu aklımıza getirir. Sporcular içinde bulunan protein, vitamin ve doğal şeker sayesinde yüksek enerji ihtiyacını karşılarlar.

Hurma Günde Kaç Tane Yenmelidir?

4 adet hurma tam 1 porsiyon meyveye eş değerdir. Günde en fazla 4 tane hurma tüketimi gerçekleşirse vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılamasında yardımcı olur. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi yaratacaktır. İçindeki vitaminler sayesinde birçok faydası olan hurma aşırı tüketilmediği takdirde faydalı bir besindir.

Hurmanın Zararları

Hurmanın Zararları

Hurmanın Zararları;

Hurmanın ana vatanı Arap Yarımadası olup Dünya çapında tüketimi oldukça yaygındır. Hurmanın genellikle Ramazan aylarında tüketimi yoğundur. Hurma Hadis-i Şerif'lere konu olmuş Ramazan aylarında iftar sofraların vazgeçilmezidir. Hurma yetiştiriciliği bölgelere göre farklı türleri vardır. Hurma 16 farklı mineral, şeker, lif çeşitli yağlar içermektedir. Hurma çeşitli besin kaynağına sahip olduğundan zengin şifa kaynağıdır. Hurma çok tüketildiğinde zararlı hale gelmektedir. Daha çok diyabet, şeker ve tansiyon hastalarının az miktarda tüketmeleri gerekmektedir. Doktor bilgisinde kullanılabilir.

Hurmanın Zararları

  • Hurma içerdiği bol miktardaki şeker yüzünden diyabet hastalarına tavsiye edilmez.
  • Aşırı derecede tüketildiğinde dalağa zarar verebilir.
  • Hurma besleyici ve bol miktarda besin ve vitamin bünyesinde barındırdığından kilo sorunu olan kişilere tavsiye edilmez.
  • Hurma çok fazla tüketildiğinde baş ve göz ağrısı görülebilir.
  • Hurma içerisinde bulunan folik asitten dolayı hamilelik öncesi ve ilk dönemlerinde mutlaka tüketilmelidir. Ancak hamileliğin ilk üç ayında günde 3 taneden fazla tüketilmemelidir. Zira doğumu kolaylaştırma özelliğine sahiptir. İlk dönemler de fazlaca tüketilmesi erken doğum veya düşük riskine sebep olur.

Son Güncelleme : 25.06.2023 03:44:34

Hurmanın Zararları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "Hurmanın Zararları"

Cennet hurması adındaki bu bitki bahçemizde çok bol bir şekilde yetiştiği için çok yüksek miktarda bu hurmaları tüketiyorum. Şimdiye kadar diimi büzüştürmekten başka bir olumsuz etkisini görmedim. Ayrıca fazla tüketirseniz sindirim sorunları da ortaya çıkarabiiyor. Benim bilmediğim ne gibi zararları vardır?
Paye. 08.10.2018 03:29:09

CEVAP YAZ

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir
Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir
Hurma ağacı nasıl yetiştirilir Hurma ağacı sıcak ve kurak iklimleri sever. Ülkemizde Akdeniz ikliminin yaşandığı yöreler hurma ağaçlarının gelişimine çok uygundur. Hurma Akdeniz ve çöl iklimi gibi sıcak iklimleri sever. Kışın sıcaklık 0 derecenin alt...
Hurma Çekirdeği Yutmak
Hurma Çekirdeği Yutmak
Hurma Çekirdeği Yutmak, Yediğimiz hurmanın çekirdeklerini hiç düşünmeden pek çoğumuz direk çöpe atarız. Bunun nedeni ise hurma çekirdeği ile ilgili genel bir bilginin olmaması ve hurma çekirdeğinin hiçbir işe yaramadığını düşünülmesidir. Fakat yap...
Hurma Poleni
Hurma Poleni
Hurma poleni, Hurma poleni hurma ağacının döllenmesinde kullanılır. İnsan vücudu için çok faydalıdır. Hurma poleni hurma ağacının gövdesinde bulunur. Döllenme tomurcuklarından elde ediliyor. Erkek hurma ağacının dişi hurma ağacı için ürettiği bir mik...
Hurma Kabızlık Yaparmı
Hurma Kabızlık Yaparmı
Hurma kabızlık yapar mı, mucize bir meyve ola hurma sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sağlığımıza sağladığı yararları saymakla bitmeyen hurma özellikle de suda çözünebilir lif içeriğinin yüksek olması sayesinde birçok sindirim sistemi rahatsızlıkl...
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur, Trabzon Hurması veya Akdeniz Hurması olarak da bilinir. Kışın yapraklarını döken seyrek dallı bir meyvedir. Sarımsı beyaza yakın renkteki çiçekleri Haziran ayında açar. Hurma ağacının meyveleri sonbaharda olgunlaşır. A...
Cennet Hurması Kurusu
Cennet Hurması Kurusu
Cennet hurması kurusu, Cennet hurması hemen hemen herkes tarafından sevilen bir kış meyvesidir. Çoğu insan tarafından ömrünün uzatılması adına cennet hurması kurutularak uzun zaman muhafaza edilmektedir. Cennet hurması kurutulduğunda içeriğindeki değ...
Bebeklere Hurma
Bebeklere Hurma
Bebeklere hurma, yeni doğan bebeğin ağzına kadın sütünden öncesinde öncelikle yumuşatılmış hurma sürülmesi, bebeği enfeksiyonlara karşın savunuyor. Uzmanlara göre bebeğin enerji gereksinimini da karşılayan tahnik, diyabetli annelerin bebeklerinde olu...
Hamilelikte Cennet Hurması
Hamilelikte Cennet Hurması
Hamilelikte Cennet Hurması, sayılamayacak kadar faydası vardır. Cennet hurması aynı zamanda Trabzon hurması olarak da bilinir. İçerisinde birçok vitamin ve mineral bulundurduğundan hamilelikte bebek içinde çok faydalıdır. Bebeğin gelişimi için doğ...
Cennet Hurması Yetiştiriciliği
Cennet Hurması Yetiştiriciliği
Cennet Hurması Yetiştiriciliği, ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesinde yapılmaktadır. Çünkü bu ağaç ancak bu iklim kuşağında yetiştirilebilmektedir. Cennet hurması kışın yapraklarını döken bir hurma türüdür. Bu ağacın Çin ana vatanıdır. Cennet H...
Cennet Hurması Nerede Yetişir
Cennet Hurması Nerede Yetişir
Cennet Hurması Nerede Yetişir, Halk arasında Trabzon Hurması olarak da bilinen ve kışın soğuğa dayanabilen cennet hurmasının kanser başta olmak üzere birçok hastalığı önlediği, cildi güzelleştirdiği ve diyet bakımından da önemli bir konuma sahiptir. ...
Bağdat Hurma Tatlısı
Bağdat Hurma Tatlısı
Bağdat hurma tatlısı, yapım emek isteyen tatlılar arasında yer alır. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmış olan bu tatlı lezzet bakımından da oldukça farklıdır. Bağdat hurma tatlısı bayramlarda, özel misafirler gelince, ailece yapıp tüketebilece...
Yaş Hurma
Yaş Hurma
Yaş hurma, sağlık açısından oldukça önemli bir meyvedir. Birçok önemli üniversitenin öğretim görevlileri üzerine çok araştırmalar yapılan bir meyve türü olduğunu belirtmişlerdir. Yaş hurma olgunlaşmadan yenilemeyen, olgunlaştığında da yumuşamasının t...

 

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir
Hurma Çekirdeği Yutmak
Hurma Poleni
Hurma Kabızlık Yaparmı
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur
Cennet Hurması Kurusu
Bebeklere Hurma
Hamilelikte Cennet Hurması
Cennet Hurması Yetiştiriciliği
Cennet Hurması Nerede Yetişir
Bağdat Hurma Tatlısı
Yaş Hurma
Hurma Ağacı
Gebelikte Hurma Yemek
Acve Hurması Hamilelik
Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli
Hurma Tozu
Hatay Hurması
Hurma Reçeli
Hurma Yaprağı
Hurma Suyu
Hurma Aşısı
Cennet Hurması Ağacı
İran Hurması
Medine Hurması
Hurma İle Yapılan Tatlılar
Peygamber Hurması
Hurma Fidesi
Datça Hurması
Cennet Hurması Marmelatı

Popüler İçerik

Hurma Ağacı

Hurma Ağacı

Hurma ağacı, Hurma ağacının dünyada binlerce çeşidi vardır. Büyük bir yayılma alanına sahiptir. Sıcak çöl ülkelerinin bitkisidir. Hurma ağaçları kuru,...

Gebelikte Hurma Yemek

Gebelikte Hurma Yemek

Gebelikte hurma yemek, Her anne adayı hamilelik süresince bebeği ve kendi sağlığı için aldığı besinlere çok dikkat etmekte ve seçici davranmaktadır. B...

Acve Hurması Hamilelik

Acve Hurması Hamilelik

Acve hurması hamilelik:Hamileliklerde anne adaylarına doktorlar ve etrafındaki bir çok insan çeşitli tavsiyelerde bulunur. Vitamin ilaçları kalsiyum i...

Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli

Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli

Hamilelikte hurma ne zaman yenmeli sorusunun en net yanıtı her zaman olmalıdır. Ancak özellikle hamileler için bulunmaz bir besin olan hurmanın fazla ...

Hurma Tozu

Hurma Tozu

Hurma Tozu, Hurma, Türkiye'de hemen hemen her bölge iklimine ve toprağına uyum sağlayan bir meyvedir. Ancak genellikle Akdeniz bölgesinin Antalya yöre...

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası