hicri tarih bugün / Tarih Çevirme Kılavuzu – Türk Tarih Kurumu Başkanlığı

Hicri Tarih Bugün

hicri tarih bugün

Hicri takvim (İslam Tarihi)

Bu uygulama hakkında

İslam, Müslüman, ya da Hicri takvim veya günlük bir yılda 12 ay oluşan bir ay takvimi olduğu. Hicri yıl ya da dönemi MS yılında İslam yeni yıl onun sayımı başlar İslami ay takvimi, kullanılan dönemdir. O yıl Muhammed ve onun takipçileri Yesrib'de (şimdi Medine) Mekke'den göç etti. Hicretten olarak bilinen bu olay, ilk Müslüman topluluk (ümmet) kuruluşunun rolü nedeniyle İslam'da anılmaktadır. İslami takvimin her ayı, yeni ay döngüsünün doğumuna başlar.

Uygulama farklı ekranlarda Hicri ve Gregoryen tarihlerini aynı anda görüntülemenize izin verir. Bugün Hicri ve Gregoryen tarihleri ​​arasında değiş tokuş yapabilirsiniz. İleri ve geri düğmesiyle önceki ve sonraki ay takvimlerini görüntüleyebilirsiniz. İleri ve geri düğmesi özelliği Hicri ve İngilizce takvim için kullanılabilir.

Uygulama iki güzel Hicri takvim widget'ıyla destekleniyor. Bir küçük ve bir büyük. Widget mevcut İslam tarihini ve gün adını gösterir. Widget ileri ve geri düğme özelliğini de destekliyor.

uygulama tarafından desteklenen gün adları İslami (el-Ahad (Pazar) el-Ithnayn (Pazartesi) sporcudan Thulāthā '(Salı) el-Arba'ā' (Çarşamba) el-Khamīs (Perşembe) el-Jum'ah (vardır Cuma) as-Sabt (Saterday)) Hicri takvimi için.

uygulama tarafından desteklenen ay isimleri Muharrem, Sefer, Rebiülevvel, Rabi 'sporcudan Tani Cemâziyelevvel Ula Cemâziyelevvel Ahiretimiz, Receb, Şaban, Ramazan, Şevval, olan İslami olduğu DHU al- Qa'dah, Dhū el-îijjah.

Bu uygulama ile aşağıda listelenen önemli İslami takvim tarihini kaçırmayın.
• 1 Muharrem: İslam Yeni Yılı.
• 10 Muharram: Aşure Günü
• 12 Rabi El Velhal: Mevlana ya da Peygamber Efendimizin Doğuşu.
• 27 Rajab: İsra ve Mi'raj
• 15 Şa'ban: (Orta Şa'ban veya Bağışlama Gecesi)
• 1 Ramazan: İlk açlık günü.
• 27 Ramazan: Nüzul-i Kur'an. (Endonezya ve Malezya'da 17 Ramazan)
• Laylat'ın El Kaide'yi içeren son üç ayı.
• 1 Shawwal: Eid ul-Fitr.
• DhE'Hacja: Hac'tan Mekke'ye *
• 9 Dhu El-Hicah: Arafa Günü.
• 10 Dhu El-Hicah: Eid al-Adha.

Uygulamanın başlıca özellikleri şunlardır:
1. Yeni malzeme tasarımı
2. Bedava ve sonsuza dek özgür olacak
3. Takvimin ileriye ve geriye doğru görünümü.
4. İki güzel ana ekran widget'ları
5. Hem Arapça hem de İngilizce dilleri destekleyin
6. Gösterim hem Arapça hem de İngilizce'dir.
7. Bugün vurgulanmış.
8. Müslüman toplum için çok faydalı bir başvuru.
Doğru 9.
Çevrim


* Mekke, Masjed-el-Harram (Kabe Camii) bulunduğu şehirdir ve Müslümanlar günde beş kez Namaz veya Salah namaz kılarlar. Mekke, namaz kıldı yönü olarak da bilinir.

Hicri takviminden tarih hesaplamalardan, Müslüman bayramlarda ise Ru'yatul Hilal'daki yerel duyurunuza bağlı. Düzeltmeler için lütfen yerel Mescit veya bilim insanı ile iletişime geçin.

Güncellenme tarihi

16 Kas

kaynağı değiştir]

Hicri Kameri takvim, miladı 16 Temmuz olan ve Ay'ın Dünya etrafındaki dolanımını esas alan takvimdir. "Hicri takvim" tabiriyle daha çok bu takvim kastedilir. Bu takvim çeşidinde Miladi takvimle arasındaki fark sabit değildir. Bu fark yaklaşık olarak 35 yılda 1 yıl etmektedir. Bu hesapla Hicri takvim, Miladi takvimini yılının 5. ayında geçecek.

Ayrıca bakınız[değiştir kaynağı değiştir]

Hicrî takvim, Ömer'in halifeliği zamanında Hicretten 17 sene sonra, Miladi 'da,[3] toplanan bir meclis tarafından Ali'nin önerisiyle, Hicretin gerçekleştiği yıl 1 kabul edilerek oluşturulmuştur. Bundan önce yıllar rakamla değil o yıl gerçekleşen önemli olayların isimleriyle anılmakta idi. Örneğin: Fil senesi, Fil senesinden iki sonraki sene, Kabe'nin tamirinin yapıldığı tamir senesi, sel senesi gibi.[kaynak belirtilmeli]

Hicri takvim, Hicrî Şemsî takvim ve Hicri Kameri takvim olmak üzere ikiye ayrılır.

"Haram ayları" yani hürmet ayları, İslam öncesi Arap toplumunda kullanılan ay adlarına göre savaşmanın yasak kabul edildiği Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb aylarıdır. Müslümanlar ayların isimleri için İslam öncesi dönemde kullanılan isimleri kullanmaya devam etmişlerdir. Bunlardan ilk 3'ü ardışık, Recep ise ayrı bir ay idi.

İslam öncesi dönemde Araplar arasında iç savaşlar eksik olmazdı. Yalnız haram aylarda savaş yapılmazdı. Bu aylarda panayırlar kurulur, uzak yakın bölgelerden hacılar büyük bir güvenlik içerisinde bu panayırlara gelir ve tüccar malını hacılara satar, şiir yarışmaları yapılırdı. Eğer bu barış aylarında savaş olursa, yasak çiğnendiği için "Ficâr savaşları" denirdi.

İslam öncesi Arap toplumunda Kameri takvime 3 yılda bir 1 ay eklenerek ayların yerleri sabitlenir, aylar hicrî takvimde olduğu gibi yılın mevsimleri arasında dolaşmaz, en fazla 1 aylık oynamalar olurdu. Bu duruma nesi ismi verilirdi.[4] İslam Ansiklopedisi'ne göre nesi uygulaması genel gözlemde olduğu gibi sabit bir takvim oluşturmak amacıyla değil, hac ve hac ile bağlantılı panayırların yılın belirli ve uygun bir mevsiminde icra edilmesi amacını taşımaktaydı.[5]

İslam'da da haram aylar korunmuş ve Hac haram aylardan olan Zilhicce ayında yapılmıştır. Kuran'a göre nesi uygulaması haram ayı helal sayıp savaşa ve yağmaya devam edebilmek için yapılan bir hile idi. Ömer zamanında hicri takvime geçilmesi ve nesi uygulamasına da son verilmesi ile İslam'da kutsal aylar (recep, şaban, ramazan, muharrem gibi) her yıl 11 gün önce gelerek yılın her mevsimine uğramaktadır.

Kuran'da haram aylardan bahsedilir:

«&#;Gökleri ve yeri yarattığı gündeki yazısına göre Allah'ın katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram (ay)lardır. İşte doğru din budur. O aylar içinde (konulmuş yasağı çiğneyerek) kendinize zulmetmeyin. (Tevbe suresi, 9/36)&#;»
'«&#;Ey Muhammed! Sana (kutsal) ayı ve o aydaki savaşı sorar­lar; de ki, 'O ayda savaşmak büyük suçtur. (Bakara suresi, 2/)&#;»
«&#;Haram ayları ertelemek, ancak inkarda daha da ileri gitmektir ki bununla inkar edenler saptırılır. Allah'ın haram kıldığı ayların sayısına uygun getirip, böylece Allah'ın haram kıldığını helal kılmak için Haram ayı bir yıl helal, bir yıl haram sayıyorlar. Onların bu çirkin işleri, kendilerine süslenip güzel gösterildi. Allah inkarcı toplumu doğru yola iletmez. (Tevbe Suresi, 9/37)&#;»

Aylar[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası