pelvik ağrı hamilelik belirtisimi / Gebeliğin son haftalarında yürüyüşte değişiklik ve pelvik ağrı

Pelvik Ağrı Hamilelik Belirtisimi

pelvik ağrı hamilelik belirtisimi

Kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi? Hamilelikte kasık ağrısı nedenleri

Hamileliğin ilk aylarında belirtileri takip eden anne adayları konuyla ilgili her detayı göz önünde bulundururlar. Mide bulantısı, baş dönmesi hamileliğin bilinen en yaygın belirtileri arasında yer alırken, bazı gebelerde rastlanan kasık ağrısı nedenleri de merak konusu olmaktadır. Peki, kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi, hamilelikte kasık ağrısı neden olur? İşte hamilelikte kasık ağrısı hakkında bilinmesi gerekenler

kasık ağrısı hamilelik belirtisi mi?

Kasık ağrısı acil bir durum olmasa da genellikle hamilelikte görülebilen durumlardandır. Kasık ağrısı tek başına hamilelik belirtisi olmasa da hamileliğin erken dönemlerinde gözlemlenebilir. Sıklıkla hamileliğin 4. ve 5. haftalarında görülen kasık ağrısı embriyonun rahim içine yerleştiğinin göstergesidir.

hamilelikte kasık ağrısı neden olur?

Yuvarlak bağlar, pelviste uterusa bağlanan ve onu destekleyen sert, fibröz bağ dokusu bantlarıdır. Hamilelik boyunca uterusun büyümesi bu bağların gerilmesine neden olur. Bu esneme aşağıdaki semptomları tetikleyebilir:

  • Kasıktan kalçalara veya üst bacaklara yayılan ağrı
  • Kasıkta veya midenin her iki tarafında ağrılar
  • Midenin bir veya iki tarafında spazm benzeri kas ağrısı
  • Sadece bir saniye süren keskin, ani, yoğun ağrılı ağrılar

Birçok kadın , yatakta pozisyon değiştirmek veya ayakta durmaktan oturmaya geçmek veya tam tersi gibi ani hareketler sırasında ağrının daha kötü olduğunu fark eder .

False

Hamilelikte Kalça Kemiği Ağrısı ve Pelvik Ağrı

Hamilelikte kalça kemiği ağrısı veya pelvik bölgenizde ağrı veya sancı hissedebilirsiniz ve bazen sorunun ne olduğunu tam olarak belirlemek zor olabilir. Sizlere kalça ağrısı ve pelvik ağrının nedenlerini anlatıp ağrıyı rahatlatmak veya önlemek için uygulayabileceğiniz tavsiyelerimizi paylaşacağız.

Hamilelikte Kalça Ağrısı ve Pelvik Ağrı Nasıl Olur?

Pelvis ve kalça kemiklerinin yerini ve birbiriyle olan ilişkisini öğrenmek yararlı olabilir. Omuriliğinizin tabanında bulunan büyük bir kemik olan pelvis gövdenizin alt kısmındadır. Kalça kemikleri, kalçaları pelvise bağlayan pelvisin iki tarafından da bulunan eklemlerdir.

Pelvik bölgede veya kalça bölgesinde ağrı hissederseniz bunun tam olarak nerede olduğunu ve neyin ağrıdığını anlamanız bazen zor olabilir. Pelvisteki veya kalça kemiğindeki ağrı bazen sırt ağrısı gibi hissedilebilir. Bu ağrı bazen yayılır ve birçok kadında hamilelik sırasında sırt ağrısı görülür. Ayrıca, bazı kadınlarda hamilelik ağrıları farklı şekillerde görülür. Bazılarında batan ve aniden rahatsız eden bir ağrı, bazılarında da sürekli yoğun bir ağrı olabilir. Hamileliğiniz süresince ağrılarınızın türü de değişebilir. Doktorunuz bu konuda doğru teşhisi koyacaktır.

Hamilelik sırasında pelvik ağrı sık görülür. Yoğun veya batan bir ağrı, sürekli veya ara ara gelen, hafif veya şiddetli bir ağrı olabilir. Ağrının belinize, poponuza veya kalçalarınıza doğru yayıldığını hissedebilirsiniz. Pelvik ağrıyı yalnızca belirli hareketlerde, örneğin yürürken hissedebilirsiniz. Veya yalnızca uyumak için uzandığınızda hissedebilirsiniz.

Günlük hayatınızı olumsuz etkileyen, zaman içinde kötüleşen veya çok ciddi olduğunu düşünmenize neden olan ağrının yanı sıra baş dönmesi, vajinal kanama veya ateşiniz olması durumunda da doktorunuzla görüşün.

Kalça Ağrısının Nedenleri

Hamilelikte erken dönemlerde veya ilk üç aylık dönemde kalça ağrınız olursa bunun nedeni hamilelik değil başka bir neden olabilir. Doktorunuz nedeninin belirlenmesini sağlayabilir.

İkinci veya üçüncü üç aylık dönemde kalça ağrısının nedeni siyatik olabilir. Bu durum, büyüyen rahmin siyatik sinirine baskı yapması sonucu oluşur. Ağrı belinize, kalçanıza ve bacağın arka kısmına vurabilir. Bu tür ağrılar bebeğiniz doğduktan sonra kendi kendine geçebilmektedir.

Pelvik Ağrının Nedenleri

Hamileliğin erken dönemlerinde pelvik ağrı genellikle endişelenilecek bir durum değildir. Büyüyen bebeğinizi kaldırmak için kemiklerinizde bağlarınızdaki değişiklikler sonucu oluşabilir.

Erken hamilelikte veya daha sonraki ilk üç aylık dönemde pelvik ağrı bir dış gebelik belirtisi olabilir. Dış gebelik, döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yerde, genellikle de fallop tüpünde bir yere yerleşmesiyle meydana gelir. Dış gebeliğin diğer belirtileri arasında omzunuzda keskin bir ağrı, vajinal kanama ve lekelenme veya baş dönmesi, halsizlik veya güçsüzlük olabilir. Dış gebeliklerde tıbbi tedavi gerektiğinden bu belirtilerden herhangi bir durumda hemen doktorunuzla görüşün.

İkinci üç aylık dönemde pelvik ağrının nedeni taşıdığınız fazla kiloların yanı sıra hamilelik hormonları olabilir. Pelvisin iki tarafını birbirine bağlayan eklemler genellikle çok sert ve katıdır. Hamileliğin sonraki dönemlerinde relaksin hormonu pelvik bölgenizdeki kasların, eklemlerin ve bağların gevşeyerek bebeğinizin doğum kanalından daha rahat geçmesini sağlar. Bu gevşeme, bağların ve eklemlerin çok hareketli hale gelmesi durumunda pelvik bölgede rahatsızlığa neden olabilir.

Hamileliğin sonraki dönemlerinde meydana gelen diğer bir değişiklik de bebeğin doğuma hazırlık için aşağıya pelvise doğru inmesidir. Bunun sonucunda da pelvis, kalça ve mesanede daha fazla baskı hissedersiniz. Olumlu tarafı nedir? Bebeğinizin doğmaya hazırlandığı anlamına gelir ve akciğerlerinizdeki baskı azaldığından biraz daha rahat nefes alabilirsiniz. Henüz hamilelik sürenizin sonuna gelmediyseniz pelvik bölgenizde veya alt karın bölgenizde baskı olması erken doğum belirtisi olacağından bunu fark etmeniz durumunda doktorunuzla görüşün. Erken doğumla birlikte yoğun bel ağrısı, vajinal kanama veya düzenli kasılmalar gibi diğer belirtiler görülebilir.

Pelvik ağrı, bazen idrar yolu enfeksiyonu belirtisi olabilir. İdrarınızı yaparken ateşiniz veya yanma hissi olursa öneri ve tedavi için doktorunuzla görüşün.

Hamilelikte Pelvik Ağrı veya Kalça Ağrısını Önleme veya Rahatlatma Yöntemleri

Doktorunuz size şu tavsiyelerde bulunabilir:

Doktorunuz size ağrı kesici ilaç, fizik tedavi veya kalça ağrısını veya pelvik ağrıyı önleyecek egzersizler verebilir.

Kalça ağrısı veya pelvik ağrısı hamilelikte yaşadığınız rahatsız edici ağrılardan biri olabilir ama bazen bunun hamileliğin bir parçası olduğunu bilmek yararlı olabilir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Doğuma yaklaşırken, doğuma hazırlık olarak bebeğin aşağıya "inmesi" durumunda pelvis bölgenizde baskı hissedebilirsiniz. Bu durum doğum başlamadan birkaç hafta önce veya birkaç saat önce gerçekleşebilir.

Evet. Pelvik bölgedeki kaslar, bağlar ve eklemler büyüyen bebeğiniz büyüdükçe esneyip harekete geçtiğinden hamilelik sırasında pelvik ağrınız olabilir.

Pelvik ağrı hamilelikte normal olabilir ancak doktorunuz her şeyin iyi gittiğini ve ağrıyı tedavi ettiğini teyit edebilecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası