fiorino ağır bakım kaç km / Fiat Linea Ağır Bakımı Ne Zaman? - Araba meraklıları için araba portalı

Fiorino Ağır Bakım Kaç Km

fiorino ağır bakım kaç km

 Google News

Son yıllarda ülkemizde en çok satılan araç markası Fiat&#;ın araç servis ücretleri ile ilgili bir bilgilendirme  içeriği hazırlamak istedik.  Yetkili servis ve özel servisler ile ilgili araştırmalarımız neticesinde, sizleri bilgilendirme amaç bu yazıyı oluşturduk. Fiyatlar yıl içerisinde veya kampanya dönemlerinde değişiklik göstermektedir.

Periyodik Bakım İçeriği Nedir?

Araçlarda en çok tercih edilen bakım türü olan periyodik bakım ,temel de halk arasında sıvı bakım olarak da bilinmektedir.

    • Motor Yağı 
    • Yağ filtresi
    • Hava filtresi
    • Polen filtresi
    • Yakıt filtresi ( Her bakımda olmaz 2 bakımda bir veya ila km arasında )
    • Ateşleme bujisi kontrol edilir. ( Benzinli araçlarda önemlidir. Dizelde ısıtma bujisi kontrol)
    • Akü bakımı yapılır. ( genelde ölçüm yapılır pek güvenilmemelidir.)
    • Fren sistemi kontrol edilir. ( fren hidrolik sıvısı )

Fiat Yetkili Servis Fiyatları

Fiat resmi  Multijet araçlarda her kilometrede bir yağ bakımı olmak üzere, her kilometrede (veya kilometre dolmazsa yılda bir kez) periyodik bakımların yapılması gerektiğini belirtilmiş

Benzinli Motorlu Araçlar : TL&#;den başlayan fiyatlarla
Dizel  Motorlu araçlar : TL ortalama fiyatlar

Fiat Özel Servis Fiyatları

Benzinli Motorlu Araçlar ; TL işcilik +parça 
Dizel motorlu araçlar : TL işcilik +parça

İnternetten Parça Alıp Bakım Yaptırmak?

İnternetin yaygınlaşması ile beraber araçların periyodik bakım parçaları konusunda, fiyat araştırması yaparken e-ticaret platformlarında parçaları daha uygun olduğunu görebiliyoruz.

Örnek olarak 1,3 Multijet Egea bir aracımız üzerinden fiyatlama yaparsak ;

Karşımıza şu şekilde kitler geliyor

Ortalama fiyat hesapladığımız da parça ücreti TL usta işçiliği TL=TL ye en uygun periyodik bakımı yaptırma imkanına sahip olabiliriz.

Etiketleren iyi dizel motor yağıEn İyi Motor YağıEn İyi Motor Yağı benzinlien iyi yağ markası

Fiat: Bakım ve Yetkili Servis

PERİYODİK BAKIM

Yağ haznesinin kontrolünü yapan personelin eli

Aracın uzun ömürlü olması için doğru bakım şarttır. Bu nedenle MultiJet araçlarda her ’de bir yağ bakımı olmak üzere her km' de ana bakımlar yapılır. Periyodik bakım işlemleri kullanıcı el kitaplarında belirtilen zaman ve kilometrelerde yapıldığında aracınızın güvenliği ve maksimum performans ile kullanımı sağlanmış olur. Ayrıca aracınız kullanım süresince çevreye zarar vermeyecek emisyon standartlarında kalır.

Periyodik bakımlar FIAT yetkili servislerinde eksiksiz ve FIAT’ın tarif ettiği standartlarda yapılmaktadır.

PERİYODİK BAKIM TABLOSU

BAKIM PAKETİ HİZMETİ NEDİR?

lacivert Fiat Egea

Aracınızın bakımlarını Fiat yetkili servislerinin onarım kalitesiyle daha uygun fiyata yaptırmanız için bakım paketi hizmetini sunuyoruz. Aracınızı kullanım sıklığınıza göre size uygun olan kilometre seçeneklerini kapsayan bakım paketiyle, bakım bedelini önceden ödeyerek olası enflasyon ve fiyat artışlarından korunmuş olursunuz. Size en uygun bakım paketinizi aracınızı satın aldığınızda veya ilk bakımınızı yaptırıncaya kadar geçen süre içerisinde Fiat yetkili servislerinden satın alabilirsiniz.

FAYDALARI NEDİR?

Hesaplı

Enflasyon ve fiyat artışlarından etkilenmezsiniz.

Kolay

Aracınızı servise bakım için getirdiğinizde ödeme yapmazsınız.

Esnek

Farklı kilometre seçeneklerine göre ihtiyacınız olan paketi alırsınız.

Akıllı

Fiat’ın kullanıcı el kitabında tarif ettiği standartlardaki bakım planı takip edilir.

Güvenli

Fiat yetkili servislerinde fabrika eğitimli uzman teknik personel tarafından aracınız onarılır.

Koruyucu

Düzenli bakım aracınızın ikinci el değerini yükseltir.

Aktarılabilir

Aracınızı sattığınızda bakım paketi yeni sahibine devredilir.

PERİYODİK BAKIM NEDİR?

Aracın uzun ömürlü olması için doğru bakım gerekli. Bu nedenle Multijet araçlarda her kilometrede bir yağ bakımı olmak üzere, tüm araçlarda her kilometrede (veya kilometre dolmazsa yılda bir kez) periyodik bakımların yapılması gereklidir. Kullanım kılavuzunda belirtilen periyodik bakım işlemleri, belirtilen zaman ve kilometrelerde yapıldığında;

Sürüş güvenliğiniz ve aracınızın maksimum performans ile kullanımı,
Ortaya çıkabilecek arızalara karşı önleyici tedbir alınması,
Aracın kullanım süresince çevreye zarar vermeyecek emisyon standartlarında kalması sağlanmış olur.

Sürüş güvenliğiniz ve aracınızın maksimum performans ile kullanımı, Ortaya çıkabilecek arızalara karşı önleyici tedbir alınması, Aracın kullanım süresince çevreye zarar vermeyecek emisyon standartlarında kalması sağlanmış olur.

SİZE EN UYGUN BAKIM PAKETİNİ SEÇİN

1 yıl km

2 yıl km

3 yıl km

4 yıl km

5 yıl km

Paketler bir önceki periyodik bakımları kapsamaktadır. Örneğin 2 yıl km paket seçeneği ve E6D motor tipinde bir araçta 2 ana bakım ve 2 ara bakım (yağ bakımı) olmak üzere 4 bakımı içermektedir. motor tipinde bir araçta için ise 2 bakımı içermektedir.
Yıl ya da km hangisi önce dolarsa sona erer.

Orjinal Yedek Parça ve Yetkili Servis

otomobil yedek parçaları

Neden Orjinal Yedek Parça?

OPAR markası, Fiat Ricambi ve Fiat Accessori markaları ile birlikte orijinal ve eşdeğer parçalarda, Diğer Marka, Akü, Aksesuar ve Yağ markaları ile birlikte Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. bünyesinde ve güvencesinde hizmet vermektedir.  “TOFAŞ Yedek Parçası her yerde bulunur” imajını oluşturan ve bunu belleklere kazıyan OPAR, Tofaş’ın araç satışındaki başarısına büyük katkı sağlamıştır.

Bu parçalar;

Aracınızın güvenliğini, kalitesini, dayanıklılığını ve estetiğini korumasını sağlar.

Aracınızın orjinalliği korunur. Üretici garantisinin sürdürülmesini sağlar.

Aracınızı maksimum performans göstermesini sağlar.

Aracınızın ömrünü uzatır.

Maddi kazanç sağlar.

Neden Yetkili Servis?     

Fiat yetkili servislerinde orijinal yedek parçalarımız ve konusunda uzman eğitimli personelimiz tarafından üretici firma standartlarında bakım ve onarım hizmeti verilmektedir.  Yetkili servislerimizde yapılan ve müşterilerimiz tarafından bedeli ödenen işçilikler, kilometre sınırı olmaksızın 24 ay boyunca onarımı yapan yetkili servisin ve değiştirilen yedek parçalar kilometre sınırı olmaksızın 24 ay boyunca Fiat’ın garantisindedir.

Yetkili servislerimizde müşterilerimize ayrıcalıklı hizmetler sunmaktayız. Bakım ve mekanik  aksam onarımı için araçlarını servise bırakan ve aynı gün içinde teslim alamayan şahıs müşterilerimiz ücretsiz yedek araç hizmetimizden yararlanabilir. Aracı aynı gün içinde teslim edeceğimiz durumlarda ulaşım ihtiyacınızın olması durumunda gideceğiniz yere ulaşmanız için ulaşım hizmeti sunulmaktadır.  Ayrıca müşterilerimiz aracı serviste iken durumunu online olarak takip edebilirler.

Motor Yenileme

Kırmızı ticari Fiat otomobil ile bordo Fiat otomobil


Garanti dışı aracınız yüksek kilomteredeyse Fiat Yetkili Servislerine gelin. Aracınızın motor kontrolünü gerekliyse yenilenmesini yapalım. Hem işçilik ve parça garantisiyle hem de uzman personellerimizle aracınızı ilk günkü hale getirelim. Şimdi motor yenileme %50’ye varan indirimle TL’ den başlayan fiyatlara.

Araç Bakımı Kaç km’de Yapılır?

Aracınız için düzenli bakım yaptırmanız aracınızın sağlığı, bütün mekanik ve elektronik aksamlarının düzgün çalışması açısından oldukça önemlidir. Araç periyodik bakım hizmeti almak aracınızın yakıt türüne bağlı olarak değişmektedir. Araç bakımınızı aksatmamak, motorunuzun ömrünün uzamasına ve sizin sürpriz masraflardan korunmanızı sağlar.

Araç periyodik bakım süreleri standart olarak belirtilmiş olsa da markalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Benzinli araçlarda araç bakımı km/yıl şeklinde yapılmaktayken, dizel araçlarda km/yıl olarak bakım yapılmaktadır.

Araç Bakım Süresini Etkileyen Faktörler

Araç periyodik bakım hizmeti her aracın almakta olduğu zorunlu bir hizmettir. Aracınızın sağlıklı bir şekilde çalışması için motor yağ değişimi, filtre değişimleri, fren ve balata kontrolleri, lastik kontrolleri, vb. gibi birçok aksamın kontrolü ve

Araç bakım sürelerini etkileyen faktörler bulunmaktadır. Aracın nerede ve nasıl kullanıldığı da bu sürelerin standartlar dışında değerlendirilmesini elzem kılan faktörler arasında yer alır. Aracın yoğun trafikte kullanımı ve şehir dışı kullanımı gibi faktörlerde bakım sürelerini etkilemektedir.

Aracınızın periyodik bakımı hakkında özel servis uzmanları aracılığıyla tam bir değerlendirme sonrası ne kadar sürede bir araç bakım periyodu gerçekleştireceğinizi öğrenebilirsiniz.

Araç Bakımı İçin Servis Seçimi

Aracın kılavuzunda belirtilen servis programı üreticinin standart olarak yayınladığı bir bakış açısıdır. Araç üreticisi tarafından önerilen katı servis düşüncesi, genellikle motorlu taşıtın tüm alanlarını dikkate aldığından, yaptıracağınız bakımın öncelikle yetkili servis mi ya da özel servis mi olacağına kendiniz karar vermelisiniz.

Genelde bu seçimi etkileyen baş faktör maliyettir. Görünen o ki güvenilir ve emniyetli araçlara ihtiyacınız olduğu kadar, bir araç bakımı gerçekleştirmenin maliyeti birçok kişi için büyük bir yük olabilmektedir.

Aracınız için uzun ömürlü bir kullanım şunları içerir;

  • Periyodik bakımlarını atlamamak
  •  
  • Alacağınız bakım hizmeti konusunda araştırma yapmak
  •  
  • Doğru ve uygun yedek parça kullanımı

Aracınız, sadece ayaklarınızı yerden kesen bir taşıt değildir. Günümüzde ulaşım tamamen araçlarla sağlanmaktadır. Bu nedenle doğru bir kullanım, zamanında bakımlar ve iyi bir servis seçimi, kafanızı rahatlatacak ve şok masraflardan korunmanızı sağlayacaktır.

Kilometreye Göre Bakımlarda Yapılanlar

Her aracın bir periyodik bir de ağır bakım denilen iki farklı tür bakım işlemi bulunmaktadır. Periyodik bakımda, motor yağ değişimi, hava filtrelerinin değişimi ve gerekli kontroller yapılarak gerekiyorsa işlevini yitirmiş yedek parça değişimi gibi genel bakım işlemleri uygulanır.

Ağır bakım ise tamamen farklı bir bakım prosedürü içerir. Aracın mekanik ve elektronik aksamlarında değişen bazı parçalar ve bunların kontrolü gerçekleştirilmektedir. Bu değişiklikler araç modeli ve türüne göre farklılık göstermektedir. Triger kayışı değişimi ( km), Şanzıman yağı değişimi ( – km), Baskı Balatası ( – km), vb. gibi diğer parçaların kontrolleri ve gerekiyorsa değişimi yapılır.

değişimi yapılmaktadır.

Fiat Linea ağır bakım , ve km. bakımlarında yapılan işlemler aşağıdaki gibidir: Bundan sonraki her km.&#;de aynı işlemler yapılmaktadır. 4- Süspansiyon sistemi kontrol edilir, bozulmuş, özelliğini kaybetmiş parçalar değişir.

Contents

Fiat Linea triger kayışı kaç binde değişir?

Fiat Linea Multijet triger setlerinin kullanım ömürleri, modele göre değişkenlik göstermekle birlikte ortalama 3 sene ve &#; kilometre arası mesafe olarak ölçülüyor.

10 bin bakımı nasıl yapılır?

Yıllık 10 bin bakımında araçta neler değişir, hangi işlemler yapılır?

  1. Hava filtresi değişimi. Motora giren havanın temiz olması ve motorun performansı için önemlidir.
  2. Yağ filtresi değişimi.
  3. Motor yağı değişimi.
  4. Polen filtresi değişimi.
  5. Ön – Arka balata kontrolü
  6. Ön – Arka süspansiyon kontrolü
  7. Silecek değişimi.

Linea 60 bin bakımında neler yapılır?

km / km / km Periyodik bakımı

  • Hava filtresi değişimi.
  • Yağ filtresi değişimi.
  • Polen (klima ya da kabin ) filtresi değişimi.
  • Motor yağı değişimi.
  • Karter tapa contası değişimi.
  • Yakıt filtresi değişimi (benzinli araçlarda)
  • Linea bakım kaç km?

    Fiat Linea aracınızın periyodik bakımları, km ila km. arasındadır. Bu aralık aracınızın model yılı farklılıklarından oluşur. Motor yağı ve yağ filtresinin değişimi, hava ve polen filtresinin kontrolü periyodik bakımın genel esaslarıdır.

    Multijet Linea triger zinciri ne zaman değişir?

    funduszeue.info web sitenizde yayımlanan periyodik bakım tablosu &#;na göre; 1- Multijet dizel motorlarda triger kayışının / zincirinin durumunun kontrolü her km de bir yapılır. 2- zincirli triger motorlarda zincir setinin değişimi (Zincir, gergi, dişliler, sabitleme

    multijet triger kaç binde değişir?

    Değişim aralığı ise bin km YADA 5 yıl.

    10 bin bakımı gerekli mi?

    Periyodik bakımların yapılma süresi araç marka ve modeline göre değişir. Sıfır araçların periyodik bakımı 10 bin km ile 20 bin km arasında yapılır. Hibrit araçlarda da 15 bin km veya yılda bir kez yapılması gerekir. Dizel araçlarda da bu ölçü 10 ve 20 bin km arasındadır.

    10 bin bakımı ne zaman yapılır?

    Araçların markalarına ve modellerine göre değişmekle birlikte genellikle 10 bin ya da 15 bin kilometrede bir periyodik bakımdan geçirilmeleri gerekmektedir. Ayrıca araç bir sene içerisinde belirtilen kilometre değerine ulaşmasa bile periyodik bakım yaptırılmalıdır.

    Ağır bakım ne kadar tutar?

    Ağır bakımlar daha işçilik gerektiren, ya da tedarik edilmesi ve uyumlu olması daha zor olan bir bölümdür. Dizel araçlardaki ağır bakım fiyatları TL ile TL arası değişmektedir. Ancak bu durum yetkili servis ya da özel servislerde farklılık gösterebilmektedir.

    Araç ağır bakım neler değişir?

    Öncelikle araç komple kontrol edilir. Far ayarları, silecekler, rot ayarları gözden geçirilir. Fren balalataları kontrol edilir, değiştirilir. Fren diskleri de aynı şekilde kontrol edilir.

    Araç ağır bakım kaç km yapılır?

    Özellikle ağır bakım, kullanılan aracın marka ve modeline göre ve üreticinin önerisine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel anlamda km veya km&#;de ağır bakım yapılması tavsiye edilmektedir.

    Fiat servis ücreti ne kadar?

    Genel olarak Fiat servis fiyatları TL &#; TL gibi bir fiyat aralığında olsa da aracın hasar ağırlığı da fiyat üzerinde etkili olacaktır.

    Fiat Servis hangi motor yağını kullanıyor?

    Mobil 1 ESP 5W, düşük küllü 5W motor yağı gerektiren Fiat araçlar için uygun olan tam sentetik, düşük küllü bir yağdır. Aşağıdaki özellikleri ile ACEA endüstri şartnamelerini karşılar veya geçer.

    Fiat Linea mazot filtresi değişimi kaç km?

    Doğru söylemiş 2 bakımda bir ya da km de bir değişir.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası