kira artış oranı eylül 2020 / Eylül ayı kira artış oranı belli oldu - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Kira Artış Oranı Eylül 2020

kira artış oranı eylül 2020

Enflasyon y&#;zde ka&#;? Eyl&#;l kira artış oranı ve enflasyon rakamları ne kadar?

Enflasyon rakamları ile ilgili TÜİK beklenen açıklamayı yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11,27, yurt içi üretici fiyatları yüzde 6,71 arttı.

Ağustosta aylık bazda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,86, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,35 artış gösterdi. TÜFE, ağustosta geçen yılın aralık ayına göre yüzde 7,29, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,77 yükseldi.

Yİ-ÜFE ise Aralık 'a göre yüzde 10,52, geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 11,53 arttı.

ENFLASYON YÜZDE KAÇ?

Enflasyon oranı TÜFE için aylık bazda yüzde 0,86 geçen yılın aynı ayına göre ise 11,77 arttı.

EYLÜL KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE KAÇ?

Enflasyon rakamları ile kir artışı gerçekleştirenler için aylık bazdaki kira artışı yüzde 0,86 olurken, yıllık bazda kira artışı yapanlar için yüzde 11,77 oldu.

Eylül ayı kira artış oranı ne kadar?

yılının Eylül ayı kira artış oranları belli oldu. Kira sözleşmesini geçtiğimiz yıl temmuz ayında imzalayanların ve kira kontratını yenileyecek olanların Eylül ’de kiraları ne kadar zamlandı? İşte Eylül ayı kira artış oranı…

 

Bu haberi tüm kiracılar okumalı!

Eylül ayı kira zam oranı

Enflasyon rakamlarının belirlenmesi ve TEFE TÜFE rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Eylül ayı kira artış oranı belli oldu.

Kira artış oranı Eylül bugün saat ’da TÜİK tarafından açıklandı.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 11,77, aylık yüzde 0,86 artış gösterdi. TÜFE&#;de (=) yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,29, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,77 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,27 artış gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) (=) yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,35, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,53 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,71 artış gösterdi.

Buna göre Eylül ayında kiracılar yüzde 11,27 oranında zam yapılabilecek.

Örnek kira zammı hesaplama

Kira bedeli olarak (bin) TL ödeyen bir kiracının zam bedeli toplam ,7 TL artış göstererek zamla birlikte ,70 TL oldu.

 

“Mutlu kiracı-mutlu ev sahibi” olmak için ipuçları!

Son dakika: Eyl&#;l ayı kira artış oranı ne kadar? TEFE T&#;FE Eyl&#;l ayı kira artış oranı nasıl hesaplanır?

EKONOMİ

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

ABONE OL

Son dakika: Eylül ayı kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE Eylül ayı kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Son dakika Eylül ayı kira artış oranı ne kadar? TÜİK tarafından Ağustos ayı enflasyon rakamları 3 Eylül'de açıklandı. Enflasyon verilerinin yanı sıra en çok merak edilenler arasında "Eylül ayı kira artış oranı" yer aldı. Ağustos ayında kira artış oranı %11,51 olarak belirlenmişti. Bu ay yapılan zam oranı merak ediliyor. Peki, Eylül ayı kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE Eylül ayı kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte merak edilenler

Son dakika Eylül ayı kira artış oranı ne kadar? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verileri merakla bekleniyordu. Ev sahipleri ve kiracıların yakından takip ettiği "Eylül kira artış oranı" enflasyon verileri ile birlikte açıklandı. Ağustos ayında uygulanan yüzde 11,51 zam oranının ardından eylül ayında kira artış oranının ne kadar olacağı araştırılıyordu. Eylül ayı kira artış oranı ile ilgili merak edilenlere yazımızdan ulaşabilirsiniz. Peki, Eylül ayı kira artış oranı ne kadar? TEFE TÜFE Eylül ayı kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte cevaplar

EYLÜL AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

Eylül ayı kira artış oranı &11,77 olarak açıklandı.

Mevcut kira bedeli: LİRA
Zam oranı: yüzde: %11,77
Zam bedeli: TL
Zamlı kira bedeli: TL

AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞI NE KADARDI?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %11,76, aylık %0,58 arttı. TÜFE'de (=) yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,37, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,76 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,51 artış gerçekleşti.

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADARDI?

TÜFE'de (=) yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,75, bir önceki yılın aynı ayına göre %12,62 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,88 artış gerçekleşti.

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADARDI?

TÜFE'de (=) yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,36, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,57, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,10 artış gerçekleşti.

MAYIS AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADARDI?

TÜFE'de (=) yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %0,85, bir önceki yılın Aralık ayına göre %3,16, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,94 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,66 artış gerçekleşti.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir