2019 ek tercih sonuçları / ÖSYM YKS Üniversite Tercih Sonuçları Sorgulama | Tercih Sorgulama

2019 Ek Tercih Sonuçları

2019 ek tercih sonuçları

ÖSYM YKS Üniversite Tercih Sonuçları Sorgulama

YKS Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandığı zaman Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin seafoodplus.info İnternet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM Üniversite Tercih Sonuçları Sorgulamak için Tıklayınız

eğitim öğretim ders yılında, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ösym den belirtilen tarihler arasında Ağustos ayında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar da aynı tar,hlerde yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, Aralık tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının elektronik kayıt işlemleri ile ilgili açıklamasına, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve yükseköğretim programlarına yerleştirmede oluşan en küçük ve en büyük puan bilgilerine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

EK YERLEŞTİRME NEDİR?

Üniversitelerin kontenjanı dolmayan, kontenjanı olduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenci sayısına ek kontenjan denir. Yapılacak olan ikinci tercih döneminine ise ek kontenjan dönemi denir.

KİMLER EK YERLEŞTİRME YAPABİLİR?

Ek yerleştirme yapılabilmesi için YKS tercih sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş ya da açık öğretim kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olması gerekmekterdir. Özel Yetenek sınavı ile bir bölüme yerleşen öğrenciler de ek yerleştirme tercihi yapabilir.

KİMLER EK YERLEŞTİRME YAPAMAZ?

YKS Tercih Sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmiş olan kişiler ek yerleştirme yapamazlar.

EK YERLEŞTİRME İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ?

YKS Tercih sonuçlarına göre boş kalan bölümlerde taban puanı oluşmaz. Bu bölümler için barajı geçen herkes ek yerleştirme yapma hakkına sahiptir.

Örneğin 50 kişilik kontenjanı olan bir bölümde 45 kişi kayıt yaptırdıysa ek yerleştirme için 5 kişilik kontenjan oluşmuş olur. İlk yerleştirmelerde kontenjanı dolmadığı için taban puanı oluşmaz. Baraj geçen herkes ek yerleştirmede bu bölümü yazabilir.

Başka bir örnek verecek olursak 80 kişilik kontenjanı olan bir bölümde tamamen dolarsa son kişinin puanı taban puanı olarak alınır. Ancak 5 kişi kayıt yaptırmazsa ek yerleştirme için 5 kişilik ek kontenjan açılmış olur. Bu bölüm için taban puanı dikkate alınır. Eğer taban puanı geçildi ise bu bölüm ek tercih olarak yapılabilir.

Üniversite kayıt tarihleri ne zaman?

YÖK, Üniversite kayıt tarihlerini ağustos ta başlatıyor Ek yerleştirme başvuruları da Ağustos'ta başlayacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLA

  • Facebook
  • Google

YKS ek tercih sonu&#; ekranı a&#;ıldı! YKS Ek yerleştirme sonu&#;ları ardından 80 bin kontenjan boş kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eyl&#;l 19,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

YKS ek tercih yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Toplam 80 bin kişilik kontenjan boş kalırken, bin kişilik kontenjandan 48 bin 'lik kısım ise dolduruldu. YKS ek yerleştirme sonuçları sonrasında yerleşen öğrenciler, Eylül tarihleri arasında internet üzerinden üniversite kayıtlarını gerçekleştirebilecek. İşte, YKS tercih ek yerleştirme sonuçları ve boş kontenjan bilgileri

Haberin Devamı

YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı.. Öğrencilerin merakla beklediği YKS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından az önce açıklandı. Yapılan resmi duyuruya göre adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde şuanda sorgulayabiliyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda sonuçların açıklanacağını duyurmuş ve heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Ek yerleştirme sonuçları şuan erişime açıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

YKS ek tercih sonuç ekranı açıldı YKS Ek yerleştirme sonuçları ardından 80 bin kontenjan boş kaldı
Haberin Devamı

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri  Eylül  tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise  Eylül  tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

YAKLAŞIK 62 BİN ADAY ÜNİVERSİTELİ OLDU
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili bir de rapor açıkladı. YÖK’ün hazırladığı rapora göre, ek yerleştirmeyle birlikte 61 bin aday daha üniversiteli oldu. Raporda, “Geçen sene ilk kez uygulanan YKS’nin ikinci yılında da olumlu sonuçlar verdiği, bu olumlu tablonun ‘Ek Yerleştirme’ döneminde de devam ettiği görülüyor. Program kontenjanlarında yapılan rasyonel planlamalar sonucunda yılında programlarda yüzde olan doluluk oranı, yılında yüzde ’a yükseldi. 'da doluluk oranı daha da artarak yüzde oldu ve boş kontenjanlarda büyük bir azalma sağlandı” denildi.

Haberin Devamı

80 BİN KONTENJAN BOŞ KALDI
Raporda, yılında bin 14 olan boş kontenjan sayısının, ’de bin , ’da ise 80 bin olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Yeni sistemle birlikte YKS’nin uygulandığı ilk yıl olan yılında boş kontenjanlardaki ciddi orandaki düşüşün ’da da devam etmesi rasyonel bir kontenjan planlamasının en önemli göstergesi.”

AÇIKÖĞRETİMDE 49 BİN KONTENJAN DOLMADI
Ek yerleştirmeyle lisans programlarına 15 bin , önlisansa 32 bin aday olmak üzere toplam 48 bin aday yerleşti. 13 bin aday ise açıköğretim programlarını kazandı. Geçen sene boş kalan açıköğretim programları kontenjanı 62 bin iken bu sene 48 bin oldu. Raporda, bu konuda önemli bir iyileşme yaşandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

72 BİN ADAY BAŞVURDU
Ek yerleştirmeye başvuruda bulunan 71 bin adayın 43 bin ’i önlisans, 17 bin ’si lisans olmak üzere 61 bin ’si bir yükseköğretim programına yerleşerek üniversiteli oldu. YÖK, bu verileri, “Sosyal adalet ve fırsat eşitliğini sağlayan, başarıyı önceleyen, sözel ve sayısal okuryazarlığı arayan, muhakeme ve analiz kabiliyetini öne çıkaran Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk yıl, ciddi bir görünürlük düzeyinde ürettiği önemli olumlu sonuçların bu yıl da sistemli bir şekilde devam ettiği görülüyor” diyerek yorumladı. 

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ek yerleştirme sonuçlarının gün içerisinde açıklanabileceğini söylemiş ve bu paylaşımı yapmıştı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Aygün'ün paylaşımı şöyle:
Değerli YKS adaylarımız #ektercih sonuçlarının açıklanması taleplerinizi takip ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Gün içerisinde sonuçları sizlerle paylaşmayı planlıyoruz. Hepinize sevgilerimle.

ÖSYS’ye Başvuran Aday Sayıları
Önlisans Programlarının Kontenjanları
Lisans Programlarının Kontenjanları
Toplam (Örgün) Kontenjan Sayısı

KAYITLAR 23 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK
Sonuçların 19 Eylül tarihinde açıklanması halinde okullara kayıtlar 23 Eylül itibariyle başlayabilecek. Kayıtların internet üzerinden tamamlanacağı tarih 25 Eylül, okul üzerinden tamamlanacağı tarih ise 27 Eylül olacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELER OLACAK?
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YKS ek tercih sonu&#;ları ne zaman a&#;ıklanacak?

Üniversite yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM’den gelecek ek tercih açıklamasına çevrildi. Kısa süre önce tercih süreci tamamlanan yerleştirmelerde sonuçlar yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak.

Kurum sonuçların açıklanma tarihi ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmasa da sonuçların bu hafta içerisinde adayların erişimine açılması bekleniyor.

EK TERCİH SONUÇLARI NEREDE OLACAK?

ÖSYM diğer sonuçları açıkladığı “seafoodplus.info” adresinde ek tercih sonuçlarını duyuracak. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecekler.

Sonuçların açıklanmasının hemen ardındansa adaylar için bu kez üniversite kayıt süreci başlayacak. Bu sürecin de sonuçların açıklandığı hafta içerisinde ya da bu haftayı takiben devam eden haftada başlaması bekleniyor.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklandı. Ek yerleştirme sonucunda 80 bini aşkın kontenjan boş kaldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesindeki duyuruda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adaylar ek yerleştirme sonuçlarını nasıl öğrenecek?

Açıklamaya göre, adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına, 19 Eylül tarihinde saat 'ten itibaren ÖSYM'nin seafoodplus.info internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri Eylül tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise Eylül tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, Üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

YKS Ek Yerleştirme Sonuçları: 80 bin kontenjan boş kaldı

ÖSYM’nin YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere göre, devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri, KKTC’deki üniversiteler ile diğer ülkelerdeki üniversitelerde lisans ve önlisans olmak üzere toplam bin 2 boş kontenjana, 48 bin aday yerleştirildi.

Devlet üniversitelerinde 45 bin , vakıf üniversitelerinde 27 bin , KKTC üniversitelerinde 6 bin , diğer ülkelerdeki üniversitelerde ise olmak üzere toplam 80 bin kontenjan boş kaldı.

#ÖSYM

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir