diş şarkısı dinle / Pepee Dis Fircalama Sarkisi indir, mp3 indir, dinle.

Diş Şarkısı Dinle

diş şarkısı dinle

Eğitim Öğretim İle İlgili Belgeler>Çocuk Eğitimi >Çocuk Şarkıları, Şarkı Sözleri, Okul Şarkıları

DİŞ DOKTORU ŞARKISI ŞARKI SÖZLERİ (ŞARKISININ SÖZLERİ, ÇOCUK ŞARKILARI,ŞARKI SÖZLERİ) (SÖZLÜ + VİDEOLU, DİNLE)

 

Pembe bir şeker yedim

Çok güzel

Yeşil bir şeker yedim

Çok güzel

Sarı bir şeker yedim

Çok güzel

Bir tane daha yedim

Çok kötü

Dişim ağrıyor

Doktora gittik

Doktor çürüyebilir diyor

 

Bir daha bu kadar şeker

Yemeyeceğim

Her gün dişlerimi fırçalayacağım

 

Bir daha bu kadar şeker

Yemeyeceğim

Her gün dişlerimi fırçalayacağım

 








'Bak bu şarkıyı dinle' derken dikkat Kulaklıklarınızın i&#;ine baktınız mı? Risk işitme kaybından daha b&#;y&#;k

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 28,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yapılan araştırmalara göre kulaklıklar, uzun kullanımlarda büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle kulaklıklarda biriken ‘kirler’ pek çok riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki bu tehlikeler neler? Sağlımız için kulaklık kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Mercek altına aldık.

Haberin Devamı

Toplu taşıma, spor salonu, iş yerleri ve okul gibi hemen hemen her alanda müzik dinlemek, telefon görüşmeleri yapmak ve bir şeyler izlemek için kulaklıklar saatlerce kulağımızda kalıyor. Haliyle bu aygıtlar; kulaklarda biriken ter, saç, ölü deri, toz ve kirden ortaya çıkan tehlikeli enfeksiyonların tutunduğu alanlara dönüşüyor.

Örneğin en son bir teknoloji firmasının öncülüğünde yapılan ve çeşitli yüzeylerdeki mikroorganizmaların hacminin ölçüldüğü araştırmada, kulaklıklarda ortalama bin ‘CFU’ yani ‘canlı hücre’ tespit edildi. Çalışmada incelenen kulaklıklardaki bakteri sayısının mutfaklarda kullanılan kesme tahtasında bulunan bakteri sayısının 2 bin katı olduğu vurgulandı.

ABD’de ABC11 kanalına açıklamalarda bulunan Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi'ndeki Mikrobiyolog Dr. Michael Taveirne de kulaklıklarda farklı bakteri türlerinin bulunduğunun altını çizdi. Dr. Taveirne, "Kulakta veya cildinizde bakterilerin olması çok normal. Fakat kulaklıklar burada oldukça etkili. Hatta bu bakteriler yüzünden deride bir kırılma olursa bazıları enfeksiyona bile neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Dr. Adriana Cellini ise son dönemde dış kulak enfeksiyonu semptomlarıyla gelen hastalarda önemli bir artış olduğunu söyleyerek, “Birçok yetişkinin bu sorunla geldiğini görüyoruz. Bu hastaların çoğunun ortak bir özelliği var o da kulaklıklar” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bu noktada akla ‘Kulaklıkların kirli olması işitme kaybına neden olur mu?’, ‘Aynı kulaklığı birden fazla kişinin kullanması hangi sorunları ortaya çıkarır?’ gibi pek çok soru geliyor. Tüm merak ettiklerimizi Kulak Burun Boğaz Uzmanları Doç. Dr. Ayça Özbal Koç ile Doç. Dr. İlhan Şahin’e sorduk.

KİRLİ ‘KULAKLIK’ GEÇİCİ İŞİTME KAYBINA NEDEN OLABİLİR

Kulaklıkların kirli olmasının ‘dış kulak yolu’ denilen kulak kanalının iltihabına neden olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Ayça Özbal Koç, “Kulak kiri dış kulak yolundan salgılanan, dış kulak yolumuzu korumaya yardımcı olan doğal bir salgı. Fakat uzun süre kulak içi kulaklık kullanımı kirin geriye doğru fazla birikmesine yol açar. Bu durum ise pek çok riski ortaya çıkarır” dedi.

Haberin Devamı

Doç. Dr. İlhan Şahin ise bu risklerden en önemlisinin “işitme kaybı” olduğunun altını çizdi ve şu bilgileri paylaştı:

“Kulaklıkların kirli olması sonucu oluşabilecek dış kulak yolu iltihabı, kulak kanalında yaptığı ödeme bağlı daralmaya ve akıntıya neden olarak işitme kaybına yol açar. Ortaya çıkan işitme kaybı genellikle kulaktaki iltihabın, akıntının ve ödemin geçmesinden sonra düzelir. Fakat sık tekrarlaması kulak kanalında kalıcı daralmaya yol açabilir ki bu durumda işitmenin düzeltilmesi için cerrahi tedavi gerekir.”

Bak bu şarkıyı dinle derken dikkat Kulaklıklarınızın içine baktınız mı Risk işitme kaybından daha büyük

Grafikler: Harun Elibol

RİSK GRUBUNDAKİLER İÇİN ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Ayrıca dış kulak iltihabının tek olumsuz etkisinin duyma kaybı olmadığına da dikkat çeken Şahin, “Bağışıklık sistemi zayıflamış ya da kontrolsüz şeker hastalığı olan hastalarda çok ciddi seyreden ‘Malign otitis eksterna’ adlı hastalığın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bu hastalık hastanede yatışı, damardan yüksek doz ve uzun süre antibiyotik uygulanmasını ve cerrahi tedaviyi gerektirir. Tanı ve tedavide gecikilen durumlarda ise ne yazık ki hastalık beyne doğru ilerleyerek ölümcül olabilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Uzun s&#;reli kulaklık kullanımı sonrasında birka&#; saat kulak yolunu havalandırmak gerekiyor. Ayrıca işitme a&#;ısından uzun s&#;reli y&#;ksek sesli m&#;zik dinlemek veya uzun bir toplantı sonrası saat kulaklık takmamak işitme sağlığı a&#;ısından olduk&#;a &#;nemli.

Do&#;. Dr. Ay&#;a &#;zbal Ko&#;

COVİD BAŞTA OLMAK ÜZERE BULAŞICI HASTALIKLARIN YAYILIMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

‘Grip, kızamık, kabakulak ve koronavirüs gibi virüslerin taşınmasında kulaklıklar rol oynayabilir mi?’ sorusunu yönelttiğimiz Doç. Dr. İlhan Şahin “Deriden deriye temasla geçen hastalıklar olan suçiçeği, uçuk, bit, uyuz, siğil, cilt yarası, el-ayak-ağız hastalığı, maymun çiçeği ve göz iltihabı gibi birçok hastalığın bulaşmasına neden olabilir” dedi. Şahin şu önemli uyarılarda bulundu:

“Kulaklıkların iki veya daha fazla kişi arasında anlık paylaşımları, solunum yoluyla bulaşan mikroorganizmaların hasta kişinin ağız ve burnundan ellerine, oradan da kulaklığına, paylaşılan kulaklıktan diğer kişinin ellerine ve oradan ağız ve burnuna bulaşarak dolaylı bir şekilde nezle, grip ve Covid gibi solunum yolu hastalıklarına neden olabilir.”

Bak bu şarkıyı dinle derken dikkat Kulaklıklarınızın içine baktınız mı Risk işitme kaybından daha büyük


Haberin Devamı

KULAKLIKLAR HAYVANLARDAN İNSANLARA BULAŞAN HASTALIKLARDA ARAÇ OLABİLİR

Özellikle en dikkat etmesi gereken gruplar arasında evcil hayvan sahipleri geliyor. Çünkü açıkta bulunan ya da unutulan kulaklıklara hayvanlardaki salgılardan mikrop bulaşabileceğine pek çok uzman dikkat çekiyor. Peki bu durum hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Doç. Dr. İlhan Şahin, Bu yolla kulaklığı kullanan kişinin bir cilt yarasına ya da ellerinden ağız ve burnuna taşınması ile risklerin başladığını belirtti. Şahin “Sonra bu kulaklığı kullanan kişide uyuz, brusella, salmonella, tularemi ve kistik fibrozis ve birçok farklı hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklara neden olabilir” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı


KULAKLIKLARDAKİ KİRLİLİKTEN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMAK GEREKİYOR?

Kulaklıklardaki kir büyük sorunlara neden olurken, kirden korunmak için yapılması gerekenler de oldukça önemli. Bu noktada kulak içi kulaklıklarının temizliğini en az haftada bir yapılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Ayça Özbal Koç, şu bilgileri paylaştı:

“Kulaklıklar asla su altında yıkanmamalı. Hoparlör kısımları hariç yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez ya da tülbentle temizlenmeli. Yine hoparlör kısmı dışında elektronik eşyalar için olan temizlik solusyonları ya da yüzde 70 alkolle de temizlenebilir. Özellikle kulaklıkların hoparlör kısmını ince uçlu fırça, kürdan ya da kulak temizleme çubuğuyla nazikçe temizlemek gerekiyor. Bu noktada en önemli olan şey açıklıklara sıvı girmemesine dikkat etmek.”

’de ABD’de Louisiana Tech Üniversitesi’nde yapılan ve en çok satan 10 farklı marka kulaklığın oluşturduğu gürültü seviyesinin ölçüldüğü bir çalışmada, değerlendirmeye alınan kulaklıkların tümünün işitme kaybına yol açabilecek kadar riskli seviyede ses çıkarabildiği ortaya konuldu.

Bak bu şarkıyı dinle derken dikkat Kulaklıklarınızın i&#;ine baktınız mı? Risk işitme kaybından daha b&#;y&#;k

’de ABD’de Louisiana Tech Üniversitesi’nde yapılan ve en çok satan 10 farklı marka kulaklığın oluşturduğu gürültü seviyesinin ölçüldüğü bir çalışmada, değerlendirmeye alınan kulaklıkların tümünün işitme kaybına yol açabilecek kadar riskli seviyede ses çıkarabildiği ortaya konuldu.

BLUETOOTH KULAKLIKLARIN ZARARI VAR MI?

Bluetooth kulaklıklar son dönemin en popüler cihazları. Fakat ‘Bluetooth’ aslında radyo frekans radyasyonu, yani iyonize olmayan bir radyasyon. ‘Oluşturduğu manyetik alan kulağa zarar verebilir mi?’ sorusunun cevabı ise en çok merak edilen ve tartışılanlar konular arasında yer alıyor.

“Bluetooth ve kablosuz kulaklıklar ‘radyo frekansı radyasyonu’ adı verilen belirli bir tür iyonlaştırıcı olmayan elektromantetik alan (EMF) yayarlar” diyen Doç. Dr. Ayça Özbal Koç, “Bu etki insanlar açısından kanserojen olarak belirtilir. Yıllar içinde yapılan çalışmalarda net bir veri olmamakla beraber beyin tümöründe kullanıma bağlı artış olduğu belirtiliyor” dedi. Koç, şöyle devam etti:

“Maruziyetin olası kanser, nörolojik, genetik hastalıklar ve vücudun çeşitli sistemlerinde hasara yol açtığı düşünülüyor. Yapılan çalışmalarda yüksek düzeyde Bluetooth ve kablosuz kulaklıklarla radyo frekansı radyasyonuna maruz kalmanın farelerde kansere neden olabileceği ortaya koyuldu. İnsanların da bu konuda dikkatli olması önerildi. Yine yapılan çalışmalarda Bluetooth ve kablosuz kulaklıkların bir cep telefonuna kıyasla daha düşük düzeyde radyasyon yaydığı da kabul ediliyor.”

Bak bu şarkıyı dinle derken dikkat Kulaklıklarınızın içine baktınız mı Risk işitme kaybından daha büyük


Bu noktada tam veriler elde edilene kadar olası sağlık problemlerinden kaçınmak için özel önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken Koç, “Telefon görüşmelerini telefonun hoparlöründen (Telefonu cm uzak tutarak) ya da kablolu kulaklıkla yapmak daha sağlıklı. Çocuklarda ise bu durum daha önemli. Hem gelişmekte olan bir beyin, hem küçük ve ince kafatası kemikleri nedeniyle radyasyon daha zararlı etkiler yaratabilir” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: İStock

Beddua Lyrics

Beddua Lyrics

Kargaşa′dan sevgiler
Bunu sen istedin
(Al)
Şimdi oturup izleyin hâlini, gömdüğüm bu son leşin
Ve repertuvar geniş, gel de ezberle bu solfeji
Benden üstün olduğunu iddia eden bi' aptalın
Yirmi tane şarkısı var ve diss track on beşi
Üç beş tane sikimsonik fan gazıyla beslenen bi′ salaksın

Sesin anca sağırları mest eder
Beni bitirme hayallerine fazla kapılmış'ın belli
Amına ko'du′mun aptalı ben başkalarına benzemem
Kalitesinden belli, kayıt yaptığı yer tuvalet
Komik benle rekabet, lan hem de büyük cesaret
Ölene kadar şah damarından girecek bu lanet
Sözümde durdum; otur, seni siklediğime dua et

Kendi hayal dünyandasın, bu yüzden hiç yok tasam
Duygu sömürüsünde internetten yazıyo′ "yok param
Ben kimseye demedim "abi mention at" diye
Yani yüreksiz bi' kancık için abilerimi toplamam
On yaşında fanlarının kaldırır mı midesi
Ne ara sikime dert oldu bu hilkatın garibesi
Ben de battle′ın iğnesi, gel istanbul'un ibnesi
21 yaşında hâlâ kasıyo′ abone hilesi

Şimdi diz çök orospu, çünkü önüne geldi boss'un
Âdet günün vertigosu "yapma, dur, yeter" diyosun
Bana bulaşmak akıl işi mi siktiğimin embriyosu
Seni sikime taktım çünkü bi′ kondoma benziyo'sun
Bırak klavyeni de varsa görek bi' şeklin
Bayağı zoruna gitmiş belli, büyük beyaz diş′e kinin
Rap hayatın bitti, kurtar götünü yeni bi′ işe girip

Bu hayatımda gördüğüm tek travesti diş hekimi
Freestyle'da şaibe mi? sikeyim senin iftiranı
Para verip de izleseydin konuşmazdın
İntiharı yaşatırım, bu türkçe rap′te adam gömme inkılabı
Çok ağzına aldın, ondan oldu boğaz iltihabın
Prim kasan kim la'? diss′ini paylaştırıyo' kankisine
Tek bi′ tane punch'ın yok ki bence bi' daha bak diss′ine

Ve ayrıca hiçbi′ sikim bilmeden de konuşma
Norm üç defa çıktı ulan kargaşa'nın partisine
Eşek yarışı mı? çok komik la′, ne diyo'sun
Yoksa porno izlemeyip onu mu takip ediyo′sun
Uçak yoksa sana binerim hem de demem "dur" falan
Ne dersin? konserim var iki ay sonra urfa'da
Nasıl kıskanıyo′n, gelip kupalarımı görseydin
Adım stallker olurdu sana sanalda sövseydim
Ya da bi' diss yap'ça′m deyip 50 defa dönseydim

Keşke 16′nda bıçak yediğin anda ölseydin
O fanların dahi diy'cek dinleyince "rap bu lan
Pedle kanatlanamadıysan cigara sarıp redbull al
Bi′ şarkımla bittin, artık yaşamak olur tek duan
Sikime kadar yolun var, ne edece'm ulan beddua
Çoktan usta oldum, sen hep bekle yolun başında
İzle neler başardığımı henüz 20 yaşında

Bence fazla kaşınma lan, önüne gelene diss yapıyo′n
Bi' gün gidip babana diss yaparsan inan şaşırmam
Sana birinci denek, hip-hop sanat içindir evet (Bi′ bak)
Bütün dikkat çekme çaban yarak içindi demek
Hidra baba birinci gene ve sen anıran amele
Sakın ha gelip üç günde bi' diss yazıp da bana "primci" deme
İşimi gördüm göt lalesi, şimdi atla yataktan

Gel be patlama hapla; takılma sapla, gavatla
Benden iyi rap yapaca'n, desen "abra kadabra
Ben, takma dişle geziyorum; bu ibne, takma yarakla
Pirincin taşlarını sana mı düştü ayıklamak
Fazla gelir sana bu parça, artık adımı sayıklama
Ben fakiri ayıplamam fakat sensin hayıflanan
Götünü beleşe verdiğinden yok sanırım kayıt paran

Ayık kafan, bana dalaşman için hiçbi′ sebep yok
Anca götünü yırtıyo′n, o şarkılarda emek yok
Yaptığın şhop çok komik
Ben adamı bi punch'ımla döndürürüm karıya
Bu yüzden şhop yapmama gerek yok
İlk ve son bu, reklama gerek yok, böyle tek çakaca′m
Hoşuna gider, dinle; bunla kulakların rap tadacak
Yirmi günde 48 satır mı? sokayım reklamına

Bu şarkıdan sonra, söyle nasıl hâlâ rap yapaca'n
Uğraşmadım yazmak için, kimse gelip sormasın
Çok uğraşıp yazsam olurdun lan kemik torbası
Bana diss atma hayallerine kapılan rap′çi bozmaları
O hayallere son verin ki sonunuz böyle olmasın

Böyle koyarım amına anladın mı? hidra, "rap" demek
Benim adım metin oktay'sa sen mustafa pektemek
Dinledikçe kudur göt, stüdyo kapını tekmele
Ben bi′ karıyı bi' kere sikerim, başka cevap bekleme
Yeter mi lan

Writer(s): Muhsin Fatih Uslu<br>Lyrics powered by funduszeue.info


More from

Loading

You Might Like

Loading


FAQs for Beddua

When was Beddua released?

Beddua is a turkish song released in

Beddua is a turkish song released in

Which album is the song Beddua from?

Beddua is a turkish song from the album

Beddua is a turkish song from the album

Who is the singer of Beddua?

Beddua is sung by Hidra.

Beddua is sung by Hidra.

What is the duration of Beddua?

The duration of the song Beddua is minutes.

The duration of the song Beddua is minutes.

How can I download Beddua?

You can download Beddua on JioSaavn App.

You can download Beddua on JioSaavn App.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası