parmak ölçü birimi / İnç MM Çevirme Talosu | Mekasis Otomasyon Pres Tamircisi

Parmak Ölçü Birimi

parmak ölçü birimi

1. Sınıf Matematik Uzunluk &#;l&#;me (Uzunluk &#;l&#;&#;leri) konu anlatımı

Haberin Devamı

Standart Olmayan Uzunluk Ölçüleri

 Çevremizde gördüğümüz canlı ve cansız varlıkların uzunluklarını genellikle metre ve cetvelle ölçüyoruz. Böylece ölçtüğümüz varlık için “şu kadar uzunluktadır” diyoruz. Fakat bazı durumlarda yanımızda metre veya cetvel bulunmuyorsa, farklı ölçü yöntemleri kullanıyoruz.

 Çevremizde bulunan varlıkları, nesneleri ölçmek için; kulaç, adım, ayak, karış, parmak gibi ölçme yöntemlerini kullanıyoruz. Herkesin eli, ayağı ve adımı farklı uzunlukta olduğu için, bu ölçümler kişiden kişiye değişiyor. Yani, Ahmet’in karışıyla, Suna’nın karışı aynı uzunlukta değildir. Bu nedenle böyle ölçmelere standart olmayan uzunluk ölçüleri diyoruz. Bu ölçme araçlarını kısaca tanıyalım;

Kulaç; İki kolumuzu da yana doğru açtığımızda, bir elimizin orta parmak ucundan, diğer elimizin orta parmak ucuna kadar olan uzunluk ölçüsüdür.

Adım; Yürürken iki ayak arasındaki mesafedir. Bir yolun, mesafenin, halının, sınıf içinin uzunluğunu normal adım atarak ölçebilirsiniz.

Ayak; Baş parmağınızdan topuğunuza kadar olan ayağınızın uzunluğu ile yapılan ölçümdür. Örneğin, sınıfın veya odanızın uzunluğunu ayakla ölçebilirsiniz. Oyun oynarken, eş seçiminde yaptığınız “aldım-verdim” hareketinde yaptığınız işlemin aynısıdır.

Haberin Devamı

Karış; Serçe parmağınızla baş parmağınızı tamamen açtığınızda iki arasındaki mesafeyle yapılan ölçümdür. Bu ölçümle kapı, masa, sıra, televizyon gibi nesneleri ölçebilirsiniz.

Parmak; İşaret parmağınızla yaptığınız ölçümdür. Daha ziyade kalem, defter, kitap gibi küçük nesneleri ölçmek için kullanabilirsiniz. Nesnenin başlangıç noktasına baş parmağınızı koyup, yanına diğer baş parmağınızı tersten koyuyorsunuz. Böylece nesnenin bitiş noktasına kadar parmaklarınızı sırayla koyarak, uzunluğu ölçüyorsunuz.

2. Sınıf Matematik Uzunluk &#;l&#;me konu anlatımı

Haberin Devamı

 Parmak: Başparmağının genişliği ile ölçme şeklidir.

 Karış: Parmaklarınızı tamamen ayırıp, serçe parmağı ile başparmağı arasındaki mesafedir.

 Kulaç: iki elinizi yana açıp, iki el arasındaki mesafe ile ölçme şeklidir.

 Ayak: Ayağın uzunluğu ile ölçme şeklidir.

 Adım: normal şekilde yürüyerek, mesafenin kaç adım geldiğini ölçme şeklidir.

 Herkesin eli ve ayakları ve adımları bir olmadığı için tam bir ölçü belirlenemiyordu. Doğal olarak da bu işlerin istenilen ölçüde gerçekleşmesini engelliyordu. Örneğin, müşterinin 5 karış ölçüsünde istediği bir tahtayı marangoz kendi karışıyla ölçüp, kesecektir. Fakat müşterinin karış ölçüsü farklı olduğu için istediği ölçüde tahta olmayacaktır.

Standart Uzunluk Ölçüleri

 Standart uzunluk ölçüsü metredir. Kısaca “m” şeklinde gösterilir. Kişiden kişiye veya ülkeden ülkeye değişmez. Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir metrenin ölçüsü aynıdır.

 Metre santimetreden oluşuyor. Kullanım ihtiyacına bağlı olarak, şerit, tahta ve katlanır ve mezura olarak çeşitleri bulunuyor. Cetvel ise kısa uzunlukları ölçmek için özel olarak kullanılan araçtır. Genellikle 20 veya 30 santimetreden oluşuyorlar. Cetveldeki her iki rakam arası bir santimetredir. Santimetre de “cm” şeklinde gösteriliyor.

Haberin Devamı

 Kalem, çiçek, defter, kitap gibi nesneleri santimetreyle ölçebilirsiniz. Fakat kapı, masa, sınıfın eni-boyu, arkadaşınızın boyunu metreyle daha rahat ölçebilirsiniz.

Uzunluk Ölçüleri Örnek Çözümlü Problemler

 1- Eda’nın kaleminin uzunluğu 22 cm, Merve’nin kaleminin uzunluğu ise 17 cm’dir. İki kalemi uç uca eklersek ikisinin toplam uzunluğu kaç cm olur?

 İki kalemin uzunluğunu toplamamız gerekiyor. 22+17= 39 cm oluşan yeni uzunluk

 2- Boyları 12 cm olan 5 kalem uç uca ekleniyor. Oluşan uzunluk kaç cm’dir?

 Kalemler, birbirine eklendiği için toplama veya çarpma işlemi yapmanız gerekiyor.

 12+12+12+12+12= 60 cm veya 12x5= 60 cm yeni uzunluk oluyor.

 3- Ali sabah yürüyüşü için evden çıkıyor. 30 metre yürüdükten sonra durup, saatine bakıyor. Sonra 60 metre daha yürüyor. Ali, toplam kaç metre yol yürümüştür?

Haberin Devamı

 Ali’nin yürüdüğü metreleri toplayarak, toplam yolu buluyoruz. 30+60= 90 metre Ali’nin yürüdüğü toplam yol.

 4- Bayram’ın evi ile bakkalın arası 70 metredir. Bakkal ile Sonerlerin evi arası da 27 metredir. Buna göre, Bayram önce bakkala, oradan da Sonerlere giderse, toplam kaç metre yol yürümüş olur?

 İki mesafeyi de toplarsak, toplam yolu bulabiliriz. 70+27= 97 metre Bayram, yol yürümüş oluyor.

 5- Melih’in bir adımı 28 cm geliyor. Melih 3 adım atarsa, kaç cm yol yürümüş olur?

 Melih’in bir adımı 28 cm geliyorsa, 3 adımı da 28+28+28 = 84 cm, kısa yoldan hesaplarsak 28x3= 84 cm yol yürümüş olur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası