en kolay vize veren ülkeler ekşi / Yurtdışında Ülkelere Göre Kaçırmamanız Gereken Burslar

En Kolay Vize Veren Ülkeler Ekşi

en kolay vize veren ülkeler ekşi

Vize Almayı Düşünenler Dikkat: İşte En Kolay Vize Veren Ülkeler!

Finlandiya<br> Finlandiya da refah seviyesi yüksek bir ülke olduğu için göçmen akışını önlemek adına vize sürecini zorlaştıran ülkelerden biri. Özellikle temin etmenizi istediği belgelerin fazlalığıyla dikkat çekiyor. Anne-baba, eş, kardeş ilişkilerini gösteren ayrıntılı aile kaydı, yaş arasındaki erkek yolcular için askerlik durumu belgesinin orjinali, geçim durumunu gösteren belgeler, çalışanlar için yıllık izin belgesi ve maaş bordrosu, eğer iş yeri sahibi iseniz vergi levhası ve ticaret sicil kaydı istenen belgelerden sadece bir kısmı.

Finlandiya
Finlandiya da refah seviyesi yüksek bir ülke olduğu için göçmen akışını önlemek adına vize sürecini zorlaştıran ülkelerden biri. Özellikle temin etmenizi istediği belgelerin fazlalığıyla dikkat çekiyor. Anne-baba, eş, kardeş ilişkilerini gösteren ayrıntılı aile kaydı, yaş arasındaki erkek yolcular için askerlik durumu belgesinin orjinali, geçim durumunu gösteren belgeler, çalışanlar için yıllık izin belgesi ve maaş bordrosu, eğer iş yeri sahibi iseniz vergi levhası ve ticaret sicil kaydı istenen belgelerden sadece bir kısmı.

Yurtdışında Ülkelere Göre Kaçırmamanız Gereken Burslar

Yurtdışında üniversite okumak, öğrenciler için son yılların en popüler konularından biri olmasının yanında yaşadığınız ülkenin dışına taşınmak biraz pahalı bir maceraya dönüşebilir. Zira öğrenim ücretleri, konaklama ve yaşam maliyetlerine bir de Amerika, İngiltere, Kanada gibi ülkelerdeki yoğun öğrenci nüfusu eklenince hükümetler, özel kuruluşlar ve üniversiteler gibi burs veren kurumlar tarafından sunulan finansal yardımları kazanmak için rekabetçi bir ortam sizi bekler. Ancak bazı öğrenciler yetenekleri, yüksek not ortalamaları ve başarıları sayesinde dünya çapında sayısız kurumun genç insanlara eğitimleri süresince destek olarak sunduğu ve hayallerini gerçekleştirmelerine aracı oldukları yurtdışı yüksek lisans bursları, doktora bursları ve lisans bursları için hak kazanırlar. 

 

Günümüzde yurtdışı eğitim görmeyi düşünen çoğu öğrencinin üniversite eğitimini sürdürmek için mali desteğe ihtiyacı vardır. Her yıl giderek artan yüksek öğretim maliyetlerine karşı neyse ki, öğrencilerin bu maliyetleri en aza indirebilecekleri, başvuruda bulundukları ülkelere, üniversitelere ve program türlerine göre değişen burs veren kurumlar tarafından sunulan yurtdışı bursları mevcuttur. Gelin, yurtdışında ülkelere göre kaçırmamanız gereken dünyanın en prestijli yurtdışı bursları ve burs başvuruları hakkında ayrıntılara birlikte göz atalım!

 

1. Fulbright Foreign Student Program - Amerika

 

Amerika’da eğitim almak istiyorsanız hükümetin sunduğu Fulbright Yabancı Öğrenci Programı, dünya çapında ülkeden, her yıl 4, yabancı öğrenciye finansal destek sağlar. Burs veren kurumlar arasında dünya çapında en popüler öğrenci bursları arasında yer alan Fulbright, eğitim ücretleri, uçak bileti, ders kitapları, sağlık sigortası ve konaklama masrafları dahil öğreniminiz süresince tam fon desteği sunar. Amerika’da araştırma yapmak isteyen mezun öğrenciler, genç profesyoneller ve sanatçılara yönelik yurtdışı yüksek lisans bursları ve doktora bursları için gerekli şartlar ve uygulama usulleri ülkelere göre değişiklik gösterir. Daha ayrıntılı bilgi için Fulbright Türkiye resmi web sitesine göz atabilir, Amerika'da yurtdışı eğitim bursları için hemen linke göz atabilirsiniz. 

 

 

Yurtdışında üniversite okumak istediğiniz okullar, bölümler ve başvurular hakkında merak ettiklerinizi uzmanlarımıza ücretsiz sorarak yurtdışı eğitim danışmanlığı alabilirsiniz. 

 

2. Chevening Scholarships - İngiltere

 

Yurtdışı yüksek lisans bursları denilince ilk akla gelenlerden biri olan Chevening Bursu, İngiltere hükümeti tarafından sağlanan dünyanın en prestijli burs veren kurumlar listesinde yer alır. İlk olarak yılında verilmeye başlanan yurtdışı yüksek lisans bursları, günümüzde ’dan fazla ülkeden aralarında Türkiye’nin de olduğu 1,’e yakın seçkin uluslararası öğrenciye 1 yıllık yurtdışı yüksek lisans burs imkanı sunar. İngiltere bursları için sitemizden yurtdışı bursları sayfamıza hemen göz atın. 

 

Adayların seçtikleri alanda en az iki yıllık iş tecrübesine ve bir lisans derecesine sahip olması gerekirken, İngilizce dil yeterliliği önemlidir. Chevening Bursları, öğrencilerin 1 yıl boyunca okul ücreti, konaklama ve yaşam masrafları, vize ücreti, gidiş-dönüş uçak bileti ve tezli yüksek lisans yapacaklar için tez masraflarını karşılar. Ayrıca IELTS test sınavı ücreti British Council tarafından ödenir. Chevening Bursu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve burs haberleri için resmi web sitesine göz atabilirsiniz. 

 

 

3. Eiffel Excellence Scholarship Programme - Fransa

 

Eyfel Mükemmellik Burs Programı, Fransa’da okumak isteyen öğrencilere yurtdışı yüksek lisans bursları ve doktora bursları sunan en popüler burs veren kurumlar arasındadır. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan yurtdışı bursları için yüksek lisans öğrencileri €, doktora öğrencileri ise € aylık ödenek sunulur. Buna ek olarak yurtdışı bursları, öğrencilerin seyahat masrafları, ulaşım, sağlık sigortası ve kültürel faaliyetler gibi diğer maliyetlerini kapsar. Unutmayın; Eyfel Bursu, öğrenim ücretini karşılamaz. 

 

Fransa’da burs başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin biyoloji ve sağlık, mühendislik bilimleri, tarih, Fransız dili ve uygarlığı, ekonomi ve yönetim alanlarında eğitim almaları gerekirken, burslar master öğrencileri için 12 ile 36 ay, doktora öğrencileri içinse 12 aylık bir dönemi kapsar. Eyfel Burs başvuruları için merak edilenlere resmi web sitesi üzerinden ulaşabilir ya da yurtdışı yüksek lisans bursları için hemen linke göz atabilirsin.  

 

 

4. Griffith Remarkable Scholarship - Avustralya

 

Yurtdışında üniversite okumak ve dünyanın en sıra dışı ülkelerinden birinde yaşamak ister misiniz? O zaman Avustralya’nın en tanınmış üniversitelerinden biri olan Griffith University tarafından sunulan yurtdışı lisans ve yurtdışı yüksek lisans bursları tam size göredir. Ülkede bir üniversitede lisans ya da doktora derecesinde eğitim almayı düşünen Avustralya ve Yeni Zelanda dışından uluslararası öğrencilere yönelik olan ödüller, öğrencilerin okul ücretlerinin %50’sini karşılar. Burs başvurusu tarihleri için programın resmi web sitesine göz atabilir ya da Avustralya'da burs veren üniversiteler için linke tıklayabilirsiniz. 

 

 

Sitemize üye olarak dünyanın en iyi üniversiteleri, yurt dışı eğitim haberleri, faydalı içerikler ve ücretsiz broşürlerden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen bu linkten kayıt olun.

 

5. Swedish Institute Scholarships - İsveç

 

İsveç’te eğitim almak isteyen öğrencilere burs veren kurumlar arasında yer alan İsveç Enstitüsü, tüm dünyadan öğrencilere yurtdışı yüksek lisans bursları sunuyor. SI Bursu, İsveç Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilirken İsveç’te tam zamanlı bir ya da yüksek lisans programından kabul almış olan öğrencilerin tam öğrenim ücretini kapsamaktadır. yılı için adet verilecek olan burs programı aynı zamanda yaşam giderleri için SEK, seyahat masrafları yardımı ve sağlık sigortasını karşılar.

 

Geleceğin liderlerini yetiştirmeye ve öğrencileri profesyonel ve akademik olarak geliştirmeye yönelik olan SI Bursu için saatlik bir iş deneyimine sahip olmak, gönüllü çalışmalar veya stajlarda liderlik deneyimi göstermiş olmak gerekir. Burs başvurusu için kurumun resmi web sitesine bakabilirsiniz. 

 

 

6. Holland Scholarship - Hollanda

 

Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı ile birkaç Hollanda araştırma üniversitesi ve uygulamalı bilimler üniversiteleri tarafından finanse edilen en prestijli yurtdışı bursları arasında yer alan Holland Scholarship, yurtdışı lisans ve yurtdışı yüksek lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik finansal yardımlardır. Hollanda’da eğitim için burs başvurusu yapacak öğrencilerin ilk yılında € tutarında olmak üzere sunulan burslar, 1 yıl süreyle ve sadece bir kez verilir. Burs başvurusu şartları arasında Avrupa Birliği dışından olmak ve ülkedeki yükseköğretim kurumlarından birinde lisans ya da yüksek lisans programına başvurmuş olmak yer alır. Yurtdışı yüksek lisans bursları için başvuruları resmi web sitesi üzerinden inceleyebilirsiniz. 

 

 

7. Swiss Government Excellence Scholarships - İsviçre

 

Yurtdışında üniversite okumak isteyen yabancı öğrenciler için en prestijli öğrenci bursları arasında yer alan  İsviçre Hükümeti Mükemmellik Bursları, ülkelerarası araştırma işbirliğini teşvik etmeyi amaçlar. Her yıl İsviçre Konfederasyonu, İsviçre ve 'den fazla ülke arasında uluslararası değişim ve araştırma işbirliğini teşvik etmek için Devlet Mükemmellik Bursları vermektedir. Burs başvuruları yapacak öğrencilerin yurtdışından yüksek lisans veya doktora derecesini tamamlamış genç araştırmacılar ve lisans derecesine sahip yabancı sanatçılar olmaları gerekmektedir. Yurtdışı lisans bursları için araştırmalarınızı hemen yapın. 

 

Burs başvurusu yapacaksanız, İsviçre’de tamamen finanse edilen burs programı tam size göredir. Okul ücreti, sağlık sigortası ve aylık geçim giderlerini karşılayan yurtdışı bursları hakkında ayrıntılı bilgi için resmi web sitesine göz atabilirsiniz. 

 

 

8. Italian Government Scholarships - İtalya

 

Burs veren kurumlar arasında en bilinen bir diğer program ise İtalya’da eğitim almak isteyen yabancı öğrencilere İtalyan hükümeti tarafından sağlanıyor. İtalya’da yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademik araştırma yapacaklara, İtalyan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı-MAECI, kültürel, bilimsel ve teknolojik alanlarda uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla  akademik yılı için yabancı vatandaşlar ve yurtdışında yaşayan İtalyan vatandaşları-IRE lehine hibeler sunmaktadır. Amaç, İtalyan dilini ve kültürünü tanıtmaktır.

 

 

İtalyan Hükümeti Bursları ile programın süresine göre 3 ile 9 ay arasında İtalya’da eğitim alabilirsiniz. Yurtdışı yüksek lisans bursları ve doktora bursları, eğitim alacağınız üniversitenin öğrenim ve kayıt ücretleri ile sağlık sigortanızı ve yaşam masraflarınızı karşılar. Burs başvurusu hakkında daha fazla bilgiye kurumun resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz. 

 

 

9. Korean Government Scholarship Program - Güney Kore

 

Yurtdışı bursları arayan öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerden olan Güney Kore, yabancı öğrenciler için hükümet tarafından sunulan çok çeşitli burslara sahiptir. Programın amacı, uluslararası öğrencilere Güney Kore üniversitelerinde eğitim alma şansı sunmak ve ülkelerarası dostluğu geliştirmektir.

 

Yurtdışı burs veren kurumlar, ülkede 4 yıllık lisans programlarında (tıp, mimarlık gibi 5 yıllık bölümler hariç) eğitim alan öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ve doktora sonrası programlarda araştırma yapmak isteyen öğretim görevlilerine yöneliktir. Lisans programları için kontenjan kişi, lisansüstü programlar içinse kişi kabul edilir. Adayların uçak biletleri, aylık geçim giderleri, sağlık sigortaları, Korece dil eğitimleri, okul harçları, araştırma desteği ve tez masrafları karşılanır. Ayrıntılı bilgi için kurumun resmi web sitesine göz atabilirsiniz. 

 

 

DAAD Scholarships - Almanya

 

Almanya’nın en saygın burs veren kurumlar listesinde yer alan Alman Akademik Değişim Servisi-DAAD tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan yabancı öğrencilere finansal destekler sağlamaktadır. Yurtdışı bursları, öğrencilerin eğitim, seyahat ve sağlık giderleri ile aylık yaşam masrafları ve gerekli hallerde Almanca dil kursu ile kira yardımını kapsar. Sunulan burs programı genişliğine bakıldığında her yıl çok sayıda öğrenciye finansal destek alma imkanı sunan DAAD, bugüne kadar 50,’in üzerinde öğrenciye burs vermiştir. Başvuruda bulunduğunuz ülke, seçilen konu ve dereceye göre çok kullanışlı burs veri tabanına sahip programın web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

 

 

Yurtdışı burs başvurusu ve burs veren kurumlar hakkında yeterince bilgi sahibi olduğumuza göre sitemizde yer alan burs sayfamıza hemen göz atın. Ayrıca Yurtdışı Burs Bulmak İçin En İyi 10 Web Sitesi, Yurtdışı Burs Bulmak İçin 10 Basit Adım yazılarımız size yardımcı olacaktır. 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası