motor tamiri nasıl yapılır / Enkoder Tamiri Nasıl Yapılır? | Servo Motor Tamiri - Servo Sürücü Tamiri | Makyap Elektronik

Motor Tamiri Nasıl Yapılır

motor tamiri nasıl yapılır

Enkoder Tamiri Nasıl Yapılır?

Enkoder Tamiri Nasıl Yapılır?

Enkoder Tamiri Nasıl Yapılır?

  • Tamir için gelen bir enkoder ilk önce optik ve mekanik olarak kontrol edilir
  • Enkoderin rahatça mil ekseni üzerinde dönmesi sağlanır ve varsa mekanik sorunları giderilir.
  • Enkoder mekanik test makinesine bağlanır aynı anda enkoderin çalışması için uygun gerilim tatbik edilir.
  • Enkoder gerekli hızlarda döndürülmek suretiyle, üretmesi gereken geri dönüş bilgilerini ( elektriksel pulse) üretip üretmediğini osiloskop ile kontrol edilir.
  • Enkoderin işlevine göre, yapılacak açısal ayarları varsa kontrol edilir ve açısal ayarlar yapılır.
  • Bu evreden önce, elektronik kart üzerinde sinyal çıkışını engelleyen optik veya elektronik malzemeler varsa değiştirilir ve enkoder  sinyal okumaya hazır duruma getirilir.
  • Son olarak optik üniteleri maksadına uygun kimyasallar ile yıkanarak temizlenir, kurutulur, tekrar sinyalleri kontrol edilir ve enkoder motora takılmaya hazır hale getirilir.

Enkoder Ayarı Nasıl Yapılır?

24 Haziran , Cumartesi

Yazar: Fırat Kaya

enkoder tamiri, enkoder ayarı, FANUC enkoder tamiri, Yaskawa enkoder tamiri, Indramat enkoder tamiri, SIEMENS enkoder tamiri

SİZDE YAZIN

Eğitimlerimizle Kendinize Değer KatınElektronik Eğitimleri
Başlıca HizmetlerimizMakyap Hizmetler

Servo Sürücü Tamiri Nasıl Yapılır?

Servo Sürücü Tamiri Nasıl Yapılır?

Servo sürücülerde elektronik kart tamirinde bahsi geçen konularla aynı şartlarda tamir edilir.

  • Tamir için gelen her servo sürücü ilk önce fiziksel bir muayeneden geçer.
  • Kapakları açılır elektronik kartlar üzerinde göz muayenesi yapılır.
  • Belirli temel noktalar kontrol edilir, enerji verilmesinde masur yoksa cihaza enerji verilir.
  • Daha sonra elektronik kartlar üzerinde bulunan muhtilif noktaların gerilimleri ölçülür.
  • Temel özellikleri bilinen malzemelerde olması gereken şartların olup olmadığı kontrol edilir.
  • Bu aşamalarda görülen aksaklıklara göre, sorunun hangi kartta ve bölümde olduğu tespit edilerek arızanın şekline göre müdahele yapılır.
  • Arızalı malzemeler değişip, arıza giderildikten sonra  yeniden kartlar üzerinde kontroller, geliştirmiş olduğumuz test cihazları ile yapılır ve uygun sonuçlar alınırsa cihaz toplanarak teslim edilir.

BAKINIZ:

FİRMAMIZDA TAMİRİ YAPILAN MARKALAR

FANUC Servo Sürücü Tamiri                             SIEMENS Servo Sürücü Tamiri                            YASKAWA Servo Sürücü Tamiri

INDRAMAT Servo Sürücü Tamiri                   KUKA Servo Sürücü Tamiri                                    LENZE Servo Sürücü Tamiri

ABB Servo Sürücü Tamiri                                    BAUMÜLLER Servo Sürücü Tamiri                   ALLEN BRADLEY Servo Sürücü Tamiri

SCHNEIDER Servo Sürücü Tamiri                 DELTA Servo Sürücü Tamiri                                  CONTROL TECHNIQUES Servo Sürücü Tamiri

 HEIDENHAIN Servo Sürücü Tamiri             FUJI Servo Sürücü Tamiri                                        FALDIC Servo Sürücü Tamiri

NUM Servo Sürücü Tamiri                                  PARKER Servo Sürücü Tamiri                               TELEMECANIQUE Servo Sürücü Tamiri

24 Haziran , Cumartesi

Yazar: Harun Bilgin

servo sürücü tamiri, elektronik kart tamiri, bozuk kart tamiri kart tamiri, Fanuc sürücü tamiri, Fanuc kart tamiri

AC Motor arıza tespiti, bakımı ve tamir aşamaları;

AC Motor EGE SERVOYA geldiğinde sargı, rotor, stator, mil, rulman gibi tüm mekanik kısımlar, rulman kapakları, fan, klemens, iç ve dış temizliği vb. kontrol edilir. Motordaki sargı yanıklığı, çatlak, kırık ve arızalar ustalarımız tarafından tespit edilir. Motorun içinde bulunan yanık sargı telleri sökülürken bobin parçalanmadan tam olarak çıkarılır ve kalıp ölçüleri alınır. Daha sonra mikrometre ile telin çapı ölçülür (Bu ölçülere göre yeni tel, kalıplarda sipir sayılarına göre sarılarak hazırlanır). Teller, içinde bulunduğu stator oluklarından çıkartıldıktan sonra stator oluklarına ve motora basınçlı hava tutularak motorun iç ve dış temizliği yapılır. Rulmanların bakım ve kontrol ve değiştirilmesi gerçekleştirilir

AC Motor Tamiri

Temizlenmiş olan statora, yalıtımı sağlayan pressbantlar dikkatle yerleştirilir. Stator olukları kenarlarında metal çapaklar varsa bunlar eğe yardımı ile düzeltilir. Kalıplarda ölçülere göre hazırlanmış olan bobin, kalıptan çıkarılır ve pressbantlanmış stator oluklarına dikkatle yerleştirilir. Bobin tellerinin kirlenmemesi, ezilmemesi ve hasar görmemesi için plastik çekiç kullanılıfunduszeue.info Servoda motorlara bakır olarak H Sınıfı Dereceye dayanıklı emaye bobin teli kullanılmaktadır. Gerilim darbelerine maruz kalan ve yüksek ısıda çalışan motorlara, Dereceye dayanıklı Bemterm-ex Kavi HC sınıfı özel kaplamalı emaye bobin teli kullanılmaktadır. Tellerin üzerine geçirilen INCESA Texpol H Especial , C V ‘a dayanıklı kırmızı makaron ve SCS Silicon Rubber (C – +C) ‘dır.

Motor vernikleme yapılmadan önce, sarımı tamamlanan motor özel cihazlarımızla teste tabi tutulmaktadır. Bu testler:

  1. Açık sargı bobin hata testi
  2. Faz açısı ve balansı
  3. Empedans
  4. Akım
  5. Frekans
  6. İzolasyon
  7. Rotor (Kısa devre çubuklarında kırık veya çatlak, Hava boşluğu, Döküm boşluğu)

Testleri olmak üzere 7 aşamalı testten oluşmaktadır. Bu testler yapılarak motorun kondisyonu takip edilir ve motor hakkında rapor çıkartılır. Empedans ölçümünün temelini oluşturduğu test sistemi sayesinde fazlar arasında, sipirler arasında ve faz-toprak arasında kısa devre olup olmadığı, rotor sorunları, rotor kısa devre çubuklarında problem olup olmadığı veya rotor döküm gövdesinin durumu kontrol edilir. Hangi elektriksel arızanın ne boyutta olduğu tespit edilerek, rapor alınır. Sarımı tamamlanan motorların sarım testi yapıldıktan sonra, yüksek ısıya ve gerilim darbelerine dayanıklı fırın verniği ile, motorun çalışma yapısına göre ısı derecesi yüksek olan motorlarda 70C den C ye kadar fırınlama yapılır. Hava kurumalı + fırın verniği veya yüksek voltaj motorlarına kullanılan karışımlı vernik ile ısıtılıp vernikleme yapılmaktadır.

EGE SERVO DC Motor Tamiri ve Bobinaj Servisimizde motorunuz görsel olarak incelenir. Gövdesinde , Kaplin, Mil , Klemens vb. yapıları incelenerek durum tespiti yapılır ve bulgular kayıt edilir. Kaplin/kasnak açılı çektirme makinesi ile çektirilir. Toleransı sıkı olan kaplin/kasnak ‘larda malzemeye zarar vermemek için oksijen kaynağı yapılarak ısı ile de montaj gerçekleştirilir. Kömürler sökülür ve gereksinim olması durumunda kömür hamili de monte edilir. Kapak ve rulman toleransları ve mil ile kaplin/kasnak toleransları iç ve dış çap mikrometreleri ile ölçülerek mekanik ekspertiz formuna kaydedilir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı funduszeue.info

Sağlam olan sargıların izolasyonu megger aleti ile ölçülür ve elektrik ekspertiz formuna kaydedilir. İzolasyon düşük ise enerji kabloları klemens bağlantılarından sökülür ve yalıtım düşüklüğünün nerden kaynaklandığı tespit edilir. Isıölçer ve ısıtıcıların avometre ile ölçülerek direnç kontrolleri yapılır.

DC Motor Sarımı dikkat gerektiren bir işçilik ile yapılmalıdır. Yuvarlak tel ve fazlaca spirlilerde bobin hazırlamada kullanılan makara, gerdirme, kalıp ve sarma makineleri ile sarımı yapılır. Lama teller uygun uzunlukta kesilir ve uçlarındaki emayeler kazılarak temizlenir. Kesilen teller hususi biçim makinesinde bükülür. Yuvarlak telli endüvilerde bobinler oluklara atılırken nüveye temas ederek emayesi çizilmemesi için bobin telleri oluklara polyester kılavuzlar eşliğinde indirilir.

Lama tellerde olukların ağzı açık olması sebebi ile presbant kenarları oluk dışına taşacak şekilde hazırlanarak nüveye temas etmeden bobinler direk presbant ile oluk içine indirilir. Sargı uçları gümüş kaynak ile kutuplanmaya uygun olarak birbirine bağlanır yumuşak telli pvc kaplı uygun kesitte bakır kablo ve üstüne silikon makaron geçirilerek klemense ve fırça tutucular ve uçları pabuçlanır.

Sargılar fırından çıkartılarak sıcak durumda iken daldırma ve püskürtme yöntemi ile uygulanan fırın kurumalı vernik ile verniklenir. Bu yöntem ile sargı içine kadar verniğin yayılması sağlanır. Vernik kuruduktan sonrasında kalıntıları nüve üstünden temizlenir. Sargıların megger ile yalıtım testleri yapılır. Manyetik sensörler ile uyarı sargılarının kutuplanmaları kontrol edilir.

Sarımı yapılmayan sargılar ve motor parçaları hususi yıkama kabininde basınçlı sıcak su deterjan ve solvent ile temizlenir. Temizlik sonrası sargılar sarım meydana getirilen motorlara uygulanan fırınlama işlemi yapılır ve fırın sonrası koruyucu vernik ile verniklenir. Var ise bileziklerin tornası yapılarak ovalitesinin %2 seviyelerine getirilir ve yüzeyi taşlanarak yüzey pürüzlülük değerleri 1,,75 mikrometre aralığına getirilir. Bozuk olan yatak bölgeleri ve flanşlar burçlama yöntemiz ile onarılır ve mikrometre ile toleransında olup olmadığı denetim edilir. Kapaklar monte edilerek tüm civatalara gevşemeyi önleyici yaylı rondela takılarak uygun tork ile sıkılır.

EGE SERVO DC MOTOR TEST AŞAMALARI;


1. Sargıların megger ile yalıtım testi yapılır.

2. İkaz sargısının DC direnci ölçülür.

3. Destek kutup kontrol aleti ile kutup ve bağlantı doğruluğu tespit edilir.

4. Yansız ayar aleti ile kömür hamilinin etkisiz bölgesine ayarı yapılır.

5. DC Motor Tamiri için Motor nominal voltajında döndürülerek akım, gerilimleri kayıt edilir. Kollektör yüzeyi kömür alıştırma ve kollektör yüzeyi taşlama taşları ile temizlenir.

6. Motor 4 bölge ve 2 bölge sürücü sistemi ile karşıt yük oluşturan generatöre kardan şaftı ile bağlanarak yüklenir. Bu durumda motorda olabilecek arklanmalar denetim edilir.

7. Motor nominal devrinde dönerken yataklardan titreşim ölçümü yapılarak titreşim analizi , denge kontrolü yapılır ve rulman performansları ölçülür.

8. Rulman kulaklığı ile rulmanların sesi dinlenir.

9. 30 dk sonrası yatak sıcaklıkları ölçülerek denetim edilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası