anadolu yakası lahmacun / Çıtır Çıtır Sevenler İçin İstanbul'daki En İyi 15 Lahmacuncu

Anadolu Yakası Lahmacun

anadolu yakası lahmacun

İstanbul’da En İyi Lahmacun (10 Leziz Mekan)

Et ve yoğrulmuş hamur anlamına gelen Arapça kökenli ‘lahm ü cin’, mayasız hamurdan yapılıyor. Hamurunun ince kalması için yapılan bu mayasız hamurun üzerine kıyma ve yöreye göre değişen baharat ile harç yapılıyor. Türkiye&#;deki tüm lahmacun çeşitleri, İstanbul&#;un farklı lahmacun restoranlarında temsil ediliyor.

60 sene içinde Doğu’dan, Türkiye&#;deki tüm bölgelere yayılan lahmacun, hemen herkesin hayatında bir kez de olsa denediği bir yiyecek. Bu yazıda İstanbul&#;da en iyi lahmacun mekanlarını bulabileceğiniz bir liste hazırladık.

İstanbul’da En İyi Lahmacun

İstanbul&#;da en iyi lahmacun mekanları listemizde 10 lezzet durağı var. Seçtiğimiz yerler arasında; İstanbul&#;un Kadıköy, Fatih ve Samatya gibi tarihi semtlerindeki lahmacuncuları bulabilirsiniz.

Önerilerimiz daha çok İstanbul&#;un Anadolu Yakası&#;ndaki lahmacun mekanlarını içeriyor. Ancak bu markaların çoğu zincir haline geldiği için, İstanbul&#;un birçok noktasında şubelerini bulabilirsiniz.

1. Borsam Taşfırın

İstanbulda En İyi Lahmacun

yılından bu yana Anadolu Yakası’nda hizmet veren Borsam Taşfırın’da, odun fırınında pişirilmiş lahmacun ve pide servisi yapılıyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ilk taşfırın olduğunu iddia eden Borsam Taşfırın’ın, Kadıköy’de artık 3 şubesi bulunuyor.

Borsam Taşfırın, Kadıköy Balık Çarşısı’nın merkezinde konumlanıyor. İki katlı restoran, genelde dolu oluyor. Şayet dışarıda yer bulabilirseniz, Kadıköy&#;ün Tarihi Çarşısı&#;ndaki insan selini izleme şansı bulabilirsiniz.

Kaplarda taze maydanoz, limon dilimleri, biber turşuları ve sumağın hep hazır bulunduğu Borsam Taşfırın&#;ın menüsünde leziz pide çeşitleri de bulunuyor. Burada lahmacunun yanına en çok yakışan içecek olan ayran eşliğinde lahmacuna doyabilirsiniz.

2. Çiya Sofrası

Çiya Kebab ve Lahmacun Kadıköy

Çiya Sofrası, uzun zamandır Anadolu Yakası&#;nın en turistik restoranlarından biri. İstanbul&#;u anlatan yabancı rehber kitaplarda şiddetle tavsiye edilen Çiya, Anadolu Mutfağı&#;nın lezzetlerini tatmak için doğru yer.

Çiya&#;da müthiş kebap yemekleri ve yerel tatlar olduğu gibi, İstanbul&#;un en iyi lahmacunları da var. Menüsünde birkaç çeşit lahmacuna yer veren Çiya, rehberlik yaptığım zamanlarda müşterilerimi getirdiğim en güzel restoranlardan biri.

Çiya&#;da dana ve kuzu eti karışımıyla hazırlanan acılı, acısız ve soğanlı lahmacun çeşitleri olduğu gibi, vejeteryan seçenekler de var.

3. Kilisli Ömer Usta

Kilisli Ömer Usta’nın menüsü; meşhur kilis tava, döner ve pide gibi seçeneklerin yanında lahmacunları ile de dikkat çekiyor.

Acılı ve acısız lahmacun çeşitlerini, taze yeşillik eşliğinde servis eden Kilisli Ömer Usta’nın Ataşehir’de iki şubesi bulunuyor.

Mayasız hazırlanan incecik çıtır hamuru ve kıyma harcına karıştırdığı özel baharatlarıyla hazırladığı lahmacunlar, tek tek servis ediliyor.

4. Halil Lahmacun

Halil Lahmacun, Kadıköy’deki Balıkçılar Çarşısı’nın devamında yer alan Güneşlibahçe Sokak‘ta konumlanıyor. Mekanda acılı ve acısız lahmacunun dışında, peynirli pide seçeneği de bulunuyor.

Kadıköy’ün vazgeçilmez lahmacuncuları arasında yer alan mekanda, tatlı olarak da künefe yiyebilirsiniz. Maydanoz ve limonla servis edilen gevrek lahmacunlarıyla meşhur bu mekân, akşam ’a kadar açık.

5. Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu

Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu’nda soğanlı ve sarmısaklı iki çeşit Antep Lahmacunu bulunuyor. Lahmacundan önce, mekanın spesiyalleri arasındaki Şiveydiz Çorbası&#;nı da tadabilirsiniz. Taze soğan, taze sarımsak, süzme yoğurt, nohut ve kuzu etiyle yapılan Şiveydiz Çorbası, Nisan ayına kadar menüde oluyor.

Kebaplarıyla da dikkat çeken mekanda, lahmacunun yanında bakır bardakta servis edilen bol köpüklü ayran içmenizi tavsiye ederim. Fatih’te konumlanan restoran, &#;Kilis Tavası&#; isimli yemeği ile de meşhur.

6. Gaziantepli Çavuşoğlu Kebap ve Baklava

Laleli&#;de konumlanan Gaziantepli Çavuşoğlu Kebap ve Baklava; hem kebapları, hem de lahmacunu ile meşhur bir yer.

İstanbul’da Gaziantep Mutfağı‘nın lezzetini temsil eden lahmacun, zırhta çekilen kıyma ile hazırlanıyor ve odun ateşinde pişiriliyor. Lahmacunun ardından Gaziantep’in meşhur baklavalarını da tadabilirsiniz.

7. Buketist Lahmacun

Diyarbakır usulü lahmacun yapan Buketist Lahmacun, İstanbul&#;un Avrupa Yakası‘ndaki Mecidiyeköy’de yer alıyor. Diyarbakır ve Batman’daki iki şubesinin ardından, üçüncü şubesini Mecidiyeköy’de açan Buketist&#;te, lahmacunlar oval şekilde ve harcında soğan ve sarımsak bulunmuyor.

Buketist&#;in lahmacunu ezme salata, maydanoz, marul, soğan ve limonla servis ediliyor. Buketist&#;te ayrıca kuşbaşılı pideleri ve kebap çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

8. Develi Restaurant

Develi Kebap Samatya

İlk olarak Gaziantep&#;te açılan Develi Restaurant, lezzetini Samatya&#;da şube açarak İstanbul&#;a da taşıdı. Kalamış, Etiler, Ataşehir, Florya ve Tuzla Marina’da şubeleri bulunan Develi’de; etli çiğköfteden, fıstıklı kebaba kadar geniş ve lezzetli bir menü var.

Lahmacun çeşitleriyle lahmacun severlerin mutlaka uğraması gereken Develi Restaurant’ta başpınar, sarımsaklı, nar ekşili ve fındık lahmacunu tadabilirsiniz.

9. Tatbak Restaurant

İstanbul’da pek çok şubesi bulunan Tatbak Restaurant’ın en popüler şubesi Nişantaşı Tatbak. İnce, gevrek, bol sebzeli ve az baharatlı lahmacunları oldukça beğenilen Tatbak’ın; pide seçenekleri de dikkat çekiyor. Özellikle dana kavurmalı ve kaşarlı pidesi de oldukça lezzetli.

Pek çok kez “İstanbul’da en iyi lahmacuncu” seçilen Tatbak Nişantaşı’nda, lahmacunun yanında restoranın kendi yaptığı ayranı tercih edebilirsiniz. yılından beri Akkavak Sokak‘ta bulunan Tatbak, 2 katlı ve nostaljik salonunda hizmet veriyor.

Antebi Kebap ve Lahmacun

Arnavutköy’de başlayan serüveni, yaklaşık 20 yıldır Acıbadem’de devam eden Antebi Kebap ve Lahmacun’da 3 çeşit lahmacun bulunuyor. Soğanlı, soğansız ve tabak altı seçenekleri bulunan lahmacunu; pirpirim ve zahter salatası gibi yöresel lezzetler eşliğinde de yiyebilirsiniz.

Restorandaki tatlı seçenekleri arasında; Gaziantep’ten günlük olarak gelen havuç dilimi, sıcak burma kadayıf, katmer ve künefe var. Antebi&#;nin Acıbadem şubesi dışında Çiftehavuzlar’da da bir şubesi bulunuyor.

Yazı Önerisi

Eğer bu yazı hoşunuza gittiyse, İstanbul&#;daki diğer lezzet duraklarını konu alan İstanbul&#;un en iyi tatlıcıları ve İstanbul&#;da en iyi kebap restoranları isimli yazılarıma da bakmanızı öneririm.

İstanbul’da En İyi Lahmacuncular by Serhat Engül

Filed Under: Yeme İçme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası