europass belgesi ne işe yarar / Europass Nedir? - Vidco Yazılım Araştırma Geliştirme T.A.Ş.

Europass Belgesi Ne Işe Yarar

europass belgesi ne işe yarar

funduszeue.info

  • Yönergeler
  • İçindekiler

    Euro Pass ne işe yarar?

    Europass belgeleri, standart formatlarda sunulan 5 belge aracılığıyla öğrencilerimizin beceri, deneyim ve yeterliliklerini kanıtlayabilmelerini ve ülkemiz dışında Avrupada işe girme imkanı sağlayan ve AB hareketliliklerini destekleyen uluslararası mesleki yeterlilik belgesidir.

    Europass nasıl alabilirim?

    Europass Sertifika Ekine Nasıl Erişilir? MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri için ulusal yeterliliklere ilişkin hazırlanan Europass Sertifika Eklerine MYK internet sitesinden erişilebileceği gibi Europass Sertifika Eki belge alınan yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşundan da talep edilebilir.

    Euro Pass Kart nedir?

    Europass Sertifika Eki işveren ve eğitim kurumlarının mesleki eğitim yeterliliğinizi daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bilgiler içeren bir belgedir.

    Europass CV hazırlama ücretli mi?

    Europass, Avrupa Komisyonu tarafından ücretsiz olarak sunulan bir dizi çevrim içi araç ve bilgiye ulaşabileceğin bir kaynaktır.

    Europass kimlere verilir?

    Europass Diploma Eki resmi diplomayı veya dereceyi veren yüksek öğrenim kurumları tarafından mezun olan öğrencilere diploma ile birlikte verilen ve derece ve diplomaları ülke dışında daha kolay anlaşılır hale getirmeyi amaçlayan standart dokümandır.

    Europass belgesi hangi ülkelerde geçerli?

    Europass bunu sağlamak için oluşturulmuştur ve Avrupa Parlamentosu tarafından kabul görmüş ve aldığınız sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu resmi olarak belgeler..

    Europass belgesini kim verir?

    Ülkemizin Ulusal Europass Merkezi (UEM), Mesleki Yeterlilik Kurumu&#;dur.

    Europass belgesi kimlere verilir?

    MEB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarına okulları tarafından verilecek olan Europass Sertifika Ekleri, sitemizdeki MEB Sertifika Eki bölümü üzerinden indirilebilir ve onaya gerek olmaksızın çoğaltılarak diplomaya ek olarak kullanılabilir.

    Europass diploması ne işe yarar?

    Europass Diploma Eki, Yüksek Öğretim Kurumu&#;na (YÖK) bağlı kuruluşların mezunlarına diplomaları ile birlikte verilen bir belgedir. Yüksek öğretim yeterliliklerinin özellikle verildikleri ülke dışında daha kolay anlaşılmasını sağlamaya yardımcı olur.

    Europass CV nasıl Hazırlama?

    Europass CV&#;nizi Online Olarak Oluşturun Yukarıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak sayfada sağ üst köşeden dil seçeneğini yaptıktan sonra, gerekli talimatları takip ederek CV&#;nizi oluşturabilirsiniz. CV&#;nizin tamamlanmış halini daha sonra elektronik olarak (e-posta ile veya indirerek) edinebilirsiniz.

    Hangi sertifikalar yurtdışında geçerli?

    Yurtdışında Çalışma İmkanı Sağlayan En iyi 5 Sertifika Programı

    • UX Tasarımı- Google UX Tasarımı Profesyonel Sertifika Programı
    • İspanyolca- Cervantes Dele Diploması
    • 3. Dijital Pazarlama &#; Digital Marketing Institute Sertifikasyonu.
    • Almanca- Goethe Institut Sertifika Sınavı

    Europass Amerikada geçerli mi?

    Europass Hareketlilik başvurusu tüm AB ülkeleri, EEA ülkeleri (Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) ve Türkiye, Hırvatistan ve İsviçre&#;de yapılan yurtdışı çıkışları için yapılabilir.

    MEB onaylı sertifika yurtdışında geçerli mı?

    Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.

    Europass sertifikası nedir?

    Europass, öğreniminizin ve kariyerinizin her adımını yönetmekte yardımcı olacak bir dizi çevrimiçi araç ve bilgiye ulaşabileceğiniz bir kaynaktır.

    Öğrencilerimize İngilizceyi öğrenmek, konuşmak ve eğitiminin sonunda kendisine fayda sağlayacak uluslar arası geçerli bir sertifika veriyoruz!

    Markalar birliğine bağlı İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları, Avrupa Konseyi tarafından yetişkinler için RO04 ve çocuklar için RO07 kodu ile onaylı neredeyse tüm dünya ülkelerinde geçerli Avrupa Dil Portfolyosu vermektedir. Avrupa Dil Portfolyosuna sahip öğrenciler, dil bilgilerini gösteren belge ile hem yurt dışına çıkışlarda hem de serbest mesleki dolaşım belgesi olan Europass ile yurt dışında çalışma imkânını elde ediyor. Avrupa Birliği, Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki mesleki dolaşımı kolaylaştırmak ve serbest mesleki dolaşımı yapılabilen bir standart sağlayabilmek için "Europass" denilen bir ortak belgeyi kullanıma sunmuştur. Europass dosyası 3 belgeden oluşmaktadır. Öğrencinin diploması, Avrupa Birliği standartlarında hazırlanmış CV’si ve Avrupa Birliği’nde tanınan Avrupa Birliği onaylı Avrupa Dil Portfolyosu'dur.

    Öğrencilerimize uluslararası geçerliliği olan, bakanlık onaylı bir İngilizce programı sunuyoruz.

    Türkiye’de sadece İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı Avrupa Dil Pasaportu eğitimi vermeye yetkilidir. Ülkemizde birçok yabancı dil kursu Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği programdan farklı ve onaysız program uygulamaktadır. tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ndan aldığımız onay numarası ’dür.

    Öğrencilerimize Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmek için geçerli mesleki yeterlilik belgesi (europass) veriyoruz!

    İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları, ülkemizin de içinde bulunduğu “Europass” istihdam sisteminde yer alan, öğrencilerine yurt dışında da iş imkânı sunabilen tek yabancı dil kursu zinciridir. Kurslarımızda İngilizce dil eğitimi alan kişiler, Avrupa Dil Portfolyosuna uygun eğitim aldığını kanıtlar belgeye sahip olurlar. Kurumlarımızda eğitim alan her öğrenci, üniversiteden mezun olduktan sonra “Europass” e başvuruda bulunup ülkemizi yurt dışında da çalışarak temsil edebilme hakkına sahiptir. Kurumumuz Europass (Avrupa Mesleki Serbest Dolaşım Belgesi) düzenleme konusunda size yardımcı olmaktan mutlu olacaktır. Europass belgesinin en önemli parçası Avrupa Dil Yeterlilik belgesidir. Bu belge sahibi kişiler mezun oldukları okulun belgelerini ve sertifikalarını ekleyerek, mesleklerini Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelere iş başvurusu yapacak halde yetkin bir portfolyo haline getirirler. Sadece kursumuzun verdiği Avrupa Birliği onaylı Dil Yeterlilik Belgesi “Europass” belgesi için de kabul görmektedir.

    Öğrencilerimizi Yasal İngilizce öğretmeni statüsüne kavuşturabiliyoruz!

    Türkiye’de sadece İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları, ülkemizde Tesol belgesi verebilmektedir. Bu programla B2 kurunu bitiren öğrencilerimiz dilerlerse Tesol programını tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel öğretim kurumlarında (anaokulu, kolej ve dil kursu) ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı özel kurumlarda (kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü) yasal onaylı İngilizce usta öğreticiliği yapabilirler.

    Öğrencilerimize iş imkanı sunuyoruz!

    İngiliz Kültür Yabancı Dil Kurslarımızda B2 seviyesini tamamlamış olan en az ön lisans mezunu Öğrencilerimize Uluslararası İngilizce Öğretmenliği sertifika programı olan TESOL programını verebiliriz. TESOL sertifikası ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilmekte ve bu sertifikaya sahip öğrencilerimiz bakanlığa bağlı olan özel öğretim kurumlarında usta öğretici olarak görev alabilmektedir.

    Kursumuza kayıtlı öğrencilerimize kariyerlerine katkı sağlayacak programları sunuyoruz!

    İngiliz Kültür Yabancı Dil Kurslarına kayıtlı olan öğrencilerimize, Adnan Menderes Üniversitesi’nden ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı, tercih edecekleri eğitmenlik, psikoloji, kişisel gelişim, mesleki ve formatörlük eğitimleri sonrasında bütün devlet kurumlarında geçerli sertifika vererek CV’lerini güçlendiriyoruz.

    Lise grubu öğrencilerimize yurtdışında da geçerli olan Çift Diploma (Home schooling) Programı veriyoruz!

    İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları olarak; Amerika Birleşik Devletleri’nin ortaokul ve lise düzeyinde en popüler eğitim sistemleri arasında gösterilen Homeschooling uygulamasından faydalanan öğrencilerimize, ortaokul eğitimi sonunda yurtdışında bulunan liselere, lise eğitimi sonunda ise yurtdışında bulunan üniversitelere sınavsız başvuru imkânı sağlıyoruz. Bu program ile öğrenciler fark derslerini online eğitim sistemi üzerinden alıp, İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları’nda uygulanacak olan sınav ile diploma almaya hak kazanırlar ve bu sayede yurtdışında eğitimlerini sürdürebilirler.

    Öğrencilerimize ücretsiz online programlar sunuyoruz!

    İngiliz Kültür Yabancı Dil Kurslarına kayıtlı olan öğrencilerimiz, 9 ay boyunca ücretsiz MyKelime üyeliğinden faydalanabileceği gibi aynı zamanda da 1 yıllık online İngilizce desteğimizden de ücretsiz faydalanabilmektedir.

    Öğrencilerimize bütün kaynak ve materyalleri tamamen ücretsiz sunuyoruz!

    İngilizce yayınların bu denli pahalı olduğu bir süreçte, İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursları olarak bütün kaynak kitap ve materyalleri öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz.

    Öğrencilerimize İngiltere’deki yabancı dil kurslarımızın eğitmenlerinden 10 saat online eğitim sunuyoruz!

    Öğrencilerimiz diledikleri zaman İngiltere’de bulunan şubelerimizden online 10 saat dersi ücretsiz olarak alabilmektedir.

    Öğrencilerimize İngiltere’deki tatil ve İngilizce eğitimi imkânı sunuyoruz!

    2 seviye eğitim alan öğrenci şayet isterse başladığı İngilizce eğitimini İngiltere'de devam ettirme fırsatını buluyor. Kurslarımız öğrencilerini bu dilin merkezine götürüyor. Hem de eğitim, konaklama ve yemek dâhil. Bu süreçteki vize işlemlerinin takibi genel merkezimiz tarafından yapılıyor.



    EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ

    1. EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ NEDİR?

    Europass Hareketlilik,Avrupa Beceriler Pasaportunu (Europass) oluşturan beş araçtan biridir. Eğitim ve yetiştirme uzmanları tarafından verilir.

    Europass Hareketlilik Belgesi, bir başka ülkede aşağıda belirtilen durumlardan bir ya da birkaç tanesinin oluşmasına bağlı olarak edinilen bilgi, beceri ve yeterliliklerin kayıt edilmesini sağlayan belgedir:

    • Bir kurumda beceri uygulaması eğitimi;
    • Yurtdışında bir akademik dönem;
    • Bir kurumda gönüllü çalışma.

    Yaşı veya eğitim seviyesi fark etmeksizin başka bir ülkede eğitim almak ya da çalışmak için giden herhangi bir birey geliştirdiği bilgi, beceri ve yeterlilikleri kayıt altına almak ve deneyimlerini yansıtmak için bu belgeyi kullanabilir.

    1. KİM TARAFINDAN DOLDURULUR?

    Europass Hareketlilik Belgesi, hareketlilik projesine dahil olan iki ortak kurum tarafından doldurulur –gönderen kurum seyahat eden bireylerin kendi ülkesinde yer alır ve alıcı kurum da öğrenciyi misafir eden ülkede yer alan ortaktır. Bu kurumlar MEÖ okulları, eğitim kurumları, şirketler, üniversiteler, gençlik ağları vb. olabilir.

    1. Ne ZAMAN DOLDURULMALIDIR?

    Europass Hareketlilik Belgesi, hareketliliğe katılan bireyin yurtdışında edinmiş olduğu bilgi, beceri ve yeterliliklerin tanınmasını sağlamak için birey ülkesine döndükten sonra doldurulmalıdır.

    1. NEREDEN ALINIR?

    Her bir avrupa ülkesinde Ulusal Europass Merkezi vardır (tam listeye funduszeue.info adresinden erişilebilir). Gönderen kurum ulusal merkezi ile irtibata geçerek bir hesap açmak ve Europass Hareketlilik Belgesi oluşturmak için talimatları izlemelidir. Gerekli bütün bilgiler (hareketliliğe katılan bireyin kişisel verileri, alıcı ve gönderen kurumlar, edinilen bilgi, beceri ve yeterlilikler…) girilerek belge tamamlandığında alıcı kuruma gönderilir ve bu kurum tarafından imzalanarak mühürlenir.

    Belgenin son hali gönderen kuruma ve hareketliliğe iştirak eden bireye gönderilir.

    1. EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ ÖRNEĞİ

    Bir MEÖ okulu olduğunuzu ve aşçılık öğrencilerinizden birinin 3 aylık bir eğitim-öğretim dönemini Portekiz’de geçirmek istediğini düşünün.

    Öğrenci geri geldiğinde yurtdışında geçirmiş olduğu süre zarfında edinmiş olduğu yeni bilgi, beceri ve yeterlilikleri gösteren bir belge sahibi olmak ve bu belgenin de gören herkes tarafından tanınmasını isteyecektir.

    Ulusal Europass Merkezinizle irtibata geçip, bir kullanıcı olarak kaydınızı yaptıracak ve belgeyi gerekli bilgiler ile dolduracaksınız.

    EUROPASS HAREKETLİLİK BELGESİ

    Belge sahibi
          1  SOYADI (S) *      2  ADI (S) *      3  ADRES
    UgaldeEkainC/Autonomía, 2ºD, , Bilbao (İspanya)
          4  DOĞUM TARİHİ      5  MİLLİYETİ
          İspanyol
    Belgeyi düzenleyen kurum
          6  Belgeyi düzenleyen kurumun adı *      7  EUROPASS HAREKETLİLİK
    NUMARASI*
          8  BELGE DÜZENLEME TARİHİ*
    Goierri Eskola
    Gönderen Ortak
          9  ADI, TÜRÜ1 VE ADRESİ *   1 Varsa, ilgili fakülte/departman    10  MÜHÜR VE/VEYA İMZA
    Goierri Eskola

    Mesleki Lise

    Aşçılık ve Pastacılık Alanı

    Lehendakari Agirre Hiribidea, 2

    Ordizia (Gipuzkoa, İspanya)

        11  referans kişisinin/eğiticinin SOYADI VE ADI    12  TELEFON
    Laura Igarzabal+34
        13  ÜNVANI/GÖREVİ    14  E-POSTA
    Aşçılık ve Pastacılık Alanı sorumlusu[email protected]
    Ev Sahibi Ortak
        15  ADI, TÜRÜ1 VE ADRESİ* 1 Varsa, ilgili fakülte/departman    16  MÜHÜR VE/VEYA İMZA
    EPRALIMA

    VET School
    Fonte Cova, Paço Vedro Magalhães
    &#; Ponte da Barca

        17  referans kişisinin/eğiticinin SOYADI VE ADI    18  TELEFON
    Céu Branco+35
        19  ÜNVANI/GÖREVİ    20  E-POSTA
    Hareketlilik Projelerinden sorumlu[email protected]
    Asterisk (*) işareti bulunan kısımların doldurulması zorunludur
    Europass Hareketlilik deneyiminin tanımı
        21  EUROPASS HAREKETLİLİK DENEYİMİNİN AMACI *
    Farklı pişmemiş ürünlerde – gıdalarda – aşçılıkta bilgi, beceri ve yeterlilikler edinmek ve geliştirmek

    Gıda hazırlama ve muhafaza etmekte bilgi, beceri ve yeterlilikler edinmek ve geliştirmek

    Gıda kalitesini kontrol etmekte bilgi, beceri ve yeterlilikler edinmek ve geliştirmek

    Uluslararası kontekste çalışma deneyimi edinmek

        22  HAREKETLİLİK DENEYİMİNİN TAMAMLANDIĞI KURSUN EĞİTİM GİRİŞİMİ, varsa
    Mesleki Eğitim, EQF seviye 4, otel yönetimi dalı
        23  EĞİTİM YADA BECERİ UYGULAMASININ KAZANDIRACAĞI YETERLİLİK (SERTİFİKA, DIPLOMA VEYA DERECE)
    Aşçılık ve Gastronomi alanında Mesleki Yeterlilik
        24  VARSA, İLGİLİ TOPLULUK VEYA HAREKETLİLİK PROGRAMI
    Erasmus+ KA
              ERASMUS HAREKETLİLİK DENEYİMİ SÜRESİ
        25  *BAŞLANGIÇ    26  *BİTİŞ

    Edinilen beceri ve yetkinlikler

    27A  YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER/GÖREVLER*
    &#;       Gıdaların hazırlanması ve muhafaza edilmesi

    &#;       Gıda kalitesinin kontrol edilmesi

    28A  İŞ İLE İLGİLİ EDİNİLEN BECERİ VE YETERLİLİKLER

    Beceriler

    Öğrenci aşağıdaki hususları yapabilecektir:

    §  Gıda türlerini tanımlamak: hayvansal ve bitkisel kökenli;

    §  Farklı pişmemiş ürünleri düzgün ve değişik yerlerde kullanabilmek;

    §  Pişmemiş ürünlerin muhafaza edilmesi, kullanımı ve hazırlanması için temel toplama metotlarını kullanmak;

    §  Etkili kalite faktörlerini tanımak ve ilişkili riskleri tanımlamak;

    §  Gıda kalitesini kontrol etmek.

    Yeterlilikler

    §  Belge sahibi aşağıdaki hususları uygulayarak gıdaları hazırlar ve muhafaza eder:

    &#;                       Pişmemiş ürünlerin toplanması, hazırlanması ve muhafaza edilme metotları;

    &#;                       Farklı pişmemiş ürünlerin yeteri kadar kullanımı ve çeşitlendirilmesi;

    &#;                       Gıda güvenliği ve hijyen prosedürlerine uyma;

    &#;                       İş güvenliği ve hijyen standartlarına uyma.

    §  Belge sahibi aşağıdaki hususları uygulayarak gıda kalitesini kontrol eder:

    &#;                       Kalite kontrol prosedürlerini uygulamak;

    &#;                       Restoran gıda güvenliği ve hijyen prosedürlerine uymak;

    &#;                       İş güvenliği ve hijyen standartlarına uymak.

    29A  EDİNİLEN DİL BECERİLERİ VE YETERLİLİKLERİ (“İş ile alakalı beceri ve yeterlilikler” alanında yer verilmemişse)
    &#; Portekizli öğretmenlerle, iş arkadaşları ile, eğitim sağlayıcıları ile ve uluslararası bir aşçılar takımı ile çalışırken iletişim kurma

    &#; İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi

    &#; İngilizce ve Portekizce yeni mesleki terminolojinin oluşturulması

    30A  EDİNİLEN BİLGİSAYAR BECERİLERİ VE YETERLİLİKLERİ (“İş ile alakalı beceri ve yeterlilikler” alanında yer verilmemişse)
    &#;       Sipariş alımı ve envanter yönetimi için APP (uygulama) kullanımı.
    31A  EDİNİLEN ORGANİZASYON BECERİLERİ VE YETERLİLİKLERİ (“İş ile alakalı beceri ve yeterlilikler” alanında yer verilmemişse)
    &#;       Organizasyonel beceriler

    &#;       Görevlerin öncelikleri

    &#;       Zaman yönetimi

    &#;       Direktifleri takip etme

    &#;       İşlem ve sonuçları kaydetme

    &#;       Problem çözme

    32A  EDİNİLEN SOSYAL BECERİLER VE YETERLİLİKLER (“İş ile alakalı beceri ve yeterlilikler” alanında yer verilmemişse)
    &#;       Takım çalışması

    &#;       Sözlü ve sözsüz iletişim becerileri

    &#;       Sosyallik

    &#;       Esneklik

    33A  EDİNİLEN DİĞER BECERİLER VE YETERLİLİKLER
    &#; kültürlerarası beceriler ve yeni bir kültür çevresine adaptasyon

    &#; Esneklik

    34A  TARİH*35A  REFERANS KİŞİSİNİN/EĞİTİCİNİN İMZASI36A  BELGE SAHİBİNİN İMZASI
    Asterisk (*) işareti bulunan kısımların doldurulması zorunludur

    Bitirilen kursların kaydı ve kazanılan bireysel notlar / dereceler / krediler

    27B  ÖĞRENCİ KAYIT NUMARASI*
    28B
    DERS ÜNİTE KODU[1]
    29B
    DERS ÜNİTESİNİN BAŞLIĞI*
    30B
    DERS SÜRESİ[2]*
    31B
    OKUL NOTU[3]*
    32B
    ECTS/ECVET
    NOTU[4]
    33B
    ECTS/ECVET
    KREDİSİ5
    Gıda – Pişmemiş Ürün50 saat18 kredi
    Gerekli hallerde satır ekleyiniz ya da çıkarınız
    34B  MAKALE/RAPOR/TEZ
    Uygulanmaz
    35B  VARSA, VERİLEN SERTİFİKA/DİPLOMA/DERECE
    Öğrenme Kazanımı Ünitesi: Gıda: &#; Pişmemiş Materyal
    36B  EĞİTİCİ/YÖNETİM MEMURUNUN SOYADI VE ADI37B  BELGE SAHİBİNİN İMZASI
    Céu Branco
    38B  DOĞRULAMA TARİHİ *
    39B  KURUMUN ADI, ADRESİ VE STATÜSÜ*40B  DAMGA VEYA MÜHÜR
    EPRALIMA

    MEÖ Okulu

    Fonte Cova, Paço Vedro Magalhães
    &#; Ponte da Barca

    Asterisk (*) işareti bulunan kısımların doldurulması zorunludur

    WEBSİTESİ REFERANSLARI

    funduszeue.info

    EK I – TEKNİK VERİ

    • Bu çerçeve programı aşağıdaki hususları yerine getirmek için bir dizi araçtan oluşturulmuştur:
      1. Europass Hareketlilik Belgesinin kapsamlı bir şekilde anlaşılması;
      2. Europass Hareketlilik Belgesinin doldurulmasında dikkat edilmesi gereken hususlar;
      3. Europass Hareketlilik Belgesinin nasıl doldurulacağına dair bir örnek.
    • Bu araç şablon aracılığı ile aşağıdaki hususların belirlenmesinde kullanılması için hazırlanmıştır:
      1. Europass Hareketlilik Projesinin amaçları;
      2. Belge sahibine (öğrenci), gönderen kurum ve alıcı kuruma ait bilgiler;
      3. Europass Hareketlilik Projesi deneyiminin tanımı;
      4. Belge sahibi (öğrenci) tarafından edinilen beceri ve yeterlilikler
    • Bu araç Avrupa Hareketlilik Projelerine iştirak eden okullar, kamu kuruluşları ve diğer özel teşebbüs kurumlarının kullanımı için oluşturulmuştur.
    • Bu araç özellikle MEÖ öğrencilerinin Avrupa Hareketlilik Projelerine iştirak ettiklerinde edindikleri öğrenme kazanımı ünitelerinin izlenmesi, değerlendirilmesi, doğrulanması, tanınması ve belgelendirilmesi hususlarını kapsayan ECVET uygulaması dâhilinde uygulanması için oluşturulmuştur.
    • Aracın kullanılması gereken Pedagojik Döngünün Aşama ve Seviyeleri:

    Aşama 3: Hareketlilik Sonrası

    Seviye 8: Öğrenme Kazanımlarının kaydedilmesi

    [1]. KURS ÜNİTESİ KODU: ev sahibi kurumun web sitesinde bulunan ECTS bilgi paketine atıfta bulununuz

    [2]. KURS ÜNİTESİNİN SÜRESİ: Y = 1 Tam akademik yıl

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.