iliadin sprey kullananlar / İliadin burun spreyi bağımlılık yapar mı? | DonanımHaber Forum

Iliadin Sprey Kullananlar

iliadin sprey kullananlar

Burun Spreyi

Merhaba hanımlar,
Aklıma çok takılan bir konu var. Birkaç ay önce grip olduğumda doktora gitmiştim, bir de benim doğuştan burnumun tıkanıklık problemi var. Ameliyatta oldum fakat yine tekrarladı. Sürekli tıkanıyor, nefes alamıyorum, sesim garip çıkıyor, konuşamıyorum. Neyse, "İliadin" sprey verdi.
5 günden fazla kullanma dedi. Ben dediği gibi yaptım fakat aradan biraz zaman geçince tekrar kullandım. Sonra artık bittikçe almaya başladım. Çünkü sıktığım gibi benim yıllardır açılmayan burnumu dakikasında açıyor. Çok rahatlatıyor yani. Hiçbir sprey, okyanus suyu beni böyle açmıyor.
Bu sprey olmadan yaşayamıyorum resmen. Geçen arkadaşımla buluştuk yanıma almayı unutmuşum, yana yakıla eczane bulup aldım. Artık daha da sık tıkanıyorum. Devamlı yanımda. Uyumadan önce sıkıyorum, uykudan uyanıp sıkıyorum hep böyleyim. Günde birkaç kez sıkıyorum elbette yani. İnternetten bir baktım resmen bağımlılıkmış benim bu hareketlerim. Bu spreyin böyle bir etkisi varmış. Neyse, bugün yine almaya eczaneye gittim. O olmadan uyuyamıyorum çünkü. Alırken eczacıya sordum. Bana, "Siz naptınız? Bu ilaç bu kadar kullanılmaz. Bağımlılık olmuş. Böyle giderse ömür boyu kullanmak zorunda kalırsınız. Ayrıca içinde KORTİZON var." Dedi. Kortizon olduğunu duyunca çok üzüldüm çünkü diyet yapsam bile kilo veremeyip alıyorum sanırım bu yüzdenmiş. Ayrıca burun mukozasına çok fazla zarar veren bir spreymiş. Gece yatamam diye dayanamayıp yine aldım spreyi. Fakat doktordan da randevu aldım yarın gideceğim. Bu durumu yaşayan, bu spreyi kullanan var mı hiç acaba? Çok moralim bozuldu.

 

iliadin

6. elinizi verdiğiniz an kolunuzu ne zaman kaptırdığınızı bile anlayamazsınız öyle bir illettir kendisi ve türevi otrivine. üzülerek söylüyorum ki ameliyatta (konka radyofrekans) hiç bir şekilde faydalı olmuyor. yine o eski dik uyumak zorunda kalan, sabaha leş bir ağız kokusu ile uyanan, boğaz kuruluğundan öksüren kişi olarak hayatınıza devam ediyorsunuz.

her burun tıkanıklığında buna dadanmak yerine okyanus suyu tarzı tuzlu çözeltilere tarzı yönelmenizi öneririm. ve şayet daha çok başlarındaysanız bu bağımlılığın kendinizi mümkün olduğu kadar tutun. burun bir süre sonra spreysizliğe alışıyor.

eğer dayanmak namümkün ise ne kadar çok kullanırsanız her zaman daha fazlasını istiyor bunu aklınızdan çıkarmayın. tamamen bir dayanıklılık sınavı.

çok sıradan gibi görünen bu dert büyüdükçe size büyük kabuslar gördürür aman dikkat!

istisnai kisilik
cinsiyet:kadın
cilt alt tonu:warm
saç rengi:diğer
ten rengi:buğday tenli
göz rengi:koyu kahverengi

İliadin burun spreyi bağımlılık yapar mı?

  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    Grip oldum ve burnum fena tıkalı nefes alamıfunduszeue.info iliadin yazdı.daha &#;nce bu t&#;r ila&#;ların bağımlılık yaptığını okumuştum.şimdi 2 g&#;n falan kullansam yine de bağımlı olur muyum?



  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: rentacar2

    t&#;m burun spreyleri bagımlılık yaratır uzak durmakta fayda var

    1 2 g&#;n kullansam da yapar mı?ya nfs alamyorum napcammmm:/
  • Yarbay
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    Doktor yazdıysa kullan zaten doktorun ne kadar kullanman gerektiğini yazmıştır niye gelip forumda hi&#;bir fikri olmayan adamlara soruyorsun. Ben kullandım bir bağımlılığını g&#;rmedim grip olup burnum tıkanınca gene kullanıyorum.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    crank filminde jason statham epinephrine-sentetik adrenalin ararken bir ezca deposuna girer, istediğini alamayınca bir bağımlı ona fısıldıyarak burun spreylerini denemesini s&#;yler i&#;inde ş&#;yle madde var diye, uyuşturucu bağımlısı ayyaş bunu biliyorsa herhalde bağımlılık yapan bir madde vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir -- 16 Şubat ; >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    bağımlılık değil tembellik yapar , burun i&#;erisindeki bilmem neler , sprey sıkmadan , hastalık olmasa dahi şişliklerini gideremez solunum yolu daralır , ameliyat gerektirir

    ama bu bahsettiğim &#;ok &#;ok uzun s&#;re kullanınca olur ay bile değil belki sene lazım
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    Benim bildiğim kadarıyla 1 hafta kadar kullanılabiliyor. Daha &#;nce ben kullanmıştım ama doktorum bir haftadan daha fazla kullanmamam gerektiğini s&#;ylemişti. Ayrıca bağımlılık yaptığı i&#;in değil de bir s&#;re sonra işe yaramadığı i&#;in olduğunu sanıyorum. (Ağrı kesiciler gibi)
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Bence sadece yatarken sık 1 haftayı ge&#;ince bırak bağımlılık yapmasını burun duvarları olsun damarları olsun &#;ok zarar veriyor. Ben 3 ay kullanmıştım burun doktorum kemiklerini eriticekmiş biraz daha kullansan demişti. Ona alışan bir daha bırakamıyor nefes alamadıgını hissediyor. &#;ok dikkatli ve az kullan uyarırım.
  • Teğmen
    Mesaj
    K&#;&#;&#;kl&#;ğ&#;mden beri, d&#;nem d&#;nem kullanıyorum bu ilaci. Doktor tavsiyesi olmadan 3 g&#;n boyunca g&#;n basina her deliğe birer sprey olarak kullanabilirsin. Bundan fazlası zarar verir. Bağımlılık yapiyor denmesinin sebebi, eger uzun s&#;re boyunca kullanırsan, burun artik bu ilac olmadan kendini toparlayamiyor. Yoksa icine kokain kattıkları yok ilacın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: B&#;RuTT&#;

    Bence sadece yatarken sık 1 haftayı ge&#;ince bırak bağımlılık yapmasını burun duvarları olsun damarları olsun &#;ok zarar veriyor. Ben 3 ay kullanmıştım burun doktorum kemiklerini eriticekmiş biraz daha kullansan demişti. Ona alışan bir daha bırakamıyor nefes alamadıgını hissediyor. &#;ok dikkatli ve az kullan uyarırım.

    hangisi o iliadinmi ?
  • Yarbay
    Mesaj
  • Binbaşı
    Mesaj
    Arkadaşlar s&#;ylemiş zaten. Kesinlikle kullanma. Tuzlu su &#;ek aynı şey. Eğer kullanırsan kısa vadede iyi uzun vadede k&#;t&#; birşey yaparsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Er
    0 Mesaj
    3 g&#;nden fazla kullanmayın ama gribiniz uzun s&#;rse bile kesinlikle ama kesinlikle 5 g&#;nden fazla kullanmayın. Ger&#;ekten senelerdir kullanıyorum en başta 3 g&#;nde 2 defa kullanıyordum şimdi saatte bir kullanıyorum koku ve tat alamaz oluyosun
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanm15

    3 g&#;nden fazla kullanmayın ama gribiniz uzun s&#;rse bile kesinlikle ama kesinlikle 5 g&#;nden fazla kullanmayın. Ger&#;ekten senelerdir kullanıyorum en başta 3 g&#;nde 2 defa kullanıyordum şimdi saatte bir kullanıyorum koku ve tat alamaz oluyosun

    Arkadasimin sayesinde basladim. Bir sey olmaz dedi bi firttan. Sonrasinda birakamadim. Her gece sag sol fistan sonra uyuyabildim. Gunde 3 fisa kadar cikarttim sonra. Onsuz yasayamadim. Herkes birakmami soyledi ama yapamadim. Daha sonralari anal yolla almayi denedim. Uzerine oturdum ve bekledim.

    Kicim burnum acildi ama bir gun birakacagim. Siz baslamayin. Illadin Pismanliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?

Burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve burun kaşıntısı gibi şikayetlerin görüldüğü alerjik rinit ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında çeşitli burun spreyleri kullanılmaktadır. Piyasada farklı içeriklerde burun spreyleri bulunmaktadır.

Deniz/okyanus suyu olarak bilinen serum fizyolojik içerikli yani tuzlu su içeren spreyler, kortizon, antihistaminik ve psödoefedrin içeren burun spreyleri örnek olarak sayılabilir.

Burun spreylerini kullanarak burun içinde oluşan iltihaplanmayı ve ödemi azaltmaya çalışırız; böylece burun tıkanıklığı ve burun akıntısı azalır. Burun spreyleri diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi doktorunuzun kontrolünde yani doktorunuzun önerdiği süre ve dozlarda kullanılmalıdır. Özellikle psödoefedrin içeren burun spreylerinin uzun süre kullanımları sakıncaları nedeniyle çoğu kez kısıtlandırılmaktadır.

Burun spreylerinin kullanımında;

Öncelikle bir mendil ile burnunuzu temizleyin, ellerinizi su ve sabunla yıkayın. Burun spreyini nazikçe çalkalayın ve kapağını çıkartın. Sprey şişesini işaret ve orta parmağınız ile püskürtme aparatının alt kısımlarından, baş parmağınızla da şişenin altından destekleyerek dik olacak şekilde tutun. Spreyi ilk kez kullanacaksanız ya da uzun bir süre ara verdiyseniz öncelikle birkaç kez dışarıya püskürtüp düzgün çalıştığından emin olun. Dik durun, başınızı hafifçe öne eğin ve burun deliklerinizden birini kapatabilmek için parmağınızla dış kanadından bastırın. Spreyin ucunu burun deliğinize yerleştirin. İşaret ve orta parmağınızı aşağıya doğru bastırdığınız sprey ilacı burun deliğinize püskürtmüş olacaktır. Püskürtmeyi yaptığınızda burnunuzdan soluk alın ve ağızdan soluğunuzu bırakın. Aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayın. Spreyi kullandıktan sonra dakika kadar bir süre burnunuzu sümkürtmeyin. Doktorunuzun önerdiği dozlarda bu işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Kortizon içerikli spreylerin burun kanaması, kıkırdak haraplanması gibi yan etkilerini azaltmak için spreyi sağ el ile sol burun deliğine, sol el ile sağ burun deliğine uygulamaya özen gösterin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası