porselen makyaj / Porselen Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır? | Saç Bakım Güzellik

Porselen Makyaj

porselen makyaj

Porselen makyaj nedir?

Bütün çizgilerin ve pürüzlerin sırayla kapatıcı, fondöten ve pudra ile örtüldüğü makyaj türüdür. Makyaja ismini veren, elde edilen porselen pürüzsüzlüğündeki bu görüntüdür.


Porselen ten makyajı için ihtiyacınız olanı sıralayalım: Porselen gibi ciltler için makyaj bazı, ten rengine uygun fondöten, şeffaf pudra, ten renginden 1 veya 2 ton açık kapatıcı, şeftali tonlarında allık.


Özellikle gece makyajında kullanılıyorsa porselen makyaj için gerekli malzemeler; Takma kirpik maskara, siyah eyeliner, göz makyajı bazı ve eğer göz makyajınız koyuysa, dudaklarınız için nude; göz makyajınız açıksa kırmızı, bordo gibi rujlar. Nude ruj kullanmanın incelikleri bu içeriğimizde!


Porselen cilt makyajında kalıcılığı yüksek cilt ürünleri kullanmanızı öneririz. Özellikle gelin için porselen makyaj yapılıyorsa daha önce kullandığınız ve güvendiğiniz ürünlere mutlaka yer vermelisiniz.




Porselen makyaj günlük kullanım için uygun değildir. Çünkü cilt uzun süre havasız kalır ve dört-beş katmanlık örtü normal makyajdan daha çabuk akar. Daha çok özel fotoğraf ve video çekimleri, özel günler ve gece davetleri için yapılır. Yüz hatları kapatıldığı için ışığın yoğun olduğu ortamlarda porselen makyaj estetik görünmez. Ancak hafif ya da loş ortamlarda iyi görünür.



Cildin olabildiğince pürüzsüz olması gerekir. Eğer gür ve koyu renktelerse cildinizdeki tüyleri aldırmanız gerekir. Alerjik bir duruma ya da kızarıklığa karşı bu işlemi bir-iki gün önceden yaptırmalısınız. Aksi halde hem daha fazla kapatıcı kullanmanız gerekir hem de cildiniz zarar görür.


Önce cildinizi yüz temizleme jeli ile yıkamalısınız. Gözeneklerinize nüfuz eden malzemeleri çıkarmak için birkaç dakika buhar banyosu yapabilirsiniz. Ardından yüzünüzü gülsuyuyla silebilirsiniz. Kapatıcı, fondöten veya pudra artığı kalmadığından emin olduktan sonra mümkünse yüzünüze hiçbir şey sürmemelisiniz. Eğer dışarı çıkacaksınız bir kat nemlendirici sürebilirsiniz.

Cildiniz nefes aldıktan sonra doğal cilt bakımı yapmanızda fayda var. Örneğin bir parça pamuk yardımıyla süreceğiniz yağsız süt ya da salatalık suyu cildinizi onaracaktır. Kuruduktan sonra yüzünü yıkamanız yeterli.




Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?

KENDİNE BAK

Özel günlerin ve düğün makyajlarının vazgeçilmez unsurlarından biri olan porselen makyaj nasıl yapılır merak ediyorsan seni böyle alalım. Cildini tıpkı bir porselen gibi kusursuz, parlak ve canlı gösterecek bu makyajı evinde kolayca uygulayabilmen mümkün. Bu tür kusursuz görünümlü makyajlar dışarıdan zorlayıcı görünse de teknikleri ve önemli ipuçlarını öğrendikten sonra uygulama adımı bir hayli kolaylaşıyor. Üstelik cildinin kusurlarını ve ihtiyaçlarını en iyi sen bilirsin. Kapatmak ve gizlemek istediğin noktalara odaklanarak istediğin mükemmel sonuçlara ulaşabilirsin. Denemeye hazırsan porselen makyaj nedir nasıl yapılır haydi birlikte inceleyelim.

İstersen uygulama aşamalarına geçmeden önce porselen makyajın ne olduğunu konuşalım. Düğün, nişan, mezuniyet balosu, özel organizasyonlar veya önemli iş etkinliklerinde gün boyu dayanabilen bir makyaja ihtiyaç duyabilirsin. Üstelik bu gibi etkinliklerde bolca da fotoğraf çekiliyor. Özellikle profesyonel fotoğraf makineleri, çektikleri yüksek çözünürlüklü fotoğraflarda cildindeki en küçük ayrıntıyı bile yansıtabiliyor. İşte porselen makyaj bu önemli günlerde cildinin mükemmel görünmesini sağlıyor ve fotoğraflarda en şık pozları verebilmene yardımcı oluyor. Porselen gibi makyaj nasıl yapılır konusuna gelecek olursak bu makyaj stilini diğerlerinden ayıran birkaç farklı nokta bulunuyor. Bunlardan en önemlisi yüksek kapatıcılığa sahip fondötenler. Ayrıca yüzüne boyut vermeni sağlayacak kontür uygulamaları ve makyajı sabitlemeye yardımcı olan baking işlemleri. Tüm bu işlemler için dilersen kullanabileceğin malzemelere bir göz atalım.

Porselen Makyaj İçin Malzemeler


Yüzündeki güneş lekelerini, sivilce izlerini ve gözenekleri kapatmak için yoğun kıvamlı ürünlerden yardım alman gerekiyor. Porselen makyajlarda en önemli unsur kapatıcılık oluyor. Ne kadar az cilt problemine sahip olursa olsun tüm insanların cildinde kusurlar bulunuyor. Bu sebeple her cilt kusuruna yönelik de farklı ürünler bulunuyor. Sen de kendi cildinin ihtiyaçlarından yola çıkarak aşağıda sıraladığımız malzemelere eklemeler yapabilirsin. Hazırlandığın etkinliğin temasına bağlı olarak fazla bulduğun bazı malzemeleri de çıkarabilirsin. Ayrıca porselen makyaj için ihtiyaç duyduğun ürünleri Hopi anlaşmalı markalardan alarak Paracık kazanma imkanını da yakalayabilirsin. Şimdi hazırsan porselen makyaj malzemeleri nelerdir birlikte bir inceleyelim ve daha sonra da uygulama adımlarına geçelim.




  • Gözenekleri gizleyecek kalınlıkta bir makyaj bazı

  • Yüksek kapatıcılığa sahip bir fondöten

  • Gözaltı ve ayrıntılar için kapatıcı

  • Transparan pudra

  • Kullandığın diğer ürünlere bağlı olarak toz veya krem formda kontür ürünleri

  • Makyajının tonlarına uygun bir allık

  • Cildine ışıltı katmak için highlighter

  • Geniş renk seçeneklerine sahip bir far paleti

  • Siyah eyeliner

  • Ruj ve dudak kalemi

  • Takma kirpik

  • Makyajın dayanıklılığını artıracak sabitleme spreyi


Cildi Makyaja Hazırlama ve Zemin Oluşturma


Evde porselen makyaj nasıl yapılır merak edenler için atlanmaması gereken ilk ve en önemli noktalardan biri makyaj bazı. Bu bazı uygulamadan önce cildini ölü derilerden arındırmak ve makyaja hazırlamak için bir peeling yardımıyla temizlemende fayda var. Daha sonra nemlendiricini uygulayıp tamamen emmesini bekledikten sonra baz uygulamasına geçebilirsin. Cildindeki gözenekleri, kırışıklıkları ve ince çizgileri dolduracak olan bu baz sayesinde çok daha kusursuz görünen bir makyaj yapabilirsin. Baz uygulaması, yalnızca cildindeki kusurları kapatmak ve doldurmak için değil, aynı zamanda makyajın cilde daha iyi tutunması için de gerekli. Cildinin her yerine eşit miktarda makyaj bazı uygulaması yaptıktan sonra yalnızca birkaç saniye ürünün yüzüne yerleşmesini bekleyebilirsin. Daha sonra fondöten uygulamasına geçebilirsin. Seçtiğin fondötenin yüksek kapatıcılığa sahip olması ve cilt rengine uyum sağlaması önemli. Porselen makyaj için hangi fondoteni seçeceğine karar veremiyorsan kapatıcılık ile birlikte ürünün cilt tipine uyum sağlayıp sağlamadığına da dikkat edebilirsin. Eğer yağlı veya karma bir cilde sahipsen fondöten seçiminde su bazlı ürünleri tercih etmende fayda var. Aynı zamanda kuru ciltler için de bu aşamada yağ bazlı ve cildi kurutmayan ürünlerin tercih edilmesi önemli. Tüm yüzü tek bir renkte eşitledikten sonra özel ilgi göstermen gereken noktaları kapatıcı ile destekleyebilirsin. Cilt makyajında göz çevresini de unutmamalısın. Siyah halkaları, renk geçişlerini ve morlukları kapatıcı ile kapatabilirsin. Eğer genetik olarak bu bölgede çok fazla koyu renk hakimse veya uykusuz bir günün ardından makyaj yapıyorsan rengi daha iyi eşitleyebilmek için kapatıcının altına pembe tonlu makyaj bazı uygulayabilirsin. Cilt makyajının son adımında ise toz pudra kullanmalısın. Tüm yüzünüzü pudralayarak hem ürünleri sabitlemiş hem de cildini kadifemsi bir görünüme kavuşturmuş olursun.

Yüksek Noktaları Parlatma ve Cilde Boyut Kazandırma


Cildini tek bir tona getirip porselen görünümüne kavuşturmuş olabilirsin ama yüzünün güzelliğini asıl gösterecek olan aşamalar bundan sonra başlıyor. Porselen makyaj yapımında ilk aşamayı geçtikten sonra boyutlandırma yapılmazsa yüzde soğuk ve cansız bir ifade oluşabiliyor. Bunun için öncelikle elmacık kemiklerinin altına ve şakaklarına kontür uygulaması yapman gerekiyor. Yüzünü çok daha ince gösterecek olan bu uygulama aynı zamanda kemik yapını da ortaya çıkararak çok daha etkileyici bir görüntüye kavuşmana yardımcı oluyor. Bu noktada burnunu daha ince göstermek istersen iki yanına kontür uygulaması yapabilirsin. Bu yöntem çeneyi belirginleştirmek için de kullanılıyor. Çenenin alt çizgisine kontür uygulayarak daha keskin görünmesini sağlayabilir ve çene hattını belirginleştirebilirsin. Yüzünün hatlarını ön plana çıkardıktan sonra elmacık kemiklerinin üzerine allık uygulayarak makyajını biraz ısıtabilirsin. Şeftali, gül kurusu ve uçuk pembe tonları yanaklara en çok yakışan tonlar arasında yer alıyor. Bu renkler aynı zamanda cildinin daha sağlıklı görünmesine de yardımcı oluyor. Yüzünü renklendirdikten sonra son adım olarak aydınlatman gerekiyor. Cildini pudra ve fondöten ile matlaştırdıktan sonra ışıltı katmak için ihtiyacın olan tek şey highlighter. Gold, rosegold, gümüş ve hologramlı parıltılar içeren çeşitlerden makyajının tonlarına uygun olanı seçerek yüzünün belli noktalarına uygulayabilirsin. Bunlar; elmacık kemiklerin üstü, göz pınarları, burnun ucu, kaşların alt çizgisi ve dudak üzeri gibi dikkat çeken bölgeler olabiliyor. Porselen makyaj nasıl yapılır evde diye merak ediyorsan işte büyük bir bölümü bu kadardı. Şimdi geriye kalan göz makyajı ve son dokunuşlar. Buraya kadarki bölümde ihtiyacın olabilecek tüm cilt ürünleri için Hopi anlaşmalı markaları tercih ederek Hopi avantajlarından yararlanmaya başlayabilirsin.

Porselen Makyajda Vurgulu Gözler ve Dudaklar


Porselen makyaj yaparken cildine gösterdiğin özeni gözlerine de göstermen gerekiyor. Çünkü cildin bu kadar kusursuzken gözlerinin geri planda kalmasını istemezsin. Porselen makyaj nasıl olur diye incelerken göz çevreni nasıl kapatman gerektiğinden de bahsetmiştik. Kapatıcı sonrasında göz kapaklarına far uygulaması yapabilir veya direkt olarak eyeliner çekebilirsin. Eğer far süreceksen en alt katmanına bir far bazı veya açık tonlarda bir far uygulamanda fayda var. Bu noktada makyajında gözlerini mi yoksa dudaklarını mı daha fazla ön plana çıkarmak istediğine karar vermelisin. Eğer dudaklarını ön plana çıkarmayı düşünüyorsan gözlerine uygulayacağın farların açık tonlarda olması daha iyi olacaktır. Böylece tüm dikkati rujuna çekebilirsin. Fakat gözlerini ön plana çıkarmak için koyu renklerden veya canlı tonlardan yararlanabilirsin. Teknik olarak ise tercih edebileceğin pek çok farklı çeşit mevcut. Geçişli bir far uygulaması için gözünün dış köşelerini koyu tonlarda renklendirebilirsin. Göz pınarına yaklaştıkça bu tonlar açılmaya başlayacak fakat renk geçişlerinde farı fırçanla iyice dağıtmaya özen göstermelisin. Far uygulamalarının püf noktası bu dağıtma adımından geçiyor. Ayrıca geçişli uygulamalarda genellikle üç farklı renk tonu kullanılıyor. Sen de kullanacağın renkleri bu doğrultuda seçebilirsin. Tabii göz kapaklarında tek bir renk de kullanabilirsin. Modası geçmeyen bu tek renk uygulamaları ile şıklığını koruyabilirsin. Eyeliner ise bu far uygulamasını adeta tamamlayan bir unsur. Eğer makyajında toprak tonlar kullanıyorsan tercihini kahverengi eyelinerdan yana kullanabilirsin veya renkli makyajlara ayak uyduran birbirinden canlı tonlardaki eyeliner çeşitlerini de tercih edebilirsin. Fakat uzun çekimlerin olduğu bir gün için hazırlanıyorsan fotoğraflarda en belirgin şekilde çıkması için siyah eyeliner tercih etmende fayda var. Bu makyajı çift kat süreceğin rimelle veya takma kirpikle de destekleyebilirsin. Son olarak tüm makyajının üzerine sabitleyici sprey sıkman yeterli. Bu ürün cildindeki makyajın saatler boyu sabit kalabilmesine yardımcı oluyor. İşte şimdi tüm bu adımları uygulamak için hazırsın. Eğer yazımızı faydalı bulduysan bu kusursuz makyaj tüyolarını uygulamadan önce daha fazla içeriğe göz atmak için Özel Gün Makyajı Nasıl Yapılır? yazımızı da inceleyebilirsin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası