dr murat pekgöz / Bursa Gastroenteroloji Doktorları

Dr Murat Pekgöz

dr murat pekgöz

  • GASTROENTEROLOJI

  • Bursa / Merkez
ADRES : İzmir Yolu Görükle Kampüsü Nilüfer
TELEFON : Aşağıdaki İletişim bölümünde
KATEGORİLER : DOKTORLAR

seafoodplus.info MURAT PEKGÖZ Bursa ili Merkez ilcesinde hizmet vermektedir. seafoodplus.info MURAT PEKGÖZ ile en hızlı iletişim için iletişim sayfasındaki telefon numarasından kendisine ulaşabilir ya da iletişim sayfasındaki adres bilgilerinden bağlantıya geçebilirsiniz.

Tüm Türkiye'nin doktorları da tıpkı seafoodplus.info MURAT PEKGÖZ gibi hastalarının sağlık ihtiyaçlarını en kısa sürede ve en doğru biçimde karşılayabilmek için çalışmaktadır. Gastroenteroloji konusunda herhangi bir sağlık probleminizin olduğunu düşündüğünüzde Bursa ili Merkez ilçesinde sağlık hizmeti veren seafoodplus.info MURAT PEKGÖZ ile iletişim bilgilerinden iletişime geçiniz.

İletişim bilgileri sürekli güncellenmesine rağmen kayıtlarımızdaki hatalı ya da güncellenmesi gerektiğini düşündüğünüz bilgiler için bize iletişim bilgilerimizden ulaşıp değişikliğin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Ani Kilo Kaybı Kanser Belirtisi Olabilir

Ani kilo kaybı kanser belirtisi olabilirBURSA - Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Pekgöz, iştahsızlık, erken doyma, tuvalet alışkanlığının değişmesi, kilo verme gibi şikayetlerin sindirim sistemi kanserinin habercisi olabileceğini söyledi.
Ani kilo kaybı kanser belirtisi olabilir

BURSA - Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Pekgöz, iştahsızlık, erken doyma, tuvalet alışkanlığının değişmesi, kilo verme gibi şikayetlerin sindirim sistemi kanserinin habercisi olabileceğini söyledi.
Sindirim sistemi, yemek borusu, mide ve kalın bağırsak kanserlerinin her geçen gün arttığını ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Murat Pekgöz, "Bu tip kanserlerde hayat tarzı değişiklikleri, doğal olmayan beslenme alışkanlıkları ve genetik yatkınlık etkili olabilir. Bazı tarama teknikleri ile kesin tanı konulabilir. Haber

seafoodplus.info

Kolonoskopi ve endoskopi ile kansere erken teşhis!

Son yıllarda artan kanser vakaları, erken teşhisi daha da önemli hale getiriyor. Erken teşhis sonrası çizilecek yol haritasında kolonoskopi ve endoskopi uygulamalarının hastanın durumuna göre çok büyük önem arz edebileceğini söyleyen VM Medical Park Bursa Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Murat Pekgöz, "Kanser tedavisinde hastanın hayatta kalmasını etkileyen unsurların başında erken teşhis gelir. Erken teşhisin kanserle mücadeledeki rolünün her geçen gün daha da arttığını görüyoruz. Kanser türleri arasında sindirim sistemiyle ilgili olanlara baktığımızda bu tür vakaların daha agresif ve hızlı ilerleme kaydettiğini görürüz. Öne çıkan belirtilerini de dikkate almak gerekir. Hızlı ve ani kilo verme, iştahsızlık, erken doyma ve tuvalet alışkanlığının değişmesi gibi şikâyetler en önemli belirtiler arasındadır" dedi.
Sindirim sistemi kanserlerinin tanı konulduğu zaman geç kalınmış kanser türleri olduğu uyarısında da bulunan Uzm. Dr. Murat Pekgöz, tanı yollarıyla ilgili şunları söyledi: "Sindirim sistemi kanseri vakalarında hayat tarzı değişiklikleri, doğal olmayan beslenme alışkanlıkları ve genetik yatkınlık etkili olabilir. Tarama teknikleri ile kesin tanı konulabilir. Endoskopi ve kolonoskopi ile yapılan incelemelerde, ucunda kamera olan ince bir hortum yardımı ile hastaların bağırsakları ve midelerindeki sıkıntılar kolaylıkla gözlenebilmektedir. Kanser ve kanser öncesi lezyonlara teşhis konulabilmektedir. Endoskopide ucunda ışıklı küçük bir kamera bulunan endoskop adlı cihaz yardımıyla yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve kalın bağırsağı içeren sistem incelenir. İlk endoskopi normalse şikâyet olmasa bile 5 yılda bir işlem tekrarlanmalıdır. Kolonoskopide ise ucunda ışık kaynağı ve optik görüntüleme cihazı bulunan tüp şeklinde, uzun, bükülebilir bir alet yardımıyla rektum ve kalın bağırsak incelenir. Özellikle 50 yaş ve üzeri kişiler 5 yılda bir kolonoskopi yaptırmalıdır."

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir