açık öğretim askerlik tecil edilir mi / Açıköğretim Öğrencileri İçin Askerlik İşlemleri - Açıköğretim Bilgi ve Haber Sitesi

Açık Öğretim Askerlik Tecil Edilir Mi

açık öğretim askerlik tecil edilir mi

AÖF askerlik tecili nasıl yapılır, nereye başvuru yapılır, kimler başvurabilir? AÖF askerlik tecili yapma yöntemleri

AÖF'de (açık öğretim fakültesi öğrencileri) öğrenimine devam edenler, 28 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar öğrenimlerini erteleme hakkına sahiptir.

Örneğin, AÖF İktisat Fakültesi öğrencisi, öğrenimini tamamlamamış ise 28 yaşına kadar erteleme hakkını kullanabilir.

2 YILLIK VE 4 YILLIK AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN ASKERLİK TECİL SÜRESİ

AÕF, askerlik tecili için okuduğu kurumun 2 yıl veya 4 yıl olmasına bakmaz. Tüm AÖF bölümlerinde öğrenimine devam eden bir öğrenci, 28 yaşını doldurduğu yılın sonuna kadar öğrenimini devretme hakkına sahiptir.

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLANLARIN ERTELEME HAKKI KAÇ SENEDİR?

Açıköğretimde mezunların askerlik tecil hakları şunlardır:

• 2 veya 4 yıllık açık öğretim fakültesinden mezun olan bir öğrencinin mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkı vardır.

• Ancak bu kişi 28 yaşını dolduracağı yılın sonuna kadar erteleme hakkını kullanabilir.

2 YILLIK AÖF BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUM. YENİDEN ERTELETME İÇİN NE YAPMAM GEREKİR?

28 yaşından küçük olmak kaydıyla:

• 4 yıl veya daha uzun bir üniversite bölümüne devam etmelisiniz.

• Kayıt olduğunuz bu yeni üniversite AÖF veya Normal Üniversite olabilir.

2 yıllık AÖF bölümünü tamamlayan kişi, 2 yıllık bölüm için yeniden kayıt yaptırarak erteleme hakkını kullanamaz. Yeni kayıt olunan üniversitenin 4 yıllık olması gerekmektedir.

4 YILLIK AÖF BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDUM, YENİDEN ERTELEME İÇİN NE YAPMAM GEREKİR?

4 yıllık AÖF kursunu tamamladıktan sonra, 28 yaşını doldurmadığınız sürece 2 erteleme hakkınız zaten var. Ancak, AÖF veya örgün eğitim üniversitesine kaydınızı erteleme hakkınız yoktur. Ancak mezun olduktan sonra yüksek lisansınızı tamamlarsanız erteleme hakkınız vardır.

AÖF'TE ÖĞRENİMİNE DEVAM EDEN 29 YAŞINDA BİR ÖĞRENCİ ASKERLİĞİNİ ERTELEYEBİLİR Mİ?

Hayır. Bu insanların artık orduya katılması gerekiyor.

OKULUM BİTTİ YENİDEN AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİNE KAYIT YAPTIRSAM ERTELETME YAPABİLİR MİYİM?

• 2 yıllık mezunlar, 4 yıllık üniversiteye girmeleri halinde askerlik hizmetini erteleyebilirler.

 • Ancak 4 yıllık üniversite mezunu 2 veya 4 yıllık bir üniversiteye tekrar girerse erteleyemez. Yukarıda belirtildiği gibi, bu kişinin tek seçeneği bir yüksek lisans programına kaydolmaktır.

Örneğin, 2 yıllık bir AÖF kursuna kaydoldunuz ve ardından o üniversiteden mezun oldunuz. 2 yıllık AÖF dönemi için yeniden kaydolursanız, erteleme hakkınız olmayacaktır. Ancak, 2 yıllık bir kursu (açık eğitim veya normal bir resmi üniversiteden) tamamladıktan sonra 4 yıllık bir AÖF veya 4 yıllık bir üniversiteye kaydolursanız, yeniden erteleme hakkınız vardır.

ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLMADAN BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEYE KAYIT OLDUM, ERTELEME HAKKIM DEVAM EDER Mİ?

4 yıllık AÖF bölümünde okurken aynı yıl içinde kaydınızı iptal edip başka bir AÖF bölümüne kayıt yaptırırsanız, tekrar erteleme hakkınız vardır. Burada bilmeniz gereken şey, erteleme sürecinizin 28 yaşına kadar devam etmesi için aktif öğrenci olmaya devam etmeniz gerektiğidir. Ancak, daha önce aynı okuldan mezun olmamanız gerekir.

AÖF'DE KAYDIMI YENİLEMEYİ UNUTTUM, ERTELETME HAKKIM DEVAM EDER Mİ?

 Hayır. Her dönem kaydınızı yenilemeniz gerekmektedir.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT YAPTIRDIM, ERTELEME HAKKIM DEVAM EDER Mİ?

AÖF'te en sık sorulan soru, başka bir üniversiteye girerken tecil hakkının ne olduğudur: 2 yıllık bölüm mezunları 4 yıllık bir bölüme girerlerse devam ederler. 4 yıllık okuyanların artık bu hakkı yoktur. Yukarıda belirtildiği gibi, bu kişilerin sadece yüksek lisans yapmaları halinde erteleme hakkı devam eder.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Açık Öğretim Lisesi

Askerlik Tecil İşlemleri-Ösym Başvuru

  1. Askerlik kanununda ( - 35 /c) yapılan değişiklikle Açık öğretim Lisesi öğrencilerine askerlik tecil (erteleme) hakkı verilmiştir. Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olup, askerlik çağına gelmiş olan öğrencilerimiz, Halk Eğitim Merkezleri, Liseler ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yapan Anadolu Liselerinden (irtibat bürolarından) onaylı Ek.C2 belgelerini almak suretiyle, bağlı bulundukları askerlik şubelerine askerlik erteleme başvurusu yapabilirler.
  2. Öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik konumdaki öğrencilere Ek.C2 belgesi düzenlenebilir.
    Ancak belgenin kabulü Askerlik Şubelerinin sorumluluğundadır.

Dilekçe Örneği


Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun


Yılları Arasındaki Kayıt Tarihleri

ÖĞRETİM YILIDÖNEMİTARİH
(92)
(93)
(94)
(95)
(96)
(97)
(98)
(99)
(00)

1

2

(01)

1

2

(02)

1

2

(03)

1

2

(04)

1

2

(05)

1

2

(06)

1

2

(07)

1

2

(08)

1

2

  Açık Öğretim Kurumları

   Birlikte Daha Güçlüyüz

Bİze Buradan Ulaşabilirsiniz

  • Emniyet Mahallesi Milas Sokak No
    Teknikokullar, Yenimahalle/ANKARA
  • Telefon: +90 21 46
  • Telefon: +90 21 47
  • Fax: +90 01 75
  • e-Posta:[email protected]
aöf kayıt yenilemeyenlerin tecili

AÖF Kayıt Yenilemeyenlerin Tecili Ne Olur?
Açık öğretim AÖF okuyanlar tarafından sıkça sorulan başka bir soru da kayıt yenilememe durumunda askerlik durumudur. Kayıt yenileme yapılmadığında yükümlünün mevcut askerlik tecilinin iptal olup olmadığı çok merak edilmektedir. Açık öğretim programına kayıt olduktan sonra kayıt yenilemeseniz bile ön lisans için 4 lisans için 7 yıl boyunca kaydınız silinmez. Yani arkadaşlar kayıt yenilemeseniz de üniversite öğrenimi devam ettiği kabul edilir ancak öğrencilik haklarından yararlanmak için düzenli olarak öğrenim harçlarını yatırıp durumunuzun aktif olması gerekmektedir. Aktif olduğunuz sürece yasaya göre 29 yaşının sonuna kadar askere alınmazsınız. Ne zaman Açık öğretim fakültesi kaydınızı siler veya kaydınız pasif duruma düşer o zaman askere alınırsınız.
Üniversite Okuyanların Tecil İşlemleri:
Askerlik yaşına gelmiş yükümlülüklerden üniversite okuyanların üniversite okuduğuna dair bildirimi her eğitim öğretim başında üniversite öğrenci işleri asker alma daire başkanlığına yapar. Bunu Ahmet isimli bir öğrenci üzerinden örnek vererek anlatacak olursak; Üniversite yönetimi Ahmet bizim öğrencimizdir diye Ahmet'in bağlı bulunduğu askerlik şubesine bildirimde bulunur. Ancak bu bildirim yapılsa da Ahmet'in öğrenci belgesi ile bağlı bulunduğu askerlik şubesine gidip tecil işlemlerini yaptırması gerekir. Yoksa bakaya kalır sonrasında asker kaçağı durumuna düşer.
Kaydı Silinen Yükümlünün Tecil Durumu:
Ahmet okuldan atılması, kendi isteğiyle ayrılması veya herhangi bir sebeple okul kaydını sildirirse bu durum üniversite yönetimi tarafından derhal asker alma daire başkanlığına bildirilir. Askerlik şubesi de Ahmet'i sıradaki ilk celp döneminde askere almak üzere işlemlerini başlatır. Yani arkadaşlar herhangi bir sebeple okul kaydınız silinmiş ise kaydınızın silindiği tarihten itibaren ilk celp döneminde askere gitmeye aday olursunuz.

Açık Lise Askerliği Tecil Ettirir Mi? 

Açık öğretim ile ilgili çok soru sorulmaktadır. Öncelikle şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Eğitimin açığı - kapalısı olmaz. Eğitim eğitimdir. Yani Milli Savunma Bakanlığı'nın gözünde açık öğretim öğrencisi ile örgün öğretim öğrencisi eşittir. Esasen devletin bütün kurumlarında bu böyledir. Ülkemizde açık öğretim ile örgün öğretim arasındaki fark bazı özel işletmelerde güdülmektedir. Onun haricinde devlette size kimse açık öğretim mi örgün öğretim mi diye kimse soru sormaz. Açık öğretimli her haktan eşit bir şekilde faydalanır. Askerlik konusunda da bu durum böyledir. Açık öğretim veya örgün öğretim yoluyla lise okuyan bir erkek okuduğu süre boyunca 29 yaşına kadar askerliğini tecil ettirebilir. Bu konuda hiç endişeniz olmasın. Ancak mezun olunduğunda durum biraz farklılaşır. Daha önceki yazılarımızda lise mezunlarının askerlik tecil durumu hakkında yazılar yazmıştık. O yazılarımızı okuyabilir dilerseniz yorum olarak da kafanıza takılan soruları bize sorabilirsiniz. Yani sadece askerliğim tecil olsun istiyorsanız bir açık/örgün öğretim lisesinde kaydınızın olması yeterli. Tabi ki 29 yaşına kadar. Lise okurken yüksek lisans yapamayacağınıza göre 29 yaşından sonra hiçbir şekilde askerliğinizi tecil ettiremezsiniz. Açık Lise Okurken Askerlik Nasıl Tecil Ettirilir?
Askerlik çağına geldiğinizde yani 19 yaşından sonra askerliğinizi tecil ettirmek için bağlı bulunduğunuz halk eğitim merkezinden öğrenci belgesi alıp nüfus cüzdanınızla birlikte askerlik şubesine gitmeniz funduszeue.info durumda askerlik tecil işlemleriniz şube tarafından yapılacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası