türkşad kunthan uçuk / Türkşad Kunthan Uçuk Haberleri, Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler

Türkşad Kunthan Uçuk

türkşad kunthan uçuk

Savcı Uçuk'un bilinmeyen anatomisi! Barış Pehlivan anlattı

Halk TV canlı yayınında Gülşen hakkında soruşturma yürüten savcının bilinmeyen anatomisini masaya yatıran Barış Pehlivan verdiği bilgilerle izleyenleri şaşkına uğrattı. Pehlivan'ın ulaştığı bilgilere göre Gülşen'in soruşturmasını yöneten savcı Türkşat Kuntay Uçuk daha yeni mezun ve atandığı Osmaniye'de 5 yıl görev yapması gerekirken, bir kararname ile İstanbul'a atandı.

Gülşen’i tutuklatan savcı tanıdık çıktıGülşen’i tutuklatan savcı tanıdık çıktı

"1 yılı dolmamış bir savcı"

Pehlivan, ''Kendisi yılında hukuk fakültesinden mezun olmuş. Yani tahminen 20'li yaşlarda. Hakim ve savcı olmak için staj yapılması gerekir. Kendisi göreve 30 Eylül 'de başlamış. Bir yıllık savcı değil kendisi. Şu an Gülşen'i tutuklamaya sevk eden, iddianamesini hazırlayan savcı daha bir yıllık bile savcı değil." dedi.
Pehlivan "Kendisi atanır atanmaz yaptığı ilk soruşturmalardan biri yaptığı ilk gözaltılardan biri de Sedef Kabaş'' diye konuştu.

İşte Barış Pehlivan'ın Halk TV canlı yayında verdiği bilgilerden öne çıkanlar:

Gülşen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konulduGülşen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konuldu

Gülşen neden tutuklandı?

Gülşen'e deseydi ki o savcı, 'hakkınızda bir soruşturma açıldı, 7 gün içinde gelin ifade verin' olabilir miydi, evet olabilirdi. Bir suçüstü hali mi var? 4 Ay önce yapılmış bir konuşma, zaten özür de diyor Ama hayır

Gülşen: Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var, tutuksuz yargılanmamı talep ediyorumGülşen: Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var, tutuksuz yargılanmamı talep ediyorum

Mesele aslında Gülşen'in insanların konuştuğu gibi giyinmesi, sözünü sakınmaması, Gülşen'in cesaret verdiği sanatçıların varlığı. Hatta mesele Mustafa Sandal'dı biliyor musunuz? Daha yakın zamanda Süleyman Soylu'nun adını vererek bizzat 'İçişleri Bakanı böyle diyor da, Ümit Özdağ böyle diyor? Kim doğru söylüyor. Kim haklı' diye sormuş da Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınındaki Mustafa Sandal sormuş da ne olmuştu? Hedef haline getirilmişti. Ülke seçime gidiyor. Seçime giderken geniş kitleleri yönlendirebilecek insanların sesini kısmaya çalışıyorlar. Gülşen'in tutuklandığını gören diğer şarkıcılar sanatçılar 'aman biz bir şey konuşmayalım' desinler istiyorlar.

Çiçeği burnunda savcının anatomisi

Soruşturma kararını veren savcı kim acaba? Biraz araştırma ile çok kolay buluyorsunuz. Adı Türkşat Kuntay Uçuk İstanbul Başsavcılığı Basın Soruşturmalarından Sorumlu Savcısı Türkşat Kuntay Uçuk. Çağlayan Adliyesi'nde görevli. Kendisi yılında hukuk fakültesinden mezun olmuş birisi. Yani tahminen daha 20'li yaşlarda birisi. Keşke mezun olalı 4 yıl olmuş olsa. Savcı ve hakim olmak için belirli stajlar yapılması gerekiyor. Kendisi görev 30 Eylül 'de başlamış. Daha 1 yıllık savcı değil kendisi. Şu an Gülşen'i tutuklamaya sevk eden, soruşturmasını yapan büyük ihtimalle iddinamesini yazdıran, gözaltına aldıran savcı daha 1 yıllık savcı değil. 30 Eylül 'de Osmaniye'ye atanıyor mu savcı. HSK'nın bir işleyişi var. Bir savcı öyle istediğiniz zaman istediğiniz şekilde atanamaz. Mesala Osmaniye 2. bölge diye geçiyor. Başka bölgeye atanması için en az 5 yıl görev yapması lazım. Bunu binlerce hakim ve savcının uymak zorunda olduğu kurallar söylüyor. Bunun istisnası yok. O çiçeği burnuda savcının Osmaniye'de 5 yıl görev yapması gerekiyordu,yapmadı. Belki ayak basmadan 6 Ekim tarihinde 6 gün sonra bir kararname ile İstanbul Başsavcılığında görevlendirildi. Peki neden?

Gülşen'i tutuklatan savcı Sezen Aksu için 'Dillerini keseceğiz, beyinlerine sıkacağız' tehdidini eleştiri saymış!

Gülşen'i İmam hatiplilere 'sapık' dediği gerekçesiyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan gözaltına alıp, tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk'un Sezen Aksu'yu bir şarkı sözünden ötürü 'Dillerini keseceğiz, beyinlerine sıkacağız' diye tehdit eden 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut hakkında aynı suçtan kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği ortaya çıktı.

Savcı Uçuk, kararında ölüm tehdidinin sert eleştiri kapsamına girdiğini, ulusal güvenlik ve kamu düzeni bakımından tehlike oluşturmadığını savunuyor.

Sezen Aksu'nun Adem peygamber için 'cahil' ifadesini kullandığı 'Adem olan anlar' şarkısı yayınlandıktan 10 yıl sonra geçen Ocak ayında tarikat ve cemaat üyeleriyle, AK Partililer tarafından aleyhte kampanyaya çevrildi. Aksu, din düşmanlığı ile suçlanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan da sanatçının adını anmayarak 'Kafalarını kopartırız' tehdidinde bulundu.

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu Başkanı Erol Bulut ve bir grup üyesi de 23 Ocak'ta İstanbul Adliyesi'ne gelerek Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Bulut, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Şehitlerimize asla laf söyletmeyiz. Laf söyleyenlerin dillerini keseceğiz. Beyinlerine sıkacağız" dedi.

Oyuncu Müjde Ar'ın, avukatı İlhan Cihaner aracılığıyla yaptığı şikayet üzerine Bulut ve üyeleri hakkında 'suç işlemeye tahrik', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'halk arasında korku ve panik yaratma amacıyla tehdit', 'suçu ve suçluyu övmekten' soruşturma başlatıldı.

Savcı Türkşad Kunthan Uçuk, geçen 6 Mayıs'ta ifade almaya bile gerek görmeksiniz kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararında Gülşen'in de tutuklandığı TCK maddesi yönünden inceleme yaptı. Yargıtay içtihatlarına göre bu suçtan ceza verilebilmesi için kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike unsurunun gerektiğini savundu ve AİHM'nin yılında verdiği bir kararda "Düşmanca bir üslupla kaleme almış olmakla birlikte halkı şiddete ve silahlı direnişe, ayaklanmaya teşvik olmadığı sürece ifadenin sırf düşmanca üslup taşıdığı gerekçesiyle cezalandıramayacağı, düşmanca kaleme alınan ifadelerin ulaştığı insan kitlesi nazara alındığında toplumu büyük kesimi etkileme imkanı olmadığından ulusal güvenlik ve kamu düzeni bakımından tehlikeli oluşturmayacağının" belirtildiğini söyledi.

Savcı Uçuk, suç işlemeye tahrik suçu açısından Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 11 Temmuz tarihli bir kararını dayanak gösterdi. Bu kararda, "Soruşturma konusu programda eleştiri ve değer yargılarının kısmen terk ve çarpıcı bir üslupla dile getirilse de esasen eleştirinin sert bir üslupla dile gerçekleştirilmesi, kaba olması ve nezaket sınırlarını aşmasının eleştirenin amacına, psikolojisine, eğitim ve kültür düzeyine bağlı bir olgu olduğu, basın özgürlüğünün belli ölçülerde abartmayı hatta kışkırtmaya başvurmayı da içerdiği" belirtildi.

Kararda, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçu' yönünden basın açıklamasındaki beyanlar sebebiyle 'kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıktığına dair herhangi bir delil olmadığı' savunuldu. Ayrıca 'suçu ve suçluyu övmek' bakımından yasal unsurların oluşmadığı, 'suç işlemek için tahrik suçu' açısından da kamu barışı açısından tehlikeli bir durum oluşturacağına dair delil olmadığı savunuldu.

Usulsüz şekilde atanmıştı: Gülşen&#;i tutuklatan savcı kim?

Sanatçı Gülşen&#;i tutuklamaya sevk eden savcının daha önce usulsüz bir şekilde atanmasıyla gündeme gelen Türkşad Kunthan Uçuk olduğu ortaya çıktı.

Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözlerinin yer aldığı bir video nedeniyle sabah saatlerinde gözaltına alınan ve akabinde sulh ceza hakimliğine sevk edilen Gülşen hakkında tutuklama kararı verildi.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcının, usulsüz bir şekilde atandığı belirlenen Türkşad Kunthan Uçuk olduğu ortaya çıktı.

SEDEF KABAŞ&#;IN DA TUTUKLANMASINI İSTEMİŞTİ

Savcı Uçuk, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 49 gün hapsedilen gazeteci Sedef Kabaş’ın da tutuklanmasını istemişti.

Gerçek Gündem&#;in aktardığına göre savcı Uçuk, Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları Hakkında Uygulanacak Atama Ve Nakil Yönetmeliği&#;ne aykırı bir şekilde İstanbul&#;da görevlendirilmişti.

30 Eylül kararı ile Osmaniye&#;ye atanan savcı Savcı Uçuk, 6 Ekim tarihinde Adli Yargı Kararnamesi ile altı günde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı&#;na atanmıştı.

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Sedef Kabaş’ın iddianamesi ise tutukluluğunun 20’nci gününde yazılmıştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

HAYRİ TUNÇ HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLAMIŞTI

Savcı Uçuk, gazeteci Hayri Tunç hakkında da Twitter hesabından yaptığı haber paylaşımları gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı.

Daha Fazla Göster:Gülşengülşen tutuklandıhayri tunçsavcıSedef Kabaştürkşad kunthan uçuk

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası