koyu renk kına tarifi / Siyah Saça Kına Nasıl Yakılır Önemli Püf Noktaları Nelerdir? - Mavi Kadın

Koyu Renk Kına Tarifi

koyu renk kına tarifi

Herkese yepyeni bir yazıdan daha merhabalar.

Bugün çok farklı bir konu ile karşınızdayım. Bugünkü yazımda; kına ile saçlarınızı nasıl kızıl yapacağınızdan size bahsetmek istiyorum.

Ben üniversitedeyken, henüz saçlarım boya ile tanışmamıştı. Fakat o zamanlar, saçlarımı kızıla boyatma isteğim vardı. Doğallığı sevdiğim için bu isteğimi epey öteledim. Sonrasında, saçlarımı doğal yoldan kızıl yapma gibi bir düşünce içerisine girdim. Saçlarımın kendi doğal rengi; açık kestane rengindeydi.

O sıralar, aklıma babaannelerimizin de kullandığı, kına gecelerinde de verilen yeşil kına gelmişti. Ben daha önce saçlarıma hiç kına sürmemiştim, daha çok elime kına yakıyordum. Ama sonra, saçlara da kına sürüldüğünü bildiğim için bunu denemek istemiştim.

Bunun için aktardan, yeşil kına almıştım. Şimdi size, yeşil kınayı saçlarınıza nasıl uygulayabileceğinizden bahsedeceğim:

  • Öncelikle kına, saç boyasına göre çok daha doğal bir malzeme. Dolayısıyla, saçıma ben herhangi bir zararı olduğunu gözlemlemedim. Aksine saç tellerimi, daha da kalınlaştırdığını ve saçıma gürlük kattığını söylemek istiyorum.
  • Saçlarınızın uzunluğunu ve gürlüğünü göz önünde bulundurarak, plastik bir kap içerisine, yeterli miktarda yeşil kına ve su katıp, karıştırabilirsiniz. Kına karışımınızın, fazla sulu olmaması gerekiyor. Şöyle söyleyeyim, çamurdan biraz daha sıvı bir kıvamda karışım elde etmeniz gerekiyor.
  • Kına karışımınızın içerisine, çok fazla olmamak kaydıyla, zeytinyağı da katabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. Saçlarımı beslesin ve parlaklık versin diye.
  • Kına karışımınızı fazla bekletmeden, ellerinizle saçınızın her yerine eşit bir şekilde uygulayabilirsiniz. Ellerinize mutlaka eldiven takın çünkü kına değdiği yerde hemen turunculaşma yapıyor.
  • Kına karışımını saçımda yanılmıyorsam, üç saate yakın bir sürede bekletmiştim. Doğal olduğu için süreyi biraz uzun tutmuştum. Kına karışımının saçınızda, çok da kurumadan yıkanması gerekiyor. Sonra duştayken saçtaki kınayı akıtmak, gerçekten çok zorlaşıyor. Kına kurudukça sertleşen bir yapıda çünkü.
  • Duşta saçınızdaki kınayı akıttıktan sonra, saç kremi ya da saç maskesi uygulayarak, saçınızın nem dengesini koruyabilirsiniz.

Ben o zamanlar, yeşil kınadan çok memnun kalmıştım ve saçımda çok güzel bakır-kızıl bir renk elde etmiştim. Saçımdaki kınanın rengi soldukça, yukarıdaki işlemi tekrarlıyordum. Fakat şunu söylemek istiyorum, saçınıza kına yakmadan önce iyi düşünün. Çünkü kına saçtan çıkmıyor. Üzerine boya tutmuyor. Saçınızdaki kınadan ancak saçınızın kınalı kısmını kestirerek kurtulabilirsiniz.

Keşke o zamanlara ait elimde bir fotoğrafım olsaydı da kınalı saçlarımı size gösterebilseydim. Şimdi, saçı doğal yoldan kızıl yapma konusunda, başka bir deneyimimi anlatacağım size. Bu, daha etkili ve gözle görülür bir sonuç vermişti. Bu arada, saçınızın kendi rengi ne kadar açık olursa, kına da tıpkı boya gibi o kadar açık, parlak ve canlı tutuyor.

Hint Kınası ile Saçı Kızıl Yapmak

  • Hint kınasını, tıpkı yeşil kına gibi saçıma uygulamıştım. Hint kınasını, plastik bir kaba döküp, içerisine su ekleyip, iyice karıştırmıştım ve ardından saçlarıma sürmüştüm.
  • Saçımda ne kadar beklettiğimi, inanın hatırlamıyorum. Siz, bu paketlerin üzerinde yazan, kullanım talimatlarını uygulayabilirsiniz.
  • Hint kınasından yeşil kınaya göre çok daha memnun kalmıştım. Çünkü kızıl hint kınası, saçımda yeşil kınaya göre, daha canlı tutmuştu. Saç tellerimde, bildiğiniz kızıl yansımalar vardı. Sanki kızıla boyatmışım gibi olmuştu. Yeşil kına gibi turunculu kızıl değil de kırmızımsı kızıl bir renkte tutmuştu.

Benim saçlarımı, doğal yoldan kızıl yapma serüvenim böyleydi arkadaşlar. Bunu da, geçenlerde bir yakınımla konuşurken hatırlamıştım. Neden sizinle de paylaşmıyorum deyip bugün bu yazıyı hazırladım. Umarım sizin için faydalı olmuştur.

Sormak istediklerinizi, yoruma bırakabilir, Instagram DM&#;den bana ulaşabilirsiniz.

Sizi çok seviyorum,

bir başka yazıda görüşmek dileğiyle, kendinize çok çok iyi bakın.

Ebru Bektaşoğlu

Kına ile saç nasıl boyanır? Kınayla saç boyama teknikleri

Kına ile saç nasıl boyanır? Kınayla saç boyama teknikleri

Kına Arabistan'da yaşayan bir ağacın yapraklarının kurutulmasıyla elde edilen bir tozdur. Genellikle kadınların kına gecelerinde gelenek haline getirdiği kına aynı zamanda doğal bir boya çeşididir. Siz de kınayla ister saçlarınızı isterseniz de kaşlarınızı boyayabilirsiniz. Hazırladığımız bu yazı kına ile saç boyamak isteyenlere rehber olacak..

Saçlarının beyazlarını kapatmak ya da saç renginde değişiklik yapmak isteyen kadınlar genelikle kimyasal içerikli saç boyalarını tercih ederler. Ancak kimyasal içerikli boyalar, hem saçlara zarar verir hem de yıpranarak dökülmesini sağlar. Zaman zaman yapılan hatalar nedeniyle de plastik görünümü oluşan kimyasal içerikli saç boyaları tercih etmek yerine ülkemizin doğal güzelliklerinden yararlanabilirsiniz. Örneğin bunlardan biri kınadır. Kına, ülkemizde yeni evlenen kızların kına gecelerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına tozu. Siyah ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunmaktadır. Yeşil kına gerçekte saf değil, boya karıştırılarak yapılmış bir üründür. Kına ile saçlarınızı boyamaya hazır mısınız? Gelin birlikte kına saç boyama işlemi nasıl yapılır öğrenelim

kınayla saç boyama

kınayla saç boyama

Boyayı hazırlamak için metal bir tabak ayarladıktan sonra, süt veya ılık suya saçınızın uzunluğu ve kalınlığına göre kına ilave ederek karıştırın. Kınayı hazırlarken ellerinizde kına izi kalmaması için eldiven mutlaka kullanın. Oluşan karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırın. Yüzeyine bir miktar su dökerek karışımı yaklaşık 8 ile 10 saat arasında bekletin. Bekleyen kına boya kıvamına gelmesinin ardından saçlara uygulanabilir.  Boya kıvamına gelen karışımı saç köklerinden başlayarak, uçlarına doğru güzelce sürüp yedirin. İstediğiniz bölgeye kınayı uyguladıktan sonra geriye sadece sarıp beklemek kalıyor.

NOT:Karışım elde etmenizin ardından bir miktar tuz ilave ederseniz, saçlarda oluşan rengi sabitler. Yaklaşık 2 ile 4 arasında bekleyerek kınanın tonunu ayarlayabilirsiniz.

Kınayla saç nasıl boyanır?

Kınayla saç nasıl boyanır?

KINAYLA BAKIR RENK NASIL YAPILIR?

Doğal kına ile farklı renk tonları elde etmek isteyenler için derlediğimiz bir kaç renk ve tarifi şu şekilde,

Yukarıda anlattığımız şekilde, hazırladığınız karışıma yaklaşık 1 su bardağı suda soğan kabuğu kaynatarak suyunu ilave edebilirsiniz. Ardından yapılacak uygulamalar aynı şekilde devam etmelisiniz. Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir.

KINAYLA KIZIL RENK NASIL YAPILIR?

Aktarlardan aldığınız doğal kınayı yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlayarak, ekstra soğan kabuğu suyu yerine, bir miktar pancar suyu eklerseniz, saçlarınızda kına kızıl bir renk oluşturacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası