renault clio polen filtresi değişimi / Polen Filtresi Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır? | Otoshops

Renault Clio Polen Filtresi Değişimi

renault clio polen filtresi değişimi

Renault Clio Bakım Fiyatları

Renault Servisi Clio Periyodik Bakım

Renault servisi olarak yetkili ve özel servis hizmeti veren birçok işletme bulunmaktadır. Renault bakım servisi seçiminde teknoloji gelişmeleri takip eden, TSE standartında hizmet sunan ve garantili işlem yapan servis noktalarını tercih etmek gerekir.

Otomotiv sektöründe öncü firmalarından biri olan Renault markasının B segmentinde piyasaya sürdüğü Renault Clio, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle tüketicilerin yıllardır tercih ettiği bir otomobil olmuştur.


Renault, Clio modelini ilk olarak ların sonlarında piyasaya sürdü ve bugüne kadar adet üzerinde satış rakamı gerçekleştirdi. Ülkemizde de Renault Clio, her yıl satış rakamlarında ilk sıralarda yer almaktadır.
yılına ait ilk Renault Clio Modeli
Günümüze ait Renault Clio Modeli

Bir aracın uzun ömürlü olabilmesi ve ikinci elde değer inşa edebilmesi için periyodik bakımlarının zamanında ve eksiksiz yapılması gerekir.

Özel veya yetkili Renault servisi kapsamında hizmet veren işletmelerin marka üreticisinin belirlediği içerikte, zaman ve km de periyodik bakım yapması gerekir.

PratikAraba olarak, Renault servis bakımı ve onarımını üreticinin tavsiyesi doğrultusunda, TSE servis kalite standartında, orjinal ve OEM (Original Equipment Manufacturer) onaylı yedek parça kullanarak yapmaktayız.

Renault Clio Bakım esnasında Nelere dikkat etmeliyim?

Renault Clio dci ve Clio Tce motorlu aracın periyodik bakımında öncelikle motor yağı ve yağ filtresi değiştirilmeli, hava ve polen filtresi kontrol edilmelidir.

Motor teknolojisindeki gelişmeler daha düşük motor hacmi ile daha yüksek güç elde edilmesinden dolayı motor yağı kalitesinden taviz verilmemesi gerekiyor.

Bu nedenle motor yağı seçiminde uluslararası kalite belgesine sahip doğru viskozitedeki motor yağı ile orjinalve OEMonayı olan yedek parçaları kullanmanız aracınızın motoru için önemlidir.

Renault Clio Dci Periyodik Bakım Fiyatı

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı

Renault

Clio

Dci

TL

Renault

Clio

Dci

TL

Renault

Clio

Dci

TL

Renault

Clio

Dci

TL

Renault

Clio

Dci

TL



Aracınızın bakım aralıklarını ve içeriğini km. ve zaman olarak bilmek sizi, oto servisi karşında duruma hakim bir kişi haline getirir.

Öncelikle, Renault Clio periyodik bakımlarının hepsi aynı içeriğe sahip değildir. Bazı Clio periyodik bakımları daha az yedek parça ve işçilik gerektirirken bazı bakımlar daha kapsamlı olmak zorundadır.

Bunun sebebi, aracın motor ve diğer aksamındaki kullanılan yedek parçaların kullanım ömrünün farklı olmasıdır.

Renault Clio bakım periyotları ne zaman?

Renault Clio araçlarda periyodik bakım aralıkları Euro 6 motorlu araçlarında km. dir.

Ancak bu km. dolmasa bile her yıl bir kere aracınızın motor yağı ve yağ filtresini değiştirmeli, hava ve polen filtresinin durumunu kontrol ettirmelisiniz.


" Renault Clio periyodik bakım zamanını servis kitapçığınızdan öğrenebilir ya da PratikAraba ekibini arayarak bilgi alabilirsiniz. "



Örneğin Renault Clio Dci aracınıza her periyodik bakımda clio mazot filtresi değiştiriliyorsa burada bir hata olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü Clio Dci motorlarda mazot filtresi en az km. kullanım ömrü vardır.

Aynı şekilde Renault Clio hava filtresi ya da polen filtresi değiştirilmeden önce gözle kontrol etmeniz ve eğer temizse değişimini bir sonraki bakıma bırakmanız bütçenize artı sağlayacaktır.

Renault Clio Periyodik Bakım ve Kontrol Noktaları

Motor Yağı ve Yağ Filtresi Değişim Hava - Polen Filtresi Kontrol Değişim Yakıt Filtresi KM Kontrol Ön Fren Balata Kontrol
Süspansiyon Kontrol AKS Körükleri Kontrol Direksiyon Körükleri Kontrol Fren Hortumları Kontrol
Yakıt Hortumları Kontrol Dış Lamba ve Sinyalizasyon Kontrol Tüm Sıvı Sızıntı Kontrol Akü Kutup Başları Kontrol



Clio fren balatalarını kontrol edin.

Periyodik bakımlarda fren balatasının sürekli değişimi yapılıyorsa bilmelisiniz ki, Renault Clio fren balatalarının belirli bir kullanım ömrü yoktur. Fren balatalarının ömrü, yol durumu ve sizin fren pedalına basma sıklığınızla alakalıdır.

Ayrıca fren sisteminin genel kontrolü yapılmadan değişecek bir balata size fayda sağlamayabilir. Renault Clio marka aracınızın ön fren balatalarını her km. de, arka fren balatalarını km. de kontrol ettirmeniz yeterli olacaktır.

Renault Clio km. bakım içeriği nelerdir?

km bakım Clio Dci, Clio Tci ve Tci araçları için genel kontrol zamanıdır.

Renault Clio Periyodik Bakım Malzemeleri

Motor yağı ve yağ filtesi değişiminin yanında hava ve polen filtresi kontrolü, Clio dci motorlarda mazot filtre değişimi ile ön ve arka fren balatalarının kontrolü gerekir.

Ayrıca V kayışının durumuna bakılmalıdır.
Clio Tce motorlu aracınızda bujilerin kontrolü önemlidir.


Renault Clio Tce motorlu bir bir araç sahibiyseniz, Renault Clio km. periyodik bakımda bujilerinizin değiştirilmesi gerekir. Bujilerin Renault Clio bakım kitapçığında ortalama kullanımı km. dir.

Daha erken bir km. de clio buji değişimi yapılmışsa bunun nedenlerinin iyice araştırılması gerekir. Çünkü bujiler aracınızla ilgili birçok arızanın önceden habercisi olabilir. Bujilerin değişim km. sinde buji kalitesi de çok önemli bir konudur.

Renault Clio Tce Periyodik Bakım Fiyatı

Marka

Seri

Model

Yıl

Başlangıç Fiyatı

Renault

Clio

Tce

TL

Renault

Clio

Tce

TL


Renault Clio Tce motorunu formula 1 yarış teknojosi ile Nissan markasının benzinli motorlarındaki tecrübesini birleştirerek ortaya çıkarmıştır.

Renault Clio km. bakım içeriği nelerdir?

Renault Clio dci motorlarında km. de triger kayışını ve triger gergi bilyasını değiştirmeniz gerekir. Triger kayış değişiminin ertelenmesi size çok ciddi masraflar oluşturabilir.

Renault Clio triger kayışı değişimi ustalık işidir ve kayış montajı esnasında zamanlamanın doğru yapılması gerekir. Bu nedenle triger değişimini garantili işçilik sunan ve usta yeterlilik belgelerine sahip bir oto servisinde değiştirin.

Clio Tci motorlar ise triger kayışı yerine zamanlamayı zincir sistemi ile sağlarlar.

Renault Clio Triger Kayışı Değişimi

Renault Clio Dci triger kayışı değişimi km de yapılması gerekir. Triger kayışı kauçuk bir malzemedir ve zaman içerisinde kılcal çatlarlar oluşur. Triger kayışının kopması çok ciddi tamir masrafları olıuşumuna sebep olur. Bu nedenle km. zamanı gelmese bile Renault clio triger değişimi yedi yıl olarak düşünülebilir.


Renault Clio Dci Triger kayışı ve seti değişim maliyetini Pratik Araba ekibini arayarak öğrenebilirsiniz.




Oto Elektrik Hizmetinde Yanınızdayız.
Oto Ekspertiz Nedir?
Periyodik Bakım Fiyatına Etki Eden Unsurlar Nelerdir?

Şase Numarası İle Yedek Parça Sorgulama

Şasedeki her sayı ve harf kümesinin belli anlamları vardır.

İlk harf veya rakam olabilir ve bu coğrafi menşei alanını göstermektedir.

A- H : Afrika
: Kuzey Amerika
: Avusturalya veya Yeni Zelanda
: Güney Amerika
J-R : Asya S-Z : Avrupa

İkinci ve üçüncü basak arabanın üretici bilgisini vermektedir. 1: Chevrolet , 6: Cadillac, J: Jeep, T: Toyota, W: Volkswagen

Sonraki 5 karakter(4,5,6,7,8) arabanın markasını, motorun boyutunu, ne tür bir araç olduğunu gösterir. Her üretici kendi özel kodlarını kullanır.

Dokuzuncu basamak şasi numarasının gerçek olduğunu ispatı için kullanılan basamaktır. Taklit edilmesini önlemek için karmaşık hesaplama ile oluşturulan bir sayısıdır.

Onunucu basamak aracın üretim yılını göstermektedir. Onbirinci basamak otomobilin tam olarak nerede üretildiğini belirtir. Her üreticiye özel rakamdır.

Kalan basamaklar otomobilin seri numarasını gösterir. Şaseyi araç için benzersiz kılan numaradır. Bu numara üreticiye özgü numaradır.

polen filtresi ne işe yarar?

Polen filtresi araç içerisinde bulunan yolcuların sağlığını korumak için oldukça önemli bir parçadır. Yolculuk esnasında aracınızın klimasını açtığınız takdirde aracın iç kabinine temiz hava gelmesini sağlayan polen filtresi, sürüş esnasında konforlu bir yolculuk yapmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra yolcuların sağlığını önemli ölçüde korumaktadır. Ancak belirli zaman aralıklarında polen filtresinin değişmesi gerekmektedir. Çünkü her filtrede olduğu gibi uzun süre kullanıldığı takdirde filtre tıkanır. Böylece dışarıdan gelen tozlara engel olamaz. Peki ya polen filtresinin çalışma prensibi nedir? Ne kadar süre ile değiştirilmesi gerekir? Gelin hep birlikte detaylandıralım&#;

Polen Filtresi Nedir? 

Dışarıdan araç kabinine girecek olan hava ilk olarak aracın ön panelinden geçerek havalandırma bölümüne girer. Orada bulunan polen filtresi veya filtre grubu geçen havayı süzer. Süzülen hava kabin içine girer.

Polen filtresi yapısal olarak incelendiğinde kağıt ve kumaş türevi bir maddeden oluşmaktadır. Hava ile taşınan parçacıkları yakalamak için özel olarak üretilmiştir. Polen, kir, böcekler ve alerjenler filtrede sıkışarak arabanızın içindeki havayı temiz tutar. Fakat zamanla filtre, sıkışan partiküllerle yüklenir ve hava, kabin hava filtresinden geçmeye çalışır. Kabin hava filtresi hava akışını kısıtladığında değiştirilmesi gerekecektir.

Polen Filtresi Nasıl Etki Eder?

Otomobillerde kullandığımız havalandırma ve klima için dışarıdan alınan hava kabin içine girmeden önce filtrelenir. Filtreleme sonrasında polen ve kirlerden arınan temiz hava kabin içerisine verilir. Ancak zamanla polen filtresi dolar ve tıkanır. Havayı süzemeyecek hale gelir. Kötü bir koku oluşabileceği gibi klima ve kalorifer performansı da hissedilebilir derecede azalır. Bu durumda yapılması gereken polen filtresinin değişimidir. Polen filtresinin değişim periyodu, yaşanılan yere göre değişebileceği gibi ortalama olarak km&#;dir. km olarak belirlenen periyot, şehir içi için geçerlidir. Fakat devamlı tozlu çakıllı yollarda kullanılan araçlarda daha erken değişim tavsiye edilir.

 

kabin hava filtresi

Polen Filtrenizin Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Havalandırmalardan gelen tuhaf, hoş olmayan koku
  • Havalandırma menfezlerinden kısıtlı hava akışı
  • Camların buğulanmasını engelleme zorluğu

Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir?

Tamir bakım servisinde, polen filtresine erişim sağlanır. Bazı araçlarda polen filtresi, motor bölmesinde akünün arka kısmında bulunur. Ancak çoğu araçta, yolcu tarafında torpido gözünün arka bölümünde bulunur. Eski, kirli filtre çıkartılıp çöpe atılır. Kalan kalıntılar filtrenin konumundan temizlenir. Yerine yeni bir filtre takılır ve kapak sabitlenir. Teknisyen, doğru akışı sağlamak için ön paneldeki hava akışını kontrol eder.

Polen filtresi ne zaman değiştirmelidir?

  • Kirli bir kabin hava filtresine takılan nem, havalandırma deliklerinden kötü bir kokuya neden olur. Bakım aralığından çok önce kabin hava filtresinin değiştirilmesini gerektirebilir.
  • Bazı kabin hava filtreleri HEPA (yüksek verimli partikül hava) filtreleridir ve maliyetleri standart bir filtrenin çok üzerinde olabilir.

2. El Otomobil İlanları

Hakan Yılmaz Onat

Otomobil koltuğuna oturduğum ilk an gaza ayağımın değmesiyle başlayan bu büyük tutku durdurulamaz bir boyut aldı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası