sigortama nasıl bakabilirim / Request Rejected

Sigortama Nasıl Bakabilirim

sigortama nasıl bakabilirim

Online Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

online sigorta sorgulama

İnternet dünyasına uyum sağlamamızla birlikte ürün ve hizmetlere erişimimiz çok daha kolay ve güvenli hale geldi böyle olunca da işlemlerimizi birçok alanda çok büyük hızla yürütmeye başladık. Sigorta ürünleri ve poliçeleri ile alakalı işlemler de internet üzerinden alınabilen hizmetler arasına girdi. Artık online poliçe sorgulama işlemleri ile poliçe sorgulama ve karşılaştırma yapmak için zaman harcamana gerek yok. İster özel sağlık sigortası ister kasko veya trafik sigortası olsun tüm sigortaları online poliçe sorgulama hizmeti ile birkaç dakika için sorgulayabilir poliçene ait detayları öğrenebilirsin.

seafoodplus.info’e üye olarak şirketimiz aracılığıyla satın aldığınız tüm poliçeleri görebilir, poliçe bitiş tarihinden önce alternatifli teklifleri karşılaştırmalı olarak inceleme avantajından yararlanabilirsin. Dilersen poliçen ile ilgili teminat değişikliklerini de bizlere anında ileterek hızlı ve kaliteli hizmetin devamlılığını da sağlayabilirsin. Üstelik seafoodplus.info aracılığıyla hasar işlemlerini takip edebilir ve bu işlemlerin en kısa sürede sonuçlanmasını sağlayabilirsin.

seafoodplus.info’li olarak acenteleri tek tek gezmeden en uygun fiyatlı poliçelere kolayca ulaşabilir; cep telefonu, DASK, trafik, konut poliçe sorgulama ve hesaplama işlemlerini yapabilirsin. Peki, online poliçe sorgulama nasıl yapılır?

Sigorta Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?  

Kamu kurumlarının online sorgulama işlemlerini tek bir çatı altında toplaması ile birlikte zorunlu trafik sigortası, sağlık sigortası ve DASK poliçe sorgulama gibi işlemler de online olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır. İnternet üzerinden kolayca poliçe sorgulama işlemini yapabilirsin.

Poliçeni sorgulamak için uygulanabilecek iki farklı yol vardır. Şimdi onları detaylarıyla açıklayalım.

E-Devlet Üzerinden Online Poliçe Sorgulama 

Online poliçe sorgulama işlemini T.C. kimlik numaranı ve e-Devlet şifreni kullanarak e-Devlet üzerinden kolayca yapabilirsin. E-devlet şifreni sana en yakın PTT şubesinden alabilir, dilersen kimlik bilgilerini veya internet bankacılığını kullanarak da sisteme giriş yapabilirsin. Gel, bunu bir örnekle açıklayalım. 

Online olarak zorunlu trafik sigortası sorgulaması işlemi yapmak istediğini varsayalım. 

  • Öncelikle bunun için e-Devlet üzerinden sisteme giriş yap. 
  • Sonrasında arama butonuna “sigorta sorgulama” yaz.  
  • seafoodplus.info adresine giderek aracının plakasını yaz.
  • Ardından “sorgula” butonuna tıkladığında aracınla ilgili poliçe detaylarını görebilir, sigortanın başlangıç-bitiş tarihlerini, sigorta yaptığın şirketi öğrenebilirsin.   

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Üzerinden Poliçe Sorgulama 

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sayfasından da poliçe sorgulama yöntemini kullanabilirsin.  

  • Sayfaya girdikten sonra poliçe sorgulama sayfasına ilerlemen gerekir.  
  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi online servislerini kullanarak trafik, kasko gibi poliçelerini
  • sorgulayabilir ve yürürlükteki poliçenin son bilgilerine ulaşabilirsin.

"Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Nedir? Ne İşe Yarar?" öğrenmek için içeriğimizi okuyabilirsin. 

Poliçe Sorgulama İle Neler Öğrenilir?

Sigorta sorgulama ile mevcut poliçenin son güncel bilgilerine ulaşabilirsin.

  • Poliçe başlangıç bitiş tarihi,
  • teminat bilgileri,
  • indirim/sürprim (sürprim ne demek öğrenmek için tıkla.)
  • varsa önceki poliçe bilgilerine sorgulama ile ulaşman mümkün. 

Sigorta branşına göre sorgulama sonucu göreceğin bilgiler de değişebilir. Aşağıda sigorta poliçe sorgulama için branş bazında açıklafığımız sorgu detaylarını inceleyebilirsin.

Trafik Poliçe Sorgulama

Aracına ait trafik sigortası poliçe bilgilerini, plaka bilgisini, poliçe anahtar bilgilerini ve kimlik bilgini kullanarak poliçe sorgulama ekranından poliçeni sorgulayabilirsin. Sorgulama sonucu araç bilgilerine, teminat bilgilerine, indirim-sürprim oranlarına ve önceki poliçe bilgilerine erişebilirsin. 

Trafik sigorta poliçesi zorunlu olması açısından oldukça önemlidir.

Kasko Poliçe Sorgulama

Aracına ait kasko bilgilerini, poliçe anahtar bilgisini ve şasi bilgisini kullanarak kasko poliçe sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsin. Sorgulama işlemini tamamlayarak önceki poliçe bilgilerinin detaylarını ve indirim-sürprim bilgilerini görüntüleyebilirsin.

Sağlık Poliçe Sorgulama

Sağlık poliçe sorgulama işlemi hem özel sağlık sigortası hem de tamamlayıcı sağlık sigortası için aynı şekilde gerçekleşir. Özel sağlık sigortası sorgulama işlemini e-Devlet portalı üzerinden poliçe bilgilerini, poliçe anahtar bilgilerini ve kimlik bilgilerini kullanarak özel sağlık sigortası sorgulama işlemini birkaç adımda kolayca tamamlayabilirsin. Aynı şekilde tamamlayıcı sağlık sigortası sorgulama için de sağlık poliçendeki bilgileri, poliçe anahtar bilgilerini ve kimlik bilgilerinden yararlanabilir, önceki poliçe bilgilerinin detaylarından sürprim-indirim oranlarına kadar birçok bilgiye de erişebilirsin

Araç sahibiyseniz ya da araç almayı düşünüyorsanız öncelikle araçlar için her yıl zorunlu ödeme kalemlerinizin olacağını göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu standart ve zorunlu ödemelerin başında zorunlu trafik sigortası geliyor. Adından da anlaşılabileceği gibi zorunlu trafik sigortası her araç sahibi için Türkiye Cumhuriyeti devletinin kanunen yükümlü kıldığı ve alternatif bir durumun söz konusu olmadığı bir sigorta türü.

Peki zorunlu trafik sigortası nedir?

Trafik sigortası, kaza sonucunda diğer araca ve araçtaki şahıslara verilebilecek zararları dikkate alarak sürücüyü teminat altına alan zorunlu bir sigorta türü. Daha basit şekilde; trafik sigortası kaza anında sizin karşı tarafa vereceğiniz maddi zararları karşılaması için zorunlu kılınmış bir sigorta. Devlet, bu sigortayı zorunlu kılarak tüm sürücülerin başkalarına vereceği zararların karşılanmasını da güvence altına almış oluyor. Bu durumda kaza yapsanız dahi karşı tarafın hasarlarının yükümlülüğüyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Trafik sigortası ne kadar?

Araç sigorta sorgulama yapıldığında fiyatları kaza durumunda ortaya çıkabilecek giderlerle karşılaştırıldığında oldukça düşük meblağlar ortaya çıkıyor. Sigortanın teminat bedelleri ve limitleri devlet tarafından (Hazine Müsteşarlığı) belirlendiği için standart fiyatlar geçerli. Ancak oranlar devlet tarafından belirlense de işlemleri yapan sigorta şirketlerinde fiyat ve ödeme koşulları farklılıklar gösterebiliyor. Bu farklılığın nedeni sigorta şirketlerinin baz aldığı faktörlerden kaynaklanıyor. Sizin de aracınız için ödemeniz gereken tutar bu faktörler sonucunda netleşecektir.

Aracın yaşı, marka ve modeli, kullanım amacı, bulunduğu şehirdeki trafik kazası yoğunluğu, aracın daha önce kaza kaydının olup olmaması, araç sahibinin daha önce kaza yapıp yapmadığı faktörleri sigorta bedelleri belirlenirken göz önünde bulunduruluyor. Her sigorta şirketinin bu faktörlerden bazılarına yaklaşımları farklı olabiliyor ve bu da oranları ve ödeme şekillerini etkileyebiliyor. En uygun trafik sigortası tekliflerine ulaşmak için İnternet üzerinden ön araştırma yapmakta fayda var. Yine İnternet üzerinden araç sigorta hesaplama tablosu kullanılarak ön hesaplama işlemlerini yapabilirsiniz ya da trafik sigortası teklifi almak için yetkililerin sizi aramasını talep edebilirsiniz.

Kasko ve Trafik sigortası farkı

Araç alacakların en çok karıştırdıkları konulardan biri kasko ve zorunlu trafik sigortası farkı. Bu kafa karışıklığı nedeniyle, araç sahipleri sigorta poliçelerinin masraflarını azaltabilmenin yollarını arayabiliyor. Ancak iki poliçe türü de kaza anında farklı tarafları koruduğu için ikisi de hayati önem taşıyor. Zorunlu trafik sigortası anlattığımız üzere, kaza anında karşı tarafa verilen maddi ve bedeni hasarları karşılıyor. Ancak yaptığınız kaza nedeniyle sizde ve aracınızda oluşan hasarı karşılamıyor. Bu aşamada kasko poliçesi devreye giriyor. Kasko, kaza halinde kendi hasarlarınızı karşılayan bir sigorta türü. Eğer kaskonuz varsa, aracınızın çalınma, yanma, kaza vb. durumlarla karşılaşırsanız zararınızı minimize ediyor.

Araç Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer aracınızın devam eden zorunlu trafik sigortası poliçeleriniz varsa, poliçe detaylarınıza İnternet üzerinden ulaşabilirsiniz. Araç sigorta sorgulama için çok sayıda devlet kurumunun ortak sistem üzerinden hizmet verdiği e-Devlet uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Sisteme giriş yapabilmek için e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza veya T.C. kimlik kartı bilgilerinize erişebiliyor olmanız gerekiyor. E-Devlet giriş şifrelerini PTT şubelerinden almak da mümkün.

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra, seafoodplus.info adresinden aracınızın plaka bilgilerini girerek zorunlu trafik sigortası poliçe bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden yapılan zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemleri sadece giriş yapan kişinin üzerine olan araçlarda yapılabiliyor. Yani kendi üzerinize olmayan bir araç için poliçe sorgulaması yapmanız mümkün değil. Bir başkasının giriş bilgilerini kullanarak sisteme girmek ise rıza faktörü olmadan yapılması halinde bilişim suçlarına giriyor.

Sigorta Başlangıç Tarihi Nasıl Öğrenilir? İşte e-Devlet Sigorta İşe Giriş Tarihi Sorgulama İşlemleri

Haberler

Ekonomi

Sigorta

Sigorta Başlangıç Tarihi Nasıl Öğrenilir? İşte e-Devlet Sigorta İşe Giriş Tarihi Sorgulama İşlemleri

Ülkemizde birçok vatandaşın işe girerken öncelik verdiği şeylerden biri de sigorta girişi oluyor. İşverenler tarafından yapılan sigorta ilgili kanunlarca belirlenmiş olup devlet tarafından zorunlu tutulmuştur. Sigortasız işçi çalıştırmak yasal olarak bir suç teşkil etmektedir. Sigortanın bu kadar önemli olmasının nedeni ise çalışanlar sigortalı oldukları süre buyunca birçok devlet hizmetinden ücretsiz yararlanabilmektedir. Ayrıca sigortalı olmanın yanında sigorta başlangıç tarihi de çalışanlar için büyük bir önem arz ediyor. Sigorta başlangıç tarihi vatandaşların ne zaman emekli olacağını belirlemektedir. Birçok vatandaş işe girdikten sonra emeklilik hesaplamaları yapmak için sigorta başlangıç tarihini nasıl öğreneceğini internet üzerinden araştırıyor. Peki, sigorta başlangıcı nasıl öğrenilir? e-Devlet'ten sigorta başlangıç tarihi sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabını haberimizde sizler için derledik

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı üç farklı sigorta sistemi bulunmaktadır. Bunlar 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) olarak bilinmektedir. Sigorta sistemleri bir nevi çalışan vatandaşların sosyal güvencesi olarak sayılmaktadır. Vatandaşlar için oldukça büyük önem taşıyan sigortalılık kişilerin sağlık hizmeti gibi çeşitli devlet hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlarken aynı zamanda emeklilik zamanının da belirlenmesini sağlıyor. Emeklilik için sigortalılık günü kadar sigorta başlangıç tarihi de bir o kadar önemli oluyor. Ülkemizde emekliliğini hesaplamak isteyen vatandaşların sigorta başlangıç tarihini öğrenmek istediklerine sıkça şahit olmuşsunuzdur. Birçok vatandaş sigorta başlangıç tarihi nereden öğreneceğini merak ediyor. e-Devlet'ten sigorta başlangıç tarihi öğrenmeye dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz

Sigorta Başlangıç Tarihi Nereden Öğrenilir?

Sigorta Başlangıç Tarihi Nereden Öğrenilir?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir