doğalgaz açtırmak için gerekenler / Doğalgaz Abonelik Ücreti Ne Kadar? Doğalgaz Aboneliği Üstüne Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Doğalgaz Açtırmak Için Gerekenler

doğalgaz açtırmak için gerekenler

Doğal gaz bağlantı anlaşması yapılması ve doğal gaz dağıtım şebekesi hattının bina iç tesisatına bağlanması için gerekli hattın projelendirilmesi, imalatı, kontrol ve onay işlemlerini kapsar. Bu işlemler için bağımsız bölüm maliki ya da yetkili temsilcisi tarafından bağlantı anlaşması imzalanır ve işlem esnasında EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından belirlenen Abone Bağlantı Bedeli alınır.

Bursagaz ile yapacağınız Bağlantı Anlaşması örneğine buradan ulaşabilirsiniz.

Abone Bağlantı Bedeli: Dağıtım şebekesinin abone iç tesisatına bağlantısı için gereken proje, işçilik, malzeme, kontrol ve onay harcamaları ile sayaç bedeli toplamının abone başına düşen payını ifade eden sabit bedeldir. Bu bedel bir defaya mahsus olmak üzere tahsil edilir ve servis hattının imalatına başlandıktan sonra bedelin iadesi yapılamaz.

Abone Bağlantı ve Güvence Bedelini buradan hesaplayabilirsiniz.

Bağlantı anlaşması işleminizi, Bursagaz Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne gerekli evraklar ile birlikte şahsen başvurarak gerçekleştirebilirsiniz. Binanızda doğal gaz servis kutusunun olmaması halinde servis kutusu bağlantısı, Bursagaz tarafından yasal süre içerisinde yapılacaktır.

Doğal gaz hattı verebileceğimiz sokaklar imarlı olmak zorundadır. Söz konusu adreste imar yok ise 1/ ölçekli onaylı imar planı çıktığı takdirde gaz bağlantı talebi değerlendirilebilir.

3. SERTİFİKALI FİRMANIZI SEÇİN VE BİNA İÇİ TESİSATINIZI YAPTIRIN

İç Tesisat Firma Seçimi ve Gaz Tesisatının Yaptırılması
DAĞITIM ŞİRKETİ; kendisine başvuran firmalar içinden, sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından oluşturulan mevzuatta belirtilen koşulları taşıyanlara ilgili mevzuat uyarınca sertifika verir.
Aboneler, sertifikası bulunan firmalarla görüşüp, kendilerine en uygun olanı seçerek, bu firma ile RESMİ SÖZLEŞME yapmak zorundadırlar. Sertifikası bulunmayan ve yetkisi devam etmeyen firmaların iç tesisat yapmaları mevzuat hükümleri uyarınca yasaktır.
Sertifikalı iç tesisat firmasıyla yapacağınız sözleşmeni asgari hükümlerini içeren örnek sözleşmeye aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Doğal Gaz Proje, İç Tesisat Yapım, Bakım ve Onarım Sözleşmesi Asgari Şartları İçeren Örneği

Bu Sertifikalı Firma
  • Sözleşmenin imzalandığı tarih itibari ile başlayan Doğal Gaz sigorta poliçesini yaptıracak, (Poliçe 3 (Üç) nüsha halinde düzenlenecek olup, bir nüshası abonede saklanacak, ikinci nüshası Proje Dosyasına eklenecek, üçüncü nüshası da sertifikalı firmada kalacaktır.)
    Sertifikalı iç tesisat firması tarafından yaptırılacak asgari hükümleri içeren sigorta poliçesine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.
    Doğal Gaz Proje, İç Tesisat Yapım, Bakım Ve Onarım Paket Sigorta Poliçesinde Asgari Bulunması Gereken Bilgiler
  • Doğal gaz tesisatına ait projeyi “TS ve Dağıtım Şirketi Teknik Esaslarına” uygun olarak hazırlayıp, Dağıtım Şirketi‘ ne onaylatacak,
  • Yüklenici, doğal gaz tesisatını “Dağıtım Şirketi tarafından onaylanmış projeye, TS ve Dağıtım Şirketi Teknik Esaslarına” uygun olarak tamamlayarak, sızdırmazlık testlerini yapacak,
  • Projede bulunan doğal gaz yakıcı cihazların iç tesisat ile bağlantısını yapacak,
  • Dağıtım Şirketi’nden tesisat kontrol randevusu alacak,
  • Asgari olarak tesisatın yapılmasında yetkili mühendisi, tesisatı yapan usta/ustaları, kullandığı malzeme, tesisatın basınç sınıf bilgilerinin yer aldığı teknik raporu hazırlaması ve tesisata gaz verilmeden öncesinde müşterisine teslim edecek,
  • Randevu gün ve saatinde adreste bulunacak,
  • Dağıtım Şirketi’nden tesisat kontrol uygunluğu alacaktır.

Tesisatçı firma seçilirken firmanın Doğal Gaz Dağıtım Şirketi’nden İç Tesisat ve Servis Hatları Sertifika sahibi olması ve sertifika hükümlüklerine uygun olarak yetkisinin devam etmesi gereklidir.
Sertifika sahibi firmalara seafoodplus.info Dağıtım Şirketinizi seçerek, ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir