kış lastiği en iyisi / Kışlık Lastik Tavsiyesi | DonanımHaber Forum

Kış Lastiği En Iyisi

kış lastiği en iyisi

En İyi Kış Lastikleri Hangileridir? Karda Kaymayan Lastik Markaları Nelerdir?

Lastiklerin yol tutuşu, uzun mesafe yıpranmadan kullanılması, diş aşınmalarının uzun sürmesi, frenlemelerde kısa mesafede durması ve kış aylarında kayma yapmaması kalitesini belirleyen unsurlardır. Kar lastiklerinin donmalara karşı kaymadan yola tutunması ise en önemli konudur. Bir çok marka, bu açılardan en kaliteli lastiği kendilerinin ürettiklerini söylemektedir. Bunun içinde birbirinden farklı markalar her yıl yeni lastik modelleri üretmeye devam etmektedir. Biz de ülkemizde kış aylarının başladığı bugünlerde en kaliteli kış lastiklerinin hangileri olduğunu açıklamak istedik. Continental lastikleri ne kadar sağlamdır? Pirelli lastikleri karda kayma yapar mı? Lassa, michelin, petlas, bridgestone kış lastiklerinden hangisi daha iyidir?

Lastik Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

En kaliteli araç lastik markalarını belirtmeden önce lastik alımında dikkat edilmesi gerekenleri sıralamamız faydalı olacaktır.

  • Lastik ebat hesaplamasına dikkat edilmelidir.
  • Lastik üretim tarihine dikkat edilmelidir.
  • Lastik seçimine dikkat edilmelidir. (4&#;4, mevsimlik, kış lastiği, yaz lastiği vs.)
  • Lastik kesit genişliğine dikkat edilmelidir.
  • Lastik desen derinliğine dikkat edilmelidir.

Lastikler Ne Zaman Değiştirilmelidir?

  • Beş yıl veya daha fazla süredir kullanımda olan lastikler yılda en az bir kez kontrol ettirilmemelidir.
  • Araç üreticilerinin lastik değiştirme önerilerine riayet etmeleri gerekir.
  • Kullanılabilir durumda görünseler dahi ve yasal aşınma sınırına ulaşmamış görünseler dahi imalat tarihinden itibaren on yıl veya daha fazla süredir kullanımda olan lastiklerin yeni lastiklerle değiştirmeleri gerekmektedir.

En İyi Kış Lastikleri Nelerdir?

Bir önceki yılın en iyi kış lastikleri belirlenirken bir çok özellik göz önünde bulundurulmuştur. Farklı markalardaki lastiklerde karda fren, karda çekiş, karda dönme, karda tutuş, düz suda kızaklama, kavisli suda kızaklama, ıslak zeminde fren, ıslak zeminde tutuş, ıslak zeminde dönme, kuru zeminde fren ve kuru zeminde tutuş gibi testler uygulanmıştır. Bu testlere göre en iyi ilk on lastik markası şunlar olmuştur:

  1. Continental WinterContact TS
  2. Hankook i*cept RS2
  3. Dunlop Winter Sport 5
  4. Goodyear UltraGrip Performance
  5. Nokian WR D4
  6. Pirelli Sottozero 3
  7. Michelin Alpin 5
  8. Bridgestone Blizzak LM
  9. Goodyear Vector 4 Seasons Gen-2 (all-season)
  10. Continental ContiSportContact 5 (summer)
MARKALARKARDA FRENKARDA ÇEKİŞKARDA DÖNMEKARDA TUTUŞDÜZ SUDA KIZAKLMKAVİSLİ SUDA KIZAKLMISLAK ZEMİNDE FRENISLAK ZEMİN TUTUŞISLAK ZEMİN DÖNMEKURU ZEMİN FRENKURU ZEMİN TUTUŞ
Continental WinterContact TS %%%%%%%%%%%
Hankook i*cept RS2%%%%%%%%%%%
Dunlop Winter Sport 5%%%%%%%%%%%
Goodyear UltraGrip Performance%%%%%%%%%%%
Nokian WR D4%%%%%%%%%%%
Pirelli Sottozero 3%%%%%%%%%%%
Michelin Alpin 5%%%%%%%%%%%
Bridgestone Blizzak LM%%%%%%%%%%%
Goodyear Vector 4 Seasons Gen-2 (all-season)%%%%%%%%%%%
Continental ContiSport Contact 5 (summer)%%%%%%%%%%%

Bridgestone Blizzak WS80Yapılan testlere göre bu yılın en iyi kış lastik markaları da belirlenmiştir. Yukarıda özelliklere göre farklı kategorilerde teste tabi tutulan en kaliteli kış lastikleri şunlardır:

  1. Michelin X-Ice Xi3

  2. Pirelli Winter Sottozero 3

  3. Firestone Winterforce 2

  4. Goodyear Ultra Grip Ice WRT

  5. Yokohama iceGUARD iG52c

  6. Dunlop Winter Maxx WM01

  7. Continental Wintercontact SI

Yazımızı Puanlamak İster misin?

En İyi Kış Lastiği

En İyi Kış/Kar Lastiği Hangisi

Kar lastiği /Kış Lastiği Tavsiyesi

Kış yaklaşıyor ve araba sahipleri hangi kar lastiği daha iyi diye şimdiden araştırmaya başladı. Bu yazımızda sizler için hangi kış lastiğinin daha iyi olduğunu araştırdık.

Bahar ve yaz aylarında kullanılan yaz lastiklerinin performansı kış aylarında yeterli olmayacaktır. Kış lastikleri, zincire göre çok daha pratik ve güvenlidir.

Kış lastikleri yalnızca kış şartlarındaki karlı ve buzlu yollar için değil; Nisan-Kasım ayları arasında değişken yağışlı hava ve yol şartlarında sizin dengeli ve güvenli yolculuk yapmanızı sağlar. Çoğu sürücüye göre kış lastikleri buzlu zeminlerde yeterli tutunmayı sağlamasa bile yaz lastiklerine göre daha iyi tutuş sağladıkları kesindir.

Kış lastikleri, tasarımı ve hamuru ile en düşük hava sıcaklıklarında bile yumuşaklığını ve dayanıklılığını koruyacak şekilde özel olarak imal edilirler.

Kış lastikleri araç sahiplerinin zorlandığı ıslak, çamurlu, kaygan, karlı, erimiş karlı ve buzlu zeminlerde yol tutuşu, güçlü çekiş, güvenli frenleme, dengeli ve konforlu sürüş ile en yüksek seviyede su tahliyesi sağlar.

Kış şartlarında güvenli bir sürüş için kış lastiği kullanmanız gerekir.

Continental Winter Contact

Alman markası continental normal lastikte olduğu gibi kar lastiğinde de oldukça başarılı. Contact serisi yağışlı, karlı, soğuk ve buzlu yol koşullarında oldukça başarılı yol tutuşuna sahiptir. Birçok araç sahibinin ilk tercih ettiği kış lastiği markalarından biridir. Kullanıcıların neredeyse tamamı bu kış lastiğini oldukça başarılı bulmaktadır.

Goodyear Ultra Grip

Goodyear’ın Ultra Grip serisi, 3D BIS Technology isimli kış lastiği piyasadaki en iyi kış lastiklerinden biridir. Zorlu kış şartlarında yüksek tutunma ve kısa fren mesafesi sunar. sırt tasarımı çift V şeklindedir. Biri suyu boşaltmak, diğeri ise karı kavramak için olmak üzere çift V’li oluközellikle erimiş veya eriyen karlı yollarda başarılı performansa sahiptir.

Bridgestone Blizzak WS80

Japon malı olan Bridgestone lastikler, oldukça dayanıklı ve kalitelidirler. Gerek yaz lastiklerinde gerek kış lastiklerinde oldukça yüksek performans ve iyi yol tutuşu sergilerler. Bridge stone kış lastikleri oldukça başarılı yol tutuşuna ve fren mesafesine sahiptirler. Biraz pahalı olmasına karşın tercih edilecek iyi lastik markalarından biridir.

Michelin Alpin 6

Michelin Alpin 6 serisi kış lastikleri, bir önceki seri olan alpin 5 göre ortalama % 7 civarında daha iyi tutunma ve performans sunmaktadır. Kış koşullarında özellikle düşük sıcaklıklar, ıslak ve karlı zeminlerde başarılı bir performansa sahiptir. Değişken sırt deseni sayesinde lastik aşındıkça bile tahliye kanalları  gelişmeye devam ediyor. Avrupa’da zaten oldukça rağbet gören Michelin lastikler ülkemizde de en çok kullanılan lastik markalarından biridir. Yaz lastikleri ülkemiz koşullarında verimli olmasa da kış lastikleri performans, dayanıklılık ve uzun ömür açısından oldukça başarılıdır.

Lassa Snoways 4

Yerli üretim olan Lassa lastikler ülkemiz şartları için oldukça başarılıdırlar. Lassa Sonways 4 Kış lastikleri başarılı yol tutuşuna ve fren mesafesine sahiptir. İç içe geçmiş V şeklindeki deseniyle güvenli sürüşü arttırır. Kullanıcıların çoğu tarafından oldukça başarılı bulunan bir kış lastiği serisidir.

Hankook W

Güney Kore malı ve dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Hankook tam bir fiyat performans ürünüdür. Ülkemizde son yıllarda yeni yeni tanınmaya başlamış olsa da yeterli ilgiyi henüz gördüğü söylenemez. Dayanıklılık açısından elbette yüksek fiyatlı lastik markalarının yerini tutmasa da, fiyatına göre oldukça başarılıdırlar. Kış lastikleri de yol tutuşu ve fren mesafesi yönünden testlerde oldukça başarılı sonuçlara sahiptir. Yumuşak karlı zeminde çok başarılı yol tutuşuna sahiptir.

Pirelli Winter Sottozero 3

İtalyan menşeili Pirelli, özellikle yarış lastikleriyle tanınmış bir marka. Fiyatı dolayısıyla biraz el yaksa da çivili modelleriyle buzlu zeminlerde bile sürücülere maksimum güvenlik ve konfor sağlamaktadır. Kış şartlarının çok ağır olduğu bir yerde yaşıyorsanız Pirelli Winter Sottozero 3 modelini tercih edebilirsiniz. Su tahliye kanalları kuru ve ıslak zeminde başarılı tutuş sağlayan desenleriyle önerebileceğimiz bir kış lastiğidir.

Nokian Hakkapeliitta R3

Finlandiya markası olan Nokian lastikleri kendini ispatlamış bir marka. Gerek yaz gerek kış lastiklerinde oldukça başarılıdır. Yeni çivisiz modeli ile güvenlik ve konfor arttıran R3, lastikte bulunan çok yönlü kar pençeleri, buzlu ve karlı yol şartlarında özellikle frenleme ve hızlanma anlarında dengeli bir sürüş sağlar.

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası