üçgen eşarp nasıl bağlanır / Eşarp Nasıl Bağlanır? Eşarp Bağlama Yöntemleri

Üçgen Eşarp Nasıl Bağlanır

üçgen eşarp nasıl bağlanır

Şal ve Eşarbı Doğru Bağlama Teknikleri

24 Oca

 

Şal ve eşarbı düzgün bağlama teknikleri yazımızda, günlük hayatta kolaylık sağlayacak tüyolar ve kullanmaktan keyif alacağınız farklı modelleri sizlerle paylaşacağız.

Size yardımcı olacağınızı düşündüğümüz yazımızı okuduktan sonra görsellere tıklayıp beğendiğiniz şal veya eşarbı detaylı inceleyebilirsiniz.

Şal ve eşarbın önü nasıl düzgün yapılır?

İlk adım, saçlarınızın düzgünce toplanmış olmasıdır. Aşırı sivri ya da tepede toplamaktan kaçınmalısınız. Vücudunuzda oldukça büyük görünen bir kafa, hoş bir görünüm sergilemez. Saçlarınız uzun ise toplayıp bone takmalı, kısa ise makarna toka kullanarak daha düzgün bir görünüm sağlamalısınız. Bone pamuklu ve siyah renkte olmalı. Eğer bone kullanamıyorsanız, saçlarınızın önünü bir saç bandı ile kapatabilir, veya bonelerin arka kısmını keserek saç bandı elde edebilirsiniz.

Yüz şekline göre eşarp veya şal nasıl bağlanır?

Şalımızın veya eşarbımızın önünü yapmadan önce yüz şeklimize göre bir form vermeliyiz.

Yuvarlak yüz şekli: Bone fazla görünmeden, yüz şeklinin tersine oval bir şekilde takılmalı. Ancak yüzü aşırı daraltmaktan kaçınmalıdır.

Kare yüz şekli: Bone yine fazla görünmeden, eşarp veya şalın önü yuvarlak biçimde yapılmalı.

Kalp veya ters üçgen yüz şekli: Yine bone çok fazla öne çekilmeden şal veya eşarbın önü sivri biçimde kullanılmalı.

Şal veya eşarbın önü nasıl yuvarlak yapılır?

Şal veya eşarbın önünü yuvarlak yapmak için daha yumuşak yapıya sahip kumaşları tercih edebilirsiniz. Şal bağlama stilleri, bu tip kumaşlarla çok daha kolay uygulanır. Görseldeki jersey penye, kare yüz şekline sahip olan kadınların diledikleri gibi şekil verecekleri şallardan.

Şal veya eşarbın önü nasıl sivri yapılır?

Şal veya eşarbın önünü sivri yapmak için tok denilen daha sert fakat, sert olduğu kadar ipeksi duruşunu koruyan eşarp veya şalları tercih etmeliyiz. Twill ipek, tafta gibi kumaş cinsleri bu modeli uygulamak için ideal. Önce gayet geniş ve yuvarlak gelecek biçimde şalınızı bağlayın. Bağladıktan sonra yanlardan kıvırarak ve tepe kısmına elinizle hafifçe üçgen şekli vererek kullanabilirsiniz. Kalp veya ters üçgen şekline sahip yüzlere bu tarz bağlama biçimleri çok yakışacaktır.

Pratik tüyolar:

  • Kalın servis peçetesini üçgen şeklinde ortadan ikiye katladıktan sonra ütüleyin. Şal veya eşarbınızın içinde kullandığınızda üçgen şekli alacak ve dışarıdan belli olmayacaktır.
  • İpek şal veya eşarplar, sanılanın aksine kolay şekil alır. Yapmanız gereken, şalınızı ütüledikten sonra bir kaç dakika ütü masasında soğumaya bırakmanız. Şal veya eşarbınız tok duruşunu korur ve başınıza taktığınızda verdiğiniz ilk formu alır.
  • Örtünüzü bir anda başınıza atmaya çalışın. Mümkün olduğunca kaydırarak veya sağa sola çekerek takmamaya çalışın.
  • Başınızın en tepe noktası ile topuzunuz aynı hizada olursa, başörtünüzün önü daha düzgün olacaktır. Dikkat çekmemesi açısından fazla topuz veya düşük topuz yapmamaya çalışın.

&#;Ben daha pratik bir yol arıyorum&#; diyorsanız, pratik hazır türban modellerine buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

[wa-wps]

Özellikle tesettürlü kadınların her gün gerçekleştirdiği eşarp bağlama işlemi, oldukça estetik bir sanattır. Birbirinden farklı bağlama yöntemleri sayesinde kişiye uygun olarak da kullanılabilir. Tesettüre yeni girmiş kadınların ilk zamanlarda çokça vakit harcadığı bu işlem için aslında çok pratik yöntemler mevcuttur. 


Bunlar sayesinde hem daha kısa sürede hazırlanabilir hem de daha estetik bir düzende eşarbınızı bağlayabilirsiniz. Buna ek olarak elbette eşarbınızın giyiminizle de nasıl uyumlu olacağında da dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. 

Eşarp Bağlama

Eşarbı doğru bir yöntemle bağlamak kişilerin gün boyu rahat etmesini sağlar. Aksi bir durumda ise sürekli olarak düzeltme ihtiyacı doğabilir. Burada rahat ve doğru bir bağlama için öncesinde saçların toplanması, boyunu nasıl sarması gerektiği gibi detaylı noktaları görebilirsiniz. 


Özellikle tesettüre yeni girmiş olan kadınlar, “eşarp nasıl bağlanır” daha fazla araştırırlar, püf noktalarıyla en pratik yöntemleri öğrenmek isterler. Eşarpların modellerine göre de bağlama yöntemleri değişebilir. 

Eşarp Bağlama Püf Noktaları

Gündelik yaşamda veya özel günlerde birbirinden renk ve farklı desen modelleriyle tercih edilen eşarplar için bağlama yöntemleri de buna göre değişebilir. Gün içerisinde bozulmadan kullanmak isterseniz izlemeniz gereken 4 temel adım vardır. 


- Saçınızı toplayın
Özellikle uzun saçlı olan kadınlar için topuz saç yapmak daha ideal olabilir. Bu sayede gün içerisinde ensenizin de terlemesini önleyebilir, eşarbın daha rahat durmasını sağlayabilirsiniz. Orta uzunluk veya kısa saçlar için tel tokalarla toplama işlemi yapılabilir.


- Bone kullanın
Saçlarınızı topladınız, eşarbı direkt olarak saç üzerinde kullanmak isterseniz kayma durumuyla karşılaşabilirsiniz. Bir de eşarbın kumaşından dolayı saçlarınızda elektriklenme de yaşanabilir. Tüm bunların önüne geçebilmek adına saçlarınızı topladıktan sonra bone takmanız önerilir.


- Eşarbınızı Örtün
Saç ve bone sonrasında artık sırada eşarbınızı bağlamak var. Ebatları farklı olabilen ürünler vardır. Buna uygun bir bağlama yöntemiyle örtün, boynunuzu tam olarak sardığından da emin olun.


- Toplu iğne ya da mıknatısla sabitleyin
Bağladığınız şekilde kalmasını istiyorsanız toplu iğneyle sabitleme yapabilirsiniz. Ancak bu işlem eşarbınızda küçük delikler açacaktır, deforme yaşanabilir. Buna alternatif olarak son zamanlarda mıknatıslar kullanılarak eşarpların sabitlenmesi yapılmaktadır. 


Pratik Eşarp Bağlama Yöntemleri Nelerdir?
Eşarp bağlama yöntemleri, kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Tercih edilen eşarbın ebatları, kullanıcıların saç uzunluğu, yüz şekline veya kullanılacak yere göre kadar birçok detay burada belirleyici olabilir. Amaç baş kısmını gerektiği gibi kapatmak ve boyun kısmını sarmaktır. Burada da popüler olan pratik bağlama yöntemleri vardır.

- Üçgen Stil Bağlama:Bu yöntemi günlük olarak veya davetlerinizde tercih edebilirsiniz. Standart ve en çok bilinen modellerden biridir. Eşarbın sağ üst köşesi ile sol alt köşesi bir araya getirilir. Üçgen şekli ortaya çıkar. Üçgenin en uzun kısmını başınızın önünden örtün, diğer kısımlar omuzlarınızdan sarkarken çene altında toplu iğneyle ya da mıknatısla sabitleyin. Sonrasında ise omuzlardan sarkan bölümleri çarpraz olacak şekilde omuzlarınıza atın. Köşe kısımları da sabitleyerek kullanıma başlayabilirsiniz.


- Pratik Eşarp Bağlama:Kendiliğinden hazır olan pratik eşarplarda boneli ve bonesiz seçenekler vardır. Eşarbı baştan geçirdikten sonra çene altından iğneyle ayarlamasını yapabilirsiniz.


- Tek Omuzda Bağlama:Oldukça pratik ve klasik modellerden sayılan bu yöntemde eşarbın düz kısmı istenilen omuz tarafında atılır. Burada dört parmak kalınlığı olmasına dikkat edilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise bir kısım kısa bir kısım uzun olmalıdır.


- Dolama Şeklinde Bağlama:Günlük veya özel günlerde kullanılabilen bu model çok basit işlemlerle yapılabilir. Eşarbın omuzlara atılan kısımları boyundan bağlanarak oluşturulur. Farklı renk ve desen seçenekleriyle davetlerinizde, özel günlerinizde de tesettür giyim ile kombin edilebilir.

1-Özellikle uzun süredir eşarp kullanan hanımların vazgeçilmezi klasik bağlama


2-Genc hanımların sıklıklatercih ettiği kulakçıklı bağlama sitili kombinlerinize spor şık bir hava katacaktır

3-Bone ve iğne kullanmayan rahatlığına düşkün hanımların yazın sıklıkla tercih ettiği bir diğer model

yılında da oldukça rövanşta olacak dolama modeli penye ve pamuklu şallarınız ile yapabileceğiniz en şık ve en rahat model hem gündelik hem de özel günlerinizde aksesuar küpe ile destekleyebilirsiniz.

5-Her yıl olduğu gibi bu yılında en popüler bağlama şekli olacak kurtarıcı model özellikle sade kıyafetlerinizde sıklıkla tercih edebilirsiniz

6-Şal kullanımının ilk moda olduğu günden bugüne birçok hanımın tercih ettiği arkadan bağlama modeli.


Kare Eşarp Nasıl Bağlanır?


Kare eşarplarda bağlama yönteminde de ilk eşarp ikiye katlanır. Yazılı veya desenli kısmı arkaya gelecek şekilde ayarlayıp, uçlarını da biri uzun biri duracak halde düzenleyin. Kısa taraf içeride olacak şekilde yukarı doğru yerleştirin. Sonrasında ise uçlarda birleştirme işlemini yapıp iğne veya mıknatısla sabitlemesini yapın. Göğüs kısmına gelen eşarbın uçlarını da toplayın. Ya da dilerseniz bir ucunu diğer ucun üstünden geçirerek omuza gelecek şekilde getirin ve buradaki eşarp üzerinde iğneleyin.
Özel Günlerde Eşarp Nasıl Bağlanır?
Özel günlerde tercih edilen şık tesettür giyiminiz için tamamlayıcı olarak çok şık ve pratik eşarp modelleri de mevcuttur. Bu tarz günlerde desenli, klasik ve spor motifli ya da düz renkleriyle ürünleri bulabilir. Günlük kullanım dışında özel günlerde eşarpları daha farklı yollardan bağlayabilirsiniz. Giyiminizle uyumlu olarak küçük veya büyük desenli modelleri tercih edebilirsiniz. Giyim rengiyle aynı tonlar sade bir izlenim bırakabilir. Eğer ki klasik bir izlenim vermek istenirse yüz hattınızı daha öne çıkaracak ancak buna karşın daha pratik bağlamaya sahip olan yöntemler tercih edilebilir. Önü yuvarlak olacak modeller ve dolama bağlama yöntemlerini bugünlerde kullanabilirsiniz. 

Tüm Bloglar

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır