italyan kültür kurs takvimi / Istituto Di Cultura - Istanbul

Italyan Kültür Kurs Takvimi

italyan kültür kurs takvimi

İtalya’da İtalyanca eğitim almak isteyen öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan biri CILS ve CELI sınavı nedir ile CILS ve CELI hazırlık kursu veriyor muşunuz oluyor. İtalya üniversiteleri için İtalyanca dil bilginizi kanıtlayabileceğiniz iki sınav bulunuyor; CILS ve CELI sınavı.

CILS (Certificazione di Lingua Italiana per Stranieri) sınavı, Siena Yabancılar Üniversitesi tarafından, CELI sınavı ise Perugia Yabancılar Üniversitesi tarafından düzenlenir. Her iki sertifika da İtalya yetkili makamları tarafından kabul edilen, İtalyanca dil bilginizi sertifikalandırabileceğiniz, uluslararası geçerliliği olan belgelerdir. Bu sertifikalar, özellikle İtalya’da İtalyanca lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen kişiler için olmazsa olmazdır. İtalya konsolosluğu, İtalyanca lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere B2 sertifikasını şart koşmaktadır. Eğitim dilini İngilizce tercih eden öğrencilerden ise böyle bir sertifika istenmemektedir.

Neden CILS ve CELI Sertifikası Almalısın?

  • İtalya’da İtalyanca eğitim almak için gerekli şartlardan biridir ve konsolosluk dil belgesini önemser
  • İtalyanca dil bilginizi kanıtlayan uluslararası geçerliliğe sahip bir belgedir

CILS Sınavı Hakkında Çok Sorulan Sorular

Sınav ne zaman yapılır?
  • CILS için belirlenen sınav tarihleri şu şekildedir:
 SINAV TARİHİSINAV SEVİYESİSON KAYIT TARİHİ
 20 Ekim A2 Standard
B1 Cittadinanza
(20 Eylül )
 15 Aralık B1 Cittadinanza
A1-A2 Bambini
A1-A2-B1 Adolescenti
A1-A2-B1-B2-C1-C2 Standard
(4 Kasım )
  • CILS için belirlenen sınav tarihleri şu şekildedir:
  •  SINAV TARİHİSINAV SEVİYESİSON KAYIT TARİHİ
     16 Şubat A2 Integrazione

    B1 Cittadinanza

    (16 Ocak )
     4 Nisan A2 standard
    A2 integrazione
    B1 cittadinanza
    B1 adolescenti
    B2
    C1 medicina
    (4 Mart )
     8 Haziran A1 standard
    A1 bambini
    A1 adolescenti
    A1 integrazione
    A2 standard
    A2 bambini
    A2 adolescenti
    A2 integrazione
    B1 adolescenti
    B1 cittadinanza
    B1 standard
    B2
    C1
    C2
    (24 Nisan )
     20 Temmuz A2 integrazione
    B1 cittadinanza
    (20 Haziran )
     19 Ekim 2A2 standard
    A2 integrazione
    B1 cittadinanza
    (19 Eylül )
     10 Aralık A1 standard
    A1 bambini
    A1 adolescenti
    A1 integrazione
    A2 standard
    A2 bambini
    A2 adolescenti
    A2 integrazione in Italia
    B1 Standard
    B1 adolescenti
    B1 cittadinanza
    B2
    C1
    C2
    (23 Ekim )
    Kaç seviyeden oluşur?
    • Sınav, A1 – A2 – B1 – B2 – C1 – C2 olmak üzere altı seviyeden oluşur.
    Sınav sonucu ne zaman açıklanır?
    • Sınav sonuçları sınavdan ay sonra açıklanmaktadır. Sınav kayıt numarası ile Siena Üniversitesi’nin web sitesi üzerinden kontrol sağlanabilmektedir.

    CELI Sınavı Hakkında Çok Sorulan Sorular

    CELI nedir?
    • Perugia Yabancılar Üniversitesi tarafından 1 ile 5 arası seviyelerde (Avrupa Birliği Dil Kriterleri denkliğine göre A2 ile C2 arası) verilen İtalyanca dil yeterlilik sertifikasıdır.
    CELI sınavı hangi tarihlerde yapılmaktadır?
    • Her yıl Haziran ve Kasım aylarında düzenlenmektedir. Detaylı bilgi için İtalyan Kültür Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

    Neden İtalyanca Öğrenmelisiniz?

    • İtalyanca bir kültür dili olma özelliği taşımaktadır. İtalyanca öğrenerek Avrupa tarihi için çok büyük önem taşıyan edebi mirasa, bilimsel ve beşerî kaynakların yanı sıra görsel sanatların (tiyatro, opera, müzikal vb) üretimine ulaşmanın kapısını aralar.
    • İtalya üniversiteleri dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır, tam da bu nedenle İtalya’da eğitim almaya karar veren öğrencilerin bir kısmı üniversitelerde kalma kararı alır. İtalyanca, kaliteli eğitimin dilidir.
    • Sanat, tasarım, ticaret, mimari ve mühendislik alanında ulusal sınırları aşan markalar sebebiyle bir iş dili olma özelliğine sahiptir.

    CILS ve CELI Hazırlık Kursu ile Neler Öğreneceksiniz?

    • İtalyan öğretmenlerimizle İtalyanca dil yapısını tamamen sökecek aynı zamanda İtalya kültürünü de birinci ağızdan duyma şansına sahip olacaksınız.
    • Hocalarımızın onayladığı sizlere verdiğimiz konu anlatım kitaplarıyla eksiklerinizi tamamlayacaksınız.
    • Sınav sistemini öğrenecek, sınava yönelik hazırlanma şansı elde etmiş olacaksınız.
    • Deneme testleri sayesinde sınav zamanını yönetmeyi öğreneceksiniz.

    CILS ve CELI Hazırlık Kursu Nasıl İşlenir?

    Hazırlık kursu birebir veya küçük gruplar halinde işlenir. İtalyan hocalarımız ilk derste bir deneme yaparak öğrencinin seviyesini belirler ve kurs başlamış olur.

    CILS ve CELI Hazırlık Kursu Ücretleri

    Deneme dersi TL

    10 saat ders TL

    20 saat ders TL

    40 saat ders TL şeklindedir.

    • Her ders saati 45 dakika, iki ders ortalama 90 – dakika sürmektedir.

    Detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 24 15 ve +90 24 15 numaralardan bizi arayabilir, Online Randevu Formunu doldurabilir veya [email protected] ’a mail atabilirsiniz.

    Italyanca

    İtalyanca kursu ankara

    İtalyanca kursu Ankara

    Hızlı ve hareketli bir dil: İTALYANCA öğrenmeye hazır mısın? Diplomat Akademi İtalyanca kursu Ankara eğitimleri son hızıyla devam ediyor.

    İtalyanca, başta İtalya ve Ticino (İsviçre) kantonunda yaşayan 60 milyon kişi tarafından aktif olarak kullanılan bir dildir. Telaffuz açısından Latince’ ye yakın olan bir Roman dilidir. Göç olaylarıyla İtalya’ dan ABD’ye, Arjantin’e, Brezilya’ya, Kanada’ya ve Avustralya’ya taşınmıştır. İtalyanca, bir edebiyat dili olarak Floransa lehçesine dayanmaktadır. Konuşma dili ise bölgelere göre lehçe farklılıkları gösterir. İnişli çıkışlı, sözcüklerin sesli harfle bittiği müzikal bir dildir.

    i̇talyanca kursu Ankara Kızılay , Ankara&#;daki En İyi i̇talyanca kursu Ankara&#;da İtalyanca Kursları , İtalyan Kültür İtalyanca Kursları Ankara

    Diplomat Akademi Ankara Dil ve Kariyer Okulunda, İtalyanca kursu Avrupa Dil Portföyü(ELP) ölçütlerine göre şekillenmektedir. Elementerie A1 &#; A2 temel seviye , Intermedio B1 ve B2 orta seviye, Avanzato C1-C2 ileri seviye olarak altı kurdan oluşmaktadır. Her biri 80 dersten oluşan toplamda üç seviye ve altı kur eğitim verilmektedir. Eğitim Programı Her bir kurda okuma, yazma, anlama ve konuşma dil yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Grup derslerimiz hafta içi ve hafta sonu sınıflarımızda 10 hafta süreyle tamamlanmaktadır. Her kurda ara sınav ve kur eğitimi tamamlandığında final sınavı olarak iki sınav yapılmaktadır. Bu sınavlarda öğrencinin başlangıç kurları dahil olmak üzere okuma, yazma, anlama ve konuşma bilgisi ve becerisi ölçülmektedir. Sınavların ortalamasından alınan puanın %70 ve üzerinde olması durumunda öğrenciler bir üst kura geçmektedir.

    Özel amaçlı birebir derslerle kısa sürede ve spesifik bir alanda eğitim almanızda mümkün. 4 kişiden oluşan VIP sınıflarda ders alabilir ve ya birebir eğitim alabilirsiniz. 1 kuru 45 ders saatinde 5 haftada tamamlayabilirsiniz.

    Öğrencilerimiz başlangıç kurlarında İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunu olan, deneyimli Türk ve Yabancı hocalardan ders almaktadır. İleri düzey kurlarda ise ana dili İtalyanca olan Yabancı öğretmenler tarafından eğitim almaktadırlar.

    Diplomat Akademi Ankara Dil Kursuiçin her öğrenci değerlidir. Sözleşme ile teminat altında olan öğrenci haklarıyla kur dondurma ve kur haklarını devretme haklarına sahipsiniz. Aynı zamanda iptal hakkı kaydınızı iptal etme hakkınız bulunmaktadır. İtalyancayı Diplomat Akademi Ankara güvencesinde öğrenmek için sizleri kurumumuza davet ediyoruz.

    İtalyanca kursu Ankara Hedef Kitlesi:

    • İtalya’da ve İtalyanca konuşulan ülkelerde eğitim almak isteyenler,
    • Akademik kariyer hedefleyenler ve araştırmacılar,
    • Sanat alanında kariyer hedefi olanlar,
    • Kamu kurum ve kuruşlarında yükselmek isteyenler,
    • Kişisel olarak bu dile merakı olanlar&#;

     

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir