arefe günü marketler kaçta kapanıyor / Arefe Günü marketler saat kaçta kapanacak ?

Arefe Günü Marketler Kaçta Kapanıyor

arefe günü marketler kaçta kapanıyor

Marketler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Arefe gününde marketler açık mı?

Marketler saat 'da açılıyor, saat 'da kapanıyor. Genelgede belirtilen çalışma arefe günü ve bayramda da geçerli olacak ancak marketlerin bayram izin sistemine bayramda kapalı olabilir. Online sipariş firmaları da saat - arasında çalışacak.

Yayınlanma:

Marketler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Arefe gününde marketler açık mı?

Tam kapanma ile başlayan 17 Mayıs’a dek sokağa çıkma yasağında merak edilen konular arasında marketlerin çalışma saatleri de yer alıyor. Mutfak ihtiyaçlarını gidermek isteyen vatandaşlar hafta içi ve hafta sonu günü için marketlerin kapanış saatlerini araştırıyor.

MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde saatleri arası olarak belirlenecek. Zincir marketler ise saat 'da açılacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeyle hafta sonu marketler saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Aynı sürede marketler online siparişlerini teslim edebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek.).

MARKETLER İÇİN YENİ GENELGE

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtilmiş, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuru yemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süpermarketlerin pazar günleri kapalı kalacağı bildirilmişti.

İŞTE MARKETLERDE YENİ TEDBİRLER

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

* Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

* 7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

* Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

* Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

* Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek.

* Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

CumaCumartesiİçişleri Bakanlığıpazartam kapanma

Arefe Günü marketler saat kaçta kapanacak ?

Arefe Günü marketler kaçta kapanacak saati, 23 Mayıs marketler iş saatleri belirtilen anlarda kapılarını açık tutacak. Ramazan bayramı öncesi arefe gününde 23 Mayıs günü marketlerin belirli bir saate kadar açık olacağı belirtildi. 23 Mayıs'ta marketlerin açık olacağı saatler açıklandı. Buna göre arefe gününde marketler sabah saat 'da açılacak ve 'de kapanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar, gün içinde marketlere gidebilecek. Saat 'da açılacak marketler, gün boyunca satışa devam edecek ve saat 'da kapanacak.
Arefe Günü marketler saat kaçta kapanacak ?

Mayıs arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacaktır.

Mayıs'ta ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek.



MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığınca alınan önlemlerle birlikte marketlerin çalışma saatleri değişti.

BİM KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR?

BİM  arası çalışıyor.

A ÇALIŞMA SAATLERİ


A  arası hizmet veriyor.

ŞOK MARKET KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

ŞOK Market arası hizmet veriyor.

CARREFOUR ÇALIŞMA SAATLERİ

Carrefoursa  arası hizmet veriyor.

METRO MARKET KAÇTA AÇILIYOR VE KAPANIYOR?

Metro Market  arası hizmet veriyor.

23 MAYIS MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında 22 Mayıs'ta marketler 'a kadar açık olacak. 23 Mayıs yani Arefe günü ise A, BİM, ŞOK, Migros, Carrefour, Metro market ve diğer marketler  saatleri arasında hizmet verebilecek.

Marketler bayramda yani Mayıs tarihlerinde kapalı olacak. 26 Mayıs saat itibari ile yeniden faaliyetine başlayacak.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre hafta sonu uygulanan rutin sokağa çıkma yasaklarına kıyasla 81 ilde uygulanacak. Daha uygulanan yasak 15 il genelinde uygulanıyordu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI RAMAZAN BAYRAMI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ!

İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi'nin" detayları şu şekildedir:

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla;



a) Market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler;

a Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Perşembe ve Cuma günü market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler saat 'a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.
a Kısıtlamanın olduğu Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.
a Pazar, Pazartesi ve Salı günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler kapalı olacaktır.

b) Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) Cumartesi, Pazar günleri ile Pazartesi, Salı günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabileceklerdir.

c) Ramazan Bayramı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri, sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri,

ç) İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri,

d) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri,

e) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, Acil Çağrı Merkezleri, AFAD Birimleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Göç İdaresi, PTT vb.),

f) Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından yerleşim merkezleri için her nüfusa bir adet ve il sınırları içinden geçen şehirlerarası karayolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 km için bir adet olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi (Bu madde kapsamında açık olacak akaryakıt istasyonları ile lastik tamircileri kura yöntemi ile belirlenecektir ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri açık olacaktır.),

g) Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi),



ğ) İçme suyu dolum tesisleri ile içme suyu, gazete ve mutfak tüpü dağıtımını yapan şirketler,

h) Hayvan barınakları, hayvan çiftlikleri ve hayvan bakım merkezleri,

ı) Sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat, donanım vb. faaliyetleri yürüten işletme/firmalar,

i) Bulunduğu yerin İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından izin verilmesi şartı ile makarna, un ve unlu mamüller, süt, et, balık üretimi ile gibi temel gıda maddelerinin üretiminin yapıldığı tesisler ve kâğıt, kolonya üretimi başta olmak üzere hijyen malzemeleri ile bu malzemelerin üretimi için ihtiyaç duyulacak hammaddelerin üretiminin yapıldığı tesisler,

j) Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar,

k) Oteller ve konaklama yerleri,

l) Gıda, temizlik ve ilaç gibi sektörlere ambalaj sağlayan üretim tesisleri,

m) Çalışanları inşaat alanında/maden alanında bulunan şantiyede konaklayarak yapımı veya çalışması devam eden büyük inşaatlar ile madenler (Bu madde kapsamında inşaat ve konaklama aynı şantiye alanı içinde ise izin verilir, başka bir yerden çalışanların gelmesine ve şantiyede kalanların başka bir yere gitmelerine izin verilmez. Çalışma alanı sadece inşaat alanı/maden sahaları ile sınırlıdır.),

n) Gazete, radyo ve televizyon kuruluşları ile gazete basım matbaaları,

o) Daha önceden sözleşmeye/taahhüde bağlanmış ve belirlenen süre içerisinde yetiştirilmesi gereken ihracata konu; mal, malzeme, ürün, araç-gereç üreten iş yerleri ve tesisler (mevcut zorunluluklarını ispatlamaları ve anılan şartlara uymaları kaydıyla),

ö) Zirai amaçlı akaryakıt satışı yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri,

p) Kısıtlama süresinde yağmura bağımlı tarımsal faaliyetler göz önünde bulundurularak Valilikler/Kaymakamlıklar tarafından tespit edilecek ihtiyaca göre kura ile belirlenecek; zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. tarımsal üretime ilişkin ürün satışı yapan işletmeler,

o) Cumartesi ve Salı günü sebze/meyve toptancı halleri,

ERDOĞAN'DAN 4 GÜNLÜK KISITLAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Bayram ve arefe g&#;n&#; marketler a&#;ık mı? Bayram’ın 1. g&#;n&#; marketler kapalı mı olacak? BİM, A, ŞOK ve Tarım Kooperatif marketleri &#;alışma g&#;n&#; ve saatleri

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 18,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ramazan ayının sona ermesine iki gün kala market çalışma günleri ve saatleri merak konusu oldu. Bayram alışverişini yapmaya hazırlananlar marketlere yoğun ilgi gösterdi. Özellikle BİM, A,ŞOK gibi zincir marketler ile birlikte devlet tarafından vatandaşların hesaplı alışveriş yapabilmesi için ülkenin dört bir yanına kurulan Tarım Kooperatif marketleri çalışma saati ve günleri merak konusu oldu. Ramazan bayramı arefesi 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. Ramazan bayramı resmi tatil olduğundan kamu kurumları, bankalar ve diğer birçok işletme faaliyetlerine ara verecek. Peki Bayramda marketler açık mı? Marketler saat kaçta açılacak, kaçta kapanacak? İşte, marketlerin çalışma günü ve saatleri

1/6Bayram ve arefe günü marketler açık mı Bayram’ın 1. günü marketler kapalı mı olacak BİM, A, ŞOK ve Tarım Kooperatif marketleri çalışma günü ve saatleri
2/6AREFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI
3/6BAYRAMDA MARKETLER KAPALI MI
4/6A ÇALIŞMA SAATLERİ
5/6BİM ÇALIŞMA SAATLERİ
6/6ŞOK ÇALIŞMA SAATLERİ

Arefe (Arife) günü ve bayramda marketler açık mı? Arefe günü ve bayramda marketler saat kaça kadar açık?

Arefe (Arife) günü ve bayramda marketler açık mı? Arefe günü ve bayramda marketler saat kaça kadar açık?

Bu sene Ramazan bayramı Nisan günlerinde idrak edilecek. Marketlerin Arife günü ve bayramdaki çalışma saatleri ve hizmet verip vermediği merak ediliyor. Resmi tatil sebebiyle kamu kurum ve kuruluşları bayramda hizmet vermeyecek. İşte A, ŞOK, BİM ve Migros gibi marketlerin bayramdaki çalışma saatleri

Arefe (Arife) günü marketler açık mı?

Ramazan Bayramı öncesindeki Arefe günü bu sene 20 Nisan Perşembe gününe denk geliyor. Arefe gününde ŞOK, BİM, A ile Tarım ve Kooperatif Marketleri çalışmaya ve hizmet vermeye devam edecek. Bu marketler Arefe günü her zaman olduğu gibi saat ’da müşterilerini kabul etmeye başlayacak. Marketler saat olarak ’da kapanacak. Ancak bazı il ve ilçelerde marketlerin çalışma saati değişiklik gösterebilir.

Bayramda marketler hizmet verecek mi?

Bayram günlerinde henüz zincir marketlerden bayramda açık veya kapalı olması hakkında yeni bir açıklama gelmedi. Ancak geçtiğimiz sene marketler Ramazan Bayramı’nın 1. günü kapalı olurken 2 ve 3. günü çalışmaya devam etmişti. Yeni bir bilgi geldiğinde sayfamızda yer vereceğiz.

İşte marketlerin çalışma saatleri

BİM çalışma saatleri

BİM marketler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri - saatleri arasında açık oluyor.

ŞOK çalışma saatleri

ŞOK Market hafta içi ve hafta sonu Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri - saatleri arasında hizmet vermektedir.

A çalışma saatleri

A hafta içi saat ve saatleri arasında hizmet veriyor. Ayrıca bazı ilçelerde A çalışma saatleri uzatılıyor ve ’da kapanıyor.

marketbayramARamazanramazan bayramı

Google News ile Takip Et

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir