tam kapanma muafiyet belgesi / Tam Kapanma Muafiyet Belgesi Haberleri - Son Dakika Yeni Tam Kapanma Muafiyet Belgesi Gelişmeleri

Tam Kapanma Muafiyet Belgesi

tam kapanma muafiyet belgesi

İçişleri&#;nden &#;muafiyet&#; için belge genelgesi

DUVAR - &#;çi&#;leri Bakanl&#;&#;&#; 17 günlük kapanmaya saatler kala 81 &#;l Valili&#;ine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderdi.

Genelgede daha önceki k&#;s&#;tlama dönemlerinde oldu&#;u gibi tam kapanma döneminde de temel önceli&#;i üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama ya&#;anmamas&#; olan soka&#;a ç&#;kma k&#;s&#;tlamas&#; s&#;ras&#;nda bahse konu sektörlerde çal&#;&#;anlara yönelik soka&#;a ç&#;kma muafiyeti getirildi&#;i hat&#;rlat&#;ld&#;.

ÖNCEDEN VER&#;LEN BELGELER&#;N GEÇERL&#;L&#;&#;&#; 2 MAYIS'TA DOLUYOR

Genelgede, salg&#;nla mücadele sürecinde; muafiyetlerin suiistimal edilmemesi, hastal&#;&#;&#;n yay&#;l&#;m&#; ve ba&#;ta sa&#;l&#;k çal&#;&#;anlar&#; olmak üzere toplumsal yükün artmamas&#; aç&#;s&#;ndan son derece önemli oldu&#;u belirtilerek, üretim, imalat, tedarik ve lojistik sektörleri ba&#;ta olmak üzere daha önce genelgelerle muafiyet tan&#;nan i&#;yerlerinde çal&#;&#;an görevliler için bu i&#;yerlerinin yetkililerince tüm belgelerin geçerlili&#;in 2 May&#;s Pazar günü saat ’de sona erece&#;i ifade edildi.

Genelgede görev belgeleri ile ilgili &#;u bilgilere yer verildi:

29 Nisan Per&#;embe gününden itibaren muafiyetler kapsam&#;nda bulunan i&#;yeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çal&#;&#;an ki&#;ilerin, e-devlet platformunda yer alan &#;çi&#;leri Bakanl&#;&#;&#; e-ba&#;vuru sistemi üzerinden 'görev belgesi' ba&#;vurusunda bulunacak. Görev belgesi ba&#;vurusunda bulunan ki&#;ilerin sosyal güvenlik numaras&#;na göre halen çal&#;&#;makta oldu&#;u i&#;yeri sicil numaras&#; belirlenecek ve i&#; yerinin faaliyet alan&#;na göre muafiyet kapsam&#;nda kal&#;p kalmad&#;&#;&#; kontrol edilecek.

&#;lgili Bakanl&#;klarla sa&#;lanan entegrasyonlar sayesinde anl&#;k ve otomatik olarak yap&#;lacak bu sorgulamalar sonucunda bildirim ile aranan &#;artlar aras&#;nda uyumlulu&#;un tespiti halinde sistem üzerinden otomatik olarak görev belgesi düzenlenecek.

F&#;RMA YETK&#;L&#;S&#;NE &#;MZALATILACAK

Ba&#;vuruda bulunan çal&#;&#;ana dair kimlik bilgilerinin yan&#; s&#;ra soka&#;a ç&#;kma k&#;s&#;tlamas&#; s&#;ras&#;nda hangi amaçla i&#;yerinde olmas&#; gerekti&#;i, çal&#;&#;ma süresi/zaman dilimi, i&#;yeri ve ikamet adresi, varsa kullanaca&#;&#; servis ya da araç plaka bilgisinin de yer alaca&#;&#; görev belgesinin ç&#;kt&#;s&#; ba&#;vuruda bulunan ki&#;i taraf&#;ndan al&#;narak i&#;yeri/firma yetkilisine imzalat&#;lacak.

Ba&#;vuruda bulunacak çal&#;&#;an&#;n e-ba&#;vuru sistemini kullan&#;m&#;nda olu&#;abilecek problemler, sistemsel yo&#;unluk, eri&#;im hatas&#; gibi geçici durumlar nedeniyle zaman&#;nda görev belgesi al&#;namamas&#; durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla üç gün için geçerli olmak kayd&#;yla Ek-1’de örne&#;i sunulan görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çal&#;&#;an ve i&#;yeri/firma yetkilisi taraf&#;ndan imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek.

e-ba&#;vuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsam&#;nda:

&#;&#;yeri/firma yetkilisi, imza alt&#;na ald&#;&#;&#; belgede belirtilen ki&#;inin yetkilisi oldu&#;u i&#;yerinde/firmada çal&#;&#;t&#;&#;&#;, soka&#;a ç&#;kma k&#;s&#;tlamas&#; s&#;ras&#;nda zorunlu bir amaçla i&#;yerinde olmas&#; gerekti&#;i bilgisinin do&#;rulu&#;undan,

Hakk&#;nda görev belgesi düzenlenen ki&#;i ise kendisi ile ilgili bilgilerin do&#;rulu&#;undan ve soka&#;a ç&#;kma k&#;s&#;tlamas&#; s&#;ras&#;nda muafiyet nedeni ile buna ba&#;l&#; olarak zaman ve güzergahla s&#;n&#;rl&#; davranmaktan, sorumlu olacak.

Düzenlenen görev belgesi, soka&#;a ç&#;kma k&#;s&#;tlamalar&#; s&#;ras&#;nda muafiyet tan&#;nan i&#;yerlerinde çal&#;&#;an personelin yan&#;nda bulundurulacak ve yap&#;lacak kontrollerde denetim ekiplerine ibraz edilecek.

YANLI&#; B&#;LG&#;DEN &#;&#;YER&#; YETK&#;L&#;LER&#; SORUMLU OLACAK

e-ba&#;vuru sistemi üzerinden üretilen görev belgeleri e&#; zamanl&#; olarak kolluk kuvvetlerinin bilgi sistemlerine de iletilecek olup, kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetleri s&#;ras&#;nda, geçerli görev belgesi olmayan/ibraz edemeyen veya görev belgesinde belirtilen muafiyet nedeni, zaman&#; ve güzergah&#; ile denetim s&#;ras&#;ndaki durumu uyumlu olmayan ki&#;iler ile eksik/yanl&#;&#; bilgi veren i&#;yeri yetkilileri hakk&#;nda adli ve idari i&#;lem uygulanacak.

Bu noktada esnaf, sanayi ve/veya ticaret ile ziraat odalar&#; ba&#;ta olmak üzere ilgili meslek odalar&#; taraf&#;ndan gerekli rehberlik faaliyetlerine a&#;&#;rl&#;k verilecek ve faaliyet alanlar&#;ndaki i&#;yerlerinin/firmalar&#;n bilgilendirilmeleri ve kurallara uymaya te&#;vik edilecek.

Tam kapanma dönemi içerisinde asgari personel ile hizmet sunacak kamu kurum ve kurulu&#;lar&#;n&#;n hizmet binalar&#;nda/yerlerinde görev yapacak kamu personeli için de yetkili yönetici taraf&#;ndan bu durumu ortaya koyan Ek-2’de örne&#;i verilen “Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi” düzenlenecek ve bu kapsamdaki kamu personeli, görevli oldu&#;u zaman dilimi içerisinde ikameti ile i&#;yeri aras&#;ndaki güzergahla s&#;n&#;rl&#; olacak &#;ekilde muafiyete tabi olacak.

'ÖLÜM BELGES&#;' UYGULAMASINDAN VAZGEÇ&#;LD&#;

Ayr&#;ca seyahat izin ba&#;vurular&#;, önceden e-Devlette &#;çi&#;leri Bakanl&#;&#;&#;nca sunulan hizmetlerden olan E-Ba&#;vuru Sistemi'nin içerisindeyken eri&#;imi kolayla&#;t&#;rmak üzere yap&#;lan geli&#;tirmeler ile birlikte e-Devlet &#;çi&#;leri Bakanl&#;&#;&#; Hizmetleri listesinden do&#;rudan eri&#;im sa&#;lanabilecek hale getirildi.

Cenaze sahiplerinin ma&#;dur olmalar&#;n&#;n önüne geçilmesi amac&#;yla 'Cenaze &#;zin Hizmeti' seyahat izni ba&#;vurusundan ayr&#; olarak do&#;rudan eri&#;ilebilir hale getirildi. Ayr&#;ca cenaze izni için ba&#;vuru esnas&#;nda vatanda&#;lar&#;n elektronik ortamda 'Ölüm Belgesi'  yüklemesi uygulamas&#;ndan da vazgeçildi. Ba&#;vuru konusunun do&#;rulu&#;u, &#;çi&#;leri Bakanl&#;&#;&#; ve Sa&#;l&#;k Bakanl&#;&#;&#; aras&#;ndaki sistem entegrasyonlar&#; ile teyit edilecek. (HABER MERKEZ&#;)

 

Bilindiği üzere, 29 Nisan – 17Mayıs tarihleri arasında uygulanan ‘Tam Kapanma Tedbirleri’ kapsamında, çalışma muafiyet belgelerinin kişisel başvuruyla e-devlet sistemi üzerinden alınacağı duyuruldu.

Ancak İçişleri Bakanlığı, Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi’nde yabancı turistlere hizmet verecek seyahat acentalarını muafiyet listesine eklemediği gibi; kısıtlamada görevini yapacak kişilere verilecek Görev Belgesi başvurusunda seyahat acentalarının faaliyet alanı “muaf olmayan işler” kapsamında değerlendiriliyor.

TÜRSAB olarak daha önceleri olduğu gibi, görevi Türk turizmini yönetmek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil ilgili makamlara, seyahat acentalarının kısıtlamalardan muaf olmaları hususunu hatırlatan ve talep eden çok sayıda başvuru yapılmıştır.

İçişleri Bakanlığı, kendi içinde çelişkili bu uygulamaya son vererek yabancı turistlere hizmet edecek seyahat acentalarına çalışabilme olanağı sağlamalı; muafiyet listesine seyahat acentalarını da dahil etmelidir.

Aksi takdirde seyahat acentalarının telafisi mümkün olmayan zararlara uğramasına sebep olacak bu uygulamalar, turizm sektöründe yılının da kayıp olmasına neden olacaktır.

Tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

'Tam kapanma': Kısıtlamalardan muaf çalışanlara 'görev belgesi' alma zorunluluğu getirildi

İçişleri Bakanlığı, kısıtlama süresince muafiyet kapsamında bulunan iş yeri/fabrika/imalathanelerde çalışanların, e-Devlet platformundaki İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden "görev belgesi" başvurusunda bulunabileceğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, tüm valiliklere "Görev Belgesi Düzenleme" konulu genelge gönderdi.

Genelgede, daha önceki kısıtlama dönemlerinde olduğu gibi tam kapanma sürecinde de temel önceliğin üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması olduğu, bu nedenle bahse konu sektörlerde çalışanlara yönelik sokağa çıkma muafiyeti getirildiği hatırlatıldı.

Salgınla mücadele sürecinde muafiyetlerin suistimal edilmemesinin, hastalığın yayılımı ve başta sağlık çalışanları olmak üzere toplumsal yükün artmaması açısından son derece önemli olduğu belirtilen genelgede, üretim, imalat, tedarik ve lojistik sektörleri başta olmak üzere daha önce genelgelerle muafiyet tanınan iş yerlerinde çalışan görevliler için bu iş yerlerinin yetkililerince tüm belgelerin geçerliliğin 2 Mayıs Pazar günü saat 'da sona ereceği ifade edildi.

Genelgeye göre, 29 Nisan Perşembe gününden itibaren muafiyet kapsamında bulunan iş yeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler, e-Devlet platformunda yer alan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden "görev belgesi" başvurusunda bulunacak.

Görev belgesi başvurusunda bulunan iş yerlerinin faaliyet alanına göre muafiyet kapsamında kalıp kalmadığı kontrol edilecek, bu kontrollerden sonra görev belgesi düzenlenecek.

İlgili bakanlıklarla sağlanan entegrasyon sayesinde anlık ve otomatik sorgulamalar sonucunda bildirimle aranan şartlar arasında uyum tespiti halinde görev belgesi sistem üzerinden otomatik çıkarılacak.

Firma yetkilisi de çalışan da sorumlu olacak

Başvuruda bulunan çalışana dair kimlik bilgilerinin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlaması sırasında hangi amaçla iş yerinde olması gerektiği, çalışma süresi/zaman dilimi, iş yeri ve ikamet adresi, varsa kullanacağı servis ya da araç plaka bilgisinin de yer alacağı görev belgesinin çıktısı, başvuruda bulunan kişi tarafından alınarak iş yeri/firma yetkilisine imzalatılacak.

Çalışanın e-Başvuru sistemini kullanımı sırasında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alamaması durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla 3 gün için geçerli olmak kaydıyla görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çalışan ve iş yeri/firma yetkilisince imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek.

e-Başvuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsamında, iş yeri/firma yetkilisi, imza altına aldığı belgede belirtilen kişinin yetkilisi olduğu iş yerinde/firmada çalıştığı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla iş yerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, hakkında görev belgesi düzenlenen kişi ise kendisiyle ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan sorumlu olacak.

Görev belgesi, sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında muafiyet tanınan iş yerlerinde çalışan personelin yanında bulundurulacak ve yapılacak kontrollerde denetim ekiplerine ibraz edilecek.

Görev belgeleri kolluk kuvvetlerinin bilgi sistemlerine de iletilecek

e-Başvuru sistemi üzerinden üretilen görev belgeleri eş zamanlı olarak kolluk kuvvetlerinin bilgi sistemlerine de iletilecek. Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetleri sırasında, geçerli görev belgesi olmayan/ibraz edemeyen veya görev belgesinde belirtilen muafiyet nedeni, zamanı ve güzergahıyla denetim sırasındaki durumu uyumlu olmayan kişiler ile eksik/yanlış bilgi veren iş yeri yetkilileri hakkında adli ve idari işlem uygulanacak.

Bu noktada esnaf, sanayi ve/veya ticaret ile ziraat odaları başta olmak üzere ilgili meslek odaları tarafından gerekli rehberlik faaliyetlerine ağırlık verilecek ve faaliyet alanlarındaki iş yerlerinin/firmaların bilgilendirilmeleri ve kurallara uymaları teşvik edilecek.

Tam kapanma dönemi içerisinde asgari personelle hizmet sunacak kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında/yerlerinde görev yapacak kamu personeli için de yetkili yönetici tarafından bu durumu ortaya koyan "kamu personeli görev bildirim belgesi" düzenlenecek ve bu kapsamdaki kamu personeli, görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile iş yeri arasındaki güzergahla sınırlı olacak şekilde muafiyete tabi olacak.

"Cenaze izin hizmeti" doğrudan erişilebilir hale getirildi

Daha önce e-Devlet'te İçişleri Bakanlığı hizmetleri arasında yer alan e-Başvuru sistemi içinden yapılabilen "Seyahat İzin Başvuruları" da doğrudan erişilebilir hale getirildi.

Cenaze sahibi vatandaşların mağdur olmalarının önüne geçilmesi amacıyla elektronik ortamda "cenaze izin hizmeti"ne de seyahat izni başvurusundan ayrı ulaşılabilecek.

Ayrıca cenaze izni için başvuru sırasında vatandaşların elektronik ortamda "ölüm belgesi" yüklemesi uygulamasından da vazgeçildi.

Başvuru konusunun doğruluğu, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasındaki sistem entegrasyonlarıyla teyit edilecek.

Ek kaynaklar • AA

Kısıtlamadan muaf çalışanlar için 7 milyon çalışma muafiyet belgesi düzenlendi

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tam kapanma sürecinde, muafiyet kapsamında olan sektör çalışanlarına yönelik şu ana kadar, İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden, 7 milyon 30 bin çalışma izni muafiyet belgesi hazırlandı.

Muafiyet kapsamında olduğu halde sistemsel yoğunluk nedeniyle e-başvuru sisteminden çalışma izni muafiyet belgesi alınamadığı durumlarda, işveren ve çalışanların taahhütlerinin ve imzalarının bulunduğu, manuel doldurulan çalışma izni muafiyet formları, 7 Mayıs Cuma günü saat 'e kadar geçerli olacak.

Tam kapanma sürecinde, muafiyet kapsamında olmadığı halde çalışma izni belgesi düzenleyenlere ve diğer tedbirlere yönelik denetimlere, ülke genelinde 9 bin uygulama noktasında, 99 bin personelle devam ediliyor.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-playapp-storeHuawei App Gallery

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası