iskitler büyük sanayi / Büyük Sanayi Sitesi Nerede Haritası Zübeyde Hanım Mh. Altındağ Ankara

Iskitler Büyük Sanayi

iskitler büyük sanayi

Terk edilmiş bölge: İskitler Ata Sanayi

ÖZEL HABER

AYNUR ÇETİN


Ankara’nın çeşitli bölgelerinden kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor. Gecekondular bir bir yıkılırken yerlerine modern yapılar inşa ediliyor. Kentsel değişimle birlikte insanların yaşam tarzları ve kültürleri de değişikliklere uğruyor. Genellikle çok hızlı bir şekilde ilerleyen dönüşüm çalışmaları, Ankara’nın bir bölgesinde adeta tıkanmış durumda.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Ankara’nın oto sanayi bölgesi denilince ilk akla gelen yer olan İskitler Ata Sanayi bölgesi kaderine terk edilmiş durumda. Özellikle Samsun Yolu olarak tabir edilen ve Ankara İtfaiye Müdürlüğü’nün olduğu bölge adeta kaderine terk edilmiş durumda. Bölge, korku filmlerinin ürkütücü sahnelerini andırıyor.

MERKEZİ İŞ ALANLARI PROJESİ (MİA)

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, yılında MİA (Merkezi İş Alanları) projesini hayata geçirmek amacıyla bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmişti. Ancak proje yıllardır tamamlanamadı. Bu süre içinde bir çok esnaf, dükkanını boşaltarak, özellikle Şaşmaz ve İvedik’teki oto sanayi bölgelerine taşındı.

FUHUŞ, UYUŞTURUCU YUVALARI

Boş kalan binalar ise, kağıt ve plastik toplayıcılarının, hatta adaklık koyun yetiştiricilerinin mekanı haline geldi. Sorun daha sonra giderek büyüdü ve bölgenin ıssız ve terk edilmiş olmasından yararlanan art niyetleri kişi ve kişilerce uyuşturucu ve fuhuş yuvası haline geldi.

ÇÖPLER VE PİS KOKULAR

Ulu orta atılan çöpler ve atıklar bölgede hem görsel hem de çevresel kirliliğe neden oluyor. Kötü kokuların yayıldığı bu boş dükkanlar mülk sahiplerini de mağdur ediyor. Yıllar önce dükkanları boşaltan esnaflardan dolayı, dükkanları sahipleri kira gelirlerinden mahrum kaldı. Binlerce lira zarar gördüler. Bir yandan kiraya veremeyişleri, diğer yandan dönüşümün gerçekleşmemesi iyiden iyiye ellerini kollarını bağladı. Öyle ki çoğu dükkan sahiplerinden habersiz olarak kullanılıyor. Dükkanlarını kontrole gelen mülk sahipleri davetsiz misafirlerle karşılayabiliyor. Gündüz ürkütücü olan sokaklar, gece ise tam bir tehlikeye dönüşüyor.

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKSIN

Bölge halkı ve kalan tek tük esnaf, bu durumdan son derece rahatsız. Yetkililerin biran önce gerekli tedbirleri almaları ve projenin bir an önce hayata geçirilmesi konusunda hem fikir. Çünkü mevcut durumun haricinde, belirsizliğin de büyük sıkıntı olduğu düşüncesinde.

sayfa 1Atilla DÜNDAR
16 yıl önce - Cum 15 Eyl ,

Ankara İskitler MİA Projesi



Bundan iki yıl önce içerisinde bir çok sanayi dalında iş yerini barındıran İskitler Bölgesindeki Demir Sanayi ve Ata Sanayi yeniden inşaa edilmek adına boşaltılıp, bazı çarpık yerleşim ve uygun standartlarda olmayan baraka halindeki işyerlerinin oluşturduğu karmaşaya son verilmesi düşünülerek boşaltılmış ve işyeri sahiplerinin İvedik Organize Sanayi Sitesine nakledilmesi planlanmıştı. Çoğu iş yeri sahipleri ki bunların büyük bir bölümünü oto tamirhaneleri ve yedek parçacıları oluşturuyordu, İvedik Organize Sanayi Bölgesinin uzaklığından ve kira bedellerinin yüksekliğinden buna karşı çıkmalarına rağmen işyerlerini boşaltmışlar ve taşınmışlardı. Büyükşehir Belediyesi burada modern iş merkezleri kurulacağını ve daha modern yapıların inşaa edileceğini belirtmiş ve hatta buraya Ayakkabı İmalatçılarının yerleştirileceğini duyurmuştu.

Ancak aradan iki yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen yıkılarak yerle bir edilen bu sanayilerin yıkıntıları bile kaldırılmadan durmaktadır. Yıkılmadan boşaltılan dükkanların da demirleri, kapıları hurdacılar tarafından talan edilmiş ve çoğu dükkan tinercilerin mekanı haline gelmiş durumdadır. Demirsanayinin girişinde bulunan ve yıkıma tabi tutulmayan çoğu işyerinin bu zaman diliminde sürekli hırsızlar tarafından soyulması ve çevrede hiç bir güvenlik önleminin alınmaması işyeri sahiplerini tedirgin etmekte ve kendi güvenliklerini kendileri sağlama yoluna gitme çabasına dönüştürmektedir.

Bu yılın başında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir açıklamada daha önceden Şeker Fabrikasının yerine yapılması düşünülen Fuar ve Kongre Alanı projesinin bazı anlaşmazlıklar nedeniyle İskitlerde boşalan bu alana yapılması yönünde bir çalışma başlatıldığı belirtilmişti. Ancak bunun da gerçekleşmediği ve bu bölgenin kaderine terk edilmiş viranelerle dolu bir bölge olarak şehrin içerisinde utanç tablosu olarak kalmaya devam edeceği gözükmektedir.

Yukarıda durumunu özetlemeye çalıştığım bu bölge için nasıl bir projenin daha uygun olabileceği yönünde fikirleriniz varsa burada paylaşmanızı istiyorum. Belki bu fikirler doğrultusunda Ankara Ticaret Odası'nın başlattığı İskitler ile ilgili kapsamlı çalışmaya bir katkıda bizden gelmiş olur.

 mesajı beğendiniz mi?

Ahmet Gürkan

16 yıl önce - Cmt 16 Eyl ,

İskitlerdeki bu proje yıllardır olduğu gibi hayal olmaktan öteye geçmeyecektir. çünkü hükümet, çünkü kısa vadede getirisi olmayacağını biliyorlar; böyle bir proje İstanbul'da gerçekleştirilecek olsaydı, çoktan yıkılıp yerine birşeyler dikmişlerdi bile. Çünkü İstanbul'da ne inşa etseniz paraya dönüşüyor, ama Ankara öyle bir yer değil.

 mesajı beğendiniz mi?

Atilla DÜNDAR

16 yıl önce - Çrş 08 Ksm ,

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2 yıldan beri beklettiği moloz yığını haline gelen İskitler'deki sanayi bölgesine nihayet el atıldı. Buradaki yıkıntı ve çöplerin temizlenmesi için başlatılan çalışmalar beklentinin ötesinde sadece 1 adet kepçe ve 10 adet kamyonla temizlenmeye başladı. 2 milyon metrekarelik bu alanda bulunan yıkıntı ve çöplerin temizlenmesinin ardından yaklaşık iki yıl sürecek "Merkezi İş Alanı (MİA)" Projesi kapsamında bölgede işyeri olacağı ve bu işyerlerinde yaklaşık bin kişilik bir iş istihdamı yaratılacağı söylenmektedir. (Kaynak: Sabah-Ankara)

Derme çatma, virane tarzı iş yerlerinin görüntüsünden sonra, burada yapılacağı belirtilen İş Alanları Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bir yeni çehre daha getirecektir. İnşallah yavaş da olsa başlatılan bu çalışmalar bir an önce tamamlanır ve Ankara'da dağınık ve çeşitli bölgelere yayılmış değişik iş kollarını bir araya toplamaya sebep olur.

 mesajı beğendiniz mi?

mustafaözkan

16 yıl önce - Çrş 08 Ksm ,

tahminimce burası bir beş sene daha askıda kalır .İskitlerdeki esnaf arakdaşlarımdan duyduğum bazı büyük han sahiplerinin ve esnaflarının mağdur durumda kalmalarından dolayı yürütmeyi durdurma kararı aldırdıkları. işin bu sebeple askıda kaldığı rivayet ediliyor.

bu temizleme işi bundan önce kaç defa yapıldı büyük sanayii ve demir sanayiide. ama maalesef bu eski araba lastiği toplayan hurdacılar temizlenen yere gece geliyor lastikleri ateşe veriyor  çıkan tellerini alıp kalan pisliğini bırakıp gidiyor yada başka muhitlerden çalınan arabalar parçalanıp ateşe verilip gidiyor..

eski işyerim büyük sanayiii Çilingir sokaktaydı Büromuza her gece Tinerci Tabir edilen Şahıslar girer sabaha kadar yatar Sabah biz gelince onlardan arta kalanları temizlerdik.

Bu olay polise intikal ettirildi devletin polisi can güvenliğimiz yok biz giremeyiz oraya dedi ta içişleri bakanlığına esnaf dilekçe yazdı polis girmiyor özel güvenlik tutmak istiyoruz şirketler bu riski üstlenemiyor funduszeue.info sonunda iç işleri bakanlığının baskıları sonucu bir güvenlik şirketi büyük sanayinin güvenlik işini devir aldı.masraflarını büyük sanayii esnafı çekiyor ama yinede hırsızlıkların önü alınamıyor.

biz büroya giren şahıslara yeterki büroya zarar vermesinler diyerek gece erzağı koymaya başlamıştık  durum bundan ibaret varın gerisini siz düşünün artık

 mesajı beğendiniz mi?

Erdal

 mesajı beğendiniz mi?

farukaytac

16 yıl önce - Pzr 19 Ksm ,

İşin doğrusu vadedilen proje bir an önce hazırlanmalı ve hayata geçfunduszeue.info belki bunda yargınında eli funduszeue.info arada Yok Edilen İskitler Sanayisi diye başlık atılmış bence orası sanayi degil bir funduszeue.infoıyorum ki molozları kaldırınca bile eskisinden daha güzel duruyordur.

 mesajı beğendiniz mi?

seferoglu

16 yıl önce - Pts 27 Ksm ,

Bir kısmına da büyükşehire yeni katılan ilçe ve belde otobüs durakları yapılacakmış.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

mustafaözkan

16 yıl önce - Pts 27 Ksm ,

Yeni katılan metropol ilçe ve beldelerin araçları egoya devredileceği için böyle bir durak çalışması yok Ankaranın belirli muhitlerindeki ego duraklarından ego aracı olarak hareket edecekler.

Temsil misal Akıncı-Kazan Otobüsleri gibi.

 mesajı beğendiniz mi?

HÜSEYİN UYAR
16 yıl önce - Cmt 13 Oca ,

İskitler'in Yeniden Yapılandırılması



Büyükşehir belediyesi ve ATO nun iskitlerin yeniden yapılanması için 1,5 yıldır sürdürdügü proje son aşamaya geldi.
    Ata sanayi ,Demir sanayi, Büyük sanayinin bulundugu yere  farklı meslek guruplarını bir araya getirerek bacasız sanayi  amaçlanıfunduszeue.info arsa sahiplerinin onay vermesi durumunda  projenin mayıs ayı itibariyle başlaması  planlanıfunduszeue.infoıca bölgede Büyükşehir belediyesininde  arsası  bulunuyor belediye bu bölgeye Gençlik merkezi ve  Aile yaşam merkezleri kurmayı düşünüfunduszeue.info gibi bir proje ile bölgenin bir ana önce aktif hale getirilmesi çok önemli halen şehrin göbeginde yıkıntıların oldugu bir yer olarak bulunuyor.

 mesajı beğendiniz mi?

Mehmet Fırat

13 yıl önce - Pts 20 Tem ,

evet bu proje hayalden öteye geçemeyecek gibi görünüyor sözde geçen yıl başlanıp yıl içinde bitirilecekti ama malesef ne küçücük bir haber ne de faliyet var..



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 1

İskitler Oto Sanayi, Çankaya, nerede, Otobüs veya Metro ile nasıl gidilir?

Çankaya şehrinde İskitler Oto Sanayi konumuna Toplu Taşıma

Çankaya, Türkiye'deki İskitler Oto Sanayi adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile İskitler Oto Sanayi adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak İskitler Oto Sanayi adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

İskitler Oto Sanayi için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: - Tesviyeciler Durağı; - Samanyolu Caddesi 1. Durak; - Aski; - İskitler İtfaiye Durağı; - Aski; - Atatürk Kültür Merkezi; - Kazım Karabekir Camii; Atatürk Kültür Merkezi; Ankara.

OtobüsMetro:M1-M2-M3

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca İskitler Oto Sanayi için yol tarifi alın.

İskitler Oto Sanayi adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Çankaya konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

İskitler Oto Sanayi için Otobüs ve Metro fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Çankaya, Ankara

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası