kulaktaki sivilceyi patlatmak / Kulakta Neden Sivilce Çıkar Kulağımda Sivilce Çıktı Ne Yapmalı? - Mavi Kadın

Kulaktaki Sivilceyi Patlatmak

kulaktaki sivilceyi patlatmak

Sivilce (akne) patlatmak sivilceyi (akneyi) geçirir mi?

Dermatologlar, eczacılar ve güzellik uzmanları sivilcelerin (aknelerin) patlatılmaması konusunda her zaman uyarı yaparlar. Sivilce (akne) patlatmak cilt için gerçekten o kadar kötü müdür? Yoksa sivilce (akne) patlatmak sivilcenin (aknenin) geçme süresini kısaltır mı? Bu makalede sivilce (akne) patlamanın ciltte nasıl bir süreç başlattığını detaylı bir şekilde açıklıyoruz.

Sivilce (akne) patlatmak cilde zarar verir mi?

Evet, uzmanlara göre sivilce (akne) patlatmak gerçekten cilt için çok kötüdür. İltihaplı bir sivilce (akne) , gözeneklerdeki fazla sebum, ölü cilt hücreleri, bakteriler ve sıklıkla da irin ile tıkandığında meydana gelir. Sıkmaya başlamadan önce, cildin altında tam olarak neler olduğunu düşünün. Sivilcenin (aknenin) oluştuğu gözenek zaten baskı altında ve şişmiş haldedir. Bir sivilceyi (akneyi) sıktığınızda, yanlışlıkla tüm döküntüleri folikülün derinliklerine ittirebilirsiniz. Bu durum, follikül duvarının yırtılmasına neden olabilir ve iltihaplanmış tüm döküntüleri derinin alt tabakası olan dermise kadar taşıyabilir.

Gözenek açıklığından irin ve döküntüleri çıkarabiliyor olsanız bile, cildinizin artık iyi olduğunu sakın düşünmeyin. Çünkü gözenekteki irini çıkarırken, iltihaplanmış materyali dermisin aşağısına, derinlere doğru ittirmiş oldunuz.

Sivilceleri (akneleri) sıkmak sivilceyi (akneyi) kötüleştirip iz bırakabilir.

Hiç sivilcenizi (aknenizi) patlatmanızın üstünden sadece birkaç saat geçmişken tekrar çıktığını ya da hemen yanında bir ikincisinin çıktığını gördünüz mü? Bu mümkündür çünkü sivilceleri (akneleri) sıkmak onları daha da kötüleştirebilir. Hasar sadece yüzeyin altında değil, aynı zamanda ciltte görebileceğiniz şekilde de meydana gelir.

Sivilce (akne) patlatmak kalıcı ve derin bir iz bırakabilir. Eğer sivilce (akne) sıkma işlemini, papül (beyaz başsız bir sivilce) tip bir sivilcede (aknede) yapıyorsanız, ondan kurtulmak yerine cildinizin çok daha fazla kızardığını ve şiştiğini görebilirsiniz.

Sivilce (akne) patlatmak, normal bir sivilceyi (akneyi) bile daha şiddetli bir sivilce (akne) çeşidi olan nodül (sert, kırmızı, ağrılı ve cildin derinliklerinde olan) ya da sivilce (akne)kistine dönüştürebilir.

En ciddi sivilce (akne) türü sivilce (akne) kistleridir ve bunlar büyük ağrılı iltihaplı lezyonlardır. Kistler, dermisteki enfeksiyonun etrafında bir zar oluştuğunda, yumuşak, sıvı dolu bir yumru oluşturup gelişirler. Sivilce (akne) kistlerini geçirmek için mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

Sivilce (akne) patlatmak, şişmiş bir gözenek veya kabuk tutmuş bir durumdan çok daha ciddi ve uzun vadeli etkilere neden olabilir. Ayrıca, sivilce (akne) izi oluşma olasılığını artırmanın en kesin yoludur. Her cilt zedelenmesinde, cilt iyileşirken doku kaybetme olasılığı yaşar. İşte çukurlaşmış sivilce (akne) izleri bu şekilde oluşmuş olur. Cilde ne kadar zarar verirseniz doku kaybetme olasılığı da o derece artar.

Sivilcenizi (aknenizi) sıktığınız zaman çukurlaşmış yara izleri oluşmasa bile koyu cilt lekeleri oluşabilir. Derideki enflamatuvar hiperpigmentasyon adı verilen bu koyu lekelere, enflamasyon neden olur. Sivilcelerin (aknelerin) patlatılması iltihaplanmaya neden olur, bu yüzden sivilce (akne) iyileştikten sonra iltihap dolayısıyla hiperpigmentasyon görülmesi olasıdır.

Sivilce (akne) patlatmak yerine ne yapılmalı?

Herkes bir noktada yapmamak gerektiğini bile bile sivilce (akne) sıkar. Cilt için iyi olmasa da nadiren sivilce (akne) sıkmak normal bir durumdur. Sivilceyi (akneyi) sıkmak iltihabın yayılmasına neden olabilir ve sonuç olarak sivilceyi (akneyi) kötüleştirir. Açıkça söylemek gerekirse, konu cilde geldiğinde dokunmama politikası en iyi seçenektir. Elbette sivilcelerden (aknelerden) kurtulmanın daha güvenli yolları vardır.

Sivilceleri (akneleri) patlatmak yerine oluşmalarını monash.pw için çözüm sivilce (akne) karşıtı ürünlerin düzenli olarak kullanılması veya bir uzmana görümonash.pw olarak, reçetesiz dermokozmetik ürünleri deneyebilirsiniz. Reçetesiz bakım ürünleri hafif şiddette sivilce (akne) oluşumunu önlemeye yardım edebilir. Eğer iki veya üç ay kullanımdan sonra işe yeterli etki görmezseniz ya da sivilceleriniz (akneleriniz) daha ciddi boyutlara gelirse dermatoloğa gitmelisiniz. Cildinizi temizlemeye ve sivilceleri (akneleri) geçmişte bırakmaya yardımcı olacak birçok reçeteli akne tedavisi seçeneği vardır. Günlük bakım ürünleri şiddetli ve ciddi sivilceler (akneler) için pek yardım sağlayamaz.

Sivilce (akne) patlatma teknikleri nelerdir?

Sivilcelerin (aknelerin) patlatılmaması gerektiği, patlatıldığında ne gibi sonuçlar ve sıkıntılar doğurabileceğini yukarıda anlattık. Ancak bazı durumlarda dermatoloğunuz siyah nokta ve beyaz yağ butonlarını temizlemeyi önerebilir veya siz bu işin ne kadar sakıncalı olduğunu bile bile siyah nokta ve sivilcelerinizi (aknelerinizi) sıkmak isteyebilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki noktalara dikkat etmenizi öneririz.

Evde dayanamayıp siyah nokta veya sivilcenizi (aknenizi) sıktığınızda öncelikle bölgeyi temizleyerek işe başlayın. Temiz bir peçete veya pamuk yardımıyla tırnaklarınızı kullanmadan mümkünse yüzeysel siyah noktaları ve sivilceleri (akneleri) yumuşak bir şekilde temizlemeye çalışın. Çıkmayan bir siyah noktayı zorlamayın. Unutmayın ki tam temizlenmeyen sivilceler (akneler) daha fazla kızarıklık ve şişliğe sebep olacaktır.

Dermatologlar sivilceyi (akneyi) güvenli bir şekilde temizleyebilirler. Sivilce (akne) sıkma genellikle diğer cilt temizleme yöntemleri işe yaramadığında tercih edilir. Dermatologlar sivilceden (aknelerden) kurtulmak için farklı birkaç teknik kullanırlar. Bunlardan biri siyah noktaları ve beyaz uçlu sivilceleri (akneleri) steril aletler kullanarak çıkarma yöntemidir. Dermatolog tarafından uygulandığından siyah ve beyaz noktalardan kurtulmak için oldukça güvenli bir yöntemdir.

Dermatologlar derin, ağrılı sivilce (akne) kistlerinden ya da nodüllerden kurtulmak için lezyonların içine steroid enjekte ederler. Bu da iyileşmenin hızını artırır ve yara izi riskini azaltır. Enjeksiyon özellikle ağrılı sivilceler (akneler) olan nodül ve kistler için iyi bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem birden fazla sivilce (akne) için kullanılamaz. Ayrıca sadece doktorlar kortikosteroidi enjekte edebilirler. Bir kortikosteroid enjeksiyonu 48 ila 72 saat içinde sivilce (akne) nodüllerinin veya kistlerinin çoğunu düzleştirir.

Sivilcenin (aknenin) durumuna göre dermatologlar kesi ve drenaj adı verilen bir prosedür de uygulayabilir. Büyük ve ağrılı bir sivilce (akne) kistini veya nodülünü sıkmak için bu yöntem kullanılabilir. Sivilce (akne) kistini açmak için steril bir iğne veya cerrahi bir bıçak kullanılır ve daha sonra içerideki iltihap çıkarılır. Dermatologların kullandığı uygun teknikler kist veya nodülün en doğru şekilde boşaltılmasına yardımcı olur.

Dermatologlar sivilce (akne) sıkma sırasında gözenekleri temizlemek için sterilize edilmiş ekipmanlar kullanırlar ve cildi derinlemesine temizlerler. Bu işlem sonrasında ciltte siyah ve beyaz noktalar hızla oluşabilir, bu nedenle yeni problemleri önlemek için iyi bir cilt bakım planına uymak gerekir.

Bu teknikler her sivilce (akne) tipi için gerekli değildir. Sivilceler (akneler) genellikle sivilce (akne) karşıtı ürünler ve doğru cilt bakımı ile temizlenebilirler. Cildinizi temizlerken, büyük bir sivilceyi (akneyi) patlatmak veya bir siyah noktayı sıkmak cazip gelebilir fakat bu davranışınız temizlik işlemini bir hayli uzatabilir. Tüm bu sebeplerden ötürü, aşağıdaki maddelere özen göstermeniz gerekir;

  • Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun,
  • Dokunmak, sıkmak ve patlatmak sivilceyi (akneyi) daha kötü hale getirebilir, bunu unutmayın,
  • Acıyı buz ile dindirin,
  • Bazı sivilceler (akneler) ağrılı olabilir (özellikle nodüller ve kistler), buz iltihabı da azaltır.

Birçok insan, sivilce (akne) tedavi ürünleri sayesinde aknelerinden tamamen kurtulabilir. Sivilce (akne) karşıtı ürünler düzenli olarak kullanılmalıdır. Sivilcelerin (aknelerin) &#;geçmesi zaman alsa da maksimum 4 ile 6 hafta içinde sonuç görmüyorsanız, bir dermatoloğa görünmeniz, sorunlarınızın çözümü için iyi bir tercih olacaktır.

“Söz konusu içerik yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen uzman görüşüne başvurunuz”.

Akneli Y&#;z Haritası: &#;enede, alında, burunda, yanaklarda, kulaklarda, sa&#; &#;izgisinde ve kaşta sivilce neden &#;ıkar?

Yüzünüzdeki sivilceler sadece tıkanmış gözeneklerden, hormonlardan ve bakterilerden kaynaklı çıkmıyor. Sivilcelerin çıktığı bölge genel sağlığınız hakkında çok şey söylüyor.

1. Alın ve burnunuzdaki sivilce (T Bölgesi)

T bölgesinde tekrarlayan sivilceler temel olarak aşırı sebum, yağ üretimi veya stres nedeniyle oluşur. Stres ve yağ üretimi ilişkili olmamakla birlikte, stres sivilcenizi kesinlikle kötüleştirebilir.

tıp öğrencisinin katılımıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların yaklaşık % 67'sinde stres ile tetiklenen akne olduğu tespit edildi. Ayrıca alnınızdaki sivilceler, kötü beslenme ve saç ürünlerinde yer alan gözenek tıkayıcı bileşenlerden kaynaklı da olabilir.

2. Saç çizgisinde sivilce

Bazı saç bakım ürünleri, yağlı ve su bazlı kimyasallar içerir. Saç derinize bakım ürününü uyguladığınızda, alnınızı, özellikle de saç çizginize yakın kısmı tahriş eder. Eğer saç çizginizin yakınında tekrarlayan sivilceleriniz varsa, sebebi kullandığınız saç bakım ürünleridir.

Akneli Yüz Haritası: Çenede, alında, burunda, yanaklarda, kulaklarda, saç çizgisinde ve kaşta sivilce neden çıkar

3. Kaş çevresinde sivilce

Kaşlarınızda akne varsa, tahriş olmuş bir saç folikülünden (kaş veya yüz makyajından veya saç bakım ürünlerinden) kaynaklanır. Kaş şekillendirme ürünleri kullanıyorsanız, gözenekleri tıkayan içerikli olmadıklarından ve aplikatörü sık sık temizlediğinizden emin olun. Tıraş, iple kaş alımı ve kaşların yol açtığı batık kıllar da sivilceye neden olabilir.

4. Yanaklarda sivilce

Kirli yastık kılıflarından makyaj fırçalarına, cep telefonlarından strese kadar, yanaklarınızda tekrarlayan sivilcelerin birçok nedeni vardır. Konuşurken, telefonu kulaklarımıza tutuyoruz ve ekran yanaklarımıza dokunuyor. Bir araştırma, cep telefonu ekran yüzeylerinin çoğunun mikrop ve bakteri barındırdığını ortaya koydu.

5. Çene ve çene hattında sivilce

Hormonlarınız çoğunlukla çene ve çene hattında akneye neden olur. Bir araştırma, hormonal aknenin esas olarak yüzün alt kısmında, yani çene ve çene hattınız yoğunlaştığını söylüyor. Başka bir deyişle, yüzünüzün bu kısmındaki sivilce, hormon üretimini düzenleyen endokrin sisteminizle ilgilidir. Genellikle, vücudunuzda aşırı androjen olduğunda yağ bezleriniz aşırı aktif hale gelir.

Ayrıca, adet döngüsü boyunca ve yalnızca progestin içeren doğum kontrol ilacı kullanıyorsanız hormon üretimi artar. Hormonlarınız beslenmenizden de etkilenir. Çok sayıda süt ürünü içeren yüksek karbonhidratlı bir beslenme düzenine sahipseniz, hormon seviyeleriniz artacaktır.

Akneli Yüz Haritası: Çenede, alında, burunda, yanaklarda, kulaklarda, saç çizgisinde ve kaşta sivilce neden çıkar

6. Kulaklarda sivilce

Bakteri birikmesi (temiz olmayan kulaklıklar kullanmak veya parmaklarınızı kulağınıza sık sık sokmak nedeniyle), stres, hormonal dengesizlik, gözenek tıkayan saç bakım ve kozmetik ürünleri gibi etkenler kulaklarda da sivilceye neden olabilir.

Akne oluşumunu önlemek için ipuçları

  • Yüzünüzü temiz tutun ve özellikle kirli ellerle sıkça dokunmaktan kaçının. Ayrıca, yüzünüzü yıkamak için sabun ve sert yüz yıkama malzemeleri kullanmayın.
  • Çok fazla işlenmiş yiyecek yeme alışkanlığından kurtulun. Beslenmenizde şekeri azaltın. Cipsler, kızarmış yiyecekler ve gazlı içecekler kan şekeri seviyenizi yükseltir ve vücut düzeninizi etkiler.
  • Süt ürünlerinin alerjik sonuçlara neden olduğunu tespit ederseniz tüketimini azaltın.
  • Bolca su için. Susuz kalan vücut daha fazla yağ üretir. Ayrıca, susuz kaldığınızda, hücreleriniz düzgün şekilde çalışamaz.
  • Gözenek tıkamayan ürünlere geçin. Pomad içeren saç bakım ürünlerini kullanmaktan kaçının.
  • Sivilceyi patlatmanın cazibesine direnmenin zor olduğunu biliyoruz, ama bunu yapmaktan kaçının. Bu, iltihaplanmayı kötüleştirir ve iltihap sonrası ciltte leke kalma riskini arttırır.
  • Stresin sivilceleri daha da kötüleştirdiğini bilmeyen yoktur. Stresi azaltmak için aktif önlemler alın. Yoga, meditasyon, bahçe işleri, aromaterapi veya sevdiğiniz diğer aktiviteleri deneyin.

MAHMURE ÖZEL

False

Kulakta Sivilce ve Şişlik Neden Çıkar?

Kulak arkası, kulak memesi veya kulağın içinde çıkan sivilceler, vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan sivilcelere göre daha acı verici olabilirler. Bu cilt sorunu uzun süre gözlük, kask ve sıkı şapka kullananlarda daha sık görülmekle beraber, uyurken ya da saçı şekillendirirken şiddetli bir ağrıya yol açabilir&#;

Kulak içi ve çevresindeki cilt derisi, diğer bölgelere nazaran daha hassas bir yapıya sahiptir. Burada bulunan gözenekler, bakteri veya ölü cilt hücreleri nedeniyle tıkanarak şişlik ya da sivilcelere neden olabilmektedir. Hazırladığımız bu içerikte; kulak çevresi, memesi ve içinde çıkan sivilcelerin nedenleri, tedavisi ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Makaleye Genel Bakış

Kulakta Çıkan Sivilcenin Nedenleri

Kulakta sivilce varsa, bu büyük olasılıkla bölgedeki gözeneklerin içerisinde biriken aşırı yağ, ölü deri hücreleri veya terden kaynaklanıyor olabilir. Kulak çevresindeki sivilceler, aynı zamanda kulak temizliğini ihmal eden bireylerde de sık karşılaşan bir cilt problemidir.

Cildimiz, beslenme alışkanlıkları, ruh hali ve hormonal dengesizliklere bağlı olarak sivilceye neden olabilecek yağ üretimi yapmaktadır. Bu döngü ergenlik çağında artışa geçer ancak her yaş grubunda görülebilen fizyolojik bir olaydır.

Kulak çevresinin düzenli olarak temizlenmemesi, yağ birikmesiyle sonuçlanarak sivilcelere neden olabilir. Yağlanma tamamen normal bir süreçtir fakat kulaktaki şişlikler ve sivilceler cildi tahriş eden bazı dış etkenlerden ya da durumlardan kaynaklanıyor olabilir:

Kulağınızda Oluşan Şişlik Sivilce Olmayabilir!

Kulağınızda oluşan şişlik sivilce belirtileri göstermiyor, her geçen büyüyor ya da farklı renklerde ise mutlaka bir doktora danışmanız önemlidir. Bu tür şişlikler aynı zamanda kist, skar veya kıl kökü iltihabıyla karıştırılabilmektedir.

Yağ Kistleri

Kulakta meydana gelen şişlik, günler geçmesine rağmen iyileşmiyorsa ve yumru şeklindeyse yağ kisti olabilir. Kistler, sivilcelerden farklı olarak beyazımsı ve kötü kokulu bir irinle doludur. Yağ kistleri sadece cerrahi müdahaleyle boşaltılmalıdır.

Skar

Yanık, yaralanma veya cilt delici aletler sonucu ciltte ortaya çıkan sivilce benzeri dokuya skar adı verilir. Piercing ya da küpe uygulaması için kulağınız delindiyse, sonrasında kulak çevresinde oluşan ve iyileşmesi uzun süre alan rahatsızlığın nedeni bu olabilir.

Folikülit (Kıl Kökü İltihabı)

Bazı bakteriler sonucu ortaya çıkar ve sivilce benzeri bir yapıya sahiptir. Kulak memesinde çıktığı zaman aşırı hassasiyet ve kaşıntıya neden olabilir. Şiddetli ağrıya neden olduğu durumlarda doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin.

Kulakta Çıkan Sivilcenin Tedavisi

Oldukça hassas bir dokuya sahip olan kulak memesi ve çevresinde çıkan sivilceler, bazı basit yöntemlerle kolayca tedavi edilebilmektedir. Mikrop kapmaması için kulaktaki sivilceye dokunmamaya özen gösterilmeli, temizlik esnasında pamuk ve cildi tahriş etmeyecek sabunlu su kullanılmalıdır.

Ayrıca kulaktaki şişliklere el ile müdahale edilerek patlatılmamalıdır. Tedavi için kullanılabilecek en etkili yöntem, bölgeye sıcak kompres uygulamak olacaktır. Bu uygulama, şişliğe neden olan iltihabı ortadan kaldırarak ağrı ve tahrişin kısa sürede dinmesine yardımcı olacaktır.

Bütün bunlara dikkat etmenize ve sıcak kompres uygulamanıza rağmen sivilce iyileşmezse, bir dermatoloji uzmanına görünebilirsiniz. Doktorunuz, gerekli muayenenin ardından cilt yapınıza uygun etkili sivilce kremlerinden birini önerebilir.

Kulakta Çıkan Sivilceler Tekrarlayabilir

Özellikle yağlı cilt tiplerindeki sivilcelerin tekrar görülme olasılığı yüksektir. Hoş olmayan görüntü ve ağrıya neden olan aknelerin tekrar etmemesi için düzenli bir rutin sürdürün. Bu süreçte alanı temiz tutun ve tahriş olmasını engelleyin.

Müzik dinlemek için kullandığınız kulaklıkları her kullanımdan sonra temizleyin. Bu tür kişisel eşyalarınızı başkalarıyla paylaşmayın. Kulaklığınız ciltte tahrişe neden oluyorsa, uzun süre kullanmaktan kaçının veya zarar vermeyen yeni bir ürün temin edin.

Kulağın İçinde SivilceKulak Memesinde ŞişlikKulakta Sivilce Çıkması

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır