google arama geçmişi silme / Chrome'da arama geçmişi otomatik silme nasıl yapılır?

Google Arama Geçmişi Silme

google arama geçmişi silme

Google Play Arama ve Uygulama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Birçok sebeple Google Play Store’da yaptığınız aramaları ve uygulama geçmişini silmek isteyebilirsiniz. Örneğin, başkaları tarafından görünmesini istemediğiniz uygulama aramalarınız ya da uygulamalarda izin verdiğiniz ya da elle girdiğiniz kişisel bilgileriniz. 

Google Play varsayılan ayarlarında uygulama arama geçmişimizi otomatik olarak kayıt ediyor. Akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi bir başkasına devretmeden ya da satmadan önce uygulamalarınızı kaldırmanız yeterli olmayabilir. Uygulamalar Cloud (Bulut) sistemini kullandıklarından bilgileriniz o cihazda daha sonra da hatırlanabilir ve 3. kişilerin eline geçebilir.

Bu olumsuz sonuçlar doğurabilecek durumu önlemek ise son derece kolay. Bu blog yazımızda Google Play arama ve uygulama geçmişi temizleme işleminin nasıl yapıldığını anlatacağız.

Arama geçmişini temizleme

-Android cihazınızdan Google Play Store’u açın.
-Menüyü açın.
-Ayarlar’a dokunun.
-Genel sekmesi altından “Arama geçmişini temizle” seçeneğine dokunun.

Uygulama geçmişini temizleme

-Google Play Store’u tekrar açın
-Menüyü açın.
-Uygulamalarım seçeneğine dokunun.
-Tümü sekmesi altından geçmişte yüklediğiniz (kaldırdıklarınız da dahil) uygulamaların listesine ulaştınız.
-Şimdi dilediğiniz uygulamaları kutucukların sağ üst köşesindeki çarpı işaretlerine dokunarak kaldırabilirsiniz. (Birden çok seçim için basılı tutun)

İşte bu kadar. Artık Google Play Store’da arama yaparken önceden yaptığınız aramalar öneri olarak karşınıza çıkmayacak ve uygulamalardaki kişisel verilerinizi geri dönüşü olmamak üzere silebileceksiniz.

Google Arama Ge&#;mişi Silme Nasıl Yapılır? Pc'den Ve Telefondan Arama Ge&#;mişini Temizleme

Son Dakika Haberler

TeknolojiGoogle Arama Ge&#;mişi Silme Nasıl Yapılır? Pc'den Ve Telefondan Arama Ge&#;mişini Temizleme

-

Chrome&#;da arama geçmişi otomatik silme nasıl yapılır?

Google Chrome, kullan&#;c&#;lar&#;n ziyaret etti&#;i web siteleri ve yapt&#;&#;&#; aramalar gibi verileri saklar. Baz&#; kullan&#;c&#;lar bu verilerin saklanmas&#;n&#; istemeyebilirler ve bu nedenle Chrome'da arama geçmi&#;ini otomatik olarak silmek isteyebilirler. Chrome, arama geçmi&#;ini otomatik olarak silmek için baz&#; seçenekler sunar.

Chrome'da arama geçmi&#;i otomatik silme nas&#;l yap&#;l&#;r?

Bu makalede, Chrome'da arama geçmi&#;ini nas&#;l otomatik olarak silebilece&#;inizi ad&#;m ad&#;m aç&#;klayaca&#;&#;z.

Ad&#;m 1: Chrome'u aç&#;n ve sa&#; üst kö&#;edeki üç noktay&#; t&#;klay&#;n.

Ad&#;m 2: Aç&#;l&#;r menüden "Ayarlar" seçene&#;ini seçin.

Ad&#;m 3: Ayarlar sayfas&#;nda, sol tarafta "Gizlilik ve güvenlik" seçene&#;ini bulun ve t&#;klay&#;n.

Ad&#;m 4: "Gizlilik ve güvenlik" alt&#;nda "Arama ve öneriler" ba&#;l&#;&#;&#;na gidin.

Chrome'da arama geçmi&#;i otomatik silme nas&#;l yap&#;l&#;r? - Resim : 1

Ad&#;m 5: "Arama ve öneriler" ba&#;l&#;&#;&#; alt&#;nda, "Arama geçmi&#;ini otomatik olarak sil" seçene&#;ini bulun ve aç&#;k konuma getirin.

Ad&#;m 6: "Arama geçmi&#;ini otomatik olarak sil" seçene&#;ini açt&#;&#;&#;n&#;zda, bir aç&#;l&#;r menü belirecektir. Bu menüden ne kadar süre sonra arama geçmi&#;inin silinece&#;ini seçebilirsiniz. Örne&#;in, 3 ay sonra silinmesini seçebilirsiniz.

Ad&#;m 7: Arama geçmi&#;inin hangi süre aral&#;&#;&#;nda silinece&#;ine karar verdikten sonra, "Ayarlar&#; kaydet" dü&#;mesini t&#;klay&#;n.

Bu ad&#;mlar&#; tamamlad&#;ktan sonra, Chrome, seçti&#;iniz zaman aral&#;&#;&#;na göre arama geçmi&#;inizi otomatik olarak silecektir.

Ayr&#;ca, mevcut arama geçmi&#;inizi de silebilirsiniz. Bu yapmak için "Gizlilik ve güvenlik" sayfas&#;ndaki "Tarama verilerini temizle" seçene&#;ine t&#;klay&#;n. Bu sayfada, ne kadar süre önceki verilerin silinece&#;ini seçebilirsiniz. "Tarama geçmi&#;i" kutusunu i&#;aretleyin ve ard&#;ndan "Verileri temizle" dü&#;mesini t&#;klay&#;n.

Sonuç olarak, Chrome'da arama geçmi&#;ini otomatik olarak silmek oldukça basit bir i&#;lemdir. Yaln&#;zca birkaç t&#;klama ile arama geçmi&#;inizi otomatik olarak silmenizi sa&#;layan seçenekleri etkinle&#;tirebilirsiniz. Ayr&#;ca, tarama verilerinizi düzenli olarak temizlemek, Chrome'da daha fazla gizlilik sa&#;layabilir.

Google

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.