garanti bbva otomatik bes birikim özeti / Otomatik Katılım | Garanti BBVA

Garanti Bbva Otomatik Bes Birikim Özeti

garanti bbva otomatik bes birikim özeti

Otomatik BES Nedir?

Otomatik BES

itibarıyla başlayan Otomatik BES dönemiyle; 45 yaşını doldurmamış kamu ve özel sektör çalışanları, işverenleri tarafından, mevcut bireysel emeklilik sözleşmeleri olmasına bakılmaksızın otomatik olarak sisteme dahil ediliyorlar. tarihi itibarıyla ise; 45 yaşını doldurmuş kamu ve özel sektör çalışanları talep etmeleri halinde Otomatik Katılım Sistemi’ne dahil edilebiliyorlar.

ABD, İngiltere, Yeni Zelanda, İtalya ve Şili gibi birçok ülkede de uygulanan Otomatik Katılım Sistemi ile çalışanlar, prime esas gelirlerinin %3'ü kadar katkı payı tutarını her ay işverenleri aracılığıyla bireysel emeklilik şirketine aktarıyorlar.

Otomatik BES’te herhangi bir işveren katkısı bulunmuyor; ancak %30 devlet katkısı bu sistemde de geçerli. Mevcut bireysel emeklilik sisteminde, bir kişinin sözleşme sayısına bakılmaksızın alabileceği en yüksek devlet katkısı tutarı, yıllık asgari brüt ücretin %30'u ile sınırlı. Otomatik BES'te ise yapılan yeni sözleşmenin devlet katkısı limiti, yalnızca bu sözleşme kapsamında değerlendiriliyor. Yani çalışanlar, mevcut bireysel emeklilik sözleşmeleri olsa bile yeni sistemdeki sözleşmelerinden aldıkları devlet katkısı tutarı bundan etkilenmiyor. Böylece, hem Otomatik BES sözleşmesinden hem de mevcut bireysel emeklilik sözleşmelerinden ayrı ayrı devlet katkısı alınıyor ve sistemin devlet katkısı avantajından daha fazla yararlanılıyor.

Fon işletim gideri kesintisi dışında herhangi bir masraf alınmayan bu sistemde; çalışanlar, 2 aylık başlangıç dönemi içerisinde ödedikleri katkı payının tamamını geri alabilecek şekilde sistemden ayrılma hakkına sahip olurlar. Ancak, başlangıç döneminde sistemden ayrılmayan katılımcılar, hak ediş şartlarına* tabi olmak kaydıyla TL'lik başlangıç devlet katkısı alacaklar.

Otomatik Katılım Sistemi'nin avantajları bunlarla da bitmiyor; 10 yıl ve 56 yaş şartını sağlayarak emeklilik hakkını kullanan ve toplu para almayarak en az 10 yıllık maaş alabileceği gelir sigortası alan çalışana, birikiminin %5'i kadar da ek devlet katkısı ödenecek.

*Devlet katkısı ve TL başlangıç devlet katkısı için hak ediş süreleri bulunmaktadır.

Neden Garanti BBVA Emeklilik?

    • Türkiye'nin en çok tercih edilen* emeklilik şirketi
    • Kaliteli müşteri iletişim merkezi
    • Hızlı ve kolay internet şube deneyimi
    • Sosyal yaşamı zenginleştiren Garanti BBVA Emeklilik Yaşa hizmeti
    • Uzman kadrosu ve sektör tecrübesi
    • Garanti BBVA ile güçlü iş birliği ve teknolojik altyapısı
    • Gelecek Koçları sizi hedefinize ulaştırmak için çalışır

Ve çok daha fazlası ile Garanti BBVA Emeklilik Otomatik BES döneminde de yanınızda. 1 milyonu aşkın üyesi olan ailemize sizi de bekleriz.

Otomatik BES'te Devlet Katkısı ile Kazanmaya Devam Ediliyor!

Mevcutta bireysel emeklilik sisteminde sözleşmesi olup devlet katkısı alan çalışanlar, Otomatik BES’lerinden de ayrıca devlet katkısı alabilecek!

Başlangıç dönemi içinde sistemden ayrılmayan katılımcılara limite ek olarak TL başlangıç devlet katkısı taahhüt edilecek ve hak ediş şartlarına** tabi olmak kaydıyla ödeme gerçekleştirilecektir.

10 yıl ve 56 yaş şartını sağlayarak emeklilik hakkını kullanan ve toplu para almayarak en az 10 yıllık maaş alabileceği gelir sigortası alan çalışana, birikiminin % 5'i kadar ek devlet katkısı ödenecek.

İlk 3 yıl içinde sistemden çıkılırsa alınamıyor. 3. yılın sonunda % 15'i, 6. yılın sonunda % 35'i, yılın sonunda % 60'ı, emekliliğe hak kazanıldığında ise tamamı alınabiliyor.

*Emeklilik Gözetim Merkezi’nin verilerine göre Garanti BBVA Emeklilik, bireysel emeklilik katılımcı sayısında kamu emeklilik şirketi hariç 1. sırada yer almaktadır.

**Devlet katkısı ve TL başlangıç devlet katkısı için hak ediş süreleri bulunmaktadır.

Otomatik Katılım

Bireysel Emeklilikte “Otomatik Katılım”

  • 1 Ocak itibarıyla Otomatik Katılım Sistemi ile artık çalışanlar, işverenleri aracılıyla otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine dahil ediliyorlar.
  • Kişilerin emeklilik dönemlerindeki birikim tutarını artırmayı hedefleyen bu sistem ABD, İngiltere, İtalya gibi ülkelerde de uygulanıyor.
  • Bu yeni sisteme göre, işverenler Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen emeklilik şirketlerinden biri ile anlaşacaklar.
  • İşveren, prime esas kazancın %3’ü oranındaki katkı payı tutarını, çalışanın maaşından ilgili emeklilik şirketine her ay aktarmakla yükümlü.
  • İşverenlerin her hangi bir işveren katkısı yapması gerekmiyor.
  • 22 Ocak tarihi itibarıyla; 45 yaş ve üstündeki kamu ve özel sektör çalışanları talep etmeleri halinde Otomatik Katılım Sistemine dahil edilebiliyorlar.

Detaylı bilgi için Garanti BBVA Emeklilik Otomatik Katılım Sistemi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Otomatik Katılım Planlarımız ile ilgili bilgi için Otomatik Katılım Planı ve Katılım Esaslı Otomatik Katılım Planı sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)

  • Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Y&#;netmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. BES y&#;netmeliğinde bir&#;ok maddede &#;nemli değişiklikler ger&#;ekleştirildi.BES y&#;netmeliği değişti! İşte yeniliklerBireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Y&#;netmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. BES y&#;netmeliğinde bir&#;ok maddede &#;nemli değişiklikler ger&#;ekleştirildi.
  • MetLife Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Deniz Yurtseven, işveren katkılı emeklilik planlarına ge&#;menin tam zamanı olduğunu belirterek, “Otomatik katılım sistemi revize edilerek, işveren katkılı emeklilik sistemine ge&#;ilebilir. Bu y&#;nde bir adım atılırsa bizim i&#;in yeni yıl hediyesi olur” dedi.BES’te işveren katkısına ihtiya&#; varMetLife Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Deniz Yurtseven, işveren katkılı emeklilik planlarına ge&#;menin tam zamanı olduğunu belirterek, “Otomatik katılım sistemi revize edilerek, işveren katkılı emeklilik sistemine ge&#;ilebilir. Bu y&#;nde bir adım atılırsa bizim i&#;in yeni yıl hediyesi olur” dedi.
  • Katılım Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Ayhan Sincek, Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) 14 milyonun &#;zerinde katılımcıya ve milyar TL’lik fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;ne ulaşıldığını belirterek, sistemin 10 yılda 17 kat b&#;y&#;d&#;ğ&#;n&#; s&#;yledi. BES’te devlet katkısını ka&#;ırmayınKatılım Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Ayhan Sincek, Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) 14 milyonun &#;zerinde katılımcıya ve milyar TL’lik fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;ne ulaşıldığını belirterek, sistemin 10 yılda 17 kat b&#;y&#;d&#;ğ&#;n&#; s&#;yledi.
  • Allianz Yaşam ve Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Taylan T&#;rk&#;lmez, &#;alışanların BES’te kalmasını sağlayacak uygulamalara ihtiya&#; olduğunu, bunun da işveren katkısı ile sağlanacağını belirterek, “Sene başında asgari &#;crette y&#;ksek artışa gidilecek. Bu ortamda işveren katkısını &#;ıkartabiliriz. Kamu, işveren, &#;alışan, biz emeklilik şirketleri bir araya gelerek bunun adını koyabiliriz” dedi.BES’te işveren katkısının tam zamanıAllianz Yaşam ve Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Taylan T&#;rk&#;lmez, &#;alışanların BES’te kalmasını sağlayacak uygulamalara ihtiya&#; olduğunu, bunun da işveren katkısı ile sağlanacağını belirterek, “Sene başında asgari &#;crette y&#;ksek artışa gidilecek. Bu ortamda işveren katkısını &#;ıkartabiliriz. Kamu, işveren, &#;alışan, biz emeklilik şirketleri bir araya gelerek bunun adını koyabiliriz” dedi.
  •  yıllık programı d&#;n Resmi Gazete’nin m&#;kerrer sayısında yayımlandı. Programda gelecek yıl uygulanacak politika ve tedbirler, y&#;r&#;t&#;lecek faaliyet ve projelere yer aldı. yıllık programı yayımlandı! BES’ten ayrılmayana avantajlı kredi imk&#;nı yıllık programı d&#;n Resmi Gazete’nin m&#;kerrer sayısında yayımlandı. Programda gelecek yıl uygulanacak politika ve tedbirler, y&#;r&#;t&#;lecek faaliyet ve projelere yer aldı.
  • Toplam 64 milyar TL tazminat &#;deyen sigorta şirketlerinin ekonomiye sağladığı teminat tutarı trilyon TL oldu. Sigorta pazarının aktif b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ise milyar liraya yaklaştı. BES’te ise milyar TL fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;ne ulaşıldı.Ekonomiye trilyon TL’lik teminatToplam 64 milyar TL tazminat &#;deyen sigorta şirketlerinin ekonomiye sağladığı teminat tutarı trilyon TL oldu. Sigorta pazarının aktif b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ise milyar liraya yaklaştı. BES’te ise milyar TL fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;ne ulaşıldı.
  • TSB Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek i&#;in Konut BES uygulamasının planlandığını belirterek, yurtdışında yaşayanların da tasarruflarının değerlendirilmesi amacıyla Yuvam BES uygulamasına y&#;nelik mevzuat değişikliği yapılacağını s&#;yledi.BES katılımcısı konut sahibi olacakTSB Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek i&#;in Konut BES uygulamasının planlandığını belirterek, yurtdışında yaşayanların da tasarruflarının değerlendirilmesi amacıyla Yuvam BES uygulamasına y&#;nelik mevzuat değişikliği yapılacağını s&#;yledi.
  • T&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Benli, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi’ne y&#;nelik teklifin TBMM’de yasalaşmasının ardından “BES, gelen yeni d&#;zenlemelerle birlikte tasarrufun merkezi h&#;line geliyor. BES ve OKS’deki toplam katılımcı sayısının 17 milyona; toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;n&#;n ise milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz” şeklinde değerlendirdi.Yeni d&#;zenlemelerle BES rekora koşacakT&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Benli, Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi’ne y&#;nelik teklifin TBMM’de yasalaşmasının ardından “BES, gelen yeni d&#;zenlemelerle birlikte tasarrufun merkezi h&#;line geliyor. BES ve OKS’deki toplam katılımcı sayısının 17 milyona; toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;n&#;n ise milyar TL’ye ulaşmasını hedefliyoruz” şeklinde değerlendirdi.
  • BES’te, hem sistemdeki katılımcıların devamlılığını sağlayacak hem de sisteme yeni girişleri teşvik edecek 5 yeni d&#;zenleme geliyor. B&#;ylece, sistem, emekliliğin yanı sıra kişilerin ihtiya&#;larını karşılayacak tasarruf havuzuna d&#;n&#;şecek.BES’e 5 yeni d&#;zenlemeBES’te, hem sistemdeki katılımcıların devamlılığını sağlayacak hem de sisteme yeni girişleri teşvik edecek 5 yeni d&#;zenleme geliyor. B&#;ylece, sistem, emekliliğin yanı sıra kişilerin ihtiya&#;larını karşılayacak tasarruf havuzuna d&#;n&#;şecek.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi’nde toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ,1 milyar lira oldu.BES'te toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ,1 milyar lira olduBireysel Emeklilik Sistemi’nde toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ,1 milyar lira oldu.
  • İtiraf ediyorum, yanılmışım. Sene başında, 18 yaş altının Bireysel Emeklilik Sistemine (BES), girmesine imk&#;n tanınacağı ilk g&#;ndeme geldiğinde, ‘yaptıran zaten yaptırıyor, neden sisteme girsinler, hele b&#;yle bir ortamda’ demiştim. Yanılmışım, hem de &#;ok yanılmışım.Bu yazıyı okumadan &#;ocuğunuza BES yaptırmayınİtiraf ediyorum, yanılmışım. Sene başında, 18 yaş altının Bireysel Emeklilik Sistemine (BES), girmesine imk&#;n tanınacağı ilk g&#;ndeme geldiğinde, ‘yaptıran zaten yaptırıyor, neden sisteme girsinler, hele b&#;yle bir ortamda’ demiştim. Yanılmışım, hem de &#;ok yanılmışım.
  • Fiba Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; &#;zt&#;rkoğlu, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarını fon değişikliği yapmaları konusunda uyardı ve “Bu d&#;nemde fon pozisyonunu değiştirmeden getiri elde etmek m&#;mk&#;n değil” dedi."Fon değiştirmeden getiri sağlanmaz"Fiba Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; &#;zt&#;rkoğlu, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarını fon değişikliği yapmaları konusunda uyardı ve “Bu d&#;nemde fon pozisyonunu değiştirmeden getiri elde etmek m&#;mk&#;n değil” dedi.
  • T&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Benli, " yılında &#;lkemiz finans sistemine dahil olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin 18 yıl sonunda bizler i&#;in &#;ok &#;nemli g&#;r&#;len milyar TL fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;n&#;n aşılması bizleri gururlandırdı" ifadelerini kullandı.BES, devlet katkısı ile yeni rekorlara koşuyorT&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Benli, " yılında &#;lkemiz finans sistemine dahil olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin 18 yıl sonunda bizler i&#;in &#;ok &#;nemli g&#;r&#;len milyar TL fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;n&#;n aşılması bizleri gururlandırdı" ifadelerini kullandı.
  • Anadolu Hayat Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Yılmaz Ert&#;rk, beş ay gibi bir s&#;rede 18 yaş altında 93 bin kişinin bireysel emeklilik sistemine girdiğini belirterek, yaş grubunun ciddi paya sahip olduğunu s&#;yledi.BES’e 93 bin gen&#; katıldıAnadolu Hayat Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Yılmaz Ert&#;rk, beş ay gibi bir s&#;rede 18 yaş altında 93 bin kişinin bireysel emeklilik sistemine girdiğini belirterek, yaş grubunun ciddi paya sahip olduğunu s&#;yledi.
  •  Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda sigorta ve bireysel emeklilik sistemine detaylı yer verildi. Uzun vadeli tasarrufların artırılmasında BES’in &#;nemli olduğuna dikkat &#;ekilen Cumhurbaşkanlığı Programı’nda, sigortalılara verilen teminat tutarının ise trilyon TL’ye y&#;kseldiği belirtildi.Uzun vadeli tasarruf BES’le artacak Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda sigorta ve bireysel emeklilik sistemine detaylı yer verildi. Uzun vadeli tasarrufların artırılmasında BES’in &#;nemli olduğuna dikkat &#;ekilen Cumhurbaşkanlığı Programı’nda, sigortalılara verilen teminat tutarının ise trilyon TL’ye y&#;kseldiği belirtildi.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılımcı sayısının 'de 13,5 milyona ulaşması hedeflenirken &#;zel sigorta branşlarında &#;retilen toplam br&#;t prim &#;retiminin de ,2 milyar lira olması bekleniyor.BES'te hedefi a&#;ıklandıBireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılımcı sayısının 'de 13,5 milyona ulaşması hedeflenirken &#;zel sigorta branşlarında &#;retilen toplam br&#;t prim &#;retiminin de ,2 milyar lira olması bekleniyor.
  • 18 yaş altının bireysel emeklilik sistemine girmesinin yolu a&#;ılınca, beş ay gibi kısa s&#;rede 79 bin &#;ocuk ebeveynleri tarafından sisteme dahil edildi. En &#;ok 2 yaş grubundaki &#;ocukların giriş yaptığı g&#;r&#;l&#;rken, 5 binin &#;zerinde de yeni doğan BES aracılığı ile tasarrufa başladı.10 yaş altı BES’i sevdi18 yaş altının bireysel emeklilik sistemine girmesinin yolu a&#;ılınca, beş ay gibi kısa s&#;rede 79 bin &#;ocuk ebeveynleri tarafından sisteme dahil edildi. En &#;ok 2 yaş grubundaki &#;ocukların giriş yaptığı g&#;r&#;l&#;rken, 5 binin &#;zerinde de yeni doğan BES aracılığı ile tasarrufa başladı.
  • T&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 18 yaş altına BES s&#;zleşmesi d&#;zenlenmeye başlanmasıyla birlikte toplam 50 bin &#;ocuğun sisteme girdiğini belirterek, katılanların y&#;zde 7’sinin 1 yaş altı, y&#;zde 70’inin ise 10 yaş altı &#;ocuklardan oluştuğunu s&#;yledi. Benli, devletin de 3 milyon TL katkı yaptığını a&#;ıkladı.50 bin &#;ocuk BES’e katıldıT&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 18 yaş altına BES s&#;zleşmesi d&#;zenlenmeye başlanmasıyla birlikte toplam 50 bin &#;ocuğun sisteme girdiğini belirterek, katılanların y&#;zde 7’sinin 1 yaş altı, y&#;zde 70’inin ise 10 yaş altı &#;ocuklardan oluştuğunu s&#;yledi. Benli, devletin de 3 milyon TL katkı yaptığını a&#;ıkladı.
  • BES katılımcısının birikimleri son bir yılda y&#;zde artarken, yatırım aracı olarak mevduat faizini tercih edenlerin getirisi y&#;zde , doları tercih edenlerin ise y&#;zde oldu. Aynı d&#;nemde faizsiz BES fonları y&#;zde getiri sağladı.BES getiride faiz ve doları solladıBES katılımcısının birikimleri son bir yılda y&#;zde artarken, yatırım aracı olarak mevduat faizini tercih edenlerin getirisi y&#;zde , doları tercih edenlerin ise y&#;zde oldu. Aynı d&#;nemde faizsiz BES fonları y&#;zde getiri sağladı.
  • Sigortacılık ve &#;zel Emeklilik D&#;zenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı T&#;rker G&#;rsoy, y&#;r&#;rl&#;ğe girmesinin &#;zerinden 2 ay gibi kısa bir s&#;re ge&#;mesine rağmen 18 yaş altına BES'e ilginin artmasının &#;nemli bir gelişme olduğunu kaydetti.'18 yaş altı BES'e ilgi arttıSigortacılık ve &#;zel Emeklilik D&#;zenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı T&#;rker G&#;rsoy, y&#;r&#;rl&#;ğe girmesinin &#;zerinden 2 ay gibi kısa bir s&#;re ge&#;mesine rağmen 18 yaş altına BES'e ilginin artmasının &#;nemli bir gelişme olduğunu kaydetti.
  •  milyon BES katılımcısının getirileri belli oldu. Son bir yılda birikimlerini BES’te değerlendirenler y&#;zde getiri elde ederken, bu yılın 5 aylık d&#;neminde ise getiriler y&#;zde oldu. Faizsiz fonları tercih edenlerin tasarrufları ise y&#;zde 45 arttı.BES’te rekor getiri milyon BES katılımcısının getirileri belli oldu. Son bir yılda birikimlerini BES’te değerlendirenler y&#;zde getiri elde ederken, bu yılın 5 aylık d&#;neminde ise getiriler y&#;zde oldu. Faizsiz fonları tercih edenlerin tasarrufları ise y&#;zde 45 arttı.
  • SEDDK Başkanı T&#;rker G&#;rsoy, BES katılımcılarına, t&#;m emeklilik fonlarını alıp satabilme imk&#;nı getirileceğini belirterek, “Emeklilik yatırım fonlarının TEFAS’ta işlem g&#;rmesi sağlanacak ve b&#;ylece vatandaşlarımız bireysel emeklilik sistemindeki b&#;t&#;n fonları alıp satabilecek” dedi.BES fonları alınıp satılacakSEDDK Başkanı T&#;rker G&#;rsoy, BES katılımcılarına, t&#;m emeklilik fonlarını alıp satabilme imk&#;nı getirileceğini belirterek, “Emeklilik yatırım fonlarının TEFAS’ta işlem g&#;rmesi sağlanacak ve b&#;ylece vatandaşlarımız bireysel emeklilik sistemindeki b&#;t&#;n fonları alıp satabilecek” dedi.
  • Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’ndaki Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili a&#;ıklamalar, sigorta ve bireysel emeklilik sekt&#;r&#;nde heyecan yarattı.Sigorta sekt&#;r&#;nde ‘BES’ heyecanıEkonomi Reformları Tanıtım Toplantısı’ndaki Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili a&#;ıklamalar, sigorta ve bireysel emeklilik sekt&#;r&#;nde heyecan yarattı.
  •  yılı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) getirileri ile ilgili okuyuculardan &#;ok&#;a soru alıyorum. Kimileri ‘hangi fonları tercih edelim?’ diye soruyor, kimileri ‘altın fonunun bu senede de getirisi y&#;ksek olur mu?’ diye merak ediyor, kimileri de ‘ge&#;en sene s&#;ylendiği gibi birikimim artmadı’ diye şikayet ediyor. Okuyucuların merakını gidermeye &#;alışayım.BES katılımcısına fon tavsiyeleri yılı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) getirileri ile ilgili okuyuculardan &#;ok&#;a soru alıyorum. Kimileri ‘hangi fonları tercih edelim?’ diye soruyor, kimileri ‘altın fonunun bu senede de getirisi y&#;ksek olur mu?’ diye merak ediyor, kimileri de ‘ge&#;en sene s&#;ylendiği gibi birikimim artmadı’ diye şikayet ediyor. Okuyucuların merakını gidermeye &#;alışayım.
  • D&#;nyada olduğu gibi T&#;rkiye'de de sosyal g&#;venlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; olan milyar ,4 milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 11 milyar ,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; sonu itibarıyla milyar ,8 milyon liraya ulaştı.BES kumbarasındaki birikim milyar lirayı aştı D&#;nyada olduğu gibi T&#;rkiye'de de sosyal g&#;venlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; olan milyar ,4 milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 11 milyar ,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; sonu itibarıyla milyar ,8 milyon liraya ulaştı.
  • Anadolu Hayat Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Ert&#;rk, ’de T&#;rkiye ve d&#;nya ekonomisinin, yılına kıyasla daha iyi bir performans g&#;stereceğini s&#;yledi.’de BES getirileri farklı olacakAnadolu Hayat Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Ert&#;rk, ’de T&#;rkiye ve d&#;nya ekonomisinin, yılına kıyasla daha iyi bir performans g&#;stereceğini s&#;yledi.
  • Garanti BBVA Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; G&#;&#;er, pandemide normalleşme adımlarıyla birlikte eyl&#;l ayında bin kişinin BES’e girdiğini belirterek, “Pandemi tasarruf &#;nceliğini artırdı. Yeni katılımcının BES’i tercih etmesi, bu senenin rekoru” dedi.BES’te katılımcı rekoruGaranti BBVA Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; G&#;&#;er, pandemide normalleşme adımlarıyla birlikte eyl&#;l ayında bin kişinin BES’e girdiğini belirterek, “Pandemi tasarruf &#;nceliğini artırdı. Yeni katılımcının BES’i tercih etmesi, bu senenin rekoru” dedi.
  • ’te kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde milyar TL’lik fon biriktiğine dikkat &#;eken T&#;rkiye Sigorta Y&#;netim Kurulu Başkanı Atilla Benli, “Burada potansiyel &#;ok y&#;ksek. Toplam potansiyelimizin &#;ok kısa s&#;rede milyar liraya &#;ıkması muhtemel” diye konuştu.Bireysel emeklilikte hedef milyar TL’te kurulan Bireysel Emeklilik Sistemi’nde milyar TL’lik fon biriktiğine dikkat &#;eken T&#;rkiye Sigorta Y&#;netim Kurulu Başkanı Atilla Benli, “Burada potansiyel &#;ok y&#;ksek. Toplam potansiyelimizin &#;ok kısa s&#;rede milyar liraya &#;ıkması muhtemel” diye konuştu.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), katılımcıları korumak &#;zere tasarlanan &#;zel emeklilik sistemi ve sıkı denetim altında. T&#;rkiye Sigorta Birliği (TSB), &#;zel emeklilik sekt&#;r&#;n&#;n gelişimi ve yarattığı faydaya ilişkin a&#;ıklama yaptı.TSB: BES katılımcıyı korumak &#;zerine tasarlandıBireysel Emeklilik Sistemi (BES), katılımcıları korumak &#;zere tasarlanan &#;zel emeklilik sistemi ve sıkı denetim altında. T&#;rkiye Sigorta Birliği (TSB), &#;zel emeklilik sekt&#;r&#;n&#;n gelişimi ve yarattığı faydaya ilişkin a&#;ıklama yaptı.
  • ’nin 7 aylık d&#;neminde bireysel emeklilik sisteminin getirisi y&#;zde oldu. Son d&#;nemde yaşanan altındaki y&#;kseliş BES fonlarına da yansıdı. Ocak ayından temmuz sonuna kadar altın fonlarının getirisi y&#;zde 52 oldu. Yedi ayda altın ve dolardan sonra en y&#;ksek getiriyi BES fonları sağladı.BES’te altın bereketi’nin 7 aylık d&#;neminde bireysel emeklilik sisteminin getirisi y&#;zde oldu. Son d&#;nemde yaşanan altındaki y&#;kseliş BES fonlarına da yansıdı. Ocak ayından temmuz sonuna kadar altın fonlarının getirisi y&#;zde 52 oldu. Yedi ayda altın ve dolardan sonra en y&#;ksek getiriyi BES fonları sağladı.
  • Salgınla m&#;cadele kapsamında işyerlerine y&#;nelik alınan tedbirlerin &#;zellikle &#;alışanları ilgilendiren otomatik BES’i etkilemesi beklenirken tam tersi oldu. Şaşırtıcı bir gelişme ile mart başından bu yana otomatik BES’e 67 bine yakın yeni &#;alışan girdi.Koronavir&#;s BES’e uğramadıSalgınla m&#;cadele kapsamında işyerlerine y&#;nelik alınan tedbirlerin &#;zellikle &#;alışanları ilgilendiren otomatik BES’i etkilemesi beklenirken tam tersi oldu. Şaşırtıcı bir gelişme ile mart başından bu yana otomatik BES’e 67 bine yakın yeni &#;alışan girdi.
  • AVİVASA CEO’su Fırat Kuruca, koronavir&#;s salgınının Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve hayat sigortaları &#;zerindeki etkisine değinerek, g&#;ven duygusuna ihtiya&#; duyulan bu d&#;nemlerde BES ve hayat sigortalarına y&#;nelimin artacağını s&#;yledi.Bu d&#;nem ge&#;ecek BES’e ilgi artacakAVİVASA CEO’su Fırat Kuruca, koronavir&#;s salgınının Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve hayat sigortaları &#;zerindeki etkisine değinerek, g&#;ven duygusuna ihtiya&#; duyulan bu d&#;nemlerde BES ve hayat sigortalarına y&#;nelimin artacağını s&#;yledi.
  • BES'e yabancı para cinsinden yapılacak &#;demelere devlet katısı y&#;zde 10 olacak.D&#;vizle BES'te devlet katkısı belirlendiBES'e yabancı para cinsinden yapılacak &#;demelere devlet katısı y&#;zde 10 olacak.
  • T&#;rkiye Sigorta Birliği (TSB), Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım sisteminin yılı performansına ve sistemdeki fonların getirileri &#;zerine a&#;ıklamada bulundu.BES fonlarında y&#;zde 14 reel getiriT&#;rkiye Sigorta Birliği (TSB), Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım sisteminin yılı performansına ve sistemdeki fonların getirileri &#;zerine a&#;ıklamada bulundu.
  • BES'te katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; olan milyar milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 8 milyar ,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar lirayı aştı.BES kumbarasındaki birikim milyar liraya dayandıBES'te katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; olan milyar milyon lira ile otomatik katılımla sisteme dahil olanların biriktirdiği 8 milyar ,4 milyon lira dikkate alındığında, sistemin toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar lirayı aştı.
  • Emeklilik fonları yılında getiri rekoru kırdı. Bu yılın 11 aylık d&#;neminde 7 milyona yakın BES katılımcısının tasarrufları ortalama y&#;zde artarak, mevduat faizinin y&#;zde 5, enflasyonun da 12 puan &#;zerinde getiri sağladı. Sistemdeki kişiler, birikimlerini değerlendirmek i&#;in hangi fonu se&#;tilerse o fonların hepsinin getirisi y&#;ksek oldu.BES fonlarında rekor getiriEmeklilik fonları yılında getiri rekoru kırdı. Bu yılın 11 aylık d&#;neminde 7 milyona yakın BES katılımcısının tasarrufları ortalama y&#;zde artarak, mevduat faizinin y&#;zde 5, enflasyonun da 12 puan &#;zerinde getiri sağladı. Sistemdeki kişiler, birikimlerini değerlendirmek i&#;in hangi fonu se&#;tilerse o fonların hepsinin getirisi y&#;ksek oldu.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi’nin toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar milyon liraya ulaştı.BES’te fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; ,8 milyar TL olduBireysel Emeklilik Sistemi’nin toplam fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar milyon liraya ulaştı.
  • Gelecek yıl bireysel emeklilik sisteminde (BES) &#;nemli değişiklikler olacak.BES’te devlet desteği artacak evlenen nakit &#;ekebilecekGelecek yıl bireysel emeklilik sisteminde (BES) &#;nemli değişiklikler olacak.
  • EGM Y&#;netim Kurulu Başkanı Kuruca, "BES'i biraz kara g&#;n parası gibi d&#;ş&#;nmek lazım. Her acil durumda &#;ekilip harcanabilecek bir para değil. O y&#;zden insanlar emeklilik i&#;in birikim yaptığının farkında olup o g&#;zle tasarruf etmeli" dedi."BES'i kara g&#;n parası gibi d&#;ş&#;nmek lazım"EGM Y&#;netim Kurulu Başkanı Kuruca, "BES'i biraz kara g&#;n parası gibi d&#;ş&#;nmek lazım. Her acil durumda &#;ekilip harcanabilecek bir para değil. O y&#;zden insanlar emeklilik i&#;in birikim yaptığının farkında olup o g&#;zle tasarruf etmeli" dedi.
  • Avrupa’da yaşayan T&#;rk vatandaşlarına d&#;vizli BES uygulaması getiriliyor. Katkı payları Euro &#;zerinden &#;denecek, devlet de Euro &#;zerinde katkı yapacak ancak katkı tutarı y&#;zde 25 olmayacak. Yurtdışında yaşayanların bor&#;lanarak emekli olma şartları Ağustos’ta değişmişti. Yeni uygulama ile gurbet&#;ilere hem ikinci bir emeklilik hakkı tanınacak hem de emekli aylıklarındaki d&#;ş&#;ş telafi edilmiş olacak.Gurbet&#;iye d&#;vizli BESAvrupa’da yaşayan T&#;rk vatandaşlarına d&#;vizli BES uygulaması getiriliyor. Katkı payları Euro &#;zerinden &#;denecek, devlet de Euro &#;zerinde katkı yapacak ancak katkı tutarı y&#;zde 25 olmayacak. Yurtdışında yaşayanların bor&#;lanarak emekli olma şartları Ağustos’ta değişmişti. Yeni uygulama ile gurbet&#;ilere hem ikinci bir emeklilik hakkı tanınacak hem de emekli aylıklarındaki d&#;ş&#;ş telafi edilmiş olacak.
  • Vakıf Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Obalı, "Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) bazı yeni hikayeler yazılması gerekli. 18 yaş altı kesimin de sisteme dahil edilmesini hevesle bekliyoruz." dedi."BES'e 18 yaş altı kesim dahil edilmeli"Vakıf Emeklilik Genel M&#;d&#;r&#; Obalı, "Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) bazı yeni hikayeler yazılması gerekli. 18 yaş altı kesimin de sisteme dahil edilmesini hevesle bekliyoruz." dedi.
  • Son bir yıldır Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hemen hemen g&#;ndemden hi&#; d&#;şm&#;yor.Bireysel emeklilikte neler değişecek?Son bir yıldır Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hemen hemen g&#;ndemden hi&#; d&#;şm&#;yor.
  • Otomatik katılım ile sisteme girenlerin sayısı 6 milyonu aşarken, bu katılımcıların biriktirdikleri fon tutarı 5,1 milyar lirayı ge&#;ti.Devlet ve vatandaş BES'te milyar lira biriktirdiOtomatik katılım ile sisteme girenlerin sayısı 6 milyonu aşarken, bu katılımcıların biriktirdikleri fon tutarı 5,1 milyar lirayı ge&#;ti.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına, kısa vadeli nakit ihtiya&#;ları nedeniyle sistemden &#;ıkışlarının &#;nlenmesi i&#;in birikimlerinin bir kısmını &#;ekme olanağı sağlanacak.BES'ten 'nakit &#;ekme' olanağı gelecekBireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına, kısa vadeli nakit ihtiya&#;ları nedeniyle sistemden &#;ıkışlarının &#;nlenmesi i&#;in birikimlerinin bir kısmını &#;ekme olanağı sağlanacak.
  • EGM Genel M&#;d&#;r&#; Akmaz, "G&#;n&#;ll&#; bireysel emeklilik ve otomatik katılım fonlarında var olan toplam birikim milyar liraya ulaştı. Bu tutarın yaklaşık 5 milyar lirası OKS fonlarına ait. OKS ile 18,2 milyon &#;alışanı sisteme dahil ettiğimizi, bu &#;alışanların y&#;zde 70'inin sistemden ayrıldığını g&#;r&#;yoruz. Sistemde kalmaya devam eden &#;alışan sayısı 5 milyon civarında" dedi.Otomatik katılım ile 5 milyon kişi tasarrufa y&#;nlendirildiEGM Genel M&#;d&#;r&#; Akmaz, "G&#;n&#;ll&#; bireysel emeklilik ve otomatik katılım fonlarında var olan toplam birikim milyar liraya ulaştı. Bu tutarın yaklaşık 5 milyar lirası OKS fonlarına ait. OKS ile 18,2 milyon &#;alışanı sisteme dahil ettiğimizi, bu &#;alışanların y&#;zde 70'inin sistemden ayrıldığını g&#;r&#;yoruz. Sistemde kalmaya devam eden &#;alışan sayısı 5 milyon civarında" dedi.
  • Bu yılın ilk 4 ayında emeklilik fonları enflasyonun 2 puan &#;zerinde y&#;zde getiri sağladı. Karma fonların getirisi y&#;zde 20’nin &#;zerinde olurken, altın fonları ise y&#;zde kazandırdı. &#;zellikle son birka&#; yıldır, yabancı hisse senetlerine, d&#;viz cinsi enstr&#;manlara ve kıymetli madenlere yatırım yapan fonlar BES katılımcısına y&#;ksek getiri sağlıyor.BES fonlarının performansıBu yılın ilk 4 ayında emeklilik fonları enflasyonun 2 puan &#;zerinde y&#;zde getiri sağladı. Karma fonların getirisi y&#;zde 20’nin &#;zerinde olurken, altın fonları ise y&#;zde kazandırdı. &#;zellikle son birka&#; yıldır, yabancı hisse senetlerine, d&#;viz cinsi enstr&#;manlara ve kıymetli madenlere yatırım yapan fonlar BES katılımcısına y&#;ksek getiri sağlıyor.
  • EGM Y&#;netim Kurulu &#;yesi Erkan, "BES, &#;ok &#;nemli bir yapı. Hem g&#;venilir hem de şeffaf bir yapı. Burada operasyonu yapan şirket, fonu y&#;neten şirket, fonu saklayan şirket ayrı, kaydını tutan şirket ayrı, g&#;zetleyen ve denetleyen ayrı, yasal otorite ayrı. Dolayısıyla tam bir g&#;&#;ler ayrılığı prensibinin &#;alıştığı bir sistem bu" dedi."BES hem g&#;venilir hem de şeffaf bir yapı"EGM Y&#;netim Kurulu &#;yesi Erkan, "BES, &#;ok &#;nemli bir yapı. Hem g&#;venilir hem de şeffaf bir yapı. Burada operasyonu yapan şirket, fonu y&#;neten şirket, fonu saklayan şirket ayrı, kaydını tutan şirket ayrı, g&#;zetleyen ve denetleyen ayrı, yasal otorite ayrı. Dolayısıyla tam bir g&#;&#;ler ayrılığı prensibinin &#;alıştığı bir sistem bu" dedi.
  • ​Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), yıllardır eleştirilerin hedefidir; ha keza yılında başlayan ve t&#;m &#;alışanların sisteme girmesini sağlayan otomatik katılım uygulaması da &#;yle. Kimileri, ‘fonların getirisi yok, birikimler eriyor’ diye şikayet eder, kimileri, ‘devlet katkısı var ama alamıyorsun’ diye eleştirir, kimileri de biraz daha ileri gidip, ‘bu sistem vatandaşın cebinden paraları alıp &#;zel şirketlere aktarma sistemi’ diye y&#;klenir.&#;eyiz ve konut hesabı mı yoksa BES mi?​Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), yıllardır eleştirilerin hedefidir; ha keza yılında başlayan ve t&#;m &#;alışanların sisteme girmesini sağlayan otomatik katılım uygulaması da &#;yle. Kimileri, ‘fonların getirisi yok, birikimler eriyor’ diye şikayet eder, kimileri, ‘devlet katkısı var ama alamıyorsun’ diye eleştirir, kimileri de biraz daha ileri gidip, ‘bu sistem vatandaşın cebinden paraları alıp &#;zel şirketlere aktarma sistemi’ diye y&#;klenir.
  • Konu, &#;zel sekt&#;rde faaliyet g&#;steren 45 bine yakın işletmeyi ve bu işletmelerde &#;alışan yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Peşin peşin de s&#;yleyeyim, aftan yararlanmak i&#;in şunun şurasında d&#;rt g&#;nl&#;k s&#;re var; yararlanılmazsa da sonrasında ciddi cezalar var. Eminim, bu satırları okuyan işverenler; ‘ne affı, bu da nereden &#;ıktı, haberimiz yoktu?’ diyecektir. Anlatayım.Af s&#;resi 28 Şubat’ta doluyor, yararlanmayana ceza varKonu, &#;zel sekt&#;rde faaliyet g&#;steren 45 bine yakın işletmeyi ve bu işletmelerde &#;alışan yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Peşin peşin de s&#;yleyeyim, aftan yararlanmak i&#;in şunun şurasında d&#;rt g&#;nl&#;k s&#;re var; yararlanılmazsa da sonrasında ciddi cezalar var. Eminim, bu satırları okuyan işverenler; ‘ne affı, bu da nereden &#;ıktı, haberimiz yoktu?’ diyecektir. Anlatayım.
  • Emeklilik şirketleri ile bir araya gelen TESK Genel Başkanı Bendevi Paland&#;ken, en az emekli maaşı alan kesimin Bağ-Kur’lu esnaf olduğunu belirterek, “Bireysel emeklilik, bizlerin geleceğini garanti altına almak i&#;in hem &#;nemli bir sistem hem de fırsat. &#;stelik devlet de destekliyor” dedi.Bağ-Kur’lu i&#;in BES alternatifEmeklilik şirketleri ile bir araya gelen TESK Genel Başkanı Bendevi Paland&#;ken, en az emekli maaşı alan kesimin Bağ-Kur’lu esnaf olduğunu belirterek, “Bireysel emeklilik, bizlerin geleceğini garanti altına almak i&#;in hem &#;nemli bir sistem hem de fırsat. &#;stelik devlet de destekliyor” dedi.
  • T&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın &#;ağlar, sigorta ve emeklilik sisteminde milyar lira tasarruf biriktiğini s&#;yledi.Sigorta ve BES tasarrufları milyar liraya &#;ıktıT&#;rkiye Sigorta Birliği Başkanı Can Akın &#;ağlar, sigorta ve emeklilik sisteminde milyar lira tasarruf biriktiğini s&#;yledi.
  • Avivasa Emeklilik ve Hayat Genel M&#;d&#;r&#; Kuruca, "Ekonomik &#;alkantı ve otomatik katılım nedeniyle ge&#;en yıl katılım sayısının azaldığı g&#;n&#;ll&#; BES'te bu yıl artış bekliyoruz" dedi."G&#;n&#;ll&#; BES'te bu yıl artış bekliyoruz"Avivasa Emeklilik ve Hayat Genel M&#;d&#;r&#; Kuruca, "Ekonomik &#;alkantı ve otomatik katılım nedeniyle ge&#;en yıl katılım sayısının azaldığı g&#;n&#;ll&#; BES'te bu yıl artış bekliyoruz" dedi.
  • BES fonları arasında g&#;n&#;n en fazla kazandıranları, y&#;zde 2,29 ile "Garanti Em. Hay. Uzun Vad. K.B.A. EYF", y&#;zde 2,20 ile "Vakıf Em. ve Hay. Katkı EYF" ve y&#;zde 2,06 ile "NN Hay. Em. Katkı EYF" oldu.En &#;ok bu BES fonları kaybettirdiBES fonları arasında g&#;n&#;n en fazla kazandıranları, y&#;zde 2,29 ile "Garanti Em. Hay. Uzun Vad. K.B.A. EYF", y&#;zde 2,20 ile "Vakıf Em. ve Hay. Katkı EYF" ve y&#;zde 2,06 ile "NN Hay. Em. Katkı EYF" oldu.
  • Yatırım fonlarından en fazla kazandıran y&#;zde 0,16 ile "Fon Sepeti Fonları" oldu.En fazla ‘Fon Sepeti Fonları’ kazandırdıYatırım fonlarından en fazla kazandıran y&#;zde 0,16 ile "Fon Sepeti Fonları" oldu.
  • Emeklilik G&#;zetim Merkezi T&#;rk&#;lmez, &#;alışan sayısı 10–50 olan bin firmadan yaklaşık bininin bireysel emeklilikte otomatik katılıma girişlerinin olduğunu belirterek, "30 bin firmanın y&#;k&#;ml&#;l&#;ğ&#;n&#; yerine getirmediği g&#;z&#;k&#;yor, sisteme girmeyen, girişlerini ger&#;ekleştirmeyen bu firmalara şubat sonuna kadar hak tanındı" ifadesini kullandı."Emekliliğiniz İ&#;in Buluşuyoruz, T&#;rkiye BES'leniyor" ProjesiEmeklilik G&#;zetim Merkezi T&#;rk&#;lmez, &#;alışan sayısı 10–50 olan bin firmadan yaklaşık bininin bireysel emeklilikte otomatik katılıma girişlerinin olduğunu belirterek, "30 bin firmanın y&#;k&#;ml&#;l&#;ğ&#;n&#; yerine getirmediği g&#;z&#;k&#;yor, sisteme girmeyen, girişlerini ger&#;ekleştirmeyen bu firmalara şubat sonuna kadar hak tanındı" ifadesini kullandı.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi fonları bug&#;n ortalama y&#;zde 0,09 değer kazandı.Bireysel Emeklilik fonları y&#;zde kazandırdıBireysel Emeklilik Sistemi fonları bug&#;n ortalama y&#;zde 0,09 değer kazandı.
  • BES fonları arasında g&#;n&#;n en fazla kazandıranı y&#;zde 1,24 ile "Anadolu Hayat Em. İş Bankası İştirak Endeksi EYF" oldu.İşte en &#;ok kazandıran BES fonuBES fonları arasında g&#;n&#;n en fazla kazandıranı y&#;zde 1,24 ile "Anadolu Hayat Em. İş Bankası İştirak Endeksi EYF" oldu.
  • Bug&#;n en fazla kazandıran yatırım fonu y&#;zde 0,45 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu.En &#;ok 'Hisse Senedi Fonları' kazandırdıBug&#;n en fazla kazandıran yatırım fonu y&#;zde 0,45 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu.
  • Allianz T&#;rkiye İcra Kurulu Başkanı G&#;rkan, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) b&#;y&#;t&#;lmesi gerektiğini belirterek, " sonunda 7 milyon katılımcı sayısı ve ,2 milyar lira fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;ne ulaşacağını &#;ng&#;r&#;yoruz. Sekt&#;r&#;m&#;z&#;n projeksiyonları odaklı ve buna g&#;re 'te bireysel emeklilik pazarında fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar lira seviyesine &#;ıkabilecek bir potansiyele sahip." dedi."'da fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar lirayı aşar"Allianz T&#;rkiye İcra Kurulu Başkanı G&#;rkan, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) b&#;y&#;t&#;lmesi gerektiğini belirterek, " sonunda 7 milyon katılımcı sayısı ve ,2 milyar lira fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#;ne ulaşacağını &#;ng&#;r&#;yoruz. Sekt&#;r&#;m&#;z&#;n projeksiyonları odaklı ve buna g&#;re 'te bireysel emeklilik pazarında fon b&#;y&#;kl&#;ğ&#; milyar lira seviyesine &#;ıkabilecek bir potansiyele sahip." dedi.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, BES’e otomatik katılım uygulamasında değişiklik yaptı. ’un nisan ayında işverenleri tarafından yeniden sisteme alınması gereken milyon kişinin girişleri ’ye ertelendi. ’un ocak ayında sisteme girecek &#;alışanı olan işletmelerdeki 2 milyon kişiye, &#;zel sandıklardaki bin &#;alışan da eklendi. milyon &#;alışanın BES’e girişi ertelendiHazine ve Maliye Bakanlığı, BES’e otomatik katılım uygulamasında değişiklik yaptı. ’un nisan ayında işverenleri tarafından yeniden sisteme alınması gereken milyon kişinin girişleri ’ye ertelendi. ’un ocak ayında sisteme girecek &#;alışanı olan işletmelerdeki 2 milyon kişiye, &#;zel sandıklardaki bin &#;alışan da eklendi.
  • Bireysel Emeklilik Sistemi'nde otomatik katılım y&#;netmeliği değişti. Buna g&#;re, cayma hakkını kullananlar 3 yıl i&#;inde yeniden sisteme otomatik girecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomatik katılım s&#;resini 5 yıla kadar uzatılabilecek.Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni gelişmeBireysel Emeklilik Sistemi'nde otomatik katılım y&#;netmeliği değişti. Buna g&#;re, cayma hakkını kullananlar 3 yıl i&#;inde yeniden sisteme otomatik girecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomatik katılım s&#;resini 5 yıla kadar uzatılabilecek.
  • Milyonlarca &#;alışanın Otomatik Katılım Sistemi’yle dahil olduğu BES, yılında yeni bir boyut kazanıyor. 1 Ocak itibarıyla &#;alışana sahip bin şirket BES’e dahil oluyor. Nisan ’da ise yılında BES’ten ayrılan milyonlarca &#;alışan tekrar sisteme katılıyor.Milyonlarca &#;alışan BES’e dahil olacakMilyonlarca &#;alışanın Otomatik Katılım Sistemi’yle dahil olduğu BES, yılında yeni bir boyut kazanıyor. 1 Ocak itibarıyla &#;alışana sahip bin şirket BES’e dahil oluyor. Nisan ’da ise yılında BES’ten ayrılan milyonlarca &#;alışan tekrar sisteme katılıyor.
  • &#;alışanların BES’e dahil olmasını sağlayan otomatik katılımda değişiklik yapıldı. Sistemden &#;ıkıp ’da yeniden gireceklere liralık ek devlet katkısı &#;denecek. Devlet, y&#;zde 25’lik katkının belli bir miktarını alarak &#;alışanın hesabına nakit yatıracak.BES’te değişiklik yapıldı! Devlet katkısı &#;alışana nakit &#;denecek&#;alışanların BES’e dahil olmasını sağlayan otomatik katılımda değişiklik yapıldı. Sistemden &#;ıkıp ’da yeniden gireceklere liralık ek devlet katkısı &#;denecek. Devlet, y&#;zde 25’lik katkının belli bir miktarını alarak &#;alışanın hesabına nakit yatıracak.
  • Ge&#;en yıl başlayan ve &#;alışanların BES’e girişini sağlayan otomatik katılım, 15 yıldır uygulanan g&#;n&#;ll&#; BES’i vurdu. ’ten sonra her yıl bir milyon yeni kişinin giriş yaptığı g&#;n&#;ll&#; sistemde ’den itibaren girişler azaldı, bu yıl ise tamamen durdu. Aynı d&#;nemde 2 milyondan fazla kişi de g&#;n&#;ll&#; BES’ten ayrıldı.BES, BES'i vurduGe&#;en yıl başlayan ve &#;alışanların BES’e girişini sağlayan otomatik katılım, 15 yıldır uygulanan g&#;n&#;ll&#; BES’i vurdu. ’ten sonra her yıl bir milyon yeni kişinin giriş yaptığı g&#;n&#;ll&#; sistemde ’den itibaren girişler azaldı, bu yıl ise tamamen durdu. Aynı d&#;nemde 2 milyondan fazla kişi de g&#;n&#;ll&#; BES’ten ayrıldı.
  • Hisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin altında ger&#;ekleşti.Hisse fonlarının getirisi endeksin altında kaldıHisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin altında ger&#;ekleşti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 22/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 85,6 Milyar TL oldu.İşte Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeriEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 22/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 85,6 Milyar TL oldu.
  • Yatırım fonlarında 17/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 17/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ATE olurken onu y&#;zde ile AVR ve y&#;zde getiri ile ABE takip etti.En &#;ok bu fonlar kazandırdıG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ATE olurken onu y&#;zde ile AVR ve y&#;zde getiri ile ABE takip etti.
  • Yatırım fonlarında 15/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 36 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 40,7 Milyar TL oldu.Yatırım fonlarından tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 15/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 36 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 40,7 Milyar TL oldu.
  • BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarında 15/10/ itibari ile toplam 23 fondan 23 tanesi y&#;kselirken kaybettiren BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonu olmadı.Hisse senedi fonlarının tamamı değer kazandıBES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarında 15/10/ itibari ile toplam 23 fondan 23 tanesi y&#;kselirken kaybettiren BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonu olmadı.
  • Yatırım fonlarında 03/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.Yatırım fonlarında son durumYatırım fonlarında 03/10/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 03/10/ itibari ile toplam fondan 94 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi değer kaybettiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 03/10/ itibari ile toplam fondan 94 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile FGS olurken onu y&#;zde ile TLH ve y&#;zde getiri ile YKU takip etti.İşte en &#;ok kazandıran yatırım fonları G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile FGS olurken onu y&#;zde ile TLH ve y&#;zde getiri ile YKU takip etti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 26/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.Emeklilik fonlarında son durumEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 26/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Yatırım fonlarında 25/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 67 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 25/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 67 tanesi değer kaybetti.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.Hisse fonları bir ayda y&#;zde kazandırdıHisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.
  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, a&#;ıkladığı, yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı’na (YEP) sigorta ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) de girdi.İşte yeni BES planıHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, a&#;ıkladığı, yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı’na (YEP) sigorta ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) de girdi.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti. G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile GHH olurken onu y&#;zde ile AMG ve y&#;zde getiri ile AZD takip etti.İşte en &#;ok kazandıran 3 fonEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti. G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile GHH olurken onu y&#;zde ile AMG ve y&#;zde getiri ile AZD takip etti.
  • Yatırım fonlarında 14/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 36 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 48,1 Milyar TL oldu.Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 48 milyar TL'yi aştıYatırım fonlarında 14/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 36 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 48,1 Milyar TL oldu.
  • Borsa İstanbul ve T&#;rkiye İhracat&#;ılar Meclisi (TİM) işbirliği ile oluşturulan TİM İhracat Endeksi i&#;in 14/09/ tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. ev sahipliğinde gong t&#;reni d&#;zenlendi ve Endeks TIMEX koduyla hesaplanmaya başlandı.TİM İhracat Endeksi Hesaplanmaya BaşlandıBorsa İstanbul ve T&#;rkiye İhracat&#;ılar Meclisi (TİM) işbirliği ile oluşturulan TİM İhracat Endeksi i&#;in 14/09/ tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. ev sahipliğinde gong t&#;reni d&#;zenlendi ve Endeks TIMEX koduyla hesaplanmaya başlandı.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 13/09/ itibari ile toplam fondan 57 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.İşte emeklilik fonlarındaki son durumEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 13/09/ itibari ile toplam fondan 57 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Yatırım fonlarında 13/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 13/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ALI olurken onu y&#;zde ile ATE ve y&#;zde getiri ile GHH takip etti.En &#;ok bu fonlar kaybettirdiG&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ALI olurken onu y&#;zde ile ATE ve y&#;zde getiri ile GHH takip etti.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu. Hisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin &#;zerinde ger&#;ekleşti.Hisse fonları y&#;zde kazandırdıHisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu. Hisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin &#;zerinde ger&#;ekleşti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 07/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 70 tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 85,6 Milyar TL oldu. İşte emeklilik fonlarının portf&#;y değeriEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 07/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 70 tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 85,6 Milyar TL oldu.
  • Yatırım fonlarında 07/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.Yatırım fonları bug&#;n nasıl hareket etti?Yatırım fonlarında 07/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.Hisse fonları kazandırırken BİST kaybettirdiHisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.
  • Yatırım fonlarında 04/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 15 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 04/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 15 tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 03/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 84,4 Milyar TL oldu.Portf&#;y değeri 84 milyar TL'yi aştıEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 03/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 84,4 Milyar TL oldu.
  • Yatırım fonlarında 03/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.3 ayda y&#;zde 34 kazandırdıYatırım fonlarında 03/09/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile FEZ olurken onu y&#;zde ile AHC ve y&#;zde getiri ile VGT takip etti.En &#;ok bu fonlar kaybettirdiG&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile FEZ olurken onu y&#;zde ile AHC ve y&#;zde getiri ile VGT takip etti.
  • Yatırım fonlarında 29/08/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 19 tanesi değer kaybetti. İşte yatırım fonlarında son durumYatırım fonlarında 29/08/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 19 tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile FEZ olurken onu y&#;zde ile VES ve y&#;zde getiri ile KEA takip etti.En &#;ok bu 3 fon kazandırdıG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile FEZ olurken onu y&#;zde ile VES ve y&#;zde getiri ile KEA takip etti.
  • Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 49,9 Milyar TL oldu.fonların portf&#;y değeri 50 milyar TL'ye dayandıYatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 49,9 Milyar TL oldu.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 16/08/ itibari ile toplam fondan 46 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.Emeklilik fonları bug&#;n nasıl hareket etti?Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 16/08/ itibari ile toplam fondan 46 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Yatırım fonlarında 16/08/ itibari ile toplam fondan 77 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan 77 tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 16/08/ itibari ile toplam fondan 77 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile AMZ olurken onu y&#;zde ile NHA ve y&#;zde getiri ile VGA takip etti.Hangi fonlar kaybettirdiG&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile AMZ olurken onu y&#;zde ile NHA ve y&#;zde getiri ile VGA takip etti.
  • Altın fonlarına bakıldığında ise son 3 ayda ortalama y&#;zde değer kazandıkları g&#;r&#;l&#;yor.Altın fonları y&#;zde 37 kazandırdıAltın fonlarına bakıldığında ise son 3 ayda ortalama y&#;zde değer kazandıkları g&#;r&#;l&#;yor.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,9 Milyar TL oldu.İşte emeklilik fonlarının portf&#;y değeriEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,9 Milyar TL oldu.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.Hisse fonları y&#;zde kazandırırdıHisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile VEI olurken onu y&#;zde ile AMF ve y&#;zde getiri ile FEI takip etti.En &#;ok bu 3 fon kazandırdıG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile VEI olurken onu y&#;zde ile AMF ve y&#;zde getiri ile FEI takip etti.
  • Yatırım fonlarında 27/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi değer kaybettirdiYatırım fonlarında 27/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı. Emeklilik Fonları ne kadar kazandırdı?Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.
  • Yatırım fonlarında 24/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 64 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 50,2 Milyar TL oldu.Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 50 milyar TL olduYatırım fonlarında 24/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 64 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 50,2 Milyar TL oldu.
  • BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.İşte hisse senedi fonlarının getirisiBES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.
  • Altın fonlarına bakıldığında son 3 ayda ortalama y&#;zde değer kazandıkları g&#;r&#;l&#;yor.Altın fonları y&#;zde 7'ye yakın kazandırdıAltın fonlarına bakıldığında son 3 ayda ortalama y&#;zde değer kazandıkları g&#;r&#;l&#;yor.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 18/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 32 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 18/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 32 tanesi değer kaybetti.
  • Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.Yatırım fonları ne kadar kazandırdı?Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı 24,, oldu.Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında yatırımcı sayısı milyon olduEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı 24,, oldu.
  • Karma ve Değişken fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim ise y&#;zde oldu.1 yılda değişim y&#;zde 20'yi aştıKarma ve Değişken fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim ise y&#;zde oldu.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 12/07/ itibari ile toplam fondan 77 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,0 Milyar TL oldu.Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ne kadar oldu?Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 12/07/ itibari ile toplam fondan 77 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,0 Milyar TL oldu.
  • Yatırım fonlarında 12/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi değer kaybettiYatırım fonlarında 12/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 06/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 59 tanesi değer kaybetti.Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında son durumEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 06/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 59 tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile GL1 olurken onu y&#;zde ile ASA ve y&#;zde getiri ile GAF takip etti.İşte en &#;ok değer kazanan ilk 3 fonG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile GL1 olurken onu y&#;zde ile ASA ve y&#;zde getiri ile GAF takip etti.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kaybettirirken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.Hisse fonları bir ayda y&#;zde kaybettirdiHisse fonları son bir ayda y&#;zde kaybettirirken BİST ’&#;n son bir aydaki getirisi y&#;zde oldu.
  • Yatırım fonlarında 05/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 33 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 49,1 Milyar TL oldu.Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 49 milyar TL olduYatırım fonlarında 05/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 33 tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 49,1 Milyar TL oldu.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile EIK olurken onu y&#;zde ile KEF ve y&#;zde getiri ile NHA takip etti.En &#;ok bu fonlar kaybettirdiG&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile EIK olurken onu y&#;zde ile KEF ve y&#;zde getiri ile NHA takip etti.
  • Yatırım fonlarında 02/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 82 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 02/07/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 82 tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 28/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 66 tanesi değer kaybetti.İşte emeklilik fonlarındaki son durumEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 28/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 66 tanesi değer kaybetti.
  • Hisse fonlarının ortalama g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde olduHisse fonlarının getirisi y&#;zde olduHisse fonlarının ortalama g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde oldu
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.G&#;nl&#;k getirileri y&#;zde ile arasında değiştiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.
  • Yatırım fonlarında 26/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 50,2 Milyar TL oldu.Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 50 milyar TL'yi aştıYatırım fonlarında 26/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 50,2 Milyar TL oldu.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 25/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 26 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 25/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 26 tanesi değer kaybetti.
  • Yatırım fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim ise y&#;zde oldu.Son bir yıldaki değişim y&#;zde 14 olduYatırım fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim ise y&#;zde oldu.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile HHM olurken onu y&#;zde ile AEU ve y&#;zde getiri ile BBH takip etti.Bu fonlar kaybettirdiG&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile HHM olurken onu y&#;zde ile AEU ve y&#;zde getiri ile BBH takip etti.
  • Altın fonlarının getirisi cumhuriyet altınının altında ger&#;ekleşti.İşte altın fonlarında son durumAltın fonlarının getirisi cumhuriyet altınının altında ger&#;ekleşti.
  • Yatırım fonlarında 20/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 74 tanesi değer kaybetti.Yatırım fonlarındaki son durumYatırım fonlarında 20/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 74 tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,4 Milyar TL oldu. Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.Fonların portf&#;y değeri y&#;zde arttıEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,4 Milyar TL oldu. Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile KES olurken onu y&#;zde ile ALR ve y&#;zde getiri ile AVU takip etti.İşte en &#;ok kazandıran fonlar!G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile KES olurken onu y&#;zde ile ALR ve y&#;zde getiri ile AVU takip etti.
  • Yatırım fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı ise oldu.Yatırım fonlarında yatırımcı sayısı milyonu aştıYatırım fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı ise oldu.
  • Yatırım fonlarında 18/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 43 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında 18/06/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 43 tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,3 Milyar TL oldu.Emeklilik fonlarının portf&#;y değeri 81 milyar TL'yi aştıEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,3 Milyar TL oldu.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 01/06/ itibari ile toplam fondan 57 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.Emeklilik fonları bug&#;n nasıl hareket etti?Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 01/06/ itibari ile toplam fondan 57 tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile FGS olurken onu y&#;zde ile KTA ve y&#;zde getiri ile FGA takip etti.En &#;ok bu fonlar kazandırdıG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile FGS olurken onu y&#;zde ile KTA ve y&#;zde getiri ile FGA takip etti.
  • Yatırım fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim y&#;zde oldu.Son 1 yılda y&#;zde 18 arttıYatırım fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim y&#;zde oldu.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 83,0 Milyar TL oldu. Fonlarının portf&#;y değeri 83 milyar TL olduEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 83,0 Milyar TL oldu.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile ACK olurken onu y&#;zde ile GDU ve y&#;zde getiri ile AK2 takip etti.İşte g&#;n&#;n en fazla değer kazanan fonlarıG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile ACK olurken onu y&#;zde ile GDU ve y&#;zde getiri ile AK2 takip etti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı ise 24,, oldu.Emeklilik fonlarındaki yatırımcı sayısı 25 milyona yaklaştıEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı ise 24,, oldu.
  • Hisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin &#;zerinde ger&#;ekleşti.Hisse fonları endeksten daha fazla kazandırdıHisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin &#;zerinde ger&#;ekleşti.
  • BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarında 17/05/ itibari ile toplam 23 fondan 23 tanesi y&#;kselirken kaybettiren BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonu olmadı.BES-G&#;n&#;ll&#; hisse senedi fonlarından hepsi kazandırdıBES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarında 17/05/ itibari ile toplam 23 fondan 23 tanesi y&#;kselirken kaybettiren BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonu olmadı.
  • Yatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 73 tanesi değer kaybetti. fon y&#;kselirken 73 tanesi değer kaybettiYatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 73 tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile KES olurken onu y&#;zde ile ZHD ve y&#;zde getiri ile VEG takip etti.G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ALI olurken onu y&#;zde ile BEH ve y&#;zde getiri ile GHH takip etti.İşte en &#;ok kazandıran ilk 3 fonG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile KES olurken onu y&#;zde ile ZHD ve y&#;zde getiri ile VEG takip etti.G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ALI olurken onu y&#;zde ile BEH ve y&#;zde getiri ile GHH takip etti.
  • Yatırım fonlarının portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.Yatırım fonları bir haftada y&#;zde arttıYatırım fonlarının portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile AFT olurken onu y&#;zde ile AFS ve y&#;zde getiri ile YSP takip etti.En &#;ok bu fonlar kazandırdıG&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Yatırım fonu y&#;zde ile AFT olurken onu y&#;zde ile AFS ve y&#;zde getiri ile YSP takip etti.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kaybettirirken, BİST son bir ayda y&#;zde kaybettirdi.Hisse fonları bir ayda y&#;zde kaybettirdiHisse fonları son bir ayda y&#;zde kaybettirirken, BİST son bir ayda y&#;zde kaybettirdi.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim ise y&#;zde oldu.Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının yıllık değişimi y&#;zde Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonları portf&#;y değerindeki son bir yıldaki değişim ise y&#;zde oldu.
  • Karma ve Değişken fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı ise , olduKarma ve Değişken fonların yatırımcı sayısı bin olduKarma ve Değişken fonlarındaki toplam yatırımcı sayısı ise , oldu
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 07/05/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarında 07/05/ itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 52,4 Milyar TL oldu. Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 52 milyar TLYatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 52,4 Milyar TL oldu. Fonların portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında artış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.
  • Yatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile AEY olurken onu y&#;zde ile ANG ve y&#;zde getiri ile AMF takip etti.İşte en &#;ok kazandıran fonlar!G&#;n&#;n en fazla değer kazanan ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile AEY olurken onu y&#;zde ile ANG ve y&#;zde getiri ile AMF takip etti.
  • Altın fonları, son 3 ayda ortalama y&#;zde değer kazandırdı.Altın fonları y&#;zde değer kazandırdıAltın fonları, son 3 ayda ortalama y&#;zde değer kazandırdı.
  • BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.BES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonları y&#;zde kazandırdıBES-G&#;n&#;ll&#; Hisse Senedi fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.
  • Hisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin &#;zerinde ger&#;ekleşti.Hisse fonlarının getirisi endeksin &#;zerindeHisse fonlarının son bir aydaki getiri ortalaması BİST Endeksi’nin &#;zerinde ger&#;ekleşti.
  • Yatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 36 tanesi değer kaybetti. fondan tanesi y&#;kseldiYatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken 36 tanesi değer kaybetti.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.Fonların getirileri y&#;zde ile arasında değiştiEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının g&#;nl&#;k ortalama getirileri y&#;zde ile arasında değişti.
  • Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 52,3 Milyar TL oldu.İşte yatırım fonlarının portf&#;y değeriYatırım fonlarının portf&#;y değeri 52,3 Milyar TL oldu.
  • Hisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken, BİST ’&#;n son bir ayda y&#;zde kaybettirdi.BİST Endeksi kaybettirirken, hisse fonları kazandırdıHisse fonları son bir ayda y&#;zde kazandırırken, BİST ’&#;n son bir ayda y&#;zde kaybettirdi.
  • Yatırım fonlarının portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında azalış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.Yatırım fonları ge&#;en haftaya g&#;re y&#;zde kazandırdıYatırım fonlarının portf&#;y değeri bir &#;nceki g&#;ne g&#;re y&#;zde oranında azalış g&#;sterirken bir hafta &#;ncesine g&#;re y&#;zde arttı.
  • Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,3 Milyar TL oldu.Emeklilik Fonlarının portf&#;y değeri 81 milyar TL olduEmeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonlarının portf&#;y değeri ise 81,3 Milyar TL oldu.
  • Yatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti. tanesi y&#;kselirken, tanesi değer kaybettiYatırım fonlarında itibari ile toplam fondan tanesi y&#;kselirken tanesi değer kaybetti.
  • G&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ABE olurken onu y&#;zde ile AVR ve y&#;zde getiri ile HHM takip etti.En fazla bu Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonları değer kaybettiG&#;n&#;n en fazla değer kaybeden ilk &#;&#; Emeklilik BES-G&#;n&#;ll&#; fonu y&#;zde ile ABE olurken onu y&#;zde ile AVR ve y&#;zde getiri ile HHM takip etti.
  • Yatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 52,3 milyar TL oldu.Yatırım fonlarının portf&#;y değeri 52 milyar TL olduYatırım fonlarının portf&#;y değeri ise 52,3 milyar TL oldu.
  • D&#;nyada olduğu gibi T&#;rkiye'de de sosyal g&#;venlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan BES, yılını doldurmaya emin adımlarla ilerlerken, katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; 80 milyar milyon bin liraya ulaştı.BES'in b&#;y&#;kl&#;ğ&#; 80 milyar lirayı aştıD&#;nyada olduğu gibi T&#;rkiye'de de sosyal g&#;venlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan BES, yılını doldurmaya emin adımlarla ilerlerken, katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam b&#;y&#;kl&#;ğ&#; 80 milyar milyon bin liraya ulaştı.
  • Hisse fonlarının ortalama g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde olduHisse fonlarının getirisi y&#;zde olduHisse fonlarının ortalama g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde oldu
  • Hisse fonlarının ortalama g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde oldu.Hisse fonlarının g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde olduHisse fonlarının ortalama g&#;nl&#;k getirisi y&#;zde oldu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası