cinsel ilişki sözleri / Kadınların yatakta duymak istediği en seksi aşk sözleri - Kırmızı Kalp

Cinsel Ilişki Sözleri

cinsel ilişki sözleri

Kadınların yatakta duymak istediği en seksi aşk sözleri

Yatakta dut yemiş bülbüle dönenler, havuz problemi çözer gibi bir ses tonuyla konuşanlar, nefes alışverişi bile değişmeyen ve öldü sanıp yaşıyor mu acaba diye kontrol etmek zorunda kaldıklarımız, seksi şeyler söyleyeceğim derken bir çuval inciri berbat edenler bu lafım size.

Vay efendim haberim yoktu, yok efendim kimse bana bunu söylemedi demeyin. Tuttuğunuz takımın fikstürdeki yerini ezberleyeceğinize kadınlar yatakta ne duymak ister biraz da onu öğrenin. Reçeteyi veriyorum. Artık bir zahmet uygularsınız :)

Benim adım ne, bana ismimi söyle!

Adımızı duymak bizi çıldırtıyor. Aşkım, sevgilim, bebeğim gibi hitaplar mutfaktan su isterken iyi hoş da yatakta bizi kadın gibi hissettirmenizi istiyoruz. Evdeki kediye seslenir gibi 'aşkitoşkom' demek yerine rica ediyoruz adımızı söyleyin. Adımızı söylediğinizde sadece bize odaklandığınızı ve bizi ne kadar arzuladığınızı düşünüyoruz. Bu da bizi çıldırtıyor.

Bir tepki ver ey sevgilim

Normalde dili pabuç kıvamındaki bazı erkekler yatakta bazal metabolizmada çalışıyor maşallah. Adam bir tepki ver, bir inle, bir ohla ne biliyim bir ses çıkar. Yok efendim resmen dut yemiş bülbüle dönüyor. Bizimle sevişmenin etkisini duymak istiyoruz. Yalnız rol yapınca anlıyoruz ona göre. Bir oh çeksem karşıki dağlar yıkılır edasıyla da işi abartmayın. Hafif, nazik, buğulu ama seksi inlemeler duymak çok hoşumuza gidiyor haberiniz olsun. Hele bir de uzanıp kulağımıza doğru yaparsanız pek seviniriz.

"Sana ne yapmamı istersin?"

Romantizm filan çok güzel şeyler ama yataktaki kral dirty talk dediğimiz ayıp konuşmadır. Yalnız ayıp konuşun dediysek de erkek muhabbeti yapar gibi kaba bir dil kullanmayın. Olay ayıplı konuşmalardan küfür boyutuna varmasın bir zahmet. İstediğimiz her şeyi yapabileceğinizi, tek isteğinizin bizi tatmin ve mutlu etmek olduğunu söyleyebilirsiniz mesela.

Şimdi, ben bunları söyledim iyi güzel de gene de içim rahat değil. Ben en iyisi açık açık cümleleri vereyim de muhteşem yaratıcılığınıza(!) zeval geldiyse filan kopya çekersiniz. Artık duruma göre çeşitli şekillerde türetme işini de size bırakıyorum. Bi zahmet saksıyı çalıştırın :)

"Yaptığım şey hoşuna gidiyor mu? Biraz daha ister misin?"

"Çıkar şu pantolonu ve yatağa uzan"

"Sen dur diyene kadar durmak gibi bir niyetim yok"

"Muhteşem kokuyorsun, kokun beni çıldırtıyor, kokuna bayılıyorum"

"Sen ne kadar mükemmel bir kadınsın, beni kendimden geçiriyorsun"

"Kalçalarına/göğüslerine/beline bayılıyorum, beni çıldırtıyor"

"Seninle öpüşmeye doyamıyorum. Dudaklarını ısırıp koparmak istiyorum"

"Mükemmelsin sakın durma devam et"

Yalnız isim önemli yine söylüyorum. Siz artık bu cümlelerin önüne sonuna sevdiğiniz kadının adını eklersiniz. Her şeyi de devletten beklemeyin :)

Hörmetler

Lolipop

Kırmızıfunduszeue.info

“Seninle Olmak İstiyorum, Rızanla Gel Bana,Rızanla Olmazsa Eşine Söylerim Evliliğin Yıkılır” Sözleri

“Seninle Olmak İstiyorum, Rızanla Gel Bana,Rızanla Olmazsa Eşine Söylerim Evliliğin Yıkılır” Sözleri

Özet: “Seninle olmak istiyorum, rızanla gel bana, istersen seni kaçırırım, rızanla olmazsa eşine söylerim evliliğin yıkılır” şeklinde cümleler kullanmak suretiyle katılana karşı cinsel taciz suçunu işlediğinin sabit olduğunun kabulü gerekmektedir.


Cinsel taciz suçundan sanığın beraatine ilişkin, Çine Sulh Ceza Mahkemesince verilen gün ve sayılı hükmün katılan tarafından temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Dairesince gün ve sayı ile;

“Sanığa suç atması için neden bulunmayan katılanın sanığın telefonda kendisine cinsel içerikli sözler söylediğine ilişkin aşamalardaki istikrarlı beyanları, sanığın katılanı ankesörlü telefondan aradığı sırada, katılanın eşi olan tanıkdan aldığı haber üzerine sanığın yakalanmasını temin için ankesörlü telefonun bulunduğu yere giden tanık Mehmet’in, sanığın kendisini görünce olay mahallinden kaçtığına ilişkin aşamalardaki beyanları, sanığın katılanı telefonla aramış olduğuna dair aşamalardaki savunmalarından anlaşılan kısmi ikrarı karşısında, cinsel taciz suçundan mahkûmiyeti yerine yazılı gerekçelerle beraatine karar verilmesi” isabetsizliğinden bozulmasına karar verilmiştir.

Çine Sulh Ceza Mahkemesi ise gün ve sayı ile;

“Sanığın, katılanla arasında ilişki olduğuna dair aşamalarda değişmeyen istikrarlı savunmaları, tanık S.. O..’un sanığın savunmalarını doğrular nitelikteki beyanları, diğer tanık M.. T..’ın, sanıkla katılan arasındaki konuşmaların içeriğine ilişkin bir bilgisinin olmaması ve katılanla eşi olan tanık M.. D..’ nin birbiriyle çelişkili beyanları birlikte değerlendirildiğinde sanığın katılana karşı cinsel taciz suçunu işlediğinin şüpheye mahal bırakmayacak şekilde kesin delillerle sabit olmadığı” şeklindeki gerekçeyle direnerek önceki hükümde olduğu gibi sanığın beraatine karar vermiştir.

Bu hükmün de Cumhuriyet savcısı tarafından temyizi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının gün ve sayılı bozma istekli tebliğnamesiyle Yargıtay Birinci Başkanlığına gönderilen dosya, Ceza Genel Kurulunca değerlendirilmiş ve açıklanan gerekçelerle karara bağlanmıştır.

CEZA GENEL KURULU KARARI

Özel Daire ile yerel mahkeme arasında oluşan ve çözümlenmesi gereken uyuşmazlık; sanığın üzerine atılı cinsel taciz suçunun sabit olup olmadığının belirlenmesine ilişkindir.

İncelenen dosya kapsamından;

Olay tarihinde katılan T…… tanık M.. D.. ile evli olduğu, sanığın da evli olup katılan T.. ile komşu olduğu, olay gecesi saat sıralarında katılanın ev telefonunun numaralı telefon hattı ile arandığı, tanık , daha önce de telefonla rahatsız edilmelerinden dolayı ilçedeki ankesörlü telefonların numaralarının dökümünü çıkardığı, bu nedenle gelen aramanın PTT binasının yanındaki ankesörlü telefondan yapıldığını anladığı, katılanın telefona cevap verdiği, bu sırada tanık M..’ın da cep telefonundan arkadaşı M.. T..’a telefon açıp oturduğu yerin yakınında bulunan ankesörlü telefondaki şahsı yakalamasını istediği, sanığın yakalanabilmesi amacıyla katılanın telefonda konuşmayı uzatarak sanığı oyaladığı, tanık M.. T..’ın telefon kulübesine geldiğinde telefon açan kişinin sanık C….. olduğunu gördüğü, sanığa “polis gelecek, bekle” demesi üzerine sanığın kaçtığı, verilen bilgiler doğrultusunda sanığın aynı gece ’da yakalandığı anlaşılmaktadır.

Katılan ; yaklaşık 7 yıl önce M.. D.. ile evlenip oturdukları yere taşınınca sanıkla komşu olduklarını, evlendikten bir süre sonra sanığın ev telefonundan arayıp “seninle olmak istiyorum, rızanla gel bana, istersen seni kaçırırım, rızanla olmazsa eşine söylerim evliliğin yıkılır” gibi sözler sarf ettiğini, sanığı terslediğini, tatsızlık çıkmaması ve kanun dışı bir eyleme kalkışmaması için bu durumu eşine anlatmadığını, sanığın bu aramaları çok sık olmasa da sürdürdüğünü, günü saat ’de numaralı ankesörlü telefondan evlerinin arandığını, telefonu açmadan önce dışarıda olan eşini arayarak ankesör numarasını eşine söylediği sırada aramanın sonlandığını, olay gecesi saat sıralarında bu kez numaralı hattan arandıklarını, eşinin de bu sırada yanında olduğunu, ankesör numarasını görünce eşinin PTT’nin yakınında bulunan iş arkadaşı M.. T..’ı arayarak telefon açan kişiye bakmasını istediğini, bu sırada kendisinin konuşmayı sürdürdüğünü, sanığın telefon görüşmesi sırasında yine “seninle olmak istiyorum, rızanla gel bana istersen seni kaçırırım, rızanla olmazsa eşine söylerim, evliliğin yıkılır” şeklinde sözler söylediğini, polise haber vermeleri üzerine sanığın yakalandığını, sanıkla cinsel münasebeti olmadığını, sanığı bir defa olsun aramadığını, buna mukabil sanığın rızası olmaksızın telefonla arayıp sözler söylediğini, şikâyetçi olduğunu beyan etmiş,

Tanık M.. D..; T.. ile yedi yıldır evli olduklarını, evliliklerinde herhangi bir sorun bulunmadığını, evliliklerinin ilk yıllarında eşinin, kapı komşuları olan sanık tarafından rahatsız edildiğini söylediğini, eşinin bu sözlerini dikkate almadığını, olaydan bir gün önce dışarıda bulunduğu sırada eşinin arayıp numaralı telefondan arandığını söylediğini, günü saat sıralarında eşiyle evde oturduğu sırada ev telefonlarının çaldığını, PTT binasının yanında bulunan numaralı ankesörlü telefon kulübesinden aramanın yapıldığını görünce eşine telefona cevap vermesini söylediğini, cep telefonundan işyeri arkadaşı M.. T..’ı arayıp şahsı yakalamasını istediğini, polise bilgi verdiklerini ifade etmiş,

Tanık M.. T..; olay günü saat sıralarında iş arkadaşı M.. D..’nin kendisini telefonla arayıp PTT ankesörlerinden birinden rahatsız edildiklerini, PTT binasına yakın olmasından dolayı şahsın kim olduğunu öğrenmesini istediğini, ankesörün başında sanığı gördüğünü, sanığa “bir yere ayrılma polis gelecek” demesi üzerine sanığın kendisini iterek bisiklete binip kaçtığını anlatmış,

Tanık S.. O..; sanığın arkadaşı olduğunu, bildiği kadarıyla katılan ile sanığın birbirlerini sevdiklerini, telefon ile görüştüklerini, hatta birçok kez sanığın, kendi yanında katılanı telefonla arayıp konuştuğunu, sonrasında da aralarındaki bu konuşmayı kendisine anlattığını, sanığın ara sıra “T..’yi gezmeye götüreceğim” diyerek aracını aldığını, yıl kadar önce de sanığın araba kullanmayı bilmemesi nedeniyle sanıkla birlikte katılan T…… araca aldığını, sanığı ve katılanı…….Köyü inşaat alanına yakın bir yere bıraktığını, 2 saat sonra da aynı yerden katılanı ve sanığı aracıyla aldığını belirtmiş,

Sanık C…. kollukta; katılanı yedi yıldır tanıdığını, mahalleye gelin olarak geldiğini, arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını, yakınlaştıklarını, arkadaşlarının arabası ile ve hatta arkadaşlarının şoförlüğünde katılanı çeşitli yerlere götürdüğünü, zaman zaman cinsel ilişkiye girdiklerini, kendisini kaçırması ve birlikte olması için katılanın sürekli taleplerde bulunduğunu, iki sene önce katılanla görüşmesini sonlandırdığını ancak olay tarihine yakın bir zamanda karşılaştığında katılanın “beni arar mısın” demesi üzerine ev telefonunu aradığını, dakika kadar görüştüklerini, katılana kendisinden uzak durmasını söylediğini, bu durumu gururuna yedirememesi nedeniyle katılanın iftirada bulunduğunu,

Duruşmada ise; yaklaşık iki yıl önce karşılıklı olarak katılanla aralarındaki ilişkiyi bitirdiklerini, olaydan kısa bir süre önce karşılaştığında katılanın “beni arar mısın” dediğini, cep ve ev telefonu olmadığı için ankesörlü telefondan ev telefonunu aradığını, telefon görüşmesi sırasında sesini tanımamazlıktan geldiğini, bir şeyler olduğunu anladığını, dakika kadar konuştuklarını, cinsel taciz suçunu işlemediğini savunmuştur.

sayılı TCK’nun cinsel taciz başlıklı maddesi;

“1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.

2) Bu fiiller; hiyerarşi, hizmet veya eğitim ve öğretim ilişkisinden ya da aile içi ilişkiden kaynaklanan nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle ya da aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan yararlanılarak işlendiği takdirde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur; işi bırakmak, okuldan veya ailesinden ayrılmak zorunda kalmış ise, verilecek ceza bir yıldan az olamaz” şeklinde düzenlenmiş iken, hükümden sonra tarihinde yürürlüğe giren sayılı Kanunun maddesiyle;

“1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına, fiilin çocuğa karşı işlenmesi hâlinde altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

2) Suçun;

a) Kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin ya da aile içi ilişkinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,

b) Vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruyucu aile veya sağlık hizmeti veren ya da koruma, bakım veya gözetim yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından,

c) Aynı iş yerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,

d) Posta veya elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle,

e) Teşhir suretiyle,

İşlenmesi hâlinde yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır. Bu fiil nedeniyle mağdur; işi bırakmak, okuldan veya ailesinden ayrılmak zorunda kalmış ise verilecek ceza bir yıldan az olamaz” şeklinde değiştirilmiştir.

Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlüğünde taciz; “tedirgin etme, rahatsız etme veya sıkıntı verme” şeklinde tanımlanmıştır.

Maddenin gerekçesinde de; “mağdurun cinsel yönden ahlâk temizliğine aykırı olarak rahatsız edilmesi” biçiminde ifade edilen cinsel tacizin ne tür bir davranışla işlenebileceği hususunda kanunda açıklık bulunmamakla birlikte, öğreti ve yargısal kararlarda bu suçun; mağduru hedef almış, vücut dokunulmazlığı ihlal edilmeksizin ancak cinselliğine yönelen söz söyleme, mesaj ya da mektup gönderme, el hareketi yapma, öpücük atma, cinsel ilişki teklif etme, cinsel organını gösterme gibi eylemlerle gerçekleştirilebileceği kabul edilmektedir.

Cinsel taciz suçunun maddi unsuru, bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz etmektir. Suçun manevi unsuru ise kast olup, failin cinsel amaç gütmesi, başka bir ifadeyle cinsel arzu ve isteklerini tatmin maksadıyla hareket etmesi gerekmektedir. Eylemin cinsel amaçla işlenip işlenmediği ya da hangi fiilin cinsel taciz suçunu oluşturacağı somut olayın özelliklerine göre hâkim tarafından takdir edilecektir. Nitekim yargısal kararlarda; pencereye tırmanarak “seni kaçıracağım, beni içeri al, içeri gireceğim” demek, mağdura karşı çiçek koklamak, telefonla kısa aralıklarla arayıp; “evinin önündeyim, dışarı çık, seni maddi ve manevi tatmin edeceğim,” “seni seviyorum, evlenmek istiyorum,” mağdurun yüzüne; “seni ve aileni tanıyorum, arabaya bin, gideceğin yere bırakayım, sana kötülük yapmam” şeklinde sözler söylemek, “konuşmak ister misin, numarayı çaldır, istemezsen kimsenin haberi olmaz” içerikli mesajlar göndermek cinsel taciz olarak kabul edilmiştir.

Cinsel taciz oluşturacak davranışlar, mağdurun vücuduna temas bulunmamak şartıyla ani olabileceği gibi, devamlı nitelikte de gerçekleşebilir. Suçun oluşabilmesi için, failin cinsel amaç gütmesi ve eylemin belirli kişi ya da kişilere karşı gerçekleştirilmiş olması gerekir. Aksi takdirde cinsel taciz değil, hakaret, tehdit ya da kişilerin huzur ve sükûnunu bozma suçları gündeme gelebilecektir.

Somut olay bu bilgiler ışığında değerlendirildiğinde;

Kendi şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda sanığa iftira atması için geçerli bir sebep bulunmayan katılanın, aşamalarda birbiriyle uyum gösteren samimi, ısrarlı ve herhangi bir tereddüde mahal bırakmayan beyanı, bu beyanı doğrulayan tanık anlatımları, sanığın katılanın ev telefonunu arayarak söylediği, “seninle olmak istiyorum, rızanla gel bana, istersen seni kaçırırım, rızanla olmazsa eşine söylerim, evliliğin yıkılır” şeklindeki sözlerinin cinsel amaç taşıdığı, katılanın bu eyleme rızası olduğuna dair bir delilin bulunmadığı, aksine aşamalarda sanıktan şikâyetçi olup yakalanmasını sağlayarak eyleme rıza göstermediğini ortaya koyduğu, sanığın iddia ettiği şekilde katılan ile daha önce bir ilişkisi olmasının, katılanın cinsel taciz suçunun mağduru olamayacağı anlamına gelmediği, kaldı ki sanığın savunmasında belirttiği üzere, olaydan 2 yıl önce bu ilişkiyi sonlandırdıkları, ev telefonu hattına sahip olan sanığın, gece saat ’de ankesörlü telefondan katılanın evini aramasının makul olmadığı göz önüne alındığında, sanığın telefonda, “seninle olmak istiyorum, rızanla gel bana, istersen seni kaçırırım, rızanla olmazsa eşine söylerim evliliğin yıkılır” şeklinde cümleler kullanmak suretiyle katılana karşı cinsel taciz suçunu işlediğinin sabit olduğunun kabulü gerekmektedir.

Bu itibarla, Özel Daire bozma kararı isabetli olup yerel mahkeme hükmünün, sanığın üzerine atılı cinsel taciz suçunun sabit olduğu ve mahkûmiyetine karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesi isabetsizliğinden bozulmasına karar verilmelidir.

SONUÇ:

Açıklanan nedenlerle;

1- Çine Sulh Ceza Mahkemesinin gün ve sayılı hükmünün, sanığın, üzerine atılı cinsel taciz suçunun sabit olduğu ve mahkûmiyetine karar verilmesi gerektiğinin gözetilmemesi isabetsizliğinden BOZULMASINA,

2- Dosyanın, mahalline gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına TEVDİİNE, tarihinde yapılan müzakerede oybirliğiyle karar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 “Seninle Olmak İstiyorum, Rızanla Gel Bana,Rızanla Olmazsa Eşine Söylerim Evliliğin Yıkılır” Sözlerinin Cinsel Taciz Suçunu Oluşturduğu hakkındaki Yargıtay Kararı, Avukat Gizem Gül Uzun tarafından sunulmuştur.

 

 

 

adana avukat, adana hukuk bürosu, adana avukatlık bürosu, mersin avukat, mersin avukatlık bürosu, mersin hukuk bürosu, hatay avukat, hatay avukatlık bürosu, hatay hukuk bürosu, hatay boşanma avukatı, hatay ceza avukatı, iskenderun avukat, gaziantep avukat, gaziantep avukatlık bürosu, gaziantep hukuk bürosu, kayseri avukat, kayseri hukuk bürosu, kayseri avukatlık bürosu, kayseri boşanma avukatı, kayseri ceza avukatı, kayseri icra avukatı, niğde avukat, kayseri tazminat hukuku avukatı, kayseri iş hukuku avukatı

 

Cinsel Kalite

CİNSEL KALİTE

Cinsel Kalite Cinsellik bir çiftin hazzı , ruhu, bedeni paylaştığı ; aidiyet, sevgi, güven gibi duyguları yoğun olarak hissettikleri en kıymetli anlardır. Cinsel duygularla partner ilişkisini , aşkla şehveti dengede tutabilen çiftler mutlu ve huzurlu olabilirler.

Cinsellik hakkında konuşma, doğru bilgilerle farkındalığı arttırma, yeniliklere açık olma, önce kendini sonra partnerini keşfetmeye çalışma, bedeni ve ruhu paylaşma ve karşılıklı saygı olursa mutlu bir ilişki olabilir. Hiçkimse için cinsellik doğuştan gelen bir yetenek değildir. Cinsellik öğrenmeyle ve keşfetmeyle gelişen bir kavramdır. Doğru cinsel bilgiyi öğrenmemiş kişiler cinsel ilişki yaşadıklarını zannederler ama kaliteli bir cinsel ilişkiyi hiç yaşayamamış olurlar.

Bu olumsuzlukların sonucunda neden sorusuna kendilerince anlam katmaya çalışırlar. Örneğin “ partnerim beni sevmiyor, çekici bulmuyor, yeterince etkilenmiyor, “ gibi cevaplar bulduklarında boşu boşuna hem kendilerini, hem partnerlerini hem de ilişkiyi zedelerler ve gün geçtikçe uzaklaşmalar olur.

Cinsel kaliteyi etkileyen diğer bir konu da Vajinismus, Erken boşalma, Ereksiyon kaybı, orgazm olamama, ağrılı cinsel ilişki gibi fonksiyonel sorunlardır. Her bir denemede yaşanan başarısızlık hissi zamanla performans anksiyetesi dediğimiz bir kaygı problemi haline dönüşür. Her ilişkiye “Yine aynı sorunla karşılaşıcak mıyım” düşüncesiye başladıkları için farketmeden hazdan uzaklaşırlar ve zamanla aynı sonuçla karşılaşmamak için isteksizlik yaşamaya başlarlar.

Böyle durumlarda öncelikle fizyolojik muayene için Ürolog veya Jinokolog tarafından probleme isim konulması çok önemli. Eğer uzman sorunun psikolojik kökenli olduğunusöylerse mutlaka cinsel terapiste danışılması gerekmektedir.

Herhangi bir fonksiyon bozukluğu yok sadece cinsellik artık bir görev haline dönüştü veya ilk günden beri öyleydi diyorsanız kaliteli bir cinsel hayatınız yok veya hiç olmadı demektir. Yapılan araştırmalar kaliteli ilişki yaşayan çiflerin evliliklerinde daha mutlu ve daha az çatışma yaşadıklarını kanıtlar niteliktedir.

Cinsel ilişkimiz iyiydi fakat aramızdaki problemler cinsel ilişkimize de yansıdı diyorsanız öncelikle şuna bakmanız lazım. Kaliteli bir cinsel hayatınız olmadığı için mi ilişkiniz bozuldu yoksa ilişkiniz bozulduğu için mi cinsel hayatınız zedelendi. Eğer önce ilişki bozuldu diyorsanız öncelikli olarak ilişkiyi güçlendirmek gerekir. Daha sonra Cinsel kalite çalışmaları yapılması gerekir.

Seans deneyimlerimdeki gözlemlerime göre cinsel kaliteyi ve fonksiyon bozukluklarını oluşturan sebeplerin başında bir bireyin öğrenme gelişimini tamamlayaması gelir. Cinselliğin yasak, ayıp, günah olarak düşünüldüğü topluluklar cinselliği öğrenemediğinden ve hurafe bilgilerden dolayı kaliteli ilişki yaşayamazlar ve kendilerini yetersiz ve çaresiz hissedebilirler. Sorun senden , hayır senden kaynaklanıyor tartışmasına girebilirler veya sorunun üstünü örtüp yokmuş gibi davranabilirler. Ama cinsel problemler bireyin değil çiftin problemidir. Dolayısıyla kaliteli bir yaşantı için , tıpkı ilişkide olduğu gibi sorunların üstesinden gelmek için birlikte çabalamak gerekir.

Mitler ( Hurafeler )

Kaliteli ilişki için öncelikle cinselliğin doğru tanımlanması, anatominin iyi bilinmesi, cinselliğin ayıp olduğu toplumlarda cinsellikten uzaklaştırmak için anlatılan yanlış bilgilerin doğrulanması çok önemlidir. Bilişsel olarak yeniden yapılandırma ve farkındalığı arttırma çalışmaları cinsel terapinin ilk ve en önemli basamağıdır. Olumsuz aile tutumları ve akranlar arası anlatılan olumsuz cinsel deneyimler cinselliği zevksiz, acı verici, zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olarak yansıtabilir. Veya kişilerde kaygı yarattığından kaliteli cinsel ilişkiyi ve kişilerin beden algısını etkileyebilir. Bu sebeple yaygın cinsel mitlerin doğru olup olmadığına bakmak gerekir.

Örneğin ilk cinsel lişkide vajinada patlama , kanama , acı olmaz. Bakirelik kanla ölçülmez. Kızlık zarı doğuştan ortası deliktir . Adet kanı da bu boşluktan akar. Penis boşluğa girer ve çıkar. Eğer kadın rahat olursa kanama olmaz. Eğer korkarsa ve kasılırsa zar üstünde burnunuzdaki gibi minik kılcal damar çatlaması meydana gelir. Kanama olursa da bu belli belirsiz bir sıvıdır ve farkedilmez. Aynı zamanda ilk birliktelik acılı olmaz. Vajine sulanmayla beraber genişler ve bir bebeğin çıkabileceği kadar açılır. Eğer vajina sulanmadan penis girerse tabiki sürtünmeye bağlı rahatsızlık hissi oluşabilir. Kremsiz masaj yaptığınızda bir zaman sonra hissettiğiniz duygu gibi bir histir bu.

Bilindiğinin aksine gebelik döneminde cinsel ilişkiye girilebilir. Bu bebeğe zarar vermez. Sadece bazı pozisyonlarda kısıtlama olur. Riskli hamilelik olmadığı sürece cinsel ilişkiye girilebilir. Hatta hamilelik dönemi kadının hem bedensel hem psikolojik açıdan hassas olduğu bir dönemdir. Bu dönemde eşinden her zamankinden fazla destek görmeye, sevildiğini, arzulandığını ve bu haliyle de beğenildiğini duymaya ihtiyacı olan kadın bu yaklaşımla rahatlar ve güven duygusu pekişir.

Erkek cinsel organının boyutu hiç önemli değildir. Penis boyuyla cinsel performansın ve alınan zevkin hiçbir alakası yoktur. Vajina penis boyunun şeklini alır ve alınan zevkte boyutun hiçbir etkisi yoktur.

Kadın da erkek te cinselliğe her zaman hazır değildir. Stres, hastalık, yorgunluk gibi durumlar sebebiyle ilişkiye hazır olunamayabilir ve bu da sevmemekle partneri beğenmemekle alakalı bir durum değildir ve problem haline dönüştürülmemelidir.

Tüm fiziksel yaklaşılmar sevişme ile sonuçlanmamalıdır. Cinsel birleşme dışında keyif alınabilecek diğer yöntemler uygulanılabilir. Sevgi, güven, şefkat duygularının arttırıcak digger cinsel yakınlaşmalar cinsel kaliteyi arttırır. Aynı zamanda her ilişki orgasm ile sonlanmaz. Iyi sevişme karşılıklı haz alabilmeye dayanır. Orgasm yaşanmaması o ilişkiden haz alınmadığı ve tatmin olmadığı anlamına gelmez. Fakat orgazm olucak mı düşüncesine odaklanılması hazda kesinti yaşatır ve orgazm hiç yaşanamaz hale gelir.

Özetle mitler gerçeği yansıtmaz. Dolayısıyla kendi inançlarınızı once çıkarıp sonra doğru olup olmadıklarını tekrardan gözden geçirmek hem cinsel kalite hem de fonksiyon bozuklukları için çok önemlidir.

Performans anksiyetesi ve Cinsel işlev bozuklukları

Cinsel terapilerde en sık gördüğümüz, cinsel kaliteyi azaltan faktör performans anksiyetesi dediğimiz korkudur. Kişiler bazen yorgunluktan , bazen konsantrasyon sorunlarından, belki depresyondan veya herhangi başka bir sebepten dolayı bir kere kötü bir cinsel ilişki yaşadıklarında başarısızlık hissi hissederler. Bu hissi bir kere hissettikten sonra eyvah çanları çalmaya başlar ve zamanla bir kaygı problemi haline dönüşür. Eşim beni aldatacak, benden boşanacak, bende sorun var , yeterli bir kadın veya erkek değil miyim düşünceleri gün geçtikçe artmaya başlar ve bu kaygı kişide cinsel kaçınmalara sebep olur. Eşler konuşamamaya başlar. Problemle ilgili konuşamayan eşlerin partnerleri durumu anlayamadıkları için bu uzaklaşmayı anlamlandıramaz ve eşim artık beni sevmiyor mu, niye benden uzak, hayatında başka biri mi var gibi düşüncelere kapılır.

Bu sebeple erken boşalma, iktidarsızlık, cinsel isteksizlik , orgasm olamama, uyarılma bozuklukları gibi cinsel işlev bozuklukları yaşayabilirler. Bunları yaşamamak için cinselliği görev ve baskı aracı olarak görmemek gerekir. Çünkü cinsellik penisin vajinaya girmesi ve boşalma değildir. Dokunmanın ve sevgi gösterilerinin verdiği haz boşalma duygusundan çok daha derin anlamlar içerir. Haz duygularıyla beraber beğin hormone salgılar ve kişiler işlevsel olarak hazır hale gelir fakat eğer kaygı verici bir düşünce varsa beğin hazzı hissetmez dolayısıyla kişilerin vücutları cinsel olarak işlevini tamamlayamaz.

İkincil sebepli cinsel işlevleri bozan durumlarla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Örneğin kişi depresyon yaşıyorsa, tiksinti gibi takıntı problemleri varsa ; tecavüz , taciz aldatılma gibi travmatik problemler yaşadıysa veya yakın çevresinin yaşadıklarına şahit olduysa ikincil olarak işvel bozukluklarına sebep olabiliyor. Böyle durumlarda öncül olarak etkileyen faktörlere yönelik bireysel çalışmalar yapılıyor olması çok çok önemlidir. Çünkü kaliteli bir cinsel ilişki için kişilerin zihinlerinin rahat olması tamamen özgürce hareket edebilmeleri gerekmektedir.

İşlev bozukluklarını diğer etkileyen faktörler kişilerin yaşadığı sağlık problemlerinden de kaynaklanabiliyor. Kullanılan bazı ilaçlar örneğin antidepresanlar, tansiyon ilaçları ve birçok ilacın yan etkileri olabilir. Düzenli kullanılan bir ilaç varsa mutlaka ilaç içeriğine bakılması ve doktora sorulması gerekmektedir. Ama önceden de bahsettiğim gibi vakti zamanında kullanılan bir ilaç sebebiyle oluşan bir problem zamanla performans anksiyetesine dönüştüğünden kişiler asıl sebebi hiç farkedemeyebilirler. Bu sebeple cinsel öykünün ayrıntılı bir şekilde tüm koşullara da bakılarak bir uzman yardımıyla bakılması farkındalık için önemlidir.

Cinsel Kalite Vajinismus veya erken boşalma problemleri bana göre kültüreldir. Yani cinselliğin öğrenilememesi sebebiyle oluşan çok basit tedavisi olmasına rağmen cinsel kaliteyi ve ilişkiyi yıpratan en sık karşılaştığımız problemlerdendir. Vajinismus tamemen kişinin acıyacak patlıycak kanıycak kaygılarıyla kasılması sonucu oluşan refleksiv bir sorundur. Ve kişiler bu istemsiz kasılmaya ve korkuya engel olamıyordur. Erken boşalma ise kişilerin kendi denetimini öğrenememesi, başlayıp biten bir mastürbasyon hayatını alışkanlık haline getirmesi sebebiyle oluşan bir sorundur . Boşalma hissinin geldiği an hangi an, durdurma yöntemleri neler, sure nasıl uzatılır gibi öğretiler ile aslında çözümü pabittir fakat yine performans anksiyetesi sebebiyle kişiler bu tarz fonksiyonel problemlerle karşılaştıklarında ya kaçma, kaçınma erteleme davranışları sergilemektedir ya da internetten yada çevrelerinin tavsiyelerine uyarak daha da durumu travmatik hale getirmektedirler. Özetle fonksiyon bozukluklarının tedavisi vardır ve ertelenmeden önce ürolog ve jinokologlara danışılmalı, eğer psikolojik kökenli bir problemse cinsel terapistlere danışılmalıdır.

Cinsel Kalite için tavsiyeler

Öncelikli olarak iyi bir cinsel ilişki için bireylerin kendi vücutlarını tanımaları, barışık olmaları gerekmektedir. Her insan aynı değildir ve kişiler normal ilişkilerinde de cinsel ilişkilerinde de kendilerini partnerlerine tanıtmaları gerekmektedir. Bu sebeple partnerle gerçek bir diyalog kurup nelerden hoşlandığınız, nelerden hoşlanmadığınızı açıkça paylaşmanız gerekmektedir. Diyalog kurarsam kırılır, üzülür alınır veya kızar diye kaçıngan tavırlarda bulunmak daha iyisini hiç bir zaman elde edememek demektir.

Kadınların partnerleriyle birlikte yapmaktan en çok hoşlandıkları eylemlerden biri sohbet etmektir. iletişim kurabilmek ve konuşmak kadınlar için adeta bir terapi gibidir. Yani kadınların rahatlatmak, gevşemek, sevildiklerini ve önemsendiklerini anlamak ve partnerlerine yakınlaşabilmeleri için en çok ihtiyaç duydukları araçtır. Bu nedenle kadınlar direk cinsel ilişki yaşamaktansa , konuşmayı uzatarak samimiyeti sağlamaya ve güven inşa etmeye çalışırlar. Kadınların cinselliği de tıpkı büyük keyif aldıkları sohbet edişleri gibidir. Diğer bir değişle, erkeklerin cinselliğinden bir hayli farklı olan kadınların cinsel bakış açısı, sonuç odaklı gitmeyen , tanımak ve tanışmak için yapılan bir sohbetten farksızdır. Bu nedenle, kadınların c,insel arzularını arttırmanın ve cinselliği tam anlamıyla yaşamalarını sağlamanın en iyi yollarından biri onlara zaman ayırmak, hoş dakikalar yaşatmaktır.

Cinsel isteksizlik yaşayan ve kalitesiz cinsel ilişkilere baktığımızda hayat düzenleri çoğu zaman aynı oluyor. İşten eve gelip, yemek yeyip, televizyon seyredip, çocuklar yattıktan sonra yorgunluktan tükenmiş ve uykulu bir şekilde yatak odasına gidip aynı başlayıp aynı biten sadece boşalma odaklı ilişkiler her gün makarna yemek gibidir.

Kaliteli bir lişki için iki kişinin de aktif ve istekli olacağı zamanları konuşarak bulması çok önemlidir. Yani randevulaşmak gerekir. Bununla beraber zaman , mekan , pozisyon değişimi mutlaka olmalıdır. Iki tarafın da aktif olabilmesi için kişilerin pozisyonları öğrenmesi ve sevdikleri pozisyonları birbirleriyle paylaşmaları ve iki tarafın da kabul edeceği pozisyonları bulmaları gerekmektedir. Ilişkiyi başlatırken hadi odamıza gidelim cümlesini kullanmak yerine kişilerin ilişki öncesi haz çalışmaları adı verdiğimiz yakınlaşmak adına romantik dakikalar geçirmesi iki kişinin de cinselliğe hazırlanma sürecini pozitif etkilemektedir.

Cinsel Kalite; Uygun ortam sağlamak hem mekanın değişimi için hem de rahat hareket etmek için önemlidir. Yan odada veya odanızda çocuklarınız varken, ebeveynlerinizle aynı evi paylaşırken cinsel ilişkide rahat olunamaz. Bu sebeple uygun ortam oluşturmak için ya evin boş olduğu vakitler değerlendirilmeli ya da vakit yaratırmalıdır. Unutmayın ki birkaç saat çocuğuklarınızı arkadaşlarının evlerine göndermek veya başkalarına emanet etmek hem onların sosyalleşmesini katkı sağlar hem de eşinizle olan pozitif etkileşiminiz onların ilerki zamanda kendi eşleriyle olan yaklaşımlarında rol model olacaktır.

Cinsel ilişkide mekan, renkler ve kokular çok önemlidir. Bulunduğunuz mekanın ışık, ses, dokunma, ve digger duygu yüklü ayrıntıları zevk vermeye yönelik olmalıdır. Kırmızı bir yastık, gül ya da sandal ağacı gibi afrodizyak etkisine sahip kokular, mumlar partnerinizi karşılaştığı ortama hazırlamak ve daha kolay adapte olmasını sağlar.

İlişki öncesi haz çalışmalarının öneminden bahsetmiştim. Bunun yanı sıra aşk oyunları oynamak ilişkiye heyecan katar. Ara sıra partnerin kulağına fısıldanan kışkırtıcı sözler ilişkiyi beğinde başlatır. Çünkü kadınlar duyduklarından, erkekler ise gördüklerinden daha fazla tahrik olurlar. Partnerinizi ne kadar arzuladığınızı anlatın ve onunla ne yaşamak istediğinizi pozitif şekilde anlatın. Gün içersinde mesajlar gönderin ve ona olan arzularınızı , sevginizi gösterin.

Cinsel Kalite; Hayal gücünün canlı tutulması gerekir. Uzun sureli ilişkilerde ilk günkü heyecanı ve keşfetme güdüsünü canlı tutabilmek için zihninizde birlikte paylaştığınız güzel anları canlandırmanı gerekiyor. Hafızanızı kurcalayıp bu anları yeniden yaşamak duygusal olarak ona kendinizi daha yakın hissetmenizi sağlar. Diğer taraftan fiziksel olarak da onunla bir şeyler paylaşma isteğiniz ilk günkü seviyesine döndürür.

Terapide ciflerden duyduğum sık cümlelerden biri de fantazilerimiz çok ütopik ve yaşanması imkansız denir. Fakat fanteziler illa aynı şekil ve şemalde yaşanılmak zorunda değildir. Fanzetizeri anlatmak , o an yaşıyormuş gibi hayal etmek kişilerin beğenilme, arzulanılma duygularını tatmin ettiği için daha heyecanlı bir ilişki kurmanızı sağlar.

Kışkırtıcı heyecanlar, yaramazlıklar ve merak uyandıran yenilikler varsa, cinsellik inanılmaz keyifli bir eyleme dönüşebilir. Alışkanlık oluştuktan sonra cinselliğin temposu yavaşlıyor ve eski şehvet yaşanmaz hale geliyor.

Hayat şartları, ekonomik krizler, iş yerinde yaşanan stress gibi faktörler çiftlerin içlerindeki ateşi söndürebiliyorlar. Ancak cinsel hayatın monotonlaşması kader değil. Bu durumu değiştirmek için kişinin kendi isteklerini ifade etmesinin yanında odak noktasını partnerine zevk aldırmak olarak belirlemesi ve onun zevk eşiğini keşfetmesi gerekiyor. Keşif, şehvet derecesinin her daim yüksek tutulmasını sağlyabiliyor. Bu nedenle çiftlerin cinsellik için mutlaka zaman ayırması gerekiyor. Cinsellik yaşandıkça, cinsel arzu ve istekler, partnere olan tutku devam edebiliyor.

Cinsel Kalite; Kaliteli ilişki iletişim ve güven gerektirir. Partnerinizi zihin ya da vücut dili okuyucusu sanmak büyük bir hatadır. Ona isteklerinizi söylemeniz ve nasıl yapması gerektiğini göstermeniz gerekir. Eğer eşinizle bu konuları konuşmaya alışkın değilseniz yavaş yavaş bu konuları konuşmaya adım atmanız gerekiyor. “ böyle daha iyi hissediyorum” ya da “ bu sandığın gibi iyi gelmiyor” şeklinde partnerinizin anlamasına yardımcı olabilirsiniz. Ama burda dikkat edilmesi gereken ince bir çizgi var. Karşınızdakini suçlayıcı ,eleştirel bir şekilde cümle kurup yetersiz hissettirmemeniz çok önemli. Daha çok ben diliyle konuşmaya çalışın. Böylece partnerinizin nasıl hissettiğini, neyin iyi neyin kötü geldiğini sürekli olarak konuşmanıza gerek kalmayacaktır. Bu sırada onun konuşmasına izin vermeli, siz de dikkatli bir şekilde gözlem yapmalısınız.

Kaynakça

  • Vajinismus’un Üstesinden Gelmek – Dr. Cem Keçe
  • Erken Boşalma’nın Üstesinden Gelmek – Dr. Cem Keçe
  • Boşalma, Orgazm, Cinsel Doyum –Dr. Cem Keçe
  • İktidarsızlık – Op. Dr. Zuhal Akalın; Dr. Cem Keçe
  • Evlilik Terapisi ve Cinsel Terapiyi Bütünleştirmek – Gerald R. Weeks & Larry Hof
  • 10 Adımda Erken Boşalma Tedavisi – Dr. Cem Keçe; Psk. Yaşam Yanardağ Çelik
  • Kadınlarda Orgazm Olma Yöntemleri – Julia Heiman; Leslie Lopiccolo; Joseph Lopiccolo
  • Vajinismus ve Erken Boşalmada Değerlendirme, Tanı ve Tedaviler – Doç. Dr. Doğan Şahin; Prof. Dr. Arşalyus Kayır
  • Cinsel Sorunlara Genel Yaklaşım (Cinsel İşlev Bozuklukları Monograf Serisi 1) – Dr. Nesrin Yetkin; Dr. Cem İncesu
  • Cinsel Sorunlar ve Tedavileri El Kitabı – Patricia Gillan
  • funduszeue.info Low
  • Erken Boşalma Tedavi Teknikleri- Dr. Ali Gökkaya
  • Cinsel Terapi Elkitabı- Helen Singer Kaplan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası