bab ı esrar yazarı / Bab-ı Esrar Özet - Ahmet Ümit

Bab I Esrar Yazarı

bab ı esrar yazarı

Bab-ı Esrar

Senin olanı sana getirdim.

İngiltere’de yaşayan, İngiliz bir anne ve Türk bir babanın çocuğu Karen Kimya’nın yolu bir iş seyahati sebebiyle Konya’ya düşer. Hem işinde hem de özel hayatında çözmesi gereken dünyevi sorunlarıyla boğuşan Karen, Konya’da uhrevi gizemlerin de ortasında bulur kendini. Bir ırmak gibi akan doğrusal zamandan tüm zamanların iç içe geçtiği bir okyanusa yuvarlanan Karen’in elinden büyük bir derviş tutar. Bu derviş Şems-i Tebrizi’dir.

"Taşta kan vardı. İnsanların yüreklerinde nefret, dolunayda derin bir sükûnet”

Bab-ı Esrar’da Ahmet Ümit’ten beklenen alışılagelmiş polisiye yazım etkisini yitirmiyorsa da bilinçli bir kararla bir adım geriye çekiliyor ve roman sırlarla dolu mistik bir dünyaya açılıyor. Din ile aşk, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seren Bab-ı Esrar Ahmet Ümit eserlerinin içinde farklı bir noktada duran parlak, derin bir roman.

Bab-ı Esrar

Senin olanı sana getirdim.

İngiltere’de yaşayan, İngiliz bir anne ve Türk bir babanın çocuğu Karen Kimya’nın yolu bir iş seyahati sebebiyle Konya’ya düşer. Hem işinde hem de özel hayatında çözmesi gereken dünyevi sorunlarıyla boğuşan Karen, Konya’da uhrevi gizemlerin de ortasında bulur kendini. Bir ırmak gibi akan doğrusal zamandan tüm zamanların iç içe geçtiği bir okyanusa yuvarlanan Karen’in elinden büyük bir derviş tutar. Bu derviş Şems-i Tebrizi’dir.

"Taşta kan vardı. İnsanların yüreklerinde nefret, dolunayda derin bir sükûnet”

Bab-ı Esrar’da Ahmet Ümit’ten beklenen alışılagelmiş polisiye yazım etkisini yitirmiyorsa da bilinçli bir kararla bir adım geriye çekiliyor ve roman sırlarla dolu mistik bir dünyaya açılıyor. Din ile aşk, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seren Bab-ı Esrar Ahmet Ümit eserlerinin içinde farklı bir noktada duran parlak, derin bir roman.

Çoğu zaman mesele, Tanrı’nın ne olduğu değil, bizim onda ne gördüğümüzdür. Sevgi dolu olanlar merhameti görür, zalim olanlar şiddeti. Zeki olanlar aklı görür, aptal olanlar kör inancı, âlimler bilimi görür, cahiller mucizeyi.

Bab-ı Esrar

Bab-ı Esrar - Ahmet Ümit

Kitap Türü:Yerli Romanlar, Gerilim, Polisiye

Puan Tablosu

Arka Kapak Bilgisi

Bab-ı Esrar Özet

Karen Kimya Greenwood, Türk bir baba ve İngiliz bir annenin evladı olarak dünyaya gelmiştir. Çalıştığı sigorta şirketinin sahibi, Simon; Konya’da müşterilerinden birine ait olan Yakut Otel’inin yangınını soruşturması için Karen’i Türkiye’ye göndermişti. Simon, Türkleri iyi tanımasını ve Türkçe’yi iyi derecede bilmesini öne sürerek bu göreve onu atamıştı. Karen, uçak yolculuğu esnasında sürekli, bu görevi neden kabul ettiğini, kendisine sorlamakla geçiriyordu. Konya’ya daha önce çok küçükken babası ile birlikte gelmişti. Bu soruşturma şirketi için çok önemliydi. Yakut Otel yangını için ödenecek tazminat dudak uçuklatan cinstendi. Onun görevi ise bu yangının kaza mı, sabotaj mı olduğunu araştırmaktı. Uçakta kendisini tedirgin hissediyordu. Şimdiden bu görevi kabul ettiği için pişman olmuştu, bu görevin sıkıntısının üstüne birde iki aylık hamile oluşu daha da gerilmesine neden oluyordu. Görevini bitirip Londra’ya dönünce bebek konusunda kararımı kesin olarak vereceğini, kendisine hatırlatıp duruyordu. Erkek arkadaşı, Nigel ile çok iyi anlaşıyorlardı, fakat o bebeğin kendilerine ayak bağı olacağını daha genç olduklarını söyleyip duruyordu. Karen henüz kesin kararını vermemişti. Yaşı itibarı ile bu bebek konusunda çok kararsızdı. Bu düşünceler ile başını cama doğru çevirip Konya’yı seyre daldı.

Uçak havaalanına indiğinde, onu karşılamaya gelen olmadığı için çok sinirlenmişti. Valizini ve bilgisayar çantasını alarak çıkışa doğru yürümeye başlamıştı ki,“ Miss Karen… Miss Karen… “ diye seslenen, gri takım elbiseli, orta boylu, şişmanca bir adamın cılız sesi ile iyice gergin olan sinirleri, daha çok gerildi. Bir yandan bozuk İngilizcesi ile özür diliyor ve telaş ile ona yaklaşmaya çalışıyordu. Kendisini, Konya’da bulunan acentenin sahibi, Mennan Fidan olarak tanıtmıştı. Karen ise onu dinlemek yerine kendisinin Türkçe bildiğini söyleyerek bir an önce otele gitme istediğini dillendirdi. Mennan Bey daha çok mahcup olmuş, biran önce misafirinin rahat etmesi için acele ile havaalanından çıkmıştı.

Yola çıktıklarında, dümdüz bir kentin içinde geniş caddelerde ilerlediklerine şahit olan Karen, şaşırmıştı. Oysa babası ile yıllar önce geldiği Konya daha farklıydı hatıralarımda; gizemli evler, bilinmeze açılan dar sokaklar ve yaşlı camiler ile insanın içini ürküten sarıklı mezar taşlarını hayal meyal hatırlıyordu. Biraz sakinleşince, Mennan Beye yıllar önce geldiği yeri tarif etmeye başladı. O burada yaşayan biri olarak bahsettiği yerin bir dergâh olabileceğini öne sürerek ara sokaklara girdi. Belki yıllar önce annesine ve kendisine hiç haber vermeden terk eden babası ile geldiği o dergâhı hatırlayabilirdi. Nede olsa babası bu dergâhların birinde ilahi aşkı bulmaya çalışarak büyümüş; annesini görene ve âşık olana kadar buralarda yaşamıştı. Karen dalgın bir şekilde dışarıyı dikkat ile incelemeye başladı. Şimdi bir parkın yanından geçiyorlardı, içinde küçük bir cami vardı, âmâ buralar hiç tanıdık gelmemişti ona. Tam caminin alınlığındaki yazıyı okumaya çalışırken, Mennan Bey aniden frene basıp, kızgınlıkla söylenmeye başladı. Arabanın tekeri patlamıştı.

Mennan Bey arabanın lastiğini değiştirirken, Karen sıkılıp küçük caminin bahçesinde bulunan çeşmeye doğru ilerleyip biraz serinlemek için yüzünü yıkama düşüncesi ile arabadan yanından ayrılma niyetine engel olamadı. Birdenbire karşısında çıkan, siyahlar giyinmiş bir adam; ince uzun boylu saçı sakalı birbirine karışmış öylece sessizce durduğunu görünce şaşırmıştı. Karen’e korkmamasını, kötülük için gelmediğini söyleyip, ”senin olanı sana getirdim “diyerek avucunun içine, Kahverengi taşlı, gümüş bir yüzük bırakmıştı. Yüzüğe bakıp, başını kaldırıp ona birkaç soru soracaktı ki; adamın karşısında olmadığını fark etti. Bu nasıl olurdu, şaşkınlığı daha da artmış olarak, Mennan beyin yanına döndü. Olayı anlattığında, Mennan Bey adamın utanmış olabileceğini söyleyerek işine devam etmeyi sürdürdü. Karen ise bu yaşadığı olayı anlamlandıra bilmek için tekrar etrafına göz gezdirmeye başladığında, çöken akşamın karanlığında küçük caminin ışıkları ansısın yanmıştı. Gözleri caminin alınlığında metal levhaya yapıştırılmış pirinç harfler ile oluşan yazıya takılıp kaldı. “Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi”…

Karen, Türkiye’ye sigorta şirketi için soruşturma yapmak için geldiği Konya da, karşılaştığı mistik ve gizemli olaylar ile ilgili bir yandan, Mennan Beyi, bir yandan Yakut Otel sahibi Ziya beyi suçlamaya başlamıştı. Yaşadığı gizemli olayların çocukluğundan kalma bu şehir ve babasının onları terk etmesi ile bağdaştırmaya çalışması da sorularının cevabını bulmakta ona yardımcı olmuyordu. Otel yangını ile ilgili sabotaj şüphesi gittikçe çoğalsa da henüz somut bir kanıt bulamamıştı. İşi gereği ne Mennan Beye nede Ziya Beye de güvenmiyordu. İnsanların, para söz konusu olduğunda şeytanın bile aklına gelmeyen yollara başvurduğunu tecrübelerinden öğrenmişti. Bu gizemler ile dolu şehir de babasından bir iz bulabilecek miydi? Bir yanı bulmak istese de diğer yanı ona hala kızgındı. Yıllar önce hiçbir açıklama yapmadan annesini ve kendini terk etmişti. Annesi ile görüşmelerinde onu endişelendirmemek adına yaşadıklarından bahsetmese de, annesi de bir an önce bu işi sonuçlandırıp geri dönmesini istemekte. Karen tüm bu karmaşaların içinde sürekli ona görünen ve kendisine yardım etmek için gelen siyahlar içinde ki adamın sırrını ve kim olduğu hakkında bilgilere ulaşabilecek miydi? Siyahlar içinde ki adamın kendisine verdiği ve kanayan yüzüğün sırrı neydi? Soluksuz okuyacağınız bir gizemler örgüsü.

Bab-ı Esrar Soruları ve Cevapları

Bab-ı Esrar kimin eseri?

Ahmet Ümit

Bab-ı Esrar türü nedir?

Yerli Romanlar, Gerilim, Polisiye

Bab-ı Esrar kaç sayfa?

Bab-ı Esrar Yorumları

ah şems,sen nasıl anlatılırsın ki? kitabı çok beğenerek okudum

kitabı su gibi içtim her yudumunda gözlerim yaşardı. yukarıdaki yorumda bile tüylerim diken diken oldu.

ben kitabı okurken heyecanlandım ve merakla ne olacağını sezmeye çalıştım. okuduğumda her şeyin bir nedeni bir de sonucu olduğu yargısını çıkardım.

ben daha önce okudugum hic bir kitaptan boylesine etkilenmemistimhayata bakisimi ve algımı tamamen degistirdiustanın yüregine saglık tek kelimeyle muhtesemm

süper bir kitapdı ilk kitabım normalde kitap okumayı sevmem ama bu süperdi fakat istediğim gibi bitmedi hayal kırıklığına uğradım babasıyla kavuşmalıydı yaa

kitap süper yazan ahmet ümit in ellerinden öperim

kitap çok karmakarışık ama güzel hayali bir kitap benim merak ettiğimi bebek doğdumu nigel karen evlendimi

bu kitab çok güzel ahmet ümitten allah razı seafoodplus.info tavsiyem.

ahmet ümit i bu kitabı ile tanıdım guzel anlatmış oyle akıcıkı sıkılmadan bır solukta okunacak bır kıtap

oteli kim yakdı, babasını buldumu ,hırsızı kim öldürdü? lütfen cevaplayın hemen

bu kitaptan sonra mevlenaya olan ilgim ne kadar atıysa şemse olan izlenimim o kadar kötüleşti

ben daha önce içinde aşk olmayıp insanı bu kadar etkileyen bir kitap* görmedim ahmet ümite teşekkürler
süpper

muhtesem bir kitap
ayni zamanda ahmet umitin muhtesem yorumu
kesinlikle herkes okumali

24 ocakta ahmet ümit eskşehire geliyor bu kitap muhteşem ve imzalatıcam imza günü var :)

okumadim hâlâokuyacağım.güzel olduğunu umarım.

kitabı bayıllarak okudum çok güzel

bab-i esrar
gerçekten çok güzel etkileyici öğretici ve sonuyla bir duygusallik yaratan beni göz yaşlarına boğan bir kitap tebrikler . keşke devamı olsa

mevlana ve şems tebriz i mukemmel anlatmıs usta. harika kitap.

kitabı okurken kan beynime sıçradı şems tebrizi hz.'den bahsederken hınzır gibi gülmek benzetmesini kullanmış bu adam idam edilse neden edilmiş diye sormam karşılaşırsam ağzının payını veririm

nefis mükemmel bir kitap. eline saglik usta

teşekkürler büyük seafoodplus.info ki varsınız. mükemmel ötesi bir kitap

cok güzel hatta en güzel kitabı yazarın bence

ahmet ümite saygılarsüper bi kitap tavsiye ederim,öyle özeti okuncak bişey değseafoodplus.info olarak kitabın kendisinin okunması seafoodplus.infoenler ve okumayanlar için yazıyorum ahmet ümit 'in beyoğlunun en güzel abisi ve istanbul hatırası kitaplarına bakın derim.
öyle beğendiğiniz kısımlar olursa ahmet ümitten buraya atında bizde faydalanalım
öyle beğendiğiniz kısımlar olursa ahmet ümitten buraya atında bizde faydalanalım

babi esrarr mukememmel suan okuyorum daha bitmedi insallah guzwl biter
ahmett umit cok degerli bir yazarrr seafoodplus.infoum. seafoodplus.info kitaarinida okumak istiyorum varsa bir oneriniz atin lutfen arkadaslar

arkdsm bey oglunun en guzel abisi , istanbul hatıraları,ask kopekliktir

mükemmel bir kitap beni derinden etkilemiş olmalı ki 2 günde kitabı soluksuz bitirdişm ve bitirdikten sonra romanla ilgili ilginç bir rüya dahi gördüm

mevlana sems ve kimya gercekten super

Fatma •

tamamen hayal kırıklığı :( sems gibi bu sufiyi bu kadar berbat anlatan biri muhtemelen onu hiç anlamamış.. anlamlar yüklemeye çalışmış ve boğularak böyle sacmalamis. ayrıca mevlâna gibi büyük bir zati teget bile gecememis.. yazık ki hiç anlamadığımız hadiselere cüret edip biz anlamlandirip birde böyle kustahlasiyoruz. yazar gercekten gerçekten çok uzak ve mevlanayi semsi kimyayi kendi hesabına kullanmış.. çok üzüldüm ama sonuna kadar okudum hayal kırıklığımla beraber :(

kitap okumusum ama böylesini görmedim
bab-ı esrar ne demek okuduysan cevapla..

bab-ı esrar kitabı okuduktan sonra konya ya gidip hz mevlana' yı ve şemsi tebrizi ziyaret ettim. yukarıda hayal kırıklığı yaşayan arkadaşlar ne bekliyorsunuz. ne hissettiğinizi merak ediyorum. hz mevlanayı daha önce ziyaret etmiştim. şemsi tanımamı sağladığı için ahmet ümit beye teşekkür ederim.
benim içimde büyük bir sevgi oluştu.

şems-i tebrizi'yi tanımamı sağlayan, hayatımı değiştiren kitap. sen ne güzel insansın şems. sana hayran olmamak mümkün mü? ellerine, yüreğine sağlık ahmet ümit.

çok güzel bir kitap beğenerek heyecanla okudum sağol üstad

ahmet beyi tebrik ederim ama öncesinde kıraç anadolu lisesinde ki edebiyat hocam mehmet güle çok teşekkür ediyorum beni böyle bir kitabı okumaya teşvik ettiği için kitap mükemmel herkes okumalı özellikle polisiye kitap sevenler

çook güzel çok etkileyici bayıldım tekrardan okuyacam 😍😍

3 günde soluksuz bitirdiğim muhteşem ötesi bir kitap (y)

kitapkurdu •

çok begenerek okudum bir hafta icerisinde elimden birakamadim bazı bolumlerini hiçkiriklara bogularak okudum en kısa zamanda tekrar okumayi dusunuyorum

akşamları okurken biraz korkuyordum ama muhteşem bir kitap!!!

herşey yarım bırakildi hiç bir konuya açiklik getirikmedi, kafa karişukliğindan başka hiç bir işe yaramiyor bu kitap.

kitabı beğendiğimi soyleyemem 😏

kitap güzel begendım

hıc tavsıye etmıyorum cok kotuydu

daha yeni aldım kitabı hocam performans ödevi olarak verdi normalde kitap okumayı sevmem ala ilerde polis olmak istediğim için polisiye kitabı verin bana hocam dedim oda bab-ı esrar kitabını verdi kitap sürükleyici şuanlık güzel gidiyo inşallah ilerleyen yerlerinde de sıkılmadan okurum ellerine sağlık ahmet ümit 🙏

daha onceden mevlana kimya hatun ve semsi tebriziyi okuyan biri olarak bu kitabi ve yazari kiniyorum bir alime hakaret nasil edilebilir iftira larla sacmaliklarla dolu bir kitap

babı esrarın detaylı özeti için sağolun çok güzel yazmışsınız tam öğretmenin istediği gibi uzun ve detaylı olmuş yazanın eline sağlık

ahmet ümitin en güzel romanlarından bir tanesi konusu sürükleyici ahmet ümit kitaplarına başlamak istiyorsanız bunu tavsiye ederim

bab-ı esrarın ana düşüncesi nedir

KuklaKar KokusuBir Aşk MasalıŞeytan Ayrıntıda GizlidirSokağın ZulasıKayıp Tanrılar Ülkesiİstanbul HatırasıBir Ses Böler GeceyiSultanı ÖldürmekAşkımız Eski Bir RomanMasal Masal İçindeKırlangıç ÇığlığıAgatha'nın AnahtarıAşk KöpekliktirElveda Güzel VatanımSis ve GeceBab-ı EsrarPatasanaKavimBeyoğlu RapsodisiBeyoğlunun En Güzel AbisiOlmayan Ülkeen iyi kitaplaryeni çıkan kitaplaren çok satan kitaplarokunması gereken kitaplaren çok okunan kitaplar temel eserbedava kitapeditör olkitap bağışıGün Olur Asra BedelTutunamayanlarAcımakCamdaki KızHayvan ÇiftliğiSokrates'in SavunmasıUzun HikayeAlice Harikalar DiyarındaHaritada KaybolmakKraliçeyi Kurtarmakİçimdeki MüzikÇalıkuşuÇocuk KalbiKüçük Kara BalıkİntibahBülbülü ÖldürmekBeyaz Zambaklar ÜlkesindeDon KişotSineklerin TanrısıToprak Anaİnce MemedSatrançİki Şehrin HikayesiVadideki Zambakİçimizdeki ŞeytanSergüzeştBeyaz GemiAraba SevdasıYabanİnsan Ne İle YaşarKüçük PrensDönüşümBeyaz DişSaatleri Ayarlama EnstitüsüFareler ve İnsanlarSol AyağımSuç ve CezaSefillerSimyacıŞeker PortakalıKürk Mantolu MadonnaMadalyonun İçiEsir Şehrin İnsanlarıÜç Anadolu Efsanesi Köroğlu, Karacaoğlan, AlageyikYeraltından NotlarSait Faik Seçme HikayelerRüzgarı Dizginleyen ÇocukSabahattin Ali Bütün ÖyküleriSadako ve Kağıttan Bin Turna KuşuAhmet ÜmitAhmet BatmanAyşe Kulinİskender PalaCanan TanDostoyevskiElif ŞafakJojo MoyesKahraman TazeoğluMemduh Şevket EsendalOrhan KemalPeyami SafaSabahattin AliSarah JioTarık BuğraVictor HugoZülfü LivaneliÇocuk KitaplarıYabancı RomanlarTarihi KitaplarErotik KitaplarÖykü Hikaye KitaplarıYerli RomanlarRomantik Aşk KitaplarıKomik KitaplarMacera KitaplarıKişisel Gelişim KitaplarıPolisiye KitaplarKorku KitaplarıGizem KitaplarıPsikoloji KitaplarıFantastik KitaplarBilim Kurgu KitaplarıKadın Erkek İlişkisiDin / Tasavvuf KitaplarıŞiir KitaplarıFelsefe KitaplarıTiyatro & Oyun KitaplarıBiyografi KitaplarıGerilim KitaplarıPolitik KitaplarBeslenme Diyet KitaplarıDeneme KitaplarıGünlük Anı Kitapları

Bab-ı Esrar

Bab-ı Esrar Kısa Özet

Senin olanı sana getirdim.

İngiltere’de yaşayan, İngiliz bir anne ve Türk bir babanın çocuğu Karen Kimya’nın yolu bir iş seyahati sebebiyle Konya’ya düşer. Hem işinde hem de özel hayatında çözmesi gereken dünyevi sorunlarıyla boğuşan Karen, Konya’da uhrevi gizemlerin de ortasında bulur kendini. Bir ırmak gibi akan doğrusal zamandan tüm zamanların iç içe geçtiği bir okyanusa yuvarlanan Karen’in elinden büyük bir derviş tutar. Bu derviş Şems-i Tebrizi’dir.

"Taşta kan vardı. İnsanların yüreklerinde nefret, dolunayda derin bir sükûnet*

Bab-ı Esrar’da Ahmet Ümit’ten beklenen alışılagelmiş polisiye yazım etkisini yitirmiyorsa da bilinçli bir kararla bir adım geriye çekiliyor ve roman sırlarla dolu mistik bir dünyaya açılıyor. Din ile aşk, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seren Bab-ı Esrar Ahmet Ümit eserlerinin içinde farklı bir noktada duran parlak, derin bir roman.

Çoğu zaman mesele, Tanrı’nın ne olduğu değil, bizim onda ne gördüğümüzdür. Sevgi dolu olanlar merhameti görür, zalim olanlar şiddeti. Zeki olanlar aklı görür, aptal olanlar kör inancı, âlimler bilimi görür, cahiller mucizeyi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir