zerdeçal karabiber yoğurt faydaları / Zerdeçal Yoğurt Faydaları Nelerdir? Zerdeçal Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır? - Sağlık Haberleri

Zerdeçal Karabiber Yoğurt Faydaları

zerdeçal karabiber yoğurt faydaları

Yoğurtlu zerdeçalın faydaları: Yoğurtlu zerdeçal kürü neye iyi gelir, yararları ve zararları neler?

Zerdeçal, zencefil familyasına aittir. Tropikal iklimlerde yetişen kök bir bitkidir. Kurutulmuş ve öğütülmüş haliyle baharat olarak kullanılır. Yemeklere tat vermesiyle bilinse de çeşitli kürlerle birçok derde deva olmaktadır. Özellikle yoğurtla yapılan zerdeçal kürünün sağlığa faydaları merak konusudur. Yoğurtlu zerdeçal neye iyi gelir sorusu sıklıkla araştırılmaktadır. İşte yoğurtlu zerdeçalın faydaları…

Yoğurtlu Zerdaçalın Faydaları

Zerdeçal, içinde barındırdığı beta karoten, A, C, E, B1, B2, B3 ve B9 vitaminleri dolayısıyla tam bir şifa deposu olma özelliği taşır. Ayrıca İçeriğindeki kurkumin maddesi sağlığa oldukça faydalıdır. Bu maddenin kansere karşı bile koruyucu özellikte olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda başka birçok derde de şifa olmaktadır. Bu maddenin açığa çıkması için bir yağ kaynağıyla birlikte tüketilmesinde fayda vardır. yoğurtta bulunan yağ ve diğer maddeler dolayısıyla kurkuminin sağlığa yararlı özelliklerinden faydalanır. Özellikle son yıllarda oldukça popülerleşen yoğurtlu zerdeçal da iki faydalı besinin bir araya gelmesiyle tam bir sağlık deposu olma özelliği taşımaktadır. Yoğurtlu zerdeçalın faydaları da kişiler tarafından merak edilir. Özellikle yoğurtlu zerdeçal zayıflatır mı sorusu en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Yoğurtlu zerdeçal kürü yağ yakımına destek olması özelliğiyle bilinmektedir. Bu sayede kilo kontrolüne yardımcı besinler arasında yer alır. Sağlık deposu yoğurtlu zerdeçalın faydaları:

  • Antienflamatuar özellikli besin maddesidir. Bu nedenle vücuttaki iltihapları giderici özelliği vardır. İltihap oluşumunu da önler.
  • Sindirim sistemini düzenler. Şişkinlik, kabızlık şikâyetlerinin önüne geçer.
  • Kilo kontrolü üzerinde etkilidir. Yağların eritilmesine yardımcı olur. Tok tutucu özelliği sayesinde çok fazla yemek yenilmesinin de önüne geçer.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu sayede vücuttaki zararlı maddeler atılır ve vücut temizlenir.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Karaciğer yağlanmasına iyi gelir.
  • Kan şekerini düzenler.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasına verdiği destek sayesinde cildi güzelleştirir.

Birçok açıdan sağlığa çok faydalı yoğurtlu zerdeçalın oldukça dikkatli kullanılması gerekmektedir. Fazla kullanımında çeşitli sorunlara neden olduğu bilinmektedir. yoğurtlu zerdeçal ishal yapar mı sorusu da merak edilmektedir. Yoğurtlu zerdeçal tüketimine dikkat edilmediği ve kullanımının abartıldığı durumlarda ishal yaparak kişilerde sıkıntılara neden olabilmektedir. Bu nedenle dikkatli kullanılmasında fayda vardır.

Yoğurtlu zerdeçal aynı zamanda cilde iyi gelmesi özelliğiyle de bilinir. Hem yiyecek olarak kullanıldığında hem de maskesi yapıldığında cildi güzelleştiren bir maddedir. Yoğurtlu zerdeçal maskesi tarifi şu şekildedir:

2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı bal iyice karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Cilde uygulanarak kuruması beklenir. Ardından ılık suyla yıkanır. Bu maskenin özellikle cildi nemlendirdiği bilinmektedir.

Yoğurtlu Zerdeçal Nasıl Kullanılır?

Yoğurtlu zerdeçal bir kür halinde kullanılmaktadır. Yoğurtlu zerdeçal kürü tarifi şu şekilde hazırlanabilir: 1 kâse yoğurt, 1 çay kaşığı zerdeçal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tarçın iyice karıştırılır. Hazırlanan bu karışım sabah aç olarak, ara öğün olarak ya da ana öğün niyetine günde 1 defa olacak şekilde tüketilebilir.

Bu şekilde düzenli kullanımda gün içinde tüketilen diğer besinlere de dikkat edilmesi halinde yağ yakımına oldukça fayda sağladığı bilinmektedir. Uzmanlar tarafından bu kürün 2 haftadan uzun süre kullanılması önerilmemektedir. Tekrar kullanılmak istenirse bir süre ara verilmelidir.

Zerdeçal kürü nedir, nasıl yapılır? Zerdeçal kürü ile 3 günde 3 kilo verin

Güçlü antienflamatuar etkileriyle stresi azaltan, kolesterolü dü&#;üren curcumin ayn&#; zamanda göbek çevresinde biriken viseral ya&#;lar&#;n yak&#;lmas&#;n&#; da sa&#;l&#;yor. Vücudunuz için tam bir detoks olan 3 günlük zerdeçal kürü ile vücudunuzu ar&#;nd&#;r&#;n ve 3 kilodan kurtulun.

&#;ifa kayna&#;&#; zerdeçal kürü, zerdeçalla etkile&#;ime giren karabiber ba&#;ta olmak üzere; kilo vermenize ve vücudunuzun temizlenmesine destek olacak birkaç önemli baharat ve yo&#;urt ile haz&#;rlan&#;yor.

iStock

3 gün boyunca uygulayaca&#;&#;n&#;z bu kürle vücudunuzu ar&#;nd&#;rabilir ve fazla kilolardan kurtulabilirsiniz. &#;çerisindeki aktif bile&#;enler sayesinde stresi azalt&#;yor, hücreleri uyar&#;yor. Tok tutuyor, sindirimi güçlendiriyor. Metabolizmay&#; h&#;zland&#;rarak h&#;zla kilo vermenizi sa&#;l&#;yor.

ARINDIRICI ZERDEÇAL KÜRÜ ETK&#;LER&#;

  • Sindirim sisteminizi temizler. &#;çeri&#;indeki güçlü bitki özleri, ba&#;&#;rsak sistemini rahatlat&#;r.
  • &#;çeri&#;indeki çörek otu ve karabiber metabolizman&#;n h&#;zlanmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • Yo&#;urtla haz&#;rlanan ve etkin baharatlar kullan&#;lan kür, bel çevrenizde biriken viseral ya&#;lar&#; hedef alarak ya&#;dan kilo vermenizi kolayla&#;t&#;r&#;r.
  • &#;çerisindeki karabiber ve zerdeçal birlikte etkile&#;ime girerek serbest radikallerle sava&#;&#;r ve vücudun ar&#;nmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • &#;çeri&#;indeki tarç&#;n, kenevir tohumu ya&#;&#; gibi bile&#;enler açl&#;k duygusunu azalt&#;r.
  • Ak&#;am ö&#;ünleri yerine tüketece&#;iniz kürle kolayca fazla kilolardan kurtulursunuz.
  • Tüm bunlarla birlikte bu güçlü baharatlar&#;n di&#;er faydalar&#; da vücudunuz için tam bir ar&#;nma ve &#;ifa etkisi yarat&#;r.
  • Bu üç günlük süreçte toksit besinlerden uzak durarak, vücudunuzun tazelenmesini destekleyebilirsiniz.

ARINDIRICI ZERDEÇAL KÜRÜNÜN &#;ÇER&#;&#;&#; VE ETK&#;LER&#;

Zerdeçal

Zerdeçal ve özellikle en aktif bile&#;i&#;i olan kurkumin - kalp sa&#;l&#;&#;&#;n&#; iyile&#;tirme ve Alzheimer ve kansere kar&#;&#; koruma potansiyeli gibi bilimsel olarak kan&#;tlanm&#;&#; birçok sa&#;l&#;k yarar&#;na sahiptir . Güçlü bir anti-inflamatuar ve antioksidand&#;r. Ayr&#;ca depresyon ve artrit semptomlar&#;n&#; iyile&#;tirmeye yard&#;mc&#; olabilir.

Kenevir tohumu ya&#;&#;

Kenevir lif bak&#;m&#;ndan zengindir ve do&#;al bir i&#;tah kesicidir, bu nedenle daha uzun süre tok hissetmenize ve açl&#;k hissini azaltman&#;za yard&#;mc&#; olabilir. Sadece küçük bir miktar&#;, gün boyu a&#;&#;r&#; açl&#;&#;&#; gidermeye yard&#;mc&#; olacakt&#;r

Çörek otu ya&#;&#;

Çörek otu ya&#;&#;n&#; tüketmenin birçok farkl&#; yolu vard&#;r. Bunlar&#;n ço&#;u metabolizman&#;z&#; h&#;zland&#;rarak kilo vermenize yard&#;mc&#; olur. Ya&#;daki B vitaminleri vücudun enerji metabolizmas&#;n&#; ba&#;latarak pasif ya&#; yak&#;m&#;n&#; art&#;rmaya yard&#;mc&#; olur.

Tarç&#;n

Tarç&#;n, kan &#;ekeri seviyelerinizi destekleyerek açl&#;k krizlerini önler.

Karabiber

Karabiber, metabolik performans&#; art&#;rmaya yard&#;mc&#; olan ve vücutta ya&#; birikimini önleyen bir bile&#;ik olan piperin içerir . Baharat ayr&#;ca iyi kolesterol konsantrasyonunu artt&#;r&#;r. Bu yuvarlak baharat, metabolik süreci h&#;zland&#;rmaya ve kalorileri daha h&#;zl&#; yakmaya yard&#;mc&#; olan termojenik bir besindir..

Yo&#;urt

Yo&#;urt, kilo verme ve obezite kar&#;&#;s&#;ndaki etkilerini ara&#;t&#;rmalarla kan&#;tlam&#;&#;t&#;r. Düzenli yo&#;urt tüketimi bel bölgesinde biriken ya&#;lar&#;n azalmas&#;n&#; destekliyor. Ayr&#;ca, yo&#;urt kalsiyum aç&#;s&#;ndan zengindir ve ara&#;t&#;rmalar, kalsiyumu daha dü&#;ük kar&#;n ya&#;&#; seviyelerine ba&#;lam&#;&#;t&#;r

iStock

ARINDIRICI ZERDAÇAL KÜRÜ NASIL UYGULANIR?

3 günlük ar&#;nd&#;r&#;c&#; zerdeçal kürü, yo&#;urt, zerdeçal, karabiber, çörek otu ve ya&#;&#;, kenevir tohumu ya&#;&#; ve tarç&#;n kar&#;&#;&#;m&#;yla yap&#;l&#;r.

Bu kür ile göbek bölgesindeki ya&#;lar&#; eritmek ve 3 kilo verebilmek için 3 gün boyunca ak&#;am yemekleri yerine verilen yo&#;urt ve baharat kar&#;&#;&#;m&#; tarif tüketilir ve üzerine bol su içilir.

iStock

Kürü uygulad&#;&#;&#;n&#;z süre boyunca, toksit g&#;dalardan (k&#;zartmalar, haz&#;r at&#;&#;t&#;rmal&#;klar, i&#;lenmi&#; g&#;dalar ve tatl&#; gibi basit karbonhidratlar) uzak durulmas&#; vücudun ar&#;nmas&#; ve kilo vermesi için önemlidir.

ZERDEÇAL KÜRÜ TAR&#;F&#;

  • 1 kase yo&#;urt
  • 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; taze zerdeçal
  • Yar&#;m çay ka&#;&#;&#;&#; karabiber
  • 1 çay ka&#;&#;&#;&#; ö&#;ütülmü&#; çörek otu
  • 1 çay ka&#;&#;&#;&#; kadar çörekotu ya&#;&#;
  • 1 tatl&#; ka&#;&#;&#;&#; kenevir tohumu ya&#;&#;
  • Yar&#;m çay ka&#;&#;&#;&#; tarç&#;n

iStock

ZERDEÇAL KÜRÜ HAZIRLANI&#;I

  • Derin bir kab&#;n içerisinde tüm malzemeler kar&#;&#;t&#;r&#;l&#;r.
  • Günde bir ö&#;ün yerine 3 gün boyunca sadece bu kür tüketilir
  • Gün içinde bol su tüketmeye özen gösterin.

Belirli bir hastal&#;&#;&#; olanlar, hamile ki&#;ilerin uygulamas&#; sak&#;ncal&#;d&#;r. Doktorunuza dan&#;&#;madan uygulamay&#;n.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası