bosch buzdolabı lambası nasıl değiştirilir / Siemens Buzdolabı Led Lambası Yanmıyor

Bosch Buzdolabı Lambası Nasıl Değiştirilir

bosch buzdolabı lambası nasıl değiştirilir

Buzdolabındaki bir ampul nasıl değiştirilir ve ne tür lambalar

Yerli ve yabancı üreticilerin teknolojisinde, kapı açıldığında açılan bir ampul sağlanır. Bununla birlikte, bazen ampul yanar ve bir ustanın hizmetlerinden para kaybetmemek için, yerli Stinol, Atlant, Biryusa buzdolaplarındaki ampulün nasıl değiştirileceği konusunda önerilerde bulunacağız.

Hangi aydınlatma sistemleri kullanılır?

Buzdolapları için eski lambalar sıradan lambalardan farklı değildir - elektrikten ısıtılan ve ışık yayan akkor filamanları vardır. Böyle bir ipliğin metali bir süre sonra yanar, daha sonra aydınlatmayı değiştirmek gerekir. Yeni birimler, her zaman kendi başlarına değiştirilemeyen modern aydınlatma kullanıyor.

Buzdolabındaki bir ampulün değiştirilmesi: soğutma ekipmanı için lamba türleri ve farklı versiyonlarda değiştirme önerileri

Atlant Standart Aydınlatma Sistemi

Günümüzde üreticiler buzdolaplarını aydınlatma türlerinden biriyle donatıyor:

  • Buzdolabının üstündeki akkor lamba. Operasyonun özellikleri, kapı kapandığında, bir devre basıldığını ve devre kırıldıkça ışığın söndüğünü gösterir.
Buzdolabındaki bir ampulün değiştirilmesi: soğutma ekipmanı için lamba türleri ve farklı versiyonlarda değiştirme önerileri

Buzdolabının üstündeki akkor lamba

  • Benzer şekilde, kapı açıldığında aydınlatma yanar. Hizmetin süresi yaklaşık 1000 saattir;
  • halojen lambalar. Minimum elektrik tüketirken daha parlak ışık sağlayın;
  • soğuk ışık ile ışıldayan. 8000-11000 saat hizmet veriyorlar;
  • Modern modellerde LED'ler kullanılır. 11 yıla kadar en ekonomik ve güvenli hizmet ömrüdür. Değiştirme sadece master tarafından yapılır.

Lamba neden yanmaz?

Kapıyı açtığınızda, buzdolabınızın yanmadığını veya yanıp sönmediğini fark ederseniz, öncelikle sorunun neden oluştuğunu belirlemelisiniz. Yanıp sönme, güç dalgalanmalarından ve güç dalgalanmalarından kaynaklanabilir. Aydınlatma yanmıyorsa, nedeni belirlemek için şu adımları izlemelisiniz:

  • anahtara tıklayarak elektriğin kullanılabilirliğini kontrol edin - büyük olasılıkla dairede elektrik bağlantısı kesilir;
  • kabloda yalıtımın hasar görüp görmediğini kontrol edin;
  • başka bir sağlıklı cihaz bağlayarak prizin işlevselliğini kontrol edin;
  • cihaz açılmaz ve yiyecekleri soğutmazsa, ciddi bir hasar meydana gelmiş olabilir;
  • ampul yanmış - bu durumda değiştirilmesi gerekir;
  • sihirbaza çağrı yapılması gereken kartuşta veya temas noktalarında hasar olabilir.

Böyle bir teşhisin sonucunda, ampulün patladığını görürseniz, ev tipi bir buzdolabında değiştirmek zor değildir.

Kendin yap lamba değiştirme

Ev buzdolabında bir ampulün değiştirildiğine dikkat edin Atlas bir sihirbazı çağırmadan, ancak güvenlik önlemleriyle kendi başlarına gerçekleştirilebilir. İlk adım, aynı tür ve güç için bir lamba satın almak, ayrıca tabanla uyumluluğu kontrol etmektir. Birçok modelin dikkatlice çıkarmanız gereken bir tavanı vardır.

Atlant modellerinde bir aydınlatma elemanının değiştirilmesi:

  • cihazı fişten çekin, güvenlik önlemlerine uyun;
  • prosedürü engelleyen kapları ve tepsileri çıkarın;
  • cıvatayı sökün ve kapağı çıkarın;
Buzdolabındaki bir ampulün değiştirilmesi: soğutma ekipmanı için lamba türleri ve farklı versiyonlarda değiştirme önerileri

Atlant modellerinde ampul cihazı

  • kabloları ayırın;
  • koruyucu bant varsa, dikkatlice çıkarın;
  • benzer bir lambayı çıkarıp takın, kontrol ettikten sonra abajuru vidalayın.

Marka cihazlarındaki aydınlatmayı değiştirme Biryusa ve Stinol aşağıdaki eylem algoritmasını varsayar:

  • plafond cıvatalar üzerinde değil, her iki taraftaki klipslerle tutulur. Çıkarmak için her iki uca kelepçelemek gerekir. Mandallar hareket etmediğinde, düz bir tornavida ile kaldırın;
  • lambayı duydan sökün ve yenisiyle değiştirin;
  • Kapağı yerine takın, yerine tam oturması için tırnaklara basın.

Bazı modellerde LED lambalar vardır, bu durumda elektronik kontrol modülü ile kapağı çıkarmanız gerekir:

  • kelepçeleri sıkın ve bir gölgeyi çıkarın;
  • vidaları sökün;
Buzdolabındaki bir ampulün değiştirilmesi: soğutma ekipmanı için lamba türleri ve farklı versiyonlarda değiştirme önerileri

Abajurun çıkarılması

  • kabloları ayırın ve modülü çıkarın;
  • lambayı değiştirin ve modülü takın.

Lambayı ev buzdolabında kendiniz değiştirebilirsiniz, bu prosedür çok zaman almayacaktır, ancak bu, ustayı aramada size tasarruf sağlayacaktır.

Bir ampulün ömrü nasıl uzatılır

Buzdolabındaki aydınlatma uzun yıllar çalışabilir, bu kurallara ve tavsiyelere uymak önemlidir:

  • buzdolabındaki nem seviyesini serbest bırakın ve fazla nemi silin. Nem düşüşlerinin çalışma göstergelerine ve lambalarına temas etmediğinden emin olun. Yoğuşma ve su, elektrikli ekipmanların, kabloların hızlı bir şekilde arızalanmasına neden olur;
  • üniteyi güç dalgalanmalarından kaçınmayı mümkün kılacak bir RCD aracılığıyla topraklı bir prize takın;
  • en dayanıklı LED aydınlatma sistemi ile ekipman satın alın.

Buzdolabındaki bir ampulü değiştirmek basit bir işlemdir. Ekipmanın ömrünü uzatmak için güvenlik önlemlerine uyun, üniteyi zamanında çözdürün ve nem ve yoğuşma birikmesinden kaçının.

Buzdolabı Lambası Yanmıyor? Bozulan Buzdolabı Lambası Değiştirilir Mi?

Soğuk havanın dışarıya akışının kesilmesi için güçlü yalıtım yapısına sahip olan buzdolabının içi karanlıktır. İçerisindeki karanlığın giderilebilmesi maksadıyla da kapısı açıldığında otomatik devreye giren aydınlatma sistemi bulunur. Yıl boyunca kesintisiz şekilde kullanılan buzdolabının lambasının kapak açılmasına rağmen yanmaması sorunu ise çok sık görülüyor. Arçelik gibi dayanıklı ve kaliteli malzemelerin kullanıldığı buzdolabı modellerinde dahi zaman içerisinde bu sorunla karşılaşılabiliyor. Sarıgazi Arçelik Servisi merkezi uzman teknikerlerimiz bütçenize uygun şekilde son derece kaliteli bir şekilde buzdolabınızın aydınlatma sistemi sorunları giderilmektedir.

Buzdolabının Lambası Neden Yanmaz?

Buzdolabının içerisinde yer alan ve kapak açıldığında devreye girmesi gereken lambanın yanmaması durumunda teknik bir sorun olduğu anlaşılmaktadır. Buzdolabınızın içindeki aydınlatma lambasının yanmaması pek çok farklı sebep dolayısıyla meydana gelebilmektedir. Bu nedenler arasında ilk sırada LED ampulün patlamış yani kullanılamaz duruma gelmiş olması bulunmaktadır. Böyle bir durumda ampulün ön koruma kapağı çıkartılıp, patlayan LED ampul yerinden çıkartılmalıdır. Bu şekilde yerine yenisi pratik bir şekilde takılır ve kapağı yeniden takılır. Bu şekilde buzdolabı lambasının otomatik olarak devreye girişi sağlanır.

Buzdolabının aydınlatma sisteminde teknik bir arızada söz konusu olabilir. Soğuk havaya bağlı olarak ampulün birleşim noktasında oksitlenme yaşanabilir, aydınlatma anahtarının arızalanması, aydınlatma elektrik kablo ve bağlantılarında sorun söz konusu olabilir. Bu sorunların tespit edilebilmesi için dahi profesyonel İstanbul Bosch Servisimerkezimizden kurumsal servis hizmeti almanızı gerektirir.

Buzdolabı Led Ampulünün Yanmamasının Çözümü Nasıldır?

Buzdolabınızın led ampulü kapıyı açtığınız anda otomatik olarak devreye girmiyor ise öncelikle ampulün patladığını göz önünde bulundurabilirsiniz. Eğer ampul patlamış ise pratik bir şekilde yenisiyle değiştirilebilir. Bu buzdolabı arızası son derece ekonomik şekilde çözülebilmektedir.

Buzdolabınızın aydınlatma anahtarı, elektrik bağlantıları ile ilgili bir sorun söz konusuysa, uzmanları tarafından özel ekipmanlarla kontrol yapılması gerekir. İstanbul Siemens Servisi uzman teknikerlerimiz 7/24 her zaman taleplerinize yanıt vermek üzere bölgenizde bulunmaktadır. Böylelikle çok kısa süre içerisinde adresinize ulaşarak, tüm arıza tespit ve arıza onarım müdahaleleri yerinde gerçekleştirmektedir. Üstelik 1 yıl garantili olacak şekilde herhangi bir parça değişimi gerektiğinde orijinal buzdolabı yedek parçaları kullanmaktayız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir