kedileri nasıl uzak tutarız / Kedilerin Sevmediği Kokular Hangileridir? - En Son Haberler - Milliyet

Kedileri Nasıl Uzak Tutarız

kedileri nasıl uzak tutarız

Kedileri çiçeklerden uzak tutmak

Tüm kedi anneleri çok iyi bilir. Bu zibidiler hiçbir evde çiçek, bitki bırakmazlar. Benim de kızım gelmeden önce evim çiçeklerle doluydu. Tabi öncelikle hepsi birer birer öldü sağolsun. Çiçekleri çok sevdiğim için zaman içerisinde hem araştırma yaparak hem de kendi yöntemlerimi geliştirerek bazı yöntemler edindim. Bu yazımda da sizlere kediler ve çiçekler konusunda bildiğim tüm detayları anlatacağım. Peki kedileri çiçeklerden uzak tutmak için ne yapmak gerekir? Hangi çiçekler kediler için zararlıdır? Gelin birlikte inceleyelim.

Kediler neden çiçek yer?

Sokakta yaşayan veya evde yaşayıp dışarı çıkan kediler sindirimlerine yadımcı olmaları için lifli bitkileri ve çoğunlukla otları yerler. Ot yemek aynı zamanda kendini yalama sonucunda yutulan tüyleri kusarak mideden çıkarılmasına da yardımcı olur. Bu konuya tüy bakımıve kedilerin kusması ile ilgili detaylı bir şekilde yazdığım yazılarımda değinmiştim.

Evde yaşayan kediniz ise bu tatminini gidermek için bulduğu ev bitkilerini çiğnemek isterler. Dolayısı ile evdeki bitkileri kedilerden korumak istiyorsanız en temel çözüm olarak ona kedi otu sağlamalısınız. Kedi çimi de olarak bilinen bu otları tohumdan alıp yetiştirebiliyorsunuz. Ürünü internetten ve pet shoplardan rahatlıkla edinebilirsiniz.

Tabiki kedi çimi almak kedinin çiçek yemesini tamamen engellemez. Ama diğer çözümlere geçmeden önce kedinin çiçek yemesinin zararlarından bahsetmekte fayda var.

Kedi çiçek yerse ne olur?

Bazı bitkiler maalesef kediler için zehirlidir. Kediniz bu ayrımı yapamayabilir. Bu yüzden de ya evde kediler için zehirli bitkiler bulundurmamalısınız ya da bu bitkileri kedinizin ulaşamayacağı yerlere koymalısınız. Peki hangi bitkiler kediler için zararlıdır?

Kediler için zehirli bitkiler nelerdir? Kedileri çiçeklerden uzak tutmak

Eğer bir kedi annesiyseniz ve evinizde aşağıda sıraladığım bitkilerden biri var ise onlarla vedalaşma zamanı geldi funduszeue.info da çiçeğinizi kedinizin asla ulaşamayacağı bir yere koymalısınız. Tabi öyle bir yer varsa 🙂 Çünkü ben aloe vera’mı güvendiğim bir köşeye koyduğumu sanarken kızımın ağzında bir parçasını gördüğümde apar topar bahçeye çıkarmıştım. Tüylerine yapışan bitki sıvısını temizlemek zaten ayrı bir eziyetti. Allahtan erken farkettim ve kedime bir zarar gelmeden duruma müdahale ettim. Peki aloe vera dışında kediler için zehirli ev bitkileri nelerdir?

  1. Monstrea deliciosa (Deve Tabanı)
  2. Epipremnum aureum (Salon Sarmaşığı)
  3. Crassula ovata (Yeşim Bitkisi, Para Çiçeği)
  4. Sansevieria trifasciata (Paşa kılıcı, Kılıç çiçeği) &#; Bahçeyi boylayan çiçeklerimden biridir 🙁
  5. Dieffenbachia (Difenbahya- Dilsiz Baston)
  6. Aloe Vera
  7. Açelya
  8. Nergis
  9. Zakkum
  10. Spathiphyllum (Barış Zambağı)
  11. Yucca massengena (Yuka) &#; Ki en sevdiğim salon bitkisidir 🙁
  12. Dracaena marginata (Madagaskar Dragon Ağacı)
  13. Kokina &#; Yılbaşı dekorumda vazgeçilmezimdir

Kediler için zararlı bitkiler nelerdir? Kedileri çiçeklerden uzak tutmak

Zehirli olmasa da bazı bitkiler kedinizin sağlığınıza iyi gelmez. Peki bu zararlı bitkiler hangileridir?

  1. Çekirdekli tüm sebze ve meyveler (kiraz, erik vb büyük çekirdekler)
  2. Soğan (mide sindirimi için oldukça zararlıdır)
  3. Mısır
  4. Zambak
  5. Aşk sarmaşığı
  6. Karanfil

Bu arada hangi bitki kediler için zararlı kısmından emin olamıyorsanız çocuklar içim zararlı bitkileri de inceleyebilirsiniz. Çocuklar için zararlı bitkilerin neredeyse tamamı kediler için de zararlıdır diyebiliriz.

Kediler için zararlı ve zehirli ev bitkilerini öğrendik. Evimizdeki bitkiler zararsız da olsa tabiki onları yemelerini asla istemeyiz. Bu yüzden gelin şimdi de kedileri çiçeklerden uzak tutmak için ne yapmalıyız onu inceleyelim.

Kedileri çiçeklerden uzak tutmak için ne yapmalı?

  • En kesin çözüm çiçekleri ulaşabileceği yerlerden kaldırmak. Ancak bu durum teknik olarak pek mümkün olmuyor tabii.
  • Bir diğer çözüm alışkanlığını unutana kadar çiçeklerin etrafını bir bant ile çevirmek. Çiçeğe uzandığında patisi ya da ağzı yapışkan kısma değerse kolay kolay bir daha çiçeğinize yaklaşamayacaktır. Çünkü kediler yapışkan histen asla hoşlanmazlar.
  • Bitkinize ve kedinize zararsız olacak acı/kekremsi tadı olan bir sprey ile çiçeklerinizi sulamayı da çözümlerden biri olarak kullanabilirsiniz. Bunun için bazı pet shoplarda da satılan elma spreylerini deneyebilirsiniz. Ancak kullanmadan hem çiçeğinize hem de kedinize zarar gelmemesi için mutlaka hem bir çiçekçiden hem de bir veteriner hekimden görüş almak şart.
  • Benim en severek uyguladığım yöntem ise yeşil bir file ile çiçeği sarma yöntemi. Kuş filesi olarak da bilinen bu file sayesinde hem kedimin bitkileri çiğnemesini engelliyorum hem de çok göz tırmalamayacak bir şekilde çiçeklerimi koruyorum. Şu şekil bir fileden bahsediyorum.
  • Kedinizi sürekli olarak su içmeye teşvik edin ve bol bol ortamda su bulundurun. En azından nem ihtiyacı için bitki çiğnemeyi bırakacaktır.
  • Pes edip evinizi yapay çiçeklerle süsleyebilirsiniz. funduszeue.info ve funduszeue.info sitelerinde gerçekten çok güzel çiçekler mevcut. Benim de buralardan edindiğim çok gerçekçi yapay çiçeklerim mevcut. Tabiki kedim onları da kemirip yamultuyor ama en azından zehirlenme endişesi taşımıyorum.

Kediler neden saksıları eşeler?

Kedilerin saksıları eşelemesinin en önemlisi nedenlerinden bir tanesi merak. Kediler kazarak bir şeylere ulaşma durumunu heyecan verici bulur. Bu yüzden de saksı toprağı onun için en eğlenceli oyuncak olabilir. Bunun dışında içgüdüsel olarak da kazılabilen her alana tuvaletini yapma isteği duyarlar. Bu yüzden de büyük bir memnuniyetle saksılarınızı eşelerler.

Kedi saksıya tuvaletini yapıyor

Bu çok normal bir durum. Kedinizin tuvaleti ulaşması zor bir alanda olabilir. Saksınız çok büyük olduğu için ona koca bir tuvalet gibi geliyor olabilir. Daha önce bir kez tuvaletini yaptığı için artık orayı tuvalet noktası olarak benimsemiz olabilir. Bunu engellemek için mutlaka aşağıda sıraladığım maddelerden faydalanmanızı tavsiye ediyorum.

Bu arada kediniz kuma tuvaletini yapma alışkanlığını henüz kazanamadıysa bu yazıma mutlaka göz atmalısız. Yazımda kedilere verilmesi gereken kum kabı eğitiminden detaylıca bahsettim.

Kedim saksıda uyuyor

Bu pek karşılaşan bir durum değil. Ama kediler neden saksıda yatar diyorsanız ortada büyük bi problem var demektir. Çoğu zehirli bitkinin asıl zehirli olan kısmı bitki kökü olduğu için saksınızla bu kadar bağ kurması zehirlenme olasılığını arttıracaktır. Tabi bir de bence hijyenik bir durum da değil. Mutlaka saksı üzerini uyuyamayacağı birşeyler ile kaplayıp kedinize uyuyabileceği sıcak ve yumuşak birkaç farklı yer tasarlayın. Birkaç yer dememin sebebi bu zibidilerin her yerde kolay kolay uyumak istememeleri.

 

Kedileri çiçeklerden uzak tutmak

 

Kedi saksı koruyucu &#; Kedi bitki koruyucu &#; Kedi kovucu sprey

Kediniz saksıya yatıyor, kediniz saksıda uyuyor, kediniz saksıya işiyor ve kediniz saksıyı eşeliyor ise yukarıda sıraladığım ücretsiz yöntemlerin dışında kedi saksı koruyucu alarak da saksınızı koruyabilirsiniz. İnternetten bu ürüne kolayca ulaşabilirsiniz. Örnek ürün için link.

Bunun dışında internette bolca satılan kedi kovucu spreyler de mevcut. Ama inanın ben daha hiçbir faydasını görmedim. Kedi kovucu jellerden de kullandım ama kedim gidip o jelin üstünde uyudu 🙂

Peki kedileri saksılardan uzak tutmak için neler yapabiliriz? Gelin birlikte inceleyim.

Kedileri saksılardan uzak tutmak için ne yapmalı?

  • Saksının üst kısmını yine bant ile kaplayarak kedinizin toprağa erişimini engelleyebilirsiniz.
  • Toprak üstüne kedi kazma caydırıcı olan kedi kovucu paspaslardan koyabilirsiniz.
  • Bitkinizin toprağına kedilerin sevmediği narenciye kabuklarından koyabilirsiniz
  • Toprağın üst kısmını beyaz çakıl taşları ile kaplayabilirsiniz. Bu sayede hem toprak nefes alır, hem rahatça bitkinizi sulayabilirsiniz, hem de dekoratif bir görüntü olur. Bu arada çakıl taşları kedinizin saksıdan alabileceği boyda olmamalı. Yoksa ona yeni bir oyun alanı yaratmış olursunuz.
  • Kediniz bir kez saksıya tuvaletini yaptı ise ya o toprağı tamamen değiştirmelisiniz ya da kendi çiş ya da kaka kokusunu almayı engelleyecek aromalarla toprağı kaplamalısınız. Aksi halde kedinizin tekrar saksıya tuvaletini yapması kaçınılmaz bir durum haline gelir.

Kedim çiçek yedi ve kustu. Ne yapmalıyım?

Yukarıda da belirttiğim gibi bazı bitkiler kedile için oldukça zararlıdır. Eğer bitkinizin zararlı olup olmadığından emin değilseniz şuna dikkat edin; Kediniz ağzından çokça salya akıtmaya başladıysa, kusuyorsa, halsizleşmişse derhal kedinizi bir veteriner hekime götürün.

Bu da benim kızım 🙂

 

bihter

 

Kedinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler diliyorum.

Content Protection by funduszeue.info

Kedileri perdelerden uzak tutmak için 9 yöntem

Kedilerin tırmanma yetenekleri oldukça iyidir. Binaların duvarlarına tırmanarak üst katlara kolayca ulaşabilirler. Elbette bunun içi tırnaklarının olması ve tırnaklarının rahatça takılabileceği alanların yer alması gerekir. Perdeler, kedilerin tırnakları kısa olsa da tırmanmalarına izin verir. Delikli kısımları ve kumaşın dokusu sayesinde birkaç saniye içerisinde perdelerin zirvelerine ulaşırlar. Adeta bir tırmanma duvarı olurlar onlar için. Bu durumdan kediler hoşnut olsa da diğer aile bireyleri için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Kedim perdeye tırmanıyor, diye dert yanar ve kedileri perdelerden uzak tutmak için neler yapılabileceği konusunda çözüm ararlar.

Perdeleri keşfeden kediler, tırmanma işlemini günlük oyunlarına dahil edebilirler. Çünkü bu işlemi gerçekleştirmek için birçok olumlu neden sahiptirler. Dışarıyı seyredebilmek, enerji tüketmek ve en çok da tırmanmaktan hoşlanmaktır. Kısa süre sonra perdelerde oluşan delikler, tüy birikintileri ve kedilerin perdeler ile yetinmeyip başka yaramazlıklara doğru yeltenmesi gibi olumsuzluklar geliverir. Ayrıca tırnak takılması nedeni ile kendilerini de yaralayabilir. Bu da en korkulan şeydir. Neyse ki kedileri perdelerden uzak tutmak mümkündür. Üstelik oldukça basit olan birkaç ayrıntıya dikkat ederek dert edindiğimiz bu sorundan kısa süre içerisinde kurtulabiliriz.

İçindekiler

Alarm sesi

Kedilerin kulakları çok iyi duyar. Bu nedenle gürültülü ortamları hiç sevmezler. Ayrıca sahip oldukları içgüdüler nedeni ile daima tetiktedirler. Onlar avcı oldukları gibi kendileri de pek çok düşmana sahiptir. Kulaklarının iyi duyuyor olmasını perdelerden uzak durmaları için kullanabilirsiniz. Kediniz perdeye tırmanmaya başladığında telefonunuzdan alarm sesini açabilirsiniz. Bunun dışında hareket dedektörü de kullanabilirsiniz. Patili dostunuz perdeye tırmanmaya başladığında hareket dedektörünün alarmı ötecektir. Hırsız alarmları da aynı şekilde perdelere kısa süreliğine takılabilir.

Kediler oldukça zeki canlılardır. perdeye tırmanmaya çalıştıklarına aynı ses sürekli olarak çıkarsa, bir daha aynı işlemi yapmaktan vazgeçerler. Ki ilk alarm sesi dahi onları perdelerden uzak tutmaya yetecektir. Alarm sesini diğer tırmanma ve sevilmeyen hareketler için de kullanılabilir.

Kedilerin sevmediği kokular

Alt katta oturan ev sakinleri kedilerin evlerine misafir olarak girmelerinden bıkabilirler. Ne kadar kedi sever olsalar da dışarıdan eve giren kedilerin patileri pis olur. Ayrıca evi dağıtır ve eşyalara zarar verebilirler. Çünkü sokak kedileri evcil kediler gibi ev ortamı kurallarına pek alışık değildir. Evcil kediler bile uzun yıllar evde yaşasa da zarar verici hareketlerde bulunabilir. Kısacası istenmediği alanlarda bulunmamaları için kedilerin sevmediği kokular çok işe yarar.

Kedilerin kulakları iyi duyduğu gibi burunları da çok iyi koku alır. Bu hassasiyetlerden faydalanarak onları perdelerden uzak tutmak çok basit. Her kedi aynı kokulardan hoşlanmaz. Bu kokular arasında beyaz sirke en etkilisidir. Perdeyi yıkarken içerisine az miktar beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Yumuşatıcı gibi güzel kokular kullanmadan asın ve bekleyin. Beyaz sirke kedilere zararlı değildir. Bu nedenle içiniz rahat olsun. Onlar sadece kokusunu sevmedikleri için yaklaşmak istemezler.

Stor perde kullanımı

Kedili evler için en kullanışlı perde seçimi stordur. Temizliği çok basit olduğu gibi görünüm olarak da eve şıklık katar. Ayrıca kedilerin tırmanmasına olanak tanıyan gözeneklere sahip değildir ve kedilerin perdelere tırmanmaması için ilk zamanlar storlar yukarıda tutulabilir. Daha sonra da aşağıya doğru çekebilirsiniz.

Komut eğitimi vermek

kedim perdeleye tırmanıyor

Kedilere eğitim verme konusunda doğru bilinen çok fazla yanlış var. Bunlardan biri de eğitim alamadıkları ya da eğitilemedikleridir. Oysaki kediler zamanla eve alışırlar. İnsanlara alışırlar ve ev ortamına bir insan gibi ayak uydururlar. Elbette fiziksel ve diğer farklılıkları nedeni ile kedi olmaya devam ederler. Ki biz de onları asla kendimizle kıyaslamayız.

Kedilere komut eğitimi vererek perdelerden uzak tutabiliriz. &#;Hayır&#; kelimesi eğitim için oldukça önemlidir. Bir şey istemediğinizde normal ses tonunuzdan biraz daha yüksek olarak hayır deyin ve bekleyin. Kediniz istenmediği hareketi yapmaya devam ederse tekrar hayır deyin. Anlayıp bıraktığında da onu sevin ve aferin deyin. Hem vaktinizi etkili bir şekilde geçirin hem de kedinizin sizinle vakit geçirmesine olanak tanıyın.

Alüminyum folyo kullanmak

Kedileri perdelerden uzak tutmak için daha önce belirttiğimiz gibi sevmediği sesleri kullanabiliriz. Bunlar arasında alüminyum folyo sesi de yer alır. Ayrıca folyonun dış kısmı ilgi çekicidir ve üzerinde elinizi gezdirdiğinizde farklı bir hisse kapılırsınız. Kediler hem hissi hem de alüminyum folyo sesini sevmezler.

Perdelerin alt kısmına alüminyum folyo serin ve bekleyin. Kedi folyoya yaklaşıp üzerine basmakta tereddüt edecektir. Bu nedenle perdeye sıçramak isteyebilir. Tam bu sırada dilerseniz alarm sesi de kullanabilirsiniz. Ancak folyo da tek başına yeterli olacaktır. Kedinizin folyoya basmadan sıçrayamaması için folyoyu paralel şekilde tüle asabilirsiniz. Perde hareket ettikçe kedi folyoya değmese bile çıkan sesten rahatsız olacak ve perdeden uzaklaşacaktır.

Şaşırtmak

Kedileri şaşırtarak perdelerden uzaklaşmalarını sağlayabiliriz. Kediniz perdelere yöneldiğinde ortaya sevdiği bir oyuncağı atabilirsiniz. Elinize ilgisini çekecek bir nesne alarak sallayabilirsiniz. Size yönelmesi için adını söyleyebilirsiniz. Atıştırmalık verebilir ya da onunla oyunlar oynayabilirsiniz.

Özel alan oluşturmak

Kediler yukarıya tırmanmayı genellikle dışarıya bakmak için severler. Dış dünyada neler olup bittiğine bakmak için perdeleri kullanabilirler. Bu nedenle kedinize güvenli bir ortam oluşturarak perdelerden uzak durmalarını sağlayabilirsiniz. Pencere kenarına bir tünek yapabilirsiniz. elbette pencereye demir ya da file gibi önlemler alınmalıdır. Kediler pencereden dışarı bakmayı sever ve hata bayılır.

Bozuk para sesi

perdeye tırmanan kedi

Alüminyum folyo, camın çatlaması, kahve öğütücü ve bozuk para sesi gibi sesler kediler için dayanılmazdır. Ancak her birini farklı şekilde kullanarak perdelerden uzak durmalarını sağlayabiliriz. Örneğin; kediniz perdeye yöneldiğinde bekleyin ve tam perdeye tırmanmak için patisini kaldırınca olabildiğince bozuk para kumbarasını sallayın. Bu ses onlar için çok şiddetli olacağı için  perdeden uzaklaşacaktır.

Ceza vermeyin

Kediler ile yaşamak bazen zor olabilir. Kedileri konuşulanları çoğunlukla anlamaz. Onlar bizleri sever ve ortama ayak uydurmaya çalışırlar. Hisleri kuvvetli olduğu için evcil olmakta zorluk çekmezler. Ayrıca her kedinin farklı karakter yapısı vardır. Bazıları oldukça uysal ve tembeldir. İşe gidip eve geldiğinizde mama ve su kabını boş ve tuvalet kabını dolu bulursunuz. Sizi kapıda karşılar ve günlerine devam ederler. Bazı kediler ise çok hareketlidir ve merak duygusu çok yüksektir. Bu nedenle başını belaya sokma ihtimalini sahipleri düşünüp durur. Enerjilerini kolayca atamazlar. Ki bu davranışlar genellikler yavruluk döneminde olur ve büyükçe kediler sakinleşir.

Kediniz hangi yanlış hareketi yapmış olsa da ona ceza vermemeniz gerekir. Çünkü ceza verseniz de sizi anlamazlar. Sinirlenir ve sizden soğurlar. Onlar ilişkisel hafızaları sayesinde pek çok şeyi hatırlar. Bunlar arasında sahiplerinden aldıkları cezalar yer almamalı.

Sıkça Sorulan Sorular

Kedili ev için en uygun perde stor perdedir. Kedilerin perdelere tırmanmasını sağlayan delikli yapıya sahip değildir. Bu nedenle storlarsan uzak dururlar. Tırmanmaya çalışsalar bile başarılı olamazlar.

Kediler kadife kumaşlardan hoşlanmazlar. Bu nedenle stor perde yanına fon kanat perde yapmak isteyenler kadife tarzı kumaş seçimi yapabilirler.

Bu içerikler ilginizi çekebilir

Ev kedileri, zarafet ve şaşırtıcı… koku ile ayırt edilen harika yaratıklardır. Ne yazık ki, vahşi kediler bazen farklı kokularla bahçelerimize çekiliyor! Vahşi kedilerin bize, çocuklarımıza ve diğer hayvanlara doğrudan tehdit oluşturabileceğini unutmayın. Kedileri nasıl korkuturuz ve onları uzak tutmak için bazı etkili ev ilaçları nelerdir? Aşağıdaki yazıda kedilere zarar vermeden nasıl korkutulacağını okuyabilirsiniz.

Tavsiye ve bilgi arıyorsanız, burada toplanan bahçedeki zararlılarla ilgili makalelere de bakın.

Bahçeden kedileri ne ve nasıl korkuturuz? Pratik tavsiye

Kedileri nasıl korkuturuz?

Neden kedileri bahçeden çıkarmalısın?

Ne yazık ki, kediler çeşitli sesler çıkararak gürültü yapabilirler. Kedilerin geceleri nasıl dövüştüğünü hiç duydunuz mu? Bu tür sesler küçük bir çocuğu kolayca uyandırır! Sadece bu değil, onları etkili bir şekilde korkutabilirler. Bu canlıların üreme mevsimi yaklaştıkça sorun daha da artar. Tabii ki, kedinin dışkısı da bir sorundur. Özellikle kendi bahçeniz olduğunda. Kedi idrarı birçok bitkinin gelişimini etkilerken dışkı küçük çocuklar için bir tehdittir. Sadece bu da değil, kedi dışkısının kokuları pek hoş değil. Bu yüzden kendinizi doğal bir kovucu ile donatmaya değer!

Kedi nanesi genellikle bir sorun haline gelir. Göze çarpmıyor ve onu esas olarak sinekler veya sivrisinekler yüzünden ekiyoruz - bu böcekler kokusunu pek sevmiyor. Maalesef bahçeye gelen kedileri cezp eden bir koku değil. Kedilerle dövüşmekten hoşlanmıyorsanız, bahçenize kedi nanesi dikmek iyi bir fikir olmayacaktır. Ayrıca bahçede kurtçukla mücadele hakkındaki bu makaleye göz atın .

Vahşi kedilerin elektrik sistemini de tahrip edebileceğini eklemeye değer, bu da bazı durumlarda bir bina yangına bile yol açabilir! Ne yazık ki, vahşi kediler, durumun ciddiyetinin farkında olmayan insanlar için genellikle bir tehlikedir. Vahşi bir hayvan (ve özellikle bir kedinin küçük yavruları olduğunda!) Saldırabilir veya ısırabilir. Ve muhtemelen bundan kaçınmayı tercih ediyorsun, değil mi?

Kedi kovucu - bir tane var mı… mükemmel?

Tabii ki yok. Üreticiler, kokusu kedileri caydıran birçok kimyasal ürün veya bitki özü sunar. Modern yöntemlerden biri ultrason caydırıcılarıdır. Bu tür sesler kulaklarımız tarafından duyulamaz, ancak kedi onları mükemmel bir şekilde duyar! Kovucu, istenmeyen konukları tesisten etkili bir şekilde korkutabilir.

Sıradan… su daha insancıl bir yol olacaktır. Hiçbir kedi ıslanmayı sevmez, bu yüzden onlara su püskürtmek iyi bir fikirdir, örneğin bir bahçe hortumundan. Bunlar, kedileri bahçeye dönme konusunda oldukça isteksiz kılacak etkili ve basit yöntemlerdir. Ayrıca içine kedi hareket eder etmez açılan birkaç fıskiye takabilirsiniz. Ya da belki bir köpek satın almak? Kesinlikle davetsiz misafirleri bahçeden kovacak ve alanını herkesten daha iyi koruyacak! Ya da belki bahçedeki salyangozlarla ilgili bu yazıyla da ilgileneceksiniz ?

Kediler hangi kokudan hoşlanmaz?

Kedileri rutinle nasıl korkutabilirim?

Kedileri bahçeden uzak tutmanın ev yapımı yolları genellikle hayvanlar için oldukça rahatsız edici kokular yayan çeşitli bitkilere odaklanır. Bunlardan biri, oldukça kokulu uçucu yağlara sahip bezler içeren rutadır. Kediler onlardan hoşlanmaz, bu yüzden bitkiden yanlamasına kaçarlar.

Ruta, davetsiz misafirlere kedi şeklinde doğrudan bir tehdit oluşturmaz, ancak onları etkili bir şekilde korkutur. Kedileri mümkün olan en insani şekilde neyin kaçıracağını merak ediyorsanız, bir kızgınlık eklemeye değer!

Narenciye, kedileri iten bir koku

Kedilerin neyi sevmediğini merak ediyor musunuz? Mükemmel ve her şeyden önce doğal bir kedi kovucu limondur. Narenciye kokusu yoğun olduğu kadar ekşidir. Kediler uzaktan bile hissedebilir! Bu sayede bahçeden hızlı bir şekilde kaçarlar ve hızlı bir şekilde içine bakmazlar.

Ayrıca limon suyunu evinizin bahçesindeki belirli yerlere serpmek için kullanmaya değer. Eşit derecede güçlü ve yoğun bir kokuya sahip olan limon kabuğunu içlerinde bırakın. Keklerde kullanılan yağlar da etkili oluyor. Ayrıca bahçede sansarları caydırmakla ilgili bu makaleye göz atın .

Bahçeden kedileri ne ve nasıl korkuturuz? Pratik tavsiye

Bahçe aletlerinde özel promosyonlar

Kediler için soğan!

Kedilerin henüz sevmediği koku soğandır. Ayrıca insanlar bu karakteristik kokuyu da sevmezler. Soğanın yırtılma özellikleri şaşırtıcı bir şekilde sadece insanları değil kedileri de etkiliyor! Bizim gibi ağlamasalar da gözlerini kıstılar. Bununla birlikte, çok fazla soğanın evcil hayvanların gözlerini önemli ölçüde tahriş edebileceğini unutmayın - bu yüzden biraz daha az kullanmaya değecektir.

Elbette kedilerin sevmediği koku bazlı sıvılar da çözüm olacaktır. Herhangi bir yan etkiye neden olmadan hızlı ve etkili bir şekilde çalışırlar. Piyasada bulunan bazı öneriler hakkında okumaya ve hangi müstahzarların olabildiğince doğal ve… zehirli olmadığına bakmaya değer!

Üzerine sirke koymaya ne dersin?

Sirke kokusu hem insanlar hem de kediler için hoş değildir. Hepimizi rahatsız ediyor ama kedinin burnu sirkeyi çok daha uzak bir mesafeden koklayabilir. Bu nedenle, dört ayaklı davetsiz misafirleri bahçeden etkili bir şekilde korkutmak istiyorsanız, sirke kullanın!

Bu ürün evde veya günün büyük bölümünde bulunduğunuz başka bir yerde kullanılmamalıdır. Bununla birlikte, içine batırılmış bir bez şeklindeki sirke bile kediyi etkili bir şekilde korkutacak ve ona bahçeye girmeye değmeyeceğini gösterecektir! Ya da belki tarla faresi kontrolü hakkındaki bu makaleyi de istersiniz ?

Lavanta kokusu

Bahçenizdeki kedileri nasıl korkutursunuz? Yetiştirmek yeterli… İçinde lavanta var! Bir insanın burun delikleri için güzel bir koku yayar, ancak bir kedinin burnu için zorunlu değildir. Bu onları bahçemizden uzaklaştırmanın iyi bir yolu. Örneğin bir tencereye veya doğrudan toprağa, herhangi bir yere veya kedilerin en sık ziyaret ettiği alana ekebilirsiniz. Lavanta, hane halkı için rahatlatıcı ve hoş bir koku ile saran harika bir bahçe dekorasyonu olacak.

Kedilerin keneleri ve çeşitli hastalıkları yayabileceğini unutmayın - bu yüzden onlarla insancıl bir şekilde savaşmaya ve onları bahçelerimizden ve küçük çocuklarımızdan uzaklaştırmaya değer. Ne yazık ki vahşi hayvanlar sadece insanlar için değil evcil hayvanlar için de tehdit oluşturabilir. Bu nedenle, bizim ve sevdiklerimizin güvenliğini sağlamaya, onları vahşi kedilerden korumaya değer. Her dört ayaklı bir adamın arkadaşı değildir! Ayrıca benlerle nasıl savaşılacağına dair bu makaleye göz atın .

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası