cip thy kullanımı / CIP Salonları | AnadoluJet

Cip Thy Kullanımı

cip thy kullanımı

Geçici Bir Süre ile THY CIP Lounge Yolcularına, Numaralı Kapılar Arasında Yer Alan Özel Yolcu Salonunda Hizmet Verilecektir

TAV Havalimanları Holding’in sunmuş olduğu “primeclass” CIP Servis, havalimanının yoğunluğundan etkilenmeden, uçuş öncesi ya da sonrası stresle tanışmamak, zamandan tasarruf sağlamak ve konforlu bir ortamda ağırlanmak isteyen yolcuların faydalanabileceği kişiye özel bir CIP servis anlayışıdır.

Kendinizi farklı hissettirecek bu özel servisde Prime Pack adı altında sunulan geniş hizmet yelpazesi ile ayrıcalıklar dünyasının kapıları aralanıyor.

Prime Pack profesyonel hizmet anlayışı ile donatılmış bir ekiple, primeclass konuklarını ağırlar.

Konuklarımız; terminal gidiş kapısında, uzman “primeclass” hostesimiz ve taşıma görevlimiz eşliğinde karşılanır, x-ray geçişi, check-in ve pasaport işlemleri hostesler asistanlığında yapılır. Özel olarak tasarlanan konforun, kalitenin ön planda tutulduğu CIP Lounge'da yolcularımızın, kalabalıktan, gürültü kirliliğinden ve uçuş takip stresinden uzak sakin bir ortamda dinlenmeleri sağlanır.

Konuklarımız, Lounge’da internet olanaklarını kullanabilir, son haberleri izlerken sıcak, soğuk büfesinden sınırsızca yararlanabilirler. Uçuş vakti geldiğinde ise CIP Hostes eşliğinde uçağın kapısından uğurlanır.

Konuklar, “primeclass”ın konforundan seyahat dönüşlerinde ve iç hatlardan yapacakları seyahatlerde de faydalanabilmektedir.

“Primeclass”, havayolu ve sınıf gözetmeksizin, tüm yaş ve meslek gruplarına çocuklu ailelere, zamanı değerli olan, konforuna ve rahatına düşkün, stressiz seyahat etmeyi tercih eden tüm yolculara sunulan butik bir CIP Servis olup, uçuşunuzdan en az 48 saat önce rezervasyon yaptırarak “primeclass” ın sunduğu bu özel hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için başvuru;

Ä°lgili Kişi: Özge KONDOLOT

Telephone: +90 40 64
E-mail: [email protected]

Havayolu şirketlerinin verdiği refakat hizmetleri hakkında bilgi alabilmeniz için, tercih etmiş olduğunuz havayolu şirketine başvurmanız gerekmektedir.

CIP Salonları

CIP Salonları

CIP Salonları

CIP salonlarımız, misafirlerimizin uçuşlarından önce hoşça vakit geçirip dinlenebilecekleri keyif dolu bir mekan olarak tasarlanmıştır.

CIP salonlarımızda sunulan hizmetler:

  • Zengin ve lezzetli ikram çeşitleri
  • Güncel yerli ve yabancı dergi/gazete seçenekleri
  • Kablosuz internet bağlantısı
  • Bilgisayar
  • Yazıcı
  • TV
  • Kilitli şarj otomatı
  • Mescit

CIP salonlarımızdan nasıl yararlanabilirsiniz?

AnadoluJet uçuşlarında CIP salonlarımızı kullanmak isteyen yolcularımız; AnadoluJet, web ve mobil uygulaması üzerinden, satış ofisleri, çağrı merkezi ya da acentelerden satın alarak yararlanabilirler.

AnadoluJet web ve mobil uygulaması üzerinden CIP salonu hizmeti satın alacak olan yolcularımız, uçuşuna en az 2 saat kala işlemlerini tamamlamalıdır.

CIP Salonlarımız ve Kullanım Ücretleri:

HavalimanıStandart Ücret
İstanbul (Sabiha Gökçen İç Hat)  TRY
İzmir Havalimanı TRY
Bodrum Havalimanı TRY
Antalya Havalimanı  TRY
Kayseri Havalimanı  TRY
Rize-Artvin Havalimanı  TRY
Trabzon Havalimanı   TRY
Hatay Havalimanı  TRY
Adana Havalimanı TRY
Dalaman Havalimanı  TRY
Ankara Havalimanı   TRY
Moskova Havalimanı50$

Yolcu beraberindeki 0 – 12 yaş arasındaki bebek veya çocuklar için ücretsizdir.

Bazı havalimanlarında iç hat CIP salonları iki farklı bölümden oluşmaktadır. Bu tür havalimanlarında Business Class yolcular veya M&S Elite Plus kartlı yolcular salonun Business bölümüne; M&S Elite, M&S Classic Plus, SAG**, PLM***, CORP**** kartlı veya ücret/mil karşılığı giren yolcular ise Miles & Smiles (M&S) bölümüne alınacaktır.

M&SElite veya M&S Elite Pluskartlı yolcularımız, yurt içi ve yurt dışındaki THY Lounge markalı salonlarımızı  Bir misafiri***** veya aile üyeleriyle ücretsiz kullanabilmektedir.

M&S Elite veya M&S Elite Plus kartlı yolcularımız, yurt dışından gerçekleşen AnadoluJet seferlerinde Star İttifakı salonu veya Star İttifakı üyesi havayolu salonunu  Bir misafiri ile ücretsiz kullanabilmektedir.

SAG veya PLMkart sahibi yolcularımız da Bir misafiriyle yukarıdaki tabloda belirtilmiş salonlardan veya yurt dışı havalimanlarında yer alan Star İttifakı salonları veya Star İttifakı üye havayoluna ait salonlardan ücretsiz yararlanabilirler.

AnadoluJet ile uçan M&S Elite veya M&S Elite Plus kartlı yolcular yurt dışındaki anlaşmalı salonları ücretsiz kullanamazlar.

CIP salonlarımızın çalışma saatleri ve hizmetlerimiz havalimanlarına veya uçuş saatlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Uçuşunuza iki saat kala yolcu salonlarımıza giriş yapabilirsiniz.

Havayolu veya operasyonel sebepler kaynaklı rötar, sefer iptali gibi durumlarda kullanılmayan salon hizmetleri yolcunun THY Satış Ofisine başvurmasıyla iade edilebilir veya ileri bir tarihe değiştirilebilir.

Yolcu kaynaklı durumlarda ücret iadesi veya değişim yapılmayacaktır.

Seyahatinize CIP salonu hizmeti eklemek için tıklayınız.

!Sabiha Gökçen (Dış Hat), Gaziantep CIP ve Hatay CIP salonlarımız geçici bir süreyle kapalıdır.

AnadoluJet CIP salonu hizmet bedelini veya kuralları değiştirme hakkını saklı tutar.

Tanımlar:

*İndirimli ücret: CORP kart sahibi yolcu da, bir misafiri de indirimli ücret ödeyerek yukarıda belirtilen salonları kullanabilir. Corporate Club Cart sahibi yolcular için, AnadoluJet iç hat özel yolcu salonları kullanım ücreti TL’dir.

**SAG: Star Alliance Gold kartı ifade etmektedir.

*** PLM (Paid Lounge Membership)  Kart: Star İttifakı veya Star İttifakı üyesi hava yolu salonlarına giriş prosedürüne dahil olan ücretli bir program üyeliğini temsil eden ve üzerinde “Star Alliance Lounge” logosu olan kartlardır. Örnek olarak; Air Canada Maple Leaf Club-Worldwide Kart veya United Airlines United Club Kart. 

**** CORP: Turkish Airlines Corporate Club kartı ifade etmektedir.

*****Misafir: Yurt içi ve Yurt dışındaki THY Lounge markalı salonları, Star ittifakı salonlarını veya Star ittifakı üyesi havayolu salonlarını ücretsiz kullanma hakkı bulunan yolcunun yanında salon kullanan yalnızca Bir yolcuyu ifade etmektedir. Misafirin, M&S Elite veya M&S Elite Plus kart sahibi yolcu ile birlikte aynı seferde seyahat etme zorunluluğu olmayıp aynı gün Star İttifakı üyesi bir hava yolu ile seyahat etmesi ve biniş kartını ibraz etmesi gerekir. Ek olarak misafir, M&S Elite veya M&S Elite Plus kart sahibi yolcu ile birlikte salona giriş yapmalıdır.

Türk Hava Yolları yolcuları özel yolcu salonları kullanımı ücret listesi:

LOUNGE ÜCRETLERİİÇ HAT ÖZEL YOLCU SALONLARIDIŞ HAT ÖZEL YOLCU SALONU
IST, BJV, AYT, ADBDLMESBADA, ASR, GZT, HTY, TZX, RZVVKO
Classic Card Sahibi Yolcu TL TL TL TL25 USD
Classic Plus Card Sahibi YolcuÜCRETSİZ
Elite/Elite Plus/Corporate Club/PLM/SAG Card Sahibi YolcuÜCRETSİZ

AnadoluJet yolcuları özel yolcu salonları kullanımı ücret listesi:

LOUNGE ÜCRETLERİİÇ HAT ÖZEL YOLCU SALONLARIDIŞ HAT ÖZEL YOLCU SALONU
SAW, BJV, AYT, ADBDLMESBADA, ASR, GZT, HTY, TZX, RZVVKO
Classic/Classic Plus Card TL TL TL TL25 USD
Kartsız Yolcu
Corporate Club Card TL
Elite/Elite Plus/PLM/SAG CardÜCRETSİZ
Sahibi Yolcu

*Corporate Club Card sahibi yolcunun 1 misafiri de, Corporate Club Card sahibi yolcu ile aynı ücretlerden faydalanacaktır.

Kurallar:

  1. Uygulamadan Ortaklığımız ana marka veya AnadoluJet seferleri ile seyahat edecek yolcularımız yararlanabilecektir.
  2. Yolcu beraberindeki yaş arasındaki bebek ve çocuklar için ayrıca bedel talep edilmeyecektir.
  3. Miles&Smiles üyesi olmayan yolcularımıza üyelik formu doldurmaları halinde satış işlemi yapılabilecektir.
  4. Salon kullanım hizmetini ücretle satın alan yolcular, iki ayrı bölümden oluşan yurt içi özel yolcu salonlarında, salonun sadece Miles&Smiles Elite ve Classic Plus üyeleri için ayrılan bölümünü kullanacaklardır.
  5. Yoğun dönemlerde uygulamaya ara verilebilecektir.
  6. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ana markamızın uçuşu olması halinde; kart statüsüne göre salonu ücretsiz kullanamayan yolcu, AnadoluJet seferleri ile seyahat eden yolcu ücretlerinden yararlandırılacaktır.
  7. Ortaklık seferleri ile yurt içi havalimanından aynı gün bağlantılı dış hat seferleri (bir sonraki gün saat &#;a kadar olan seferler de dahil) ile seyahat eden veya dış hat seferden gelip iç hat devamı olan Turkish Airlines Corporate Club Kart (CORP) sahibi yolcular ve beraberindeki bir misafir yurt içi özel yolcu salonlarından hizmet alabilirler.
  8. Uçuşların (dış hat ve iç hat) aynı bilet üzerinde olması gerekmektedir.
THY Lounge

THY’DEN CIP AYARI

Türk Hava Yolları’nın son tadilattan sonra çok daha modern ve şık görünüme kavuşan iç hat yolcularının kullandığı CIP salonundaki yiyecekler azaltıldı.

Ekim ayında hizmete giren CIP salonunda, yolculara sunulan bir çok ürün kaldırıldı. Daha önce açık büfe olarak ikram edilen zeytinyağlılar, sandviçler ve kuru pastalar 1 Ocak’tan itibaren ikram listesinden çıkarıldı. Zengin ikram çeşidiyle yolcuların beğenisini kazanan CIP salonunda artık sadece domates, salatalık, peynir ve çorbadan oluşan ikram menüsü yolculara sunulacak. BTA tarafından verilen yiyecek içecek hizmetinin THY’den gelen talep doğrultusunda azaltıldığı kaydedildi. İkramların azaltılmasının yolcular tarafından tepkiyle karşılandığı bildirildi.

YENİ CIP EKİM AYINDA HİZMETE GİRDİ 

Atatürk Havalimanı’nda bulunan  Türk Hava Yolları  İç Hat CIP Salonu, Business & Elite Plus ve Elite & Classic Plus olarak iki ayrı salonla yolcularını  ağırlıyor. Artan yolcu sayısına paralel olarak m2 büyütülen Business & Elite Plus Salonu, saatte 92 kişilik bir kapasiteye çıkartılırken, Elite & Classic Plus Salonu m2 genişledi ve saatte  kişilik bir kapasiteye ulaştı.  Ayrıca, uçuş işlemlerinin daha hızlı ve kolay tamamlanması amaçlanarak, Gate sayısı 3’e ve check-in banko sayısı da 8’e çıkartıldı. Salon ana girişinde yer alan X ray uygulaması kaldırılmış ve kolay bir şekilde  yolcularımızın bagajları ile direkt olarak bankolara müracat etmeleri sağlandı.

KİMLER YARARLANIYOR?

Türk Hava Yolları ile yapılan uçuşlarda, Business & Elite Plus Salonundan Business Class biletli yolcular, Türk Hava Yolları’nın Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Elite Plus Kart sahibi yolcular, Elite & Classic Plus Salonundan ise Star Alliance Gold kart sahipleri, Türk Hava Yolları’nın Özel Yolcu Programı Miles & Smiles üyesi Classic Plus ve Elite Kart sahipleri  Türk Hava Yolları uçuş saatleri içerisinde salondan faydalanabilecekler.

THY CIP Salonu'nun restore edilmesinin ardından ilk hali:

CIP'in son hali:

©AirportHaber

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir