duvarı delmeden pano asmak / Duvarı delmeden istediğiniz tabloyu asın : Yüksek Topuklar

Duvarı Delmeden Pano Asmak

duvarı delmeden pano asmak

Duvara çivisiz tablo asmak nereden bakarsanız bakın bir sanat ortaya koymuş gibi hissettirir. Tablolarınız ne kadar güzel olursa olsun, çiviler bu güzelliği bozabilir. Rehberimiz sayesinde duvarınıza zarar vermeden ve tablolarınızın görüntüsünü bozmadan nasıl asabileceğinizi en ince detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

Tablo Duvara Nasıl Asılmalıdır?

Dekorasyonun en can alıcı noktalarından birisi de duvarlardır. Öyle ki duvara tablo asmak gerçekten zor bir iştir. Çünkü tabloların boyutu, aralarında ne kadar boşluk kalması gerektiği ya da konumu gibi birçok detay aklınızı karıştırabilir. 

Duvara tablo asmak dekorasyonun son dokunuşlarıdır. Doğru bir iç tasarım için farklı odalarda farklı tablo asma yöntemlerini bilmeniz gerekir. Örneğin modern evlerde çok büyük duvarlar olabilir. Bu duvarların her köşesinin doldurulması gerekiyor gibidir. Diğer yandan küçük odalı evlerde tabloların yanlış asılmasıyla odalar daha küçük de görünebilir. İşte bu gibi zorluk çıkaran durumlar karşısında tabloların duvara nasıl asılması gerektiğini anlatan bir rehber çok işinize yarar.

Evinizi Tanıyın

  • Duvar boyutlarının her ne kadar beğendiğiniz tabloyu kullanmaktan sizi alıkoymaması gerekse de, küçük bir duvar için çok büyük tablolar kullanmak doğru bir tercih değildir.
  • Küçük duvarlar için en doğru tercih küçük veya orta boy tablolardır. İkisini bir arada kullanmakta da sakınca yoktur, fakat miktarı doğru ayarlamak önemlidir. Örneğin 10 adet küçük tablodan oluşan bir kolaj yapacaksanız aralarına tane orta boyutta tablo ekleyebilirsiniz.
  • Duvarlar büyükse büyük tablolar rahatlıkla kullanılabilir. Büyük tabloların yanında orta boyutlu tablolar kullanmak da faydalıdır.
  • Duvar boyutlarının yanı sıra, tablolarınızın odalarla uyumu da önemlidir. Örneğin geleneksel dizayna sahip bir dekorasyonda modern tablolar kullanmak son derece yanlış olur.
  • Büyük tablolar kullanmak istiyorsanız, duvarlarınızın boyutu da büyük olmalıdır. Küçük duvarlarda büyük tablolar kullanmak tavanı olduğundan alçak, odayı ise olduğundan küçük gösterir.

Yüksekliği Ayarlayın

  • Duvara tablo asmanın en temel kuralı göz hizasına asmak olsa da, dekorasyon veya duvar boyutu gibi değişkenler ile bazı istisnalar da ortaya çıkar.
  • Yüksekliği ayarlarken özellikle dikkat etmeniz ve sizi hata yapmaktan kurtaran temel bir kural daha vardır. Tablolar, tavan ve mobilya arasındaki mesafede, mobilyalara daha yakın olmalıdır. 
  • Tabloların tavana daha yakın olması tüm görüntüyü bozar ve tablonun orada olmaması gerektiği hissini uyandırır. Diğer bir deyişle tablo eğreti durur. 

Yerleşimi Doğru Belirleyin

  • Tabloları yerleştirmeden önce mobilyaların ve diğer tüm eşyaların tamamen yerleştirilmesi en doğrusudur. Çünkü herhangi bir eşyanın yerini değiştirmek istediğinizde tabloyu çoktan asmış olmak sıkıntıları da beraberinde getirir.
  • Tablolarınızı yerleştirirken birbiriyle olan orantılarına dikkat etmelisiniz. Örneğin büyük bir tablo astınız ama orta boyutlu tabloyu hangi hizada asacağınızı bilemediniz. Bu gibi durumlarda büyük tablonun ortasından hayali bir çizgi çekin ve orta boyutlu tablonuzun ortasını da bu çizgiye denk getirin.

Tek Parça Tablolar

  • Odada tek bir tablo kullanmak istiyorsanız mutlaka ortalanmalı ve dekorasyonla tamamen uyumlu olmalıdır. Örneğin mavi renk ağırlıklı bir oturma odanız veya salonunuz varsa tablonuzda da mutlaka mavi renk ağırlıkta olmalıdır. Tamamen aynı renkte bir tablo da çok fazla bütünleştireceğinden, mavi rengin aralarında beyaz renk gibi uyumlu renk dokunuşları olabilir.
  • Tabloyu kanepenin üzerinde konumlandıracaksanız, tablo kanepeden daha ince bir yapıda olmalıdır. Aynı zamanda kalın da olmamalıdır. Bu kural dolap üzerine asılması düşünülen tablo için de geçerlidir. Bu gibi hatalar tablonuzu sanki oraya ait değilmiş gibi gösterebilir.
  • Örneğin kanepenizin uzunluğu 10 metreyse, bu durumda tablonuz yaklaşık metre kadar olmalıdır. Ayrıca tablonun yatay konumlandırılması da önemlidir. Dikey konumlandırmak kanepenizi gölgede bırakır. Eğer tablonuzun öne çıkmasını istiyorsanız dikey konumlandırmak doğrudur. Fakat yatay konumda her ikisi de etkisini kaybetmez. 

Birleştirici Tablolar

  • Tablolarınızı asacağınız odanın geleneksel, modern, marin ya da bitki desenlerine sahip eşyalarla dizayn edilmiş bir teması olabilir. Eğer böyle bir teması varsa tablolarınızı da bu temaya uygun seçmeniz gerekir. Örneğin marin temalı bir odaysa bu odada çapa ya da deniz içeren tablolar kullanmak uygundur.
  • Temalı odalar için tablo seçiminde her ne kadar kendinizi kısıtlamamanız gerekse de, yine de aralarında bir uyum veya ortak bir nokta olması şarttır.
  • Ortak bir nokta bulmak zor değildir. Odanızın renkleri bile bir tema olabileceğinden tablolarınızı da bu renklere göre seçebilirsiniz.

Birden Fazla Tablo

  • Birden fazla tablo kullanımında temel kural aralarında bırakmanız gereken mesafedir. Büyük tablolar için bu mesafe büyük olurken, küçük tabloları birbirine yakın asmanız gerekir.
  • Birden fazla tabloda yatak ve dikey şekilde kullanmak çok önemli değildir. Fakat aralarında mutlaka bir denge olmalıdır. Örneğin 10 tane küçük boyutlu tablo asacaksanız aralarındaki mesafenin eşit olduğundan ve simetriye dikkat etmelisiniz. Sağa sola savrulmuş hiçbir tablonun estetik görünmeyeceğini bilmelisiniz.
  • Birden fazla tablo asmak isterseniz çivisiz tablo asma aparatı çok işine yarar. Çünkü birden fazla tabloda genellikle küçük boyutlu tablolar tercih edildiğinden ve bu tabloların birbirine mesafesi de az olacağından çiviler görüntüyü bozabilir.
  • Birden fazla tablo asacaksanız aralarında bir uyum olması, birbirini tamamlamaları da çok önemlidir. Birbirinden alakasız tablolar tüm atmosferi mahvedebilir. Örneğin tablo yerine hatıra fotoğrafları asmak istediniz. Burada gülen yüzler görülmek, bu fotoğraflardan enerji almak istenir. Siz bu fotoğrafların arasına cenaze fotoğrafı eklerseniz tüm çalışmanız boşa gider. 

Çivisiz Tablo Nasıl Asılır?

Tablolar evlere renk getirmek veya dekorasyonu tamamlamak için sık sık kullanılan öğelerdir. Özellikle yaşam alanlarında uygulanan tabloların psikolojik etkileri de bulunur. Örneğin eviniz mobilya yerleşimi konusunda kısıtlı imkanlar sunuyorsa, dekorasyon değişikliği yapmak için tabloların yerlerini değiştirmek çok daha kolay bir alternatiftir. Fakat tablolar duvarlara çiviyle asıldığında bu alternatifi de rafa kaldırmak gerekir.

Duvara çivisiz tablo asma dekorasyon değişikliği yapılmak istendiğinde adeta bir kurtarıcı olur. Tablolarınızı dilediğiniz her yere taşıma konusunda büyük kolaylık sağlar. Aynı zamanda ağırlık kaldırma güçleri değişiklik gösteren çivisiz tablo asma aparatları sayesinde küçük tablolarınızın yerine daha büyük tablolar asma imkanınız da vardır. 

Çivisiz Tablo Asma Aparatları Nerede Satılır?

Farklı ağırlıkları kaldırabilen aparatları yapı marketlerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Ağırlık kaldırma gücüne göre fiyatları birbirinden farklılık gösterebilen bu aparatlar sayesinde tablolarınızı gönül rahatlığıyla istediğiniz yere asabilirsiniz.

Tablolar Neden Çivisiz Asılmalıdır?

  • Tablolar çivili asıldığında duvara zarar vermemesi gibi bir ihtimal yoktur.
  • Tablolarınızı çivi yardımıyla astığınızda ve daha sonra yerlerini değiştirmek istediğinizde duvardaki zararlar size ekstra maliyet olarak geri döner.
  • Çiviler tabloların üzerinden görünür. Bu durum tablolarınızın estetiğini büyük oranda etkiler.
  • Tablolarınızın her zaman yamuk durma ihtimali vardır. Çiviyle astığınızda bu durumu düzeltmek epey zordur. Halbuki çivisiz tablo asma kullandığınızda tablolarınızı kolaylıkla orantılı bir hale getirebilirsiniz.
  • O gün için 10 tane tabloyu bir arada kullanmak düşüncesi size cazip gelmiş olabilir. Fakat daha sonra odada yapacağınız ufak bir değişiklikte renk uyumu veya denge bozulabilir. Böyle bir durumda tablolardan birini eksiltmeniz gerekebilir. Tablonuzu çivili astığınızda duvardaki yarayı kapatmanız zordur. Ayrıca duvardaki çivi izi diğer tablolarınızın da görünümünde olumsuz etkiler bırakır.

Neler dikkate alınmalıdır?

Duvarı delmeden duvara resim veya benzeri bir ürünü asmadan önce bazı unsurları göz önünde bulundurmanız gerekir. Her şeyden önce, asacağınız çerçevenin veya tablonun ağırlığını belirlemeniz gerekir, çünkü ağır bir resmi asmak, fotoğrafla küçük bir çerçeveyi asmakla aynı şey değildir. Tüm bağlantı elemanlarının belirli bir yük kapasitesi vardır. Bazı asma aparatları yalnızca 1 kg&#;dan daha hafif bir yüke dayanabilir. Bir sonraki önemli unsur duvar malzemesidir. Beton ve alçıpan duvara farklı bağlantı eleman seçeneklerini tercih etmek iyidir.

duvar delmeden çerçeve asma

Yapışkan bantlar veya benzeri modeller pürüzsüz yüzeylerde daha iyi, silikon yapıştırıcı pürüzlü veya dokulu yüzeylerde daha iyi tutma sağlar. Son iki unsuru hesaba katmazsanız, bağlantı elemanlarının kalitesi büyük ölçüde zarar görebilir. Resmi doğru ve tam olarak istediğiniz konuma yerleştirmek için bina seviyesini kullanmanız da önerilir. Ayrıca temiz bir yüzeye sahip bir yer seçmeniz gerekir. Üzerinde tutkal kalıntısı, asacağınız çerçevenin araka yüzryinde kumaş ve benzeri şeyler olmaması en iyisidir.

Silikon yapıştırıcı ile nasıl asılır

Silikon yapıştırıcı ile çerçeve tablonuzu duvara asmak istiyorsanız uzun süre kalması planlanıyorsa yapılmalı. Bu tutturucuyu çıkarmak oldukça sorunlu olacaktır. Yapıştırıcının uygulaması oldukça basittir. Ürün kağıt değilse, kalıntılardan arındırılmalı yapıştırıcı çevresi boyunca uygulanır ve ikincisi yüzeye bastırılır. Biraz kuruması gerektiği için çift taraflı bant ile destek sağlanmalı

Bantla nasıl asılır?

duvar delmeden çerçeve asma

Çift taraflı bant, yalnızca sorunları değil, birçok küçük sorunu çözmek için bir tür cankurtaran haline geldi. Birçok amaç için kullanılır, duvarlara ürün yapıştırmak için de uygundur. Nispeten ağır bir ürünün yapıştırılması gereken durumlarda kullanılır. Bazen montaj, çift taraflı bant olarak değil, çift taraflı yapışkan bant olarak adlandırılabilir. Bu ürün nalbur, inşaat ve hırdavatçılarda kolaylıkla bulunabilir.

Yapışkan bant şeritleri, çerçevenin çevresine yapıştırılır. Şeritlerin minimum kalınlığı 1 cm&#;dir.Açıkçası, ürün ne kadar ağır olursa, bant şeritleri o kadar geniş olmalıdır . Koruyucu kaplama her defasında yalnızca doğrudan yapıştırmadan önce çıkarılmalıdır. Bu önceden yapılırsa, yapışkan yüzeyi kuruyabilir veya sağa sola değip yapışkan yüzey yapışkanlığını kaybedebilir.

Duvarı delmeden istediğiniz tabloyu asın

Evini seven birçok kadın, duvarlarda çivi izi ve gereksiz delikler istemez. Yüksek Topuklar ekibi olarak tam da bu konuya ayak uyduran ve sizi çivi / delik derdinden kurtaran harika bir haberimiz var.  3M, evini taşıyan ya da dekorasyonunda değişiklik yapmak isteyenlere Command Cırt Cırt Bant ve Askılar ile büyük bir kolaylık sağlıyor. Yaşanan duvarlara zarar verme endişesi, Command ürünleri ile ortadan kalkıyor.

Aparatli-Cerceve-Askisi

 

Command Cırt Cırt Bantlar duvarlarına zarar vermeden tablo ve fotoğraf asmak ve asılan eşyaların yerini değiştirmek isteyenlere esnek kullanım seçenekleriyle cazip bir çözüm sunuyor. Farklı boy seçenekleri olan ürünler, 7 kg’a kadar ağırlık taşıyabiliyor ve çıkarıldığında duvara zarar vermiyor.  Çift taraflı yapışkanlı bantlar ile uygulanan Command çerçeve  askıları da yine benzer şekilde  evlerde duvarlara zarar vermeden dekorasyon yapabilmek için alternatifler sunuyor. İstenildiğinde, iz bırakmadan çıkarılabilen Command askılar, duvarlarda çivi deliği oluşturmaması sayesinde uygulama kolaylığı sağlıyor. 

Cerceve-Asma

 

Command Çerçeve Askıları’nın arkası ipli çerçeveler ve asma aparatlı çerçeveler için olmak üzere iki farklı seçeneği bulunuyor. Command Çerçeve Askıları, istenildiğinde kullanıldığı yüzeyden çıkarılıp Command çift taraflı yedek bantlar ile farklı yüzeylerde defalarca kullanılabiliyor. Her bir çerçeve askısı 2 kg’a kadar ağırlık taşıyabiliyor. Her pakette 1 adet askı ve 2 adet çift taraflı yapışkan bant bulunuyor. Ayrıca Command Yedek Bantlar, askıların tekrar tekrar kullanılabilmesine olanak veriyor.

sari

 

 

 

Arzu Şendoğan

Duvarlara Zarar Vermeden &#;er&#;eve Asma Y&#;ntemleri

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN


AYDINLATMA METNİ

İşbu yazı yoluyla internet sitemizi ziyaret eden sizleri, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (kısaca “Kanun”) gereğince bilgilendirilmekteyiz. İşbu Aydınlatma Metni, internet sitemizi kullanan ziyaretçilerimizden toplanan kişisel verilerin kaydedilmesi, işlenmesi, paylaşılması, üçüncü taraflara aktarılması, saklanması, silinmesi ve imhası süreçleri ile bunlara ilişkin ilkelerimiz hakkında ziyaretçilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.


I) Veri sorumlusu

Kalekim Kimyevi Maddeler San. Tic. A.Ş. (kısaca “KALEKİM”) Adres: Firuzköy Mah. Firuzköy Bulvarı NO Firuzköy / Avcılar /İstanbul, Mersis No: Kanun kapsamında “Veri Sorumlusudur”.


II) Kişisel verileriniz hangi amaçla işlenecek?

Kişisel verileriniz, aşağıdaki durum ve koşullarda KALEKİM tarafından Kanun kapsamında işlenmektedir:


Kişisel verileriniz;
1. Kampanya, satış ve pazarlama faaliyetlerinde kullanmak için,
2. Düzenlediğimiz organizasyonlar ve sunduğumuz hizmetlere ile ilgili bilgi iletişimi yapılması için,
3. Sosyal medyada yapılan etkinlik haberlerinde kullanılmak amacıyla,
4. İnternet sitesi kullanıcıları ve ziyaretçilerinin kullanım alışkanlıklarının belirlenmesi, veri analizi yapabilmek için,
5. Sitede sunulan hizmetlerimizin kalitesinin artırılması için,
6. Site üzerinden hizmet alınması durumunda bu hizmetin gerekliliklerinin yerine getirilebilmesi için.


III) Hangi kişisel verileriniz işlenecek?

Aşağıdakilerle sınırlı olmamak ve bunlar örnekleyici olmak kaydı ile sizinle kurulacak hukuki ilişkiye veya yapılacak işleme göre aşağıdaki verileriniz işlenecektir,


1. Bize iletmiş olduğunuz ve/veya internet sitenizde veya diğer kanallarda ilan ettiğiniz iletişim bilgileriniz,
2. İnternet sitemize ve burada bağlantısı verilen sosyal medya hesaplarımıza yüklediğiniz veya gönderdiğiniz her türlü veri, fotoğraf, paylaşım vb.
3. İlgilendiğiniz ürünler, teklif almak istediğiniz ürün veya hizmetler
4. İnternet sitemize ulaşmak için kullandığınız tarayıcı, üzerinden geldiğiniz internet sitesi veya uygulama gibi bilgiler
5. sayılı yasa gereği tutulması zorunlu olan IP, kullanılan protokol ve iletişim kayıtları,
6. Ziyaret ettiğiniz alt sayfalar, buralarda harcana süre vb. kullanım istatistikleri


IV) Kişisel verileriniz kimlere ve hangi amaçla aktarılabilecek?

İşlenen kişisel verileriniz yukarıdaki amaçlar ve Kanun’un belirlediği şartlara göre;


1. İştiraklerimize, grup şirketlerimize, hissedarlarımıza,
2. Ürün ve hizmetlerimizin sunulabilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize,
3. Ticari, mali ve hukuki danışmanlıklar ve denetimler amacıyla danışmanlara ve denetim firmalarına,
4. Kampanya, tanıtım ve duyurularımızın yapılabilmesi için bu süreçlerin içinde olan taşeron ve hizmet alınan seafoodplus.infoara,
5. Müşteri şikayetlerinin çözümlenmesi amacıyla alınan Çağrı Merkezi ve/veya Şikayet takibi hizmeti şirketlerine,
6. Yalnızca Kanunlarda şart koşulduğu ve kapsamıyla sınırlı olmak üzere yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yargı mercilerine,
7. İnternet sitemiz veya burada bağlantı verilen sosyal medya hesaplarımız üzerinden bir hizmet almakta iseniz bu hizmete ilişkin yükümlülüklerimizin yerine getirilebilmesi amacıyla hizmeti sağlamak için işbirliği yaptığımız tedarikçi ve danışmanlarımızla
8 Sitemizle bağlantılı sosyal medya hesapları ile yaptığınız iletişim için yer sağlayıcı veya sistem sağlayıcı olan sosyal medya platformu sahibi şirketlerle
9. Veri aktarımı için rızanızı aldığımız diğer alıcılara, açık rızanız ya da
Kanun ile belirlenmiş koşullar çerçevesinde aktarılabilecektir.


V) Kişisel veri işlemenin yöntemi ve hukuki sebebi

Kişisel verileriniz, KALEKİM veya KALEKİM adına veri işleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından; internet sitesi, sosyal medya kanallarımız, mobil uygulamalarımız ve bu sayılanlarla sınırlı olmamak üzere sözlü, yazılı, görsel veya elektronik kanallar aracılığıyla ve açık rızanız alınmak suretiyle toplanmaktadır. İnternet sitemiz ve bağlantılı sosyal medya hesapları ile ilgili otomatik veri toplama yöntemlerimiz için seafoodplus.info adresinden çerez politikamıza ulaşabilirsiniz. Kişisel verileriniz, KALEKİM tarafından, ticari faaliyetlerimizin sunulabilmesi ve faaliyetlerimizde sürekliliğin sağlanabilmesi, Kanunlarca öngörülen sorumluluklarımızın tam ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla işlenmektedir.


VI) Kanun gereğince yasal haklarınız
KVKK’ nın maddesinde haklarınız yazılı olup, bunlar aşağıdaki gibidir:


KALEKİM’ e yazılı olarak başvurarak, kişisel verilerinizin;
a) İşlenip işlenmediğini öğrenme,
b) İşlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
d) Eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) KVKK’ nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme,
f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
g) Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
h) Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarınızı kullanabilirsiniz.



Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile
kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi;
seafoodplus.info adresindeki formu doldurarak “Firuzköy Mah. Firuzköy Bulvarı NO Firuzköy / Avcılar /İstanbul” adresine
bizzat getirebilir veya noter kanalı ile gönderebilir veya formun imzalı bir suretini [email protected] kayıtlı e – posta adresine veya [email protected]
adresine güvenli elektronik imzalı olarak kayıtlı elektronik posta adresinizden iletebilirsiniz. Talepleriniz, talebinizin niteliğine göre mümkün olan
en kısa sürede ve en geç 30 gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırılır. Ancak işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri
Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Talebiniz başkası adına yapılacaksa bu konuda almış olduğunuz bir vekaletnamenin ve
kimliğinizi doğrular diğer belgelerin başvurunuza eklenmiş olması gerekmektedir.



Yukarıdaki aydınlatma metni ve ilgili mevzuat çerçevesinde kişisel verilerimin satış, pazarlama tanıtım faaliyetleri çerçevesinde ve yukarıda belirtilen amaçlara uygun şekilde işlenmesine ve bu faaliyetlerin yürütülmesi konusunda grup şirketlerine ve hizmet alınan tedarikçi ve iş ortakları ile paylaşılmasına rıza gösteriyorum.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir