pegasus çalışanları rakı / Pegasus'tan o fotoğrafa açıklama - Güncel - ODATV

Pegasus Çalışanları Rakı

pegasus çalışanları rakı

etiket Pegasus'tan 'Rakılı Fotoğraf' Açıklaması: 'Kabul Edilemez'

Haberler

Gündem

Pegasus'tan 'Rakılı Fotoğraf' Açıklaması: 'Kabul Edilemez'

Rakı masasında çekilen ve 'Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin' ifadeleriyle paylaşılan fotoğraf sosyal medyada tepki çekti. Bu kişilerin çalıştığı belirtilen havayolu şirketi Pegasus ise söz konusu fotoğrafla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları 👇

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları 👇

Havayolu şirketinden açıklama geldi: "Gerekli aksiyon ivedilikle alınacak"

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. 

Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. 

Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığı, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurallarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Pegasus çalışanları içki masasında Kadir Gecesi paylaşımı yaptı, tepkiler çığ gibi büyüdü

Dün, İslam alemi için büyük bir önemi olan Kadir Gecesi tüm coşkusuyla idrak edildi. Müslümanlar, bu özel gece için cami ve mescitlere akın etti.

PEGASUS ÇALIŞANLARI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Manevi olarak İslam alemi için önem taşıyan bu gecede, sosyal medyada yapılan çirkin bir paylaşım ise pes dedirtti. Pegasus Hava Yolları çalışanları olduğu iddia edilen bir grup, alkol masasından bir fotoğraf paylaştı.

ALKOL MASASINI "KADİR GECESİ ÖZEL" DİYEREK PAYLAŞTILAR

Kadehlerin havaya kaldırıldığı kare, sosyal medyada "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" ifadeleri ile paylaşıldı. Bu durum, sosyal medya kullanıcılarını çileden çıkardı.

Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasında Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor

TEPKİ YAĞIYOR

Paylaşım sonrası kullanıcılar bunu yapanlar için harekete geçilmesi yönünde çağrı yaptı. Konu hakkında onlarca tweet atıldı. Ayrıca Pegasus'a da şahısların işlerine son verilmesi yönünde çağrı yaptılar. Öte yandan tepkilerin büyümesinin ardından fotoğraftaki şahıslar tek tek sosyal medya hesaplarını kapattı.

Tepkilerden bazıları:

Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor
Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor
Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor
Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor

Son Dakika›Güncel›Pegasus çalışanları içki masasında Kadir Gecesi paylaşımı yaptı, tepkiler çığ gibi büyüdü - Son Dakika

Pegasus çalışanının 'Kadir Gecesi'nde alkollü fotoğraf paylaşımı' üzerine açılan davada karar

Kadir Gecesi alkollü bir ortamda çekilen fotoğrafı sosyal medyadan "Kadir Gecesi özel, Rabb'im kabul etsin" notuyla paylaşan Onur T.'nin "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçundan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle basit yargılama usulüne göre yargılandığı dava karara bağlandı.

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Onur T. katıldı.

Sanık Onur T, savunmasında "sosyal medya hesabından söz konusu paylaşımı mizah amaçlı yaptığını belirterek, paylaşımının kesinlikle İslam dinine, inanlara veya Kadir Gecesi'ne yönelik aşağılama, dalga geçme ve küçük düşürme amacı taşımadığını" ifade etti.

3 AY 22 GÜN HAPİS CEZASI

Basit yargılama usulüne göre görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Sanığın suçtan önce sabıkasının bulunmadığını, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme kararının gerekçesinde, "Kadir Gecesi'nin, İslam dini ve İslam'a inananlar için dini bir değer olduğu belirtilerek, sanığın İslam inancına mensup kişilerce kutsal kabul edilen Kadir Gecesi'nde yaptığı paylaşımın, İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu" vurgulandı.

Sanığın eyleminin, "toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar verme niteliğinde ve toplumsal barışı bozmaya elverişli olduğu" kaydedildi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Kadir Gecesi'nin İslam dini ve İslam dinine inananlar için dini bir değer olduğuna vurgu yapılarak şüphelinin İslam inancına mensup kişilerce kutsal kabul edilen Kadir Gecesi'nde, suça konu fotoğrafı "Kadir Gecesi özel Rabb'im kabul etsin" yazısıyla paylaşmasının "İslam dinince kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde" olduğu belirtilmişti.

Şüpheli Onur T.'nin fiilinin, toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar verme niteliğinde olduğu ve toplumsal barışı bozmaya elverişli bulunduğu kaydedilen iddianamede, şüphelinin "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.


PegasusKadir GecesiAlkolalkollü içki

&#;Rakılı fotoğraf&#; davasında eski Pegasus çalışanına hapis cezası

DUVAR - Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesab&#;ndan yapt&#;&#;&#; içkili payla&#;&#;m dolay&#;s&#;yla Onur T.'ye basit yarg&#;lama usulüne göre yarg&#;land&#;&#;&#; davada 3 ay 22 gün hapis cezas&#; verildi.  San&#;&#;&#;n herhangi bir sab&#;kas&#; bulunmamas&#;ndan dolay&#; hükmün aç&#;klanmas&#;n&#;n geri b&#;rak&#;lmas&#;na hükmetti.

Kadir Gecesi'nde rak&#; sofras&#;ndaki bir foto&#;raf&#; sosyal medyadan "Kadir Gecesi özel, Rabb'im kabul etsin" notuyla payla&#;an Onur T.'nin "halk&#;n bir kesiminin benimsedi&#;i de&#;erleri alenen a&#;a&#;&#;lama" suçundan 1,5 y&#;la kadar hapis istemiyle basit yarg&#;lama usulüne göre yarg&#;land&#;&#;&#; dava karara ba&#;land&#;.

Basit yarg&#;lama usulüne göre görülen duru&#;mada karar&#;n&#; aç&#;klayan mahkeme, san&#;k hakk&#;nda "halk&#;n bir kesiminin benimsedi&#;i dini de&#;erleri alenen a&#;a&#;&#;lama" suçundan 3 ay 22 gün hapis cezas&#; verdi.

AA'n&#;n aktard&#;&#;&#;na göre; san&#;&#;&#;n suçtan önce sab&#;kas&#;n&#;n bulunmad&#;&#;&#;n&#;, duru&#;madaki tutum ve davran&#;&#;lar&#;n&#; göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün aç&#;klanmas&#;n&#;n geri b&#;rak&#;lmas&#;na karar verdi.

&#;DD&#;ANAMEDEN

&#;ddianamede, Kadir Gecesi'nin &#;slam dini ve &#;slam dinine inananlar için dini bir de&#;er oldu&#;una vurgu yap&#;larak &#;üphelinin &#;slam inanc&#;na mensup ki&#;ilerce kutsal kabul edilen Kadir Gecesi'nde, suça konu foto&#;raf&#; "Kadir Gecesi özel Rabb'im kabul etsin" yaz&#;s&#;yla payla&#;mas&#;n&#;n "&#;slam dinince kutsal say&#;lan de&#;erleri a&#;a&#;&#;lama niteli&#;inde" oldu&#;u belirtilmi&#;ti.

&#;üpheli Onur T.'nin fiilinin, toplumun birlikte ya&#;ama duygusuna zarar verme niteli&#;inde oldu&#;u ve toplumsal bar&#;&#;&#; bozmaya elveri&#;li bulundu&#;u kaydedilen iddianamede, &#;üphelinin "halk&#;n bir kesiminin benimsedi&#;i de&#;erleri alenen a&#;a&#;&#;lama" suçundan 9 aydan 1 y&#;l 6 aya kadar hapsi istenmi&#;ti. (HABER MERKEZ&#;)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir