lol dereceli ne zaman açılacak 2019 / LoL 1v1 Maçlarında En İyi Sonuç Veren Şampiyonlar

Lol Dereceli Ne Zaman Açılacak 2019

lol dereceli ne zaman açılacak 2019

League of Legends sezonu bu yeniliklerle başlıyor

League of Legends’da (LoL) oyuncuların merakla beklediği sezonu 24 Ocak tarihinde başlıyor. Riot Games’in yılında çıkardığı ve dünya genelinde milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 4 milyon oyuncusu bulunan League of Legends’da bu yıl bazı yenilikler de yapıldı. LoL sezonunda oyuncuların karşısına yeni dereceli sistem ve yeni oyun modları gibi yeniliklerle çıkacak.

YENİ ÖZELLİK: KONUMA GÖRE YERLEŞTİRME
Dereceli sezonu geçmiş sezonlardan farklı olarak 3 mevsim olarak oyuncularla buluşuyor. Oyuncular her sezon sonunda farklı bir dereceye sahip olacak, bu sayede oyuncular gelişimlerini takip edebilecekler ve sene sonunda daha fazla ödüle kavuşma şansı bulacaklar.

Önceki sezonlarda oyuncuların tek bir derecesi bulunuyordu, bu yüzden oyuncular “Sık oynamadıkları rollerde” maçlar oynadıklarında, roldeki seviyelerinden daha yukarıda veya aşağıda bir eşleştirmeyle karşılaşabiliyorlardı. Yeni sezonda, bu durumu değiştirecek yeni bir özellik devreye giriyor: “Konuma göre yerleştirme”. Oyuncular artık dereceli karşılaşma aratırken seçtikleri roldeki “Derecelerine” göre bir eşleştirmeye sahip olacaklar ve profillerinde de hangi rolde ne seviyede olduklarını takip edebilecekler.

DERECELi AŞAMALAR: DEMİR VE ÜSTATLIK

Yine geçen sezonlarda kullanıcılar, dereceli sıraların bazı aşamalarında çok fazla oyuncunun yer aldığı yönünde geri bildirimlerde bulunuyordu. Bu da aynı aşamanın en altıyla üstü arasında gözle görülür oyun seviyesi farkları olduğunu gösteriyordu. Oyundaki bu durumu daha iyi bir hale getirmek için bu sene iki farklı değişim yapıldı.

Öncelikle artık her aşama 5 değil, 4 kümeden oluşacak. Bununla birlikte en alt aşama olarak artık “Bronz” yerini “Demir”e bırakacak, “Ustalık” ve “Şampiyonluk” seviyeleri arasındaysa yeni aşama olan “Üstatlık” aşaması sezonunda oyuncularla buluşacak.

MARVEL İLE YENİ HİKAYELER

Riot Games, yarattığı karakterlerle tüm dünyada ilgi gören Marvel ile geçen yıl yeni bir işbirliğine imza atmıştı. Bu kapsamda, League of Legends şampiyonlarının hikayeleri çizgi romana uyarlanacak. League of Legends sezonu boyunca  bu hikayeler LoL oyuncularının karşısına çıkacak.

LoL'de 1v1'in En İyi Düellocu Şampiyonları

League of Legends turnuvası Red Bull Player One'ın Türkiye finallerini "Sao Paolo'da görüşürüz" diyerek kapatmıştık. Şimdi dünya finali için gün sayıyoruz. 30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde Brezilya'da gerçekleşecek büyük final öncesinde LoL'ün en efektif şampiyonlarına bir göz atalım.

League of Legends bir takım oyunu olarak çıkmış olsa da, oyuncuların yıllardır süregelen 1v1 istekleri, şampiyonların bazılarının bu konuda ne kadar güçlü ve efektif olduklarını herkese gösterdi. Daha ARAM modu yokken insanların Sihirdar Vadisi’nin sadece orta koridorunu kullanarak kendi başlarına geliştirdikleri modlar olsun, Rito’nun All-Star oyunlarındaki 1v1 düello sistemi olsun LoL’de birçok kez şampiyonların birebir potansiyellerini ortaya çıkarmak için fırsatları oldu.

’dan fazla şampiyona sahip Efsaneler Ligi’nde bazı kahramanlar, gerek başlangıç statüleriyle, gerekse yetenekleriyle diğerlerinden daha fazla parlamayı bildiler. Bazı şampiyonlar da birebir yetenekleri kısıtlı olduğu için takım savaşlarında öne geçtiler ve profesyonel sahnede sürekli kullanılan meta seçimleri haline geldiler. Ama Red Bull’un epik League of Legends turnuvası Player One, Brezilya'da düzenlenecek büyük finale doğru adım adım yaklaşıyorken tutup takım savaşlarında iyi olan şampiyonları anlatmak bize yakışmazdı.

Bu yüzden "1v1’in kralı" diyeceğiniz, ama insanlar tarafından o kadar da bilinmeyen en iyi düellocu şampiyonları listeledik. Hadi başlayalım!

Not: Şampiyonlar için herhangi bir tier sıralaması yapmadık çünkü 1v1 karşılaşmaları genellikle counter matchup’lar üzerinden yürüyor ve çoğu şampiyona karşı güçlü bir karakter bir başkası karşısında buz misali eriyebiliyor.

Caitlyn

Caitlyn vadinin en eski nişancılarından biri olmasının yanında, en fazla menzile de sahip olanlarından. Biliyorsunuz birebir karşılaşmalarda menzil demek, her şey demek. Q yeteneğiyle uzaktan minyon biçebilen, W’suyla yerlere tuzak koyup rakibi sabitleyebilen ve E’siyle gerektiğinde geriye (hatta agresif oynarsanız ileriye) kaçabilen bir şampiyon olan Caitlyn, sadece bir Doran Kılıcı’yla bile birçok turnuvada neler yapabileceğini gösterdi. Şu aralar kendisini metada pek sık göremiyoruz ama Red Bull Player One’da birçok oyuncu tarafından tercih edileceği kesin.

Pantheon

Yenilenen Pantheon’u Sihirdar Vadisi’nde ve dereceli maçlarda nasıl oynamanız gerektiğine dair taktik ve ipuçlarını yazdık ama bir şampiyonu normal oyunda ve 1v1 müsabakasında oynamak tamamen farklı şeyler. Bu yüzden Red Bull Player One dahilinde Pantheon oynarken mana kullanımınıza çok dikkat edin. Sihirdar Vadisi karşılaşmalarında sürekli üsse dönüp mananızı tazeleyebildiğiniz için bu bir sorun gibi görünmüyor ancak sürekli birbirinizi dürteceğiniz bir düelloda kesinlikle problem yaratacaktır. Bu yüzden Pantheon’la oynarken yeteneklerinizi tasarruflu kullanın. Pasifinizden gelen "yetenek güçlendirmesi" mekaniğini iyi kombolarsanız şampiyondan tam verim alıp takaslardan üstün ayrılırsınız. Bunun için de minyonlara vurarak pasif yükü biriktirin, 5 yüke ulaştığınızda W ile rakibinizin üstüne atlayıp E ve Q ile devam edin. Pantheon yenilenen bir karakter olduğu için rakibiniz daha hasar çıktınızı anlayamadan ölmüş olacak.

Cho’Gath

League of Legends Cho'Gath özellikleri neler?

Sezon 2’de üst koridorun favori isimlerinden biri olan Cho’Gath birebir karılaşmalarda inanılmaz bir potansiyele sahip. Oyundaki ilk efsanevi kostümün (Beyefendi Cho) Cho’Gath’a çıkmış olmasını bir kenara bırakırsak, başlangıç değerlerinin tanklığı ve yetenek kitinin çok yönlülüğü, Cho’Gath’ı düellolarda epey avantajlı bir konuma sokuyor. Q ile yakaladığınız bir rakibi daha havadayken W ile susturup birkaç basit saldırı yaparsanız, canının yarıya düşmüş olduğunu görürsünüz. E üstüne bir de ultinizi kullanarak “ham” yaptığınızda sizi durdurabilecek pek bir güç kalmıyor.

Cassiopeia

Fark ettiyseniz birebirde güçlü karakterlerin neredeyse tamamı basit saldırı ya da yetenekleri itibariyle menzili uzun karakterler. Cassiopeia da farklı değil. Yetenekleriyle rakibi zehirleyip ona ekstra hasar verme üzerine kurulu bir mekaniğe sahip. Cassi, orta koridorun en popüler şampiyonlarından biri ve ultisiyle birlikte takım savaşlarında da aranan şampiyon konumunda. Peki onu bu kadar güçlü kılan ne? Tabii ki yeteneklerinin —tutturmayı başarabilirseniz— inanılmaz hasarlara yol açması. Ancak buradaki kilit nokta, Cassi’nin yeteneklerinin direkt rakibe hedeflenememesi. Eğer bu şampiyonla başarı elde etmek istiyorsanız, önce birkaç oyun yetenek menzillerine alışmanız gerekecek.

Yasuo

Rengar’la birlikte Türkiye sunucusunun en popüler seçimlerinden biri olan Yasuo, Red Bull Player One’da en fazla alınan/banlanan şampiyonlardan biri olacaktır ama şans yüzünüze güler ve bir oyunda onu almayı başarırsanız, oyunu kazanmanız işten bile olmaz. Yasuo’nun hem hızlı kullanabildiği Q ve E yetenekleriyle mükemmel bir minyon temizleme hızı, hem de W’suyla açtığı rüzgar duvarı sayesinde karşıdan gelen tüm saldırı ve yetenekleri engelleme gibi bir mekaniği var. Bu mekaniği delebilen birkaç şampiyon (Syndra, Lux) mevcut ancak Yasuo’nun avantajlarını elinize almak istiyorsanız bunların yanında riskler de getirdiğiniz bilmelisiniz. Çünkü büyük güç, büyük sorumluluk getirir.

Annie

Listedeki oynaması görece en kolay şampiyonlardan biri Annie. Çünkü hiçbir yeteneğini (W dışında, zaten o da belirli bir alana vuruyor) tutturmanız gerekmiyor. Sadece rakibinizin üzerine basıyorsunuz ve ta-ta: Çaba bile sarf etmeden rakibinizin canı gitmiş oluyor. Annie’ye dair dikkat etmeniz gereken yegane şey bir büyücü şampiyon olduğu için koridor içindeki sustain’i epey az olacak. Yani sizi sürekli dürten bir şampiyona karşı oynuyorsanız canınızı yeniden toplamanız için zaman gerekecek ve Red Bull Player One gibi ani aksiyonlarla dolu bir turnuvada bunu yapacak vaktiniz olmayabilir. O yüzden Annie’yi kime karşı seçtiğinize dikkat edin.

Zyra

Zaman zaman destek rolünde gördüğümüz, ama genellikle orta koridorda oynanan Zyra da birebirde epey güçlü bir kahraman. Sürekli olarak haritanın çevresinde bitkilerinin filizlenmesi koridor sayısını bire düşürdüğünüzde ona büyük bir avantaj sağlıyor ve tüm bitkiler Zyra’nın yakın çevresinde birikmeye başlıyor. Bunun yanında rakibi yerine sabitlediği yeteneğini de kattığınızda, Zyra epey güçlü bir düellocu oluyor. Bu şampiyonda da dikkat etmeniz gereken nokta bir kaçış skill’iniz olmayacağı için pozisyon almak. Eğer rakibiniz hızlı hareket edebilen ve tek çırpıda arkanıza geçebilen bir yapıdaysa durduğunuz yeri iyi ayarlayın.

Riven

Riven geçmişten günümüze en popüler düelloculardan biri

Üst koridorun kabadayı şampiyonlarından biri olan Riven, yeteneklerinin ona sağladığı her şeyle tam bir düellocu. Birinci seviyede 3 farklı kullanımı olan Q’su, ona kalkan veren ve ileri atılan E’si ve de rakibi sersemleten W’suyla tam bir 1v1 şampiyonu. Riven’la karşınıza gelecek çoğu şampiyona karşı çekmezsiniz ancak öyle bir iki şampiyon (Garen, Kennen, Pantheon) var ki, Riven’ı fena şekilde counter’lıyorlar ve ona oyunu kabus ediyorlar. Karşınızda bu şampiyonlar olmadıkça rahat bir koridor geçirip oyunu kazanırsınız, ama bir tanesi bile sizden önce alınırsa Riven’dan vazgeçin. “Ben bu şampiyonlara karşı da oynarım!” diyecek kadar cesursanız da başlangıç eşyası olarak Doran’ın Kılıcı’nı değil Kalkanı’nı alın. Böylece kalkanın verdiği can yenilenmesi ve zırh değerleriyle oyuna daha güçlü tutunabilirsiniz.

Heimerdinger

Tembel oyuncuların favori tercihi Heimerdinger, birebir müsabakalarının aranan isimlerinden biri çünkü yerleştirdiği ufak kuleler otomatik olarak rakibe saldırıyor ve yanınıza yaklaşmaya çalışan herkes bu taretlerden nasibini alıyor. Taretler dışında uzun menzilli ve sersemleten yeteneklere sahip Heimer, hem minyon kesmek, hem de rakibi kendinizden uzak tutmak için ideal bir tercih. Sadece Heimerdinger de Annie gibi sustain problemi çeken bir şampiyon ve bunu gizlemek için olabildiğince rakipten hasar yememeniz gerekiyor. Eğer karşınızda Lux, Syndra veya Ziggs gibi sizden daha uzun menzilli bir şampiyon varsa Heimer’den uzak durun. Başlangıç eşyası olarak Doran’ın Yüzüğü ya da Kalkanı’yla ilerleyin. Taretlerinizin etrafında dolaşın ki rakip yanınıza yaklaşamasın. Kartlarınızı doğru oynarsanız Heimer en iyi 1v1 şampiyonlarından birisi.

League of Legends Dereceli Sistemi nasıl çalışıyor?

LoL dereceli sistemi nasıl çalışıyor? League of Legends ranked sistemi üzerine yepyeni bir yazı paylaşıldı. Oyunun resmi internet sitesi seafoodplus.info üzerinden paylaşılan yazı hemen aşağıda sizlerle.

Mevsimler, dereceli sezonunu 3’e bölmeye yarayan ve dereceli sezonu boyunca kazandığın galibiyetleri ödüle çevirdiğin duraklardır.

Mevsim geçişleri sırasında Lig Puanı, Eşleştirme Puanı (MMR) değil, sadece her Mevsim Puanı sıfırlanır. Mevsim geçişlerini bir ”Kayıt Noktası” olarak düşünebilirsin. Her mevsimde, galibiyetlerinden gelen dereceli durumunu sergileyebilmen için çeşitli ödüller kazanabilirsin. Dereceli Zırhı, Sihirdar Simgesi ve İfade, mevsim boyunca kazanabileceğin ödüllerdir.

LoL FPS Arttırma: Oyunda Daha Yüksek FPS Almanın En Önemli Yolları!


  • puan – Mevcut mevsim temalı, Sihirdar Simgesi olan Mevsim Simgesi

LoL dereceli sistem simgeleriyle de dikkat çekiyor.

  • puan – Mevcut mevsim temalı bir kozmetik ödül geliştirmesi olan Mevsim Dereceli Süslemeleri

  • puan – Mevcut mevsim temalı Mevsim İfadesi. Bu ifade, mevcut derecene göre mevsim süresince gelişecek veya gerileyecek. En sonunda, mevsimi tamamladığın dereceye göre kalıcı hale gelecek. (Gümüş, Altın, Platin gibi farklı aşamalarda değişiklik gösterecek.)

Mevsimin ne zaman biteceğini ve bir sonrakinin ne zaman başlayacağı takip edebilmen için, Profil bölümünün Dereceli sekmesinde bir Mevsim Bölümü göreceksin:

Bu tarihlerin hemen yanında, Mevsim Puanı gidişini ve kaç puanda mevsim ödüllerinin açılacağını görebilirsin.


Mevsim Puanı Nasıl Kazanılır?

LoL: Sihirdar Vadisi’nde dereceli oyun kazanmak (Esnek veya Tek/Çift):

  • Birincil veya ikincil konumlarında oynadığın oyunlar için 20 puan
  • Doldurmayı seçtiğin oyunlar için 25 puan
  • Otomatik doldurulduğun oyunlar için 30 puan

Uğursuz Koruluk’ta kazandığın dereceli oyunlar için 10 Mevsim Puanı kazanırsın.

Daha fazla bilgi için Dereceli Oyunlar Hakkında SSS Destek sayfamızı takip edebilir ve Panolar’a dalış yapabilirsin.

Test: Bu bacaklar kime ait?

f1lol

League of Legends sezonu bu yeniliklerle başlıyor

League of Legends'da (LoL) oyuncuların merakla beklediği sezonu 24 Ocak tarihinde başlıyor. Riot Games'in yılında çıkardığı ve dünya genelinde milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 4 milyon oyuncusu bulunan League of Legends'da bu yıl bazı yenilikler de yapıldı. LoL sezonunda oyuncuların karşısına yeni dereceli sistem ve yeni oyun modları gibi yeniliklerle çıkacak.



Önceki sezonlarda oyuncuların tek bir derecesi bulunuyordu, bu yüzden oyuncular "Sık oynamadıkları rollerde" maçlar oynadıklarında, roldeki seviyelerinden daha yukarıda veya aşağıda bir eşleştirmeyle karşılaşabiliyorlardı. Yeni sezonda, bu durumu değiştirecek yeni bir özellik devreye giriyor: "Konuma göre yerleştirme". Oyuncular artık dereceli karşılaşma aratırken seçtikleri roldeki "Derecelerine" göre bir eşleştirmeye sahip olacaklar ve profillerinde de hangi rolde ne seviyede olduklarını takip edebilecekler.



DERECELi AŞAMALAR: DEMİR VE ÜSTATLIK

Yine geçen sezonlarda kullanıcılar, dereceli sıraların bazı aşamalarında çok fazla oyuncunun yer aldığı yönünde geri bildirimlerde bulunuyordu. Bu da aynı aşamanın en altıyla üstü arasında gözle görülür oyun seviyesi farkları olduğunu gösteriyordu. Oyundaki bu durumu daha iyi bir hale getirmek için bu sene iki farklı değişim yapıldı.

Öncelikle artık her aşama 5 değil, 4 kümeden oluşacak. Bununla birlikte en alt aşama olarak artık "Bronz" yerini "Demir"e bırakacak, "Ustalık" ve "Şampiyonluk" seviyeleri arasındaysa yeni aşama olan "Üstatlık" aşaması sezonunda oyuncularla buluşacak. 

MARVEL İLE YENİ HİKAYELER

Riot Games, yarattığı karakterlerle tüm dünyada ilgi gören Marvel ile geçen yıl yeni bir işbirliğine imza atmıştı. Bu kapsamda, League of Legends şampiyonlarının hikayeleri çizgi romana uyarlanacak. League of Legends sezonu boyunca  bu hikayeler LoL oyuncularının karşısına çıkacak.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir