smmm staj başlatma sinavi 2022 / funduszeue.info SMMM Staja Giriş Sınav Soru ve Cevapları

Smmm Staj Başlatma Sinavi 2022

smmm staj başlatma sinavi 2022

Staja Giriş Sınavına İlk Defa Katılacaklar İçin Başvuru İşlemleri


1. Staja Giriş sınavına ilk kez başvuru yapmak isteyen aday, bulunduğu ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına gitmeden önce başvuru bedellerini öder ve aşağıda yer alan evrakları hazırlar.

2. Aday, TEOS Sisteminde  kayıtlı değilse,funduszeue.info adresine girerek sayfanın en alt kısmından TESMER Kayıt Formu' nu tıklayarak istenilen bilgileri doldurup kullanıcı   şifresi alır ve vesikalık fotoğrafını TEOS Sistemine yükler.

3. Aday, başvuru bedellerini;  KREDİ KARTI ile TEOS sistemi üzerinden veya banka şubelerinden öder.

a. Aday, KREDİ KARTI ile işlem yapmak istiyorsa;funduszeue.info adresinden TEOS sisteminde,  “Para Yönetimi ve Yükleme” menüsüne tıklar. Açılan sayfada KREDİ Kartı ile işlem yapabilmek için ödemesi gereken ücret türünü seçer ve KREDİ KARTI bilgilerini İŞ BANKASI’nın ekranlarında doldurur.

b. Aday, Banka Şubesine giderek işlem yapmak  istiyorsa;  T.C. Kimlik Numarasını  belirterek başvuru ve sınav bedelini öder. Adayın başvuru aşamasında sıkıntı yaşamaması için mutlaka ücret öderken banka yetkilisine kendi T.C. Kimlik Numarasını vermek zorundadır. Sınav bedelini, Banka şubesine ödeyen adayın, ödeme bilgileri 1 iş günü sonra TEOS sistemine aktarılır.

4. Aday,funduszeue.info adresinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak sisteme giriş yapar.  “Kişisel işlemler” menüsünden eğitim, adres, telefon ve e-posta bilgilerini eksiksiz doldurur.

5. 4. maddede girilen bilgilerin doğru olması durumunda (T.C.  Kimlik Nüfus Vatandaşlık İşlerinden kontrol edilir.) ilgili adayın kimlik, kütük ve ev adresi bilgilerinin siteme eklendiğine dair “Kayıt Durumu” ekranında bilgilendirme mesajı çıfunduszeue.infoın, eksik ücret  yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde Yeterince Para Miktarı Bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.

6. Adayın, eksik ücret  yatırması durumunda “Bakiye Bilgisi” ekranın en alt satırında “Bakiyenizde Yeterince Para Miktarı Bulunmamaktadır. Lütfen gerekli para yatırma işlemlerini yapınız” uyarısı gösterilir.

7. Aday, tüm işlemlerini eksiksiz yaptıktan sonra ön başvuru kaydı gerçekleşmiş olur. “Staja Giriş Sınavı Ön Başvuru Formu” menüsünü tıklayarak Ön Başvuru Formu’nun renkli ve fotoğraflı olarak yazıcı çıktısını alır  (Ön başvuru formunu alabilmeniz için bilgisayarınızda Adobe Reader programının yüklü olması gerekir.), imzalar ve aşağıda bulunan evraklar ile birlikte ikamet ettiği ilin ya da bölgenin bağlı olduğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına başvuruda bulunur.

8. Evraklar:

a. Staja Giriş Sınavı Başvuru Formu. (Başvurunun nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmaktadır.)

b. Odadan alınacak Staj Başvuru Formu (Staj başvuru dosyasının funduszeue.infoındaki form) eksiksiz doldurulacaktır..

c. Nüfus cüzdanı fotokopisi

d. Adli Sicil Belgesi (Resmi Kuruma verilmek üzere, Cumhuriyet savcılığından veya e-Devlet üzerinden alınabilir.) Adli sicil kaydı olanlardan mahkeme kararı,.

e. Mezun Belgesi (e-Devlet kapısı üzerinden alınmış, doğrulaması TESMER Şubesi/Oda tarafından yapılacak olan barkotlu mezun belgesi ile birlikte mezuniyetin seviyesini (Doktora, Yüksek lisans, lisans, önlisans) tespit edebilmek üzere diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi,

 

Lisans / Yüksek Lisans / Doktora Mezun belgesi e-Devlet kapısında mevcut olmayan adaylar aşağıdaki belgelerden herhangi birisini sunabilirler.

  • Diploma noter onaylı örneği, (Diplomanın arka sayfasında kimlik bilgileri bulunması halinde arka sayfa da onaylatılacaktır.)
  • Diploma aslının TESMER Şubesi / Oda tarafından görülerek “Aslı Görülmüştür” şerhini içerecek şekilde imzalanarak, tarihlenmiş ve mühürlenmiş fotokopisi, (Diplomanın arka sayfasında kimlik bilgileri bulunması bu işlem arka sayfa için de yapılacaktır.)
  • Geçici mezuniyet belgesinin noter onaylı örneği, (Geçici mezuniyet belgesinin arka sayfasında kimlik bilgileri bulunması halinde arka sayfa da onaylatılacaktır.)
  • Geçici mezuniyet belgesinin TESMER Şubesi / Oda tarafından görülerek “Aslı Görülmüştür” şerhini içerecek şekilde imzalanarak, tarihlenmiş ve mühürlenmiş fotokopisi, (Geçici mezuniyet belgesinin arka sayfasında kimlik bilgileri bulunması bu işlem arka sayfa için de yapılacaktır.)
  • Lisans ve yüksek lisans mezuniyetleri sayılı Yasa kapsamında olan adayların, her iki mezuniyete ilişkin belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir.

f. 3 adet fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, adayın kolaylıkla tanınmasına yardımcı olacak nitelikte olması gerekmektedir.)

g. Taahhütname (Bu form odadan alınacak dosyada mevcuttur.)

h. Staj Başvuru ve Dosya Bedeli  Ödeme Belgesi  (Banka dekontu aslı / Ödeme kredi kartı ile yapılmış  ise TEOS'dan alınan ödeme belgesi) birer suret yeterlidir.

i. Sınav bedeli ödeme belgesi  (Banka dekontu aslı / Ödeme kredi kartı ile yapıldı ise TEOS'dan alınan ödeme belgesi)  birer suret yeterlidir.

9. Aday Oda’ya geldikten sonra Oda yetkilisi,funduszeue.info TEOS Sisteminde bulunan arama kutusuna  adayın T.C. Kimlik Numarasını yazarak adayı bulur . Adayın bilgi ekranı sayfasında SGS bağlantısı tıklar . ‘’SGS BİLGİSİ’’ bilgisi alt menüsüne girer ve adayın getirdiği evrakları tek tek kontrol ederek “Evrak Bilgisi” ekranında ilgili evrakı getirdiğine dair “Tamamla” bölümünü işaretler,  adayın ön başvurusunu onaylar.

Staja Giriş Sınavı İşlemleri

/1 DÖNEMİ

STAJA GİRİŞ SINAVINA İLİŞKİN DUYURU

/1 Dönemi Staja Giriş Sınavı, 29 Nisan tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılacaktır. Sınava girecek adayların, Kanun’un funduszeue.infoindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartlarını taşımaları gerekmektedir.  

Sınav başvuruları, 20 Mart tarihi mesai bitimine kadar funduszeue.info adresinde TESMER Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden online olarak yapılacaktır. Sınav ücreti, ekte belirtilen banka hesaplarına veya başvuru sırasında sanal pos ile internet üzerinden ödenebilecektir. Banka hesaplarına havale veya EFT kabul edilmemektedir.

İlk kez sınava katılmak üzere başvuru yapacak adaylar, aşağıda belirtilen başvuru belgelerini mobil cihazlar ile dijital kimlik doğrulaması yaparak “Dijital Adım Mobil Uygulaması” üzerinden TEOS’a yükleyebilirler.

Başvuru belgelerini, Dijital Adım Mobil Uygulaması üzerinden yükleyen adaylardan ayrıca, başvuru belgelerini ilgili Oda / TESMER Şubelerine teslim etmeleri istenmeyecektir.

Sınav başvurusu yapacak adaylar, başvuru ve evrak yüklenmesine ilişkin açıklamaları içeren “Dijital Adım Mobil Uygulaması Kullanım Kılavuzu” ve “Staja Giriş Sınavı Aday İşlemleri Videosu”na funduszeue.info?p= bağlantısı üzerinden erişebilirler. 

Sınav başvurusunda bulunan adayların belgeleri, ilgili Oda / TESMER Şubesi tarafından TEOS üzerinden kontrol edilerek, sınava girme koşullarını sağlayanların başvuruları onaylanacaktır.

Başvuru, Sınav Tarihi ve Banka Bilgileri

Sınav Tarihi29 Nisan
Sınav Başvuru Tarihleri20 Mart
Staj Dosya ve Başvuru BedeliBanka Bilgisi,00 ₺İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi  Halkbank Yenişehir /Ankara Şubesi
Staja Giriş Sınav BedeliBanka Bilgisi,₺ İş Bankası Ankara /Dikmen  Şubesi   Halkbank Yenişehir /Ankara Şubesi

Başvuruda İstenilen Belgeler 

 funduszeue.infoBelge AdıAçıklama
1Lisans / Yüksek Lisans Mezun Belgesi veya Noter Onaylı Diplomae-Devlet kapısı üzerinden alınmış lisans/yüksek lisans mezun belgesi  veya noter onaylı diploma (Kimlik bilgileri diplomanın arka sayfasında yer alıyorsa, diplomanın her iki sayfasının da noter onaylı olması gerekir.)
2Adli Sicil BelgesiResmi kuruma verilmek üzere e-Devlet kapısı üzerinden alınmış karekodlu adli sicil belgesi,
31 Adet Biyometrik Fotoğraf(50 mm x 60 mm)Sınav giriş belgelerinde kullanılmak üzere 1 adet fotoğraf,



Sınava Giriş Sınavı: Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Stajına başlayabilmek için girilen sınavdır. Sınav test usulünde yapılmakta olup 15 dersten soru sorulmaktadır. (Sınav dosyasını Ocak döneminden önce açtırmış olanlar Yabancı Dil dersinden muaf olup, 14 dersten sınava girmektedir.) 

  • Sınavlar İzmir, Ankara, İstanbul Anadolu Yakası ve İstanbul Avrupa yakası olmak üzere dört bölgede yapılır. Bu sınavdan 60 puan ve üzerinde not alanlar staja başlama hakkına sahip olur. 
  • Staja Giriş Sınavı, test biçiminde yapılır ve değerlendirme ölçütü TESMER tarafından belirlenir. Staja Giriş Sınavında değerlendirme, sınavın yapısı itibariyle; mutlak değerlendirme ya da bağıl değerlendirme sistemi ile yapılabilir. Mevcut uygulamada Staja Giriş Sınavı bağıl değerlendirme sistemi ile değerlendirilmektedir.

Önemli:

  • Staja Giriş Sınavında, ilk girişinde başarılı olamayanlar sınav sonuçlarının ilanı tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde açılacak 9 sınava daha girebilirler. Sınav süresi hiçbir nedenle uzatılamaz.

  • Sınavı kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl içerisinde staja başlamaları zorunludur. 

SMMM - SGS Hakkında Bütün Sorularınıza Cevap Bulabilirsiniz.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS)  Sorudan Oluşmaktadır.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Genel Yetenek Genel Kültür Soru Dağılımı;

Türkçe7 Soru
Matematik8 Soru
İnkılap Tarihi5 Soru
Yabancı Dili10 Soru

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Alan Soru Dağılımı;

Finansal Muhasebe20 Soru
Maliyet Muhasebesi8 Soru
Finansal Tablolar Analizi8 Soru
Muhasebe Denetimi16 Soru
Muhasebe Standartları6 Soru
Ekonomi 6 Soru
Maliye6 Soru
Meslek Hukuku6 Soru
İş Hukuku6 Soru
Vergi Hukuku6 Soru
Ticaret Hukuku6 Soru
Borçlar Hukuku6 Soru


SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Hangi Şehirlerde Yapılır?Adaylar SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS)'yi kazandıktan sonra 3 yıllık staj süresini tamamlarlar ve SMMM YETERLİLİK SINAVI için hazırlık süreçleri başlar. SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) yılda 3 kez yapılır.

yılında - - tarihleri olmak üzere 3 sınav yapılacaktır. Sınavlar hafta sonu yapılmaktadır. 

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) İzmir, Ankara, İstanbul olmak üzere 3 büyükşehir de yapılır ve sınava girecek adaylar en yakın oldukları şehire göre seçim yapmalıdırlar.

Bütün bu testler için adaylara tanınan SINAV SÜRESİ dakikadır.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) Başvuru Süreci

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) için ilk yapılması gereken TEOS Sistemi (Tesmer Otomasyon Sistemi)'ne kayıt olmak ile başlar. Sisteme kayıt olduktan sonra stara giriş sınavı başvuru tarihlerini takip ederek başvuru zamanı başladığında sisteme girerek Ön Başvurunun yapılması gerekir. 

TEOS Sistemine ön başvuru yaparken dosya açtırmanız gerekeceği için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret Dosya Açtırma ve Sınav Kayıt Ücreti yerine kabul edilmektedir. 

Ödeme yapıldıktan sonra adayların TEOS Sistemine aşağıdaki evrakları yüklemesi gerekmektedir.

  • Nüfus Kayıt Örneği
  • Adli Sicil Belgesi
  • Mezun Belgesi
  • Taahhütname
  • Diploma (Noter Onaylı)
  • Staja Giriş Sınavı Başvuru Belgesi
  • Staj Başvuru Formu

Bu evrakların TEOS Sistemine interaktif olarak yüklendikten sonra Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'na evrak kabul tarihinde teslim edilmesi gerekmektedir. Evraklar teslim edilirken üç (3) adet biyometrik fotoğrafta eklemek zorundadır.

SMMM Staj Başlatma Sınavı (SGS) için yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak, dosya açtırıldığı zaman aynı dosya üzerinden on (10) sınava katılma hakkı tanınmaktadır. On (10) sınava katılıp başarılı olamayan adaylar sınava tekrar katılmak isterse, dosya açtırma işlemlerini tekrar yaptırmak zorundadırlar.

Staja Başlama Sınavını Kazanan Adayların Getirmesi Gereken Evraklar


Degerli Stajyer Adayimiz,

STAJA GIRIS SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN ODAMIZ TARAFINDAN BILDIRILECEK TARIHLERDE YAPILAN ”ZORUNLU STAJ EGITIMI”NE KATILMASI ZORUNLUDUR.

 

GENEL BILGI

Staja Giris Sinavini kazanan adaylardan, Her yil Mayis /Ocak / Eylül itibariyle staj baslatmak isteyenlerin en geç ilgili aylarin 9. günü tarihine kadar SGK girisinizin yapilip, staj evraklarinizin hazirlanmasi ve isyeri evraklarinizin ilgili aylarin günlerinde tarihleri arasinda Odamiza getirilmesi getirilmektedir. Tatil günlerine rastlayanda takip eden ilk is günüdür. Lütfen ise giris tarihi ile Odamiza getirilecek evraklarin teslim tarihini karistirmayiniz. Sinavi kazanmis ve bir isyerinde çalismiyorsaniz sinav sonuçlarinin ilanindan itibaren 3 yil içinde is bulup staja baslamak zorundasiniz. Sinavi Kazanan adaylardan stajini baslatmak istedigi dönemde staj baslatmak isteyenlerin getirmeleri gereken isyeri evraklari ve matbu formlar odamizdan alinacaktir.

ZORUNLU EGITIMDE MATBU EVRAKLAR ODAMIZ TARAFINDAN TESLIM EDILECEKTIR.

Bilgilerinizi rica ederiz.

 

STAJA BASLAMA SINAVINI KAZANAN ADAYLARIN GETIRMESI GEREKEN EVRAKLAR HAKKINDA BILGI LISTESI

 

ASAGIDAKI BELGELER STAJ BASVURU DÖNEMINDE HAZIRLANACAKTIR.

  • RESMI KURUM IBARELI ADLI SICIL BELGESI (E-DEVLETTEN KABUL EDILIR.)
  • VERGI DAIRESINDEN MÜKELLEFIYETINIZ OLMADIGINA DAIR YAZI,
  • BAG-KUR’DAN KAYDINIZ OLMADIGINA DAIR YAZI (4B SORGUSU SGK DAN ALINACAK)
  • EMEKLI SANDIGINDAN KAYDINIZ OLMADIGINA DAIR YAZI ALINACAKTIR.(4C SORGUSU SGK DAN ALINACAK)
  • ERKEK ADAYLARDA ASKERLIK DURUM BELGESI)ASKERLIK SUBESINDEN ONAYLI) YADA TERHIS BELGESI FOTOKOPISI

 

MATBU EVRAKLARDAN;

STAJA BASLAMA EVRAK LISTESI (EVRAK LISTESINDE ISTENEN BELGELER STAJ YERINE GÖRE HAZIRLANACAKTIR. DIREKT OLARAK ODADAN BILGI ALMADAN ISYERI GIRISINI funduszeue.infoRDE STAJ ÖNCELIKLI OLARAK ANKARA TESMER TARAFINDAN ONAYLANMASI GEREKIR,ONAY ALINMADAN STAJ BASLATILMAZ. SIRKETLERDE SIRKET MERKEZLERINDE STAJ YAPILIR, SGK VE MERKEZ ADRESI AYNI OLMAYANLARIN STAJLARI BASLATILMAZ.)

STAJA BASLAMA DILEKÇESI

STAJ ONAY BELGESI (Imzali ve kaseli olarak eksiksiz bütün adaylarin meslek mensuplari tarafindan dolduracak)

TEK KISI STAJ BELGESI (Ticari isletmelerde (A.S., Ltd) gözetim veya denetim altinda staj yapan adaylarin firma yetkilileri ve meslek mensuplari tarafindan doldurulacak ve stajyer tarafindan imzalanacaktir)

STAJYER HAKKINDA BILGI ALINACAK KISILER FORMU

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası