kaşa kıl tekniği uygulaması / Microblading Nedir? Nasıl Yapılır?

Kaşa Kıl Tekniği Uygulaması

kaşa kıl tekniği uygulaması

Microblading Nedir? Kıl Tekniği Kaş Nasıl Yapılır?

En çok merak edilen şeylerden biriside budur. “Sonra nasıl bir görüntü olacak?” Eğer işlemi yaptıracağınız kişi profesyonel bir kalıcı makyaj sanatçısı ise, sonra ne olacağını baştan görebilirsiniz. İşleme başlamadan önce yüz şeklinize uygun olan tasarımın belirlenmesi gerekir. Burada sizi yönlendirecek olan uzmanın tavsiyeleri çok önemli. Hangi yüz tipine hangi kaş tasarımının çizileceği hassas bir konudur. İşin başlangıcında yanlış bir karar verilirse, sonrasında yapılan işlemler hep bu yanlışın üzerine devam edecektir. Bu sebeple tasarım önemli!

Sonrasında diğer bir önemli konu ise renk seçimidir. Mutlaka kaşlarınız ile aynı tonda renk seçmelisiniz. Bunun için kaş kontürü uygulaması yapılacak olan yerde geniş renk alternatiflerinin bulunması size büyük avantaj sağlayacaktır. Orjinal kalıcı makyaj boyaları oldukça pahalı olduğundan, bir çok işletme sadece ana renk üzerinden hareket ederek karışım renkler yapabiliyor. Bu şekilde kaşınızın tam rengini tutturmak oldukça zor ve risklidir. Kaşınıza uygulanacak olan rengi orijinal katalogdan seçmek en güvenli olanıdır.

Bazı kişiler kaşları için renk seçimi yaparken saçlarının boyalı rengini kullanmak istiyorlar. Benim tavsiyem saçlarınızın ve kaşlarınızın orijinal rengine sadık kalmalısınız. Örnek; saçlarınız sarı renk boyalı ve ten renginiz kumral ise,  kaşlarınızın orijinal renginde seçim yapın. Bu sayede daha uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Doğru kaş tasarımı yapılarak, doğru renk seçimi belirlendikten sonra geriye tek bir şey kalıyor; uygulama. Mutlaka kaş kıllarının doğal görünümde çizilmesi gerekiyor. Herkesin kaş kıllarının çıkış yönü, açısı, kalınlığı ve uzunluğu farklıdır. Kaş çizimi yapılırken bunlara uyumlu şekilde yapılması uzmanlık ve tecrübe gerektirir.

Tüm bunlara dikkat edilerek yapılan uygulama sonunda günlük yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Stüdyodan çıktığınız andan itibaren hiç kimse kaşlarınızda kalıcı makyaj uygulaması yapıldığını anlamayacaktır. Elbette kaşlarınızın önceki halini yakından bilen kişiler değişimi fark edecektir. Burada önemli olan şey, değişimin doğal bir görünümde olması.

İşlem öncesi ve sonrası fotoğraf ve videolardan bir kaç tanesini bu yazı içerisine ekledim. Daha fazla video ve fotoğraf için instagram sayfamı veya youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Kıl tekniği ile kaş doldurma yöntemi nedir? Microblading yöntemi

Kıl tekniği ile kaş doldurma yöntemi nedir? Microblading yöntemi

Son dönemlerin en trend makyaj uygulamalardan biri olan ve kaştaki boşlukları doldurarak kusursuz bir görünüme ulaştıran 'Microblading 3D Kıl Tekniği' hakkında merak edilen soruları yanıtladık. Microblading 3D Kıl Tekniği nedir? Microblading 3D Kıl Tekniği fiyatı nedir? Kıl tekniği ile kaş doldurma doğal bir görüntü oluşturur mu? sorularının yanıtı yazımızda.

Kaş, yüzdeki ifadeyi ve mimikleri ortaya çıkaran bir yapıdır. Kişiye göre değişen renkleri ve seyrekliği gelişen teknoloji sayesinde değiştirebilirsiniz. Özellikle son yıllarda popüler olan ve yüzde doğal bir görünüm oluşturan kaş doldurma teknikleri her şeyden önce kişinin yüzündeki mimiklerini de etkilemeyecektir. Kıl tekniği denilen kaş doldurma yöntemi de işte burada devreye funduszeue.infolading 3D kıl tekniği adı verilen bu yöntem, dövmeden farklı olarak kaş bölgesinin içini boyamak yerine özel microblading kalemi ile kaş bölgenize tek tek çizgiler çizilerek, gerçek kaş görünümü vermesidir. 

Microblading nedir

Microblading nedir

Evde en kolay kaş çıkarma ve gürleştirme yöntemleri neler?İLİŞKİLİ HABEREvde en kolay kaş çıkarma ve gürleştirme yöntemleri neler?

Bu uygulamayı yaptırmaya karar verdiğiniz zaman, yaptırmak istediğiniz kişinin sertifikalarına, lisanslarına ve önceki çalışmalarına bakabilirsiniz. Deneyimli kişiler, sizin sorduğunuz tüm soruları cevaplar ve size bütün işlemi başından sonuna kadar anlatırlar. Microblading yapılacak yerin temiz ve steril olması da çok önemlidir. Microblading işlemi için acele edilmemesi gereklidir ve bir saat gibi bir sürede bitemez. 

  • Microblading 3D kıl tekniği, seyrek veya dökülen kaşları daha düzgün bir görünüme kavuşturmak için yapılıyor. Kaşların doğal görünümü bozulmadan, ten rengine ve saç rengine uygun bir renk seçilerek uygulanıyor.

kıl tekniği

kıl tekniği

3 yıla kadar kalıcı olduğu söylenen Microblading 3D kıl tekniğinde en önemli detay yüzün ve kaş şeklinin doğallığını bozmadan yapılmasıdır. Uzmanlar,kaşa uygulamayı yapmadan önce mutlaka kalem veya far ile şekillenmesini sağlıyor. Bu, en uzun ve en önemli kısımdır. Bu sayede kaşın doğal bir formda olması sağlanır. Kaş şekli, altı farklı ölçüyle bulunur.

  • Kaşın şekli belirlendikten sonra anestezik bir kremle uyuşturularak, acısız bir şekilde boş olan kaşlara minik çizikler atılır. Bu yöntemi yaptırmadan önce mutlaka daha önce uygulanan kişilerden bilgi alın. Çünkü yanlış işlem yapıldığında geri dönüşü çok zordur. 

kıl tekniği ile kaş doldurma

kıl tekniği ile kaş doldurma

Kaş kontürü uygulamasında hijyen çok önemlidir. Kullanılan aparatların mutlaka tek kullanımlık olmasına dikkat edin. 

MİCROBLADİNG KALICI MIDIR?

İşlemin en iyi tarafı, işlemden hemen sonra kötü bir görüntünün olmamasıdır. Yeni kaşlarınız işlemden çıkar çıkmaz selfie çekilmek için hazır olacaktır. Kaşların iyileşme süresi, kişiden kişiye değişir ama ortalama 25 - 30 gün arasında iyileşecektir. 1 ay sonra kaşlardaki beğenilmeyen ve boş kalan yerler için 40 dakikalık bir düzeltme işlemi yapılacaktır. İşlemden sonra minimum 10 gün makyaj ve günlük hayatınızda kullandığınız cilt bakım ürünlerini o bölgeye uygulamamalısınız.

MİCROBLADİNG KAŞ FİYATI NEDİR?

Bazı insanlar 30 günde bir kaşlarına rötuş yaptırıyor. Ancak sadece bir işlem ve bir rötuş uygulaması ile 8 ile 18 ay arasında kadar kalıcılık sağlar. Yukarıda da yazdığımız gibi kuru ciltlerde kalıcılığı artarken, yağlı ciltlerde de daha kısa ömürlü olur. İşlemin fiyat aralığı TL arasıdır.

Patatesin faydaları nelerdir? Sabah aç karna patates suyu içmek!

İLİŞKİLİ HABER

Patatesin faydaları nelerdir? Sabah aç karna patates suyu içmek!

3D Microblading Kıl Tekniği Nedir?

 

Microblading diğer adıyla 3D kıl tekniği, kaşların arasındaki boşlukların kendi kıl yapınıza ve rengine en uygun şekilde tasarımının yapılarak kaşların olduğu bölgeye pigment uygulama işlemidir. Bu işlem microblading kalemi olarak bilinen araç ile yapılır. Microblading işlemi bir dövme işlemi değildir bu işlemde kullanılan teknik ve boyalar deri yüzeyinde kaldığı ve cilde zarar vermediği için dövmeden ayrılmaktadır.

Microblading işlemi 2 seanstan oluşur. İşlem süresi ortalama 75 dakikadır. İlk seanstan hafta sonra rotüş seansı yapılması gerekir. İşlem sırasında kaşların üzerine pigment uygulandığından hafta sonra uygulanan rötuş sonrasında işlemin kalıcılık süresi daha uzun olacak, kaşlar daha gür ve dolgun gözücektir.

 

 

 

Microblading Öncesi Hazırlık Aşaması ve Kaş Tasarımı

Microblading işleminin temel amacı boşluklu ve seyrek kaşları gür, kalın ve şekilli göstermektir. İşleme başlamadan önce hazırlık aşamasında altın oran alınarak yüzünüze en uygun şekilde kaş tasarımı yapılır. İşleme başlamadan önce lokal anestezik krem sürülür ve işlemin acısız, ağrısız ve konforlu geçmesi sağlanır.

Hazırlık aşamasında kişinin kaş ve cilt alt tonuna uygun pigmentler seçilerek en doğal görünümü elde etmesi amaçlanır.

 

Microblading İşleminin Kalıcılık Süresi

Microblading işleminin kalıcılık süresi ay arasındadır. Bu süre işlem derinliğine, pigmentin kalitesine göre değişmektedir. Kalıcılık süresindeki bir diğer konu da kişinin cilt tipidir. Yağlı cilt tiplerinde kalıcılık süresi daha kısa olurken, kuru cilt tiplerinde bu süre daha uzun olabilmektedir. Yapılan işlem kaştan solarak kaybolacaktır.

Microblading İşlemi Sonrası Bakımı

Microblading işlemi steril ortamda, steril cihazlarla ve bu işin eğitimini almış kişiler tarafından yapıldığı sürece cilde ve yaptıran kişinin sağlığına hiçbir zararı bulunmamaktadır. Microblading işlemi acısız ve ağrısız bir işlemdir. İşlem yapılan bölgenin nemlendirici kremlerle desteklenmesi ve bakımın iyi bir şekilde yapılması gerekir. İşlemin yapılmasından sonra 2 gün boyunca bölgeye su değdirilmemelidir.

3D Microblading Kıl Tekniği ile Kaş Kontürü Hakkında Merak Ettikleriniz

Microblading kaş kaç saat sürer?

İşlem öncesinde belirlenmiş olan tasarım microblading kalemi ile kalıcı olarak uygulanır. İşlem sırasında bir kanama olmaması gerekir. Microblading işlemi tüm aşamaları dahil yaklaşık 1 – 1,5 saat içerisinde tamamlanır.

Microblading kaş kaç günde iyileşir?

Bir gün boyunca su değmemeli, sauna ve buhar banyosu yapılmamalı. Devam eden günler içerisinde kaş üzerine tabaka halinde krem sürüfunduszeue.infoşık  gün içerisinde iyileşme süresi tamamlanır. Uygulamadan 20 gün sonra genel kontrol yapılır,ihtiyaç duyulursa rötuş yapılabilir.

Microblading kaş kaç gün yıkanmaz?

Öncelikle işlem bittikten sonra ilk 48 saat oldukça önemli. Bu süre zarfında kaşlarınıza dokunmamalı suyla temas ettirmemeye dikkat etmelisiniz. İşlem bittikten 30 dakika sonra bakım yapmaya başlamanız gerekiyor.

Kıl tekniği kaş ne kadar süre kalıcı?

Mikroblading Kıl Tekniği Kaş Yapımında , kalıcılık cilt tipine ve diğer bazı faktörlere göre yaklaşık 8ay ay arasında değişmektedir. Bu süre tamamen cilt tipinize göre ve uygulama sonrası bakım kalitesine göre ve kullanılan boyanın kalitesi ve içeriğine göre değişmektedir.

Microblading kaş acıyor mu?

Cilt yüzeyine yakın yapılan Microblading çalışması çok net ve temiz bir görüntü verir. İğneler vasıtasıyla boya, üst derinin altına işlenmektedir. İşleme başlamadan önce uygulama yapılacak bölge anestezi kremiyle uyuşturularak iğnelerin yarattığı acıyı hafifletilir. Hissedilen acı dayanılmaz olmaz.

Microblading Kıl Tekniği Kaş Tasarımı Fiyatları Ne Kadar?

Microblading fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurup kampanyalı fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Fiyat Bilgisi Almak İçin Formu Doldurunuz!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası