izmir lipoliz fırsatları / İzmir Liposuction Fiyatları - izmirmag

Izmir Lipoliz Fırsatları

izmir lipoliz fırsatları

Vücut görüntüsünde kötü bir etki yaratan bölgesel yağların giderilmesinde çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Soğuk lipoliz de bu yöntemler arasında etkisi kanıtlanmış olanlardan birisidir. Cinsiyet fark etmeksizin bölgesel yağların giderilmesi sağlanabilmektedir. Kilo sorunlarının günümüzde daha sık yaşanmasında masa başa işlerin artması ve spora gösterilen ilginin azalması gösterilebilir. Hayat şartlarının değişmesi ile beraber daha az hareket eden insanlar, kilo sorunlarına karşı hızlı ve etkili çözümler arıyor. Soğuk lipoliz yöntemi ile inatçı yağların giderilmesi sağlanabilmektedir.

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk Lipoliz, isminden de tahmin edileceği üzere yağ hücrelerinin dondurulması ile gerçekleştirilmektedir. Bölgesel yağların dondurulması ile o bölgedeki hücrelerin öldürülmesi sağlanır. Ölü hücrelerin vücuttan uzaklaştırılması daha kolay gerçekleşmektedir. Liposuction yöntemine göre daha rahat bir incelme söz konusu olmaktadır. İşlemin uygulanmasının ardından ağrı yaşanmamaktadır. 1 seanslık bir yöntem olduğu için kişilerin hayat akışında bir aksamaya da neden olmaktadır.

Soğuk Lipoliz Nasıl İşe Yarıyor?

Kullanılan cihaz, düşük sıcaklığa sahip vakum masajının kullanılması ile yağ hücrelerinin özel bir el aparatı ile emilmesini sağlıyor. Yağ hücreleri, bu yöntem sayesinde normal hücrelerden izole edilmektedir. Yağ dokuları önce 45 dereceye kadar ısıtıldıktan hemen sonra dereceye kadar soğutulmaktadır. 1 saat süren bir beklemenin ardından, yağ hücrelerinin ölme süreci başlatılmış olur. Ani sıcaklık değişimi, bölgenin sıkılaşmasını da sağlamaktadır. Bu yöntemle elde edilen sonuçlar hiçbir kozmetik tedavide elde edilememektedir. Bir ya da iki seans sonunda etkili bir sonuç alınabilmektedir.

Soğuk Lipoliz Hangi Bölgelere Uygulanır?

Soğuk Lipoliz yöntemi:

  • Göbek,
  • Yan bölge,
  • Sezaryan sonrası ortaya çıkan alt karın,
  • Sırt,
  • Basen,
  • Bacaklarda uygulanabilmektedir.

Bu bölgelerde oluşan yağ birikimleri tek bir seansla %20 ila %40 oranında azaltılabiliyor. Tedavinin etkileri uzun ömürlü olup, her yaştan kadın ve erkeğe uygulanabilmektedir.

Soğuk Lipoliz İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Soğuk lipoliz yöntemi, vücut kütle indeksi normal olan ya da normalin biraz üstünde olan, bölgesel yağ problemi olan ve inatçı yağlarla mücadele etmekte zorlanan kişiler için uygun bir zayıflama yöntemidir. Hamile bayanlarda kullanılabilmesi için doğumdan 3 ay geçmesi gerekmektedir. Sezaryen doğumlarda da yaraların iyileşmesini beklemek yeterli olmaktadır.

Lipoliz

Lipoliz, son dönemlerde yalnızca ülkemizde değil Avrupa’da ve ABD’de de büyük ilgi gören yöntemlerden biridir. Bazı kişiler fazla kiloya sahip olmamalarına rağmen vücutlarının belirli bölgelerinde dirençli yağ birikimleri oluşabilir. İnsan vücudunun bazı bölgeleri yağ depolanması oluşması için daha elverişlidir. Dengeli bir beslenme programı ve düzenli egzersiz uygulanarak vücut dokularındaki yağların eritilmesi mümkün olsa da inatçı yağ birikimlerinin neden olduğu bölgesel kilolardan kurtulmak çok zor olabilir. Kadınlarda en çok yağ birikimi olan bölgeler; kalça, karın, bacak, belin yağ taraflarıdır. Erkeklerde ise çoğunlukla karın ve bel bölgesinde yağ birikimi meydana gelir.

İstanbul ve diğer metropollerimizde en popüler bölgesel incelme yöntemlerinden biri olan lipoliz yöntemi ile ameliyata gerek duyulmadan bölgesel yağların vücuttan uzaklaştırılabilmesi mümkündür. 

Lipoliz (Yağ Eritme) Nedir?

Lipoliz, kişideki bölgesel fazlalıkların doğal yollarla uzaklaştırılmasını sağlayan ve PPC (pphosphadytilcolin) maddesinin deri altına enjekte edilmesine dayanan etkili bir tedavi yöntemidir.

Lipoliz yönteminde kullanılan PPC maddesi soya fasulyesinden elde edilir. PPC, insan vücudunda bulunan aynı zamanda yağ metabolizmasında önemli role sahip olan bir maddedir. Aynı zamanda PPC tıbbın farklı alanlarında da kullanılan bir etken madde olup etkisini adiposit denilen yağ hücresi içerisindeki katı yağın çözünmesini sağlama yoluyla gösterir. Böylece metabolize edilmesi çok daha kolay olan akışkan yağlı-su solüsyonuna dönüştürür, yağ hücrelerinin parçalanmasını ve vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırmış olur. Yağ hücresinin zarının geçirgenliğini ve akışkanlığını artırıp lipidik bileşenlerin hücre dışına çıkmasını daha kolay bir hale getirir. Uzaklaştırılan ve metabolize edilen yağlar vücudun doğal lenfatik sistemi aracılığı ile dışarı atılmış olur. Yağların vücuttan doğal bir şekilde dışarı atılmış olması sayesinde bölgede sarkma ve gevşe problemi minimum düzeyde görülür.

Lipoliz Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Lipoliz;

  • Yağlanmaya bağlı şekil bozukluklarında,
  • Jinekomasti tedavisinde,
  • Selülit tedavisinde,
  • Göz altı torbalanmalarında,
  • Lipom ve göz çevresindeki yağların giderilmesinde kullanılabilir.

Bunlara ek olarak cerrahi yolla yağların çekilmesinden sonra şekil bozukluklarının oluştuğu durumlarda da lipoliz yönteminden yararlanılabilir. Lipoliz özellikle selülitten kaynaklanan portakal kabuğu görünümünün ortadan kaldırılmasında oldukça etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda erkeklerin sırt bölgelerinde oluşan yağ birikintilerinin tedavisinde de lipoliz yöntemine başvurulabilir.

Lipoliz Hangi Bölgelerde Etkilidir?

Soğuk Lipoliz yöntemi; doğumdan sonra kalan yağ kitlelerinin, kol,  bel, karın, kalça, basen, bacak ve çene altı bölgelerinde bulunan bölgesel yağlanmaların giderilmesinde uygulanabilir. Lipoliz yönteminin dengeli bir beslenme programıyla ve egzersizle desteklenmesi çok önemlidir. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde kalıcı sonuçlar elde edilebilir.

lipoliz hangi bölgelerde etkili

Lipoliz Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Lipoliz yönteminin kaç seans uygulanması gerektiği hastanın yaşına, kilosuna ve hedef alınan bölgedeki yağ miktarına göre değişiklik gösterir. Genellikle lipoliz yönteminin sorunlu bölgelere en az 2 &#; 4 seans uygulanması gerekir. 

Her lipoliz seansının ardından doğal yollarla çözülen yağ atıklarını vücut kendi kendine sıfırlar. Buna bağlı olarak lipoliz uygulamasının ikinci seansının ardından hastaların büyük kısmı vücutlarında meydana gelen değişikliği fark etmeye başlar. Ancak lipoliz seanslarının çok sık uygulanması durumunda total yağ kaybı meydana gelebilir. Yüksek doz uygulamalarda elde edilmek istenen etkinin aşılması riski bulunduğundan etkinin gözlemlenmesi kaydıyla haftalık aralıklarla uygulama yapılması önerilir.

Kimlere Uygun Değildir?

Lipoliz kesinlikle bir kilo verme yöntemi değildir. Yalnızca diyete ve egzersize direnç gösteren bölgesel yağ fazlalıklarının giderilmesi amacıyla kullanılabilecek bir tedavidir. Bu nedenle obezitesi olan kişiler için söz konusu olabilecek bir alternatif değildir. Ayrıca lipoliz;

  • Gebelik ya da emzirme sürecinde olanlara,
  • 18 yaşın altındaki kişilere,
  • Kanser hastalarına,
  • Şeker hastalarına,
  • İlaç alerjisi olanlara,
  • Karaciğer ya da böbrek hastalarına,
  • Mevcut bir enfeksiyon geçiren hastalara uygulanamaz. 

Lipoliz (Yağ Eritme) Nasıl Yapılır?

Lipoliz yönteminde, bölgesel yağlanmanın bulunduğu uygulama alanına 10 mm &#; 13 mm’lik çok ince uçlu toplam 4 enjektör kullanılarak PPC maddesi enjekte edilir. Enjeksiyondan önce soğutucu sprey kullanılarak hastanın acıyı en az seviyede hissetmesi sağlanır. İlacın enjeksiyonu tamamlandıktan sonra kaşıntı, kızarıklık, hafif yanma hissi ve morluk görülebilir. Lipoliz uygulamasından sonra uygulamanın yapıldığı bölgede geçici olarak ödem oluşabilir. Bu tür şikayetler yaklaşık saat içerisinde kendiliğinden ortadan kalkar. 

Lipoliz işleminden sonra hastalar herhangi bir kesinti söz konusu olmadan günlük hayatlarına devam edebilirler. Lipoliz yönteminde yağlar karaciğer yoluyla parçalandığı için lipoliz seanslarına devam edildiği sürece alkol alınmaması gerekir. Ayrıca aspirin ve ağrı kesici ilaçlardan, lipoliz işlemini baskılamaları nedeniyle tedavi süresince uzak durulmalıdır. Yine tedavi süresince hastaların güneş banyosundan ve solaryumdan kaçınmaları önerilir.

Lipoliz yönteminden en iyi sonuçların alınabilmesi için verilen diyet programı aksatılmadan uygulanmalıdır. Her gün en az bir saat tempolu yürüyüş yapılması, lipoliz seansı ile parçalanan yağların yakılmasını ve vücut tarafından enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlar. 

Lipoliz Nasıl Etki Eder?

Lipoliz yönteminde PPC maddesinin bölgesel yağ fazlalığı olan bölgelere enjekte edilmesi ve bölgedeki yağların eritilmesinin sağlanması hedeflenir. Lipoliz uygulamasının amacı PPC’nin enjekte edilmesi ile birlikte yağ hücreleri zarının geçirgenliğinin artırılmasına ve parçalanan yağ hücrelerinin vücut tarafından yok edilmesine bağlı olarak doğal şekline benzer yağ yıkılımının fazlalaştırılmasıdır.

Lipoliz yönteminde sorunlu bölgelere PPC enjeksiyonu ile birlikte yağ hücrelerinin zarının geçirgenliği artar. Karaciğer, parçalanan yağ hücrelerini yok etmeye başlar. Lipoliz yöntemi ile uygulama yapılan bölgedeki yağ hücrelerinin sayısı azaltıldığı için belirli bölgelerdeki yağlanma tamamen ortadan kaldırılmış olur. Lipoliz yöntemi ile doğal yollardan yağ yakımı artırılır ve vücuttaki inatçı yağ birikimleri cilt derisinde herhangi bir gevşemeye neden olunmadan yok edilir. 

İstanbul başta olmak üzere bir çok ilimizde uygulanan lipoliz yönteminde yağların erimesi ve atılması aslında vücudun kendi doğal süreci içerisinde gerçekleştirilir. Yapılan enjeksiyonlar yağ hücresi zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini artırınca, vücut yağlarının hücre dışına çıkışı kolaylaşmış olur. İlacın enjekte edildiği yağ dokularında doğal bir metabolik süreç başlar, yağlar eritilir ve vücuttan atılır. 

Lipoliz tedavisi yağların yavaş fakat derin erime süreci ile ön plana çıkar. Bu yöntemle yağ hücreleri normal boyutlara getirildiği gibi büyük bir kısmı da yok edilir. Yağ hücreleri bir kez yok olduktan sonra yeniden oluşmaları söz konusu değildir.

Soğuk Lipoliz ve Normal Lipoliz Farkı Nedir?

Vücut şekillendirme yöntemlerinden biri olan soğuk lipoliz yöntemi, en genel tanımıyla yağ hücrelerinin dondurularak parçalanması temelinde çalışır. Yağ hücreleri yapısal özellikleri nedeniyle soğuğa ve diğer travmalara karşı diğer dokular kadar dayanıklı değildir. Soğuğa maruz kalan yağ hücreleri, hücre yapılarının bozulması nedeniyle yaklaşık 2 ay içerisinde apopitoz olarak da bilinen programlı hücre ölümü sonucunda lenf ve idrar dolaşımıyla vücuttan atılır. Apopitozda çevre dokulara herhangi bir hasar gözlenmesi söz konusu değildir.

Soğuk lipoliz uygulamasının yapılacağı alan, cihazın 2 başlığı ile vakumlanır. Deri altındaki yağ hücreleri hedef alınarak eliminasyon noktasına kadar dondurulur. Bunun için dereceye kadar bir saat boyunca soğutulmaları gerekir. Soğuğa maruz kalan yağ hücreleri belli bir sıra ile programlı ölüme geçerler ve  tüketilen yağlı gıdalardakine benzer bir metabolik süreç sonucunda vücuttan atılırlar. Böylece daha doğal ve sıkılaşmış bir görünüme ulaşılabilir.

Lipoliz işleminde uygulama enjeksiyon ile gerçekleştirilirken soğuk lipolizde özel bir cihaz kullanılır. Lipolizde yağ hücrelerinin PPC maddesinin etkisiyle parçalanması ve vücuttan atılması sağlanırken soğuk lipolizde yağlar dondurulduktan sonra metabolik süreç ile vücuttan atılır. 

 

Enzimatik Lipoliz Nedir?

İğneli lipoliz, kişinin incelmesi güç ve bölgesel olarak yağlanmasının fazla olduğu yerlere, yağ parçalayıcı ve sıkılaştırıcı enzimlerin enjekte edilmesidir. Basen, iç bacak, kol, koltukaltı, gıdı, simit bölgesi, karın bölgesindeki yağlanmalarda lipoliz işleminde, seans sayısı kişiye özgü olarak yapılan bölgeye göre seans arasında değişkenlik gösterir. İğneli lipoliz işleminden hemen sonra yağlar açığa çıkar ve yanmaya hazır hale gelir. Verilen diyet listesi ve yürüyüş programına aynı gün başlanır. Kilo verilen ve incelme meydana gelen bölgelerde tekrar bir yağ birikintisi beklenmez. Verilen kilo kalıcı olarak yok olur.

Karın ve simit bölgesi, basen, iç bacak gibi bölgelere uygulanan lipolizin etkinliği hafta devam etmektedir ve seans aralığı 4 haftadır. seansta oldukça etkili sonuçlar alınmaktadır. Ancak gıdı bölgesine uygulanan lipoliz 2 hafta ara ile seans yapılmaktadır.

Karın ve simit bölgesi, basen, iç bacak gibi bölgelere toplamda 40 cc, özel bir karışım uygulanmaktadır. Uygulanan ilacın içeriği tamamen bitkiseldir. Sıkılaştırmak amacı ile kolojenaz, yağ yakma amacı ile l-carnitine kullanılmaktadır. Tek seansta gözle görülür bir incelme ve yağ kütlesinden kilo verimi gerçekleşmektedir.  Enzimatik lipolizde, sadece işlem yapılan bölgede değil, tüm vücutta incelme meydana gelmektedir.

Gıdı bölgesine yapılan lipolizin ilaç içeriği farklı olduğu için 2 hafta ara ile seans önerilir. Gıdı lipolizin ürün içeriğinde 30 farklı yağ parçalayıcı enzim bulunmaktadır. İçinde bulunan özellikle 7 kuvvetli (carnitine, caffeine, disodium EDTA, Bacillus, Soybeanferment extract, Hyaluronidase, Lipase) yağ parçalayıcı enzim sayesinde gıdıda bulunan yağlar, uygulandığı andan itibaren parçalanmaya başlar. Bununla birlikte hafif bir diyet uygulanarak yağların daha hızlı yok olması sağlanır. Kişinin, gün içinde 2 ya da 3 kere gıdıya uygulayacağı el masajı sayesinde parçalanan yağlar lenf nodu yardımı ile vücuttan atılır.

Lipoliz Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Verilen diyet programı mutlaka uygulanmalıdır. En az 1 saat yapılan tempolu yürüyüş, lipoliz ile parçalanan yağların yakılmasını, enerji kaynağı olarak kullanılmasını sağlar.

Doktor kontrolünde,  ikinci seans 2 ila 4 hafta arasında uygulanmalıdır ve ikinci seanstan sonra etki daha hızlı görülmektedir.

Lipoliz sonrası herhangi  bir sağlığı tehdit edici yan etki beklenmemektedir. Kilo verilen bölgede sarkma yada deformasyon beklenmez. Uygulama sonrası hafif ağrı, morarma ve şişlik olabilir. Kısa sürede geçer. Hiçbir zaman kalıcı olmaz.

Yağ yakımı karaciğer tarafından yok edileceği için kişinin alkol alması uygun değildir. Aşırı sıcaktan, sauna, hamam, sıcak duş, güneşlenmekten kaçınılmalıdır.

Bununla birlikte işlem yapılan bölgeye 15 gün başka işlem yapılması önerilmemektedir.

Bu uygulama, ciddi karaciğer hastaları olanlara uygulanmamaktadır. Çünkü, yakılan yağlar karaciğer tarafından yok edilmesi beklenmektedir. İleri dercede obez hastalara uygulanmamaktadır çünkü lipoliz bölgesel zayıflamayı hedefler.  Aynı zamanda kalp hastaları, hamilelik ya da emzirme döneminde olanlar,  kanser hastaları için uygun bir uygulama değildir.

Lipoliz Kalıcı Bir İşlem midir?

Lipoliz yöntemi ile uygulama yapılan bölgedeki yağ hücreleri tamamen yok edilir, ancak kalan diğer yağ hücrelerinin genişlemesi devam eder. Bu nedenle uygulamanın ardından düzenli bir spor ve beslenme programı uygulanması çok önemlidir. Düzenli spor ve beslenme programı ile yağ yıkımının idamesi sağlanabilir.

Seanslardan Sonra Herhangi Bir Rahatsızlık Hissi Oluşuyor mu?

Lipoliz tedavisi ağrısız ve acısız bir işlem olmakla birlikte bazı kişilerde birkaç gün uygulama bölgesinde hafif şiddette bir ağrı görülebilir. Ancak bu tolere edilebilecek düzeyde bir ağrıdır.

Soğuk lipoliz yönteminde herhangi bir cerrahi müdahale gerekmediği için hasta günlük yaşantısına hızlı bir şekilde dönebilir. Uygulama bölgesinde birkaç süreyle çürük, hissizlik ve kaybolan kırmızılıklar görülebilir. Çok nadir olmakla birlikte hissiyatta azalma ya da tamamen kaybolma oluşabilir. Bu durum hafta içerisinde kendiliğinden düzelir. 

Lipoliz Hakkında Müşteri Yorumlarımız

Lipoliz Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Lipoliz Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Enzimatik lipoliz ile direnci yüksek ve erimeyen yağlar, yağ hücrelerinin dışına çıkartılır. Özel bir diyet listesi ve yürüyüş ile kısa bir sürede kalıcı olarak kilo verilir. Verilen kilo, yağdan gider ve kas kütlesi artar. Enzimatik lipolizin etkinliğini gösteren, birçok bilimsel çalışmalar vardır. Diyet ve yürüyüşe uyulması durumunda, gerçekten oldukça işe yarar.

 

Lipoliz Ne Kadar Etkilidir?

 

Enzimatik lipolizde, hedeflenen kiloya seansta erişilmektedir. Kilo ve yağ oranının fazlalığına göre kilolar kalıcı olarak gitmektedir. Uygulanan miktar yağ oranına göre değişebilir.

Lipoliz Ne Kadar Süreyle Yapılır?

Enzimatik lipolizde, ilaç etkinliği hafta arası devam etmektedir. Tek seansta uygulanabilecek maksimum doz cc’dir. İlk seanstan hafta sonra monash.pw uygulanabilir. Seans aralıkları hafta arasındadır.

Lipoliz Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Enzimatik lipoliz sonrası, günde ortalama 3 litre su içilmeli, en az 10 bin adım yürüyüş yapılmalı ve verilen diyet listesine uyulmalıdır.

Lipoliz Fiyatları Nasıl Belirlenir? Lipoliz Ne Kadardır?

Enzimatik lipolizde, uygulanan ilaç dozuna göre fiyat değişiklik gösterir. Ücret, ortalama - TL arasındadır.

 

Hizmet Verdiğimiz Bölgeler;

  1. Kadıköy
  2. Bağdat Caddesi
  3. Anadolu Yakası
  4. Ataşehir

Çalışma Saatlerimiz

GünlerSaatler
Pazartesi
Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
Cumartesi
PazarKapalı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır