çocuk kaleci kurtarışları / René Higuita - Vikipedi

Çocuk Kaleci Kurtarışları

çocuk kaleci kurtarışları

Futbol Tarihinin İkonik Kurtarışları

"Futbolun meyvesi goldür" sözü genel kanı kabul edilse de "nankör meslek" kalecilik de insanların aklında yer eden sihirli anlara imza atabiliyor. Önemiyle, zorluğuyla, orijinallikleriyle tarihe geçen o kurtarışlardan beşini sizler için derledik.

GORDON BANKS v PELE

Meksika'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nın grup aşamalarındaki ikinci maç günü futbol tarihinin en özel kurtarışlarından birine sahne olmuştu. İlk maçını kazanan Brezilya ve İngiltere'yi karşı karşıya getiren mücadelede kazanan 'lık skorla Brezilya olurken dakikada Pele'nin yere çarptırarak kaleye gönderdiği sert kafa vuruşunda gole izin vermeyen Gordon Banks tarihe geçiyordu

GREGORY COUPET v Barcelona

yılında Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ve Lyon'u karşı karşıya getiren grup maçı ev sahibi ekibin 'lık galibiyetine rağmen Lyon file bekçisi Coupet'nin akıl almaz çifte kurtarışıyla anılıyor.

Takım arkadaşı Caçapa'nın tehlikeli geri pasına önde yakalanan Coupet geri koşarken yaptığı uçan kafa vuruşuyla topu üst direğe gönderirken hemen ardından Rivaldo'nun yeri hedefleyerek yaptığı kafa vuruşunu da müthiş bir refleksle önlemişti.

RENE HIGUITA v İNGİLTERE

İngiltere ve Kolombiya'nın yılında Wembley'deki karşı karşıya geldiği hazırlık maçı golsüz sona erse de misafir ekibin çılgın kalecisi Higuita'nın "akrep kurtarışı" tanımını futbol literatürüne sokmasıyla özel bir yer edinmiştir. Jamie Redknapp'ın yaptığı kötü ortanın ardından topun üstüne geldiğini gören Higuita, tersten bir rövaşatayı andıran vuruşla "golü önlemişti".

Bazen bir pozisyonu olduğundan çok daha farklı şekilde yakalayan bir fotoğraf karesi veya pozisyonun çok kısa bir anını gösteren video yüz binlerce insanın hafızasına olayın gerçekte olduğundan çok daha epik şekilde kazınmasını sağlayabilir. Tıpkı Maradona'nın tüm Belçika savunması tarafından marke ediliyormuş gibi gösterildiği meşhur fotoğraf gibi Higuita'nın kurtarışının arkasında da farklı bir hikaye vardır; maç bir hazırlık maçıdır, yan hakem ofsayt bayrağını kaldırmış ve oyun halihazırda durmuştur Yine de "Sokaklarda oynayan çocukların rövaşatalarını görünce bunun tersini uygulamayı kafama koymuştum ve o anda bunun doğru an olduğunu düşündüm" diyen Higuita'nın doğaçlama ve akrobatik kurtarışı tarihe geçmeyi hak ediyor.

RICARDO v İNGİLTERE

Yine İngiltere milli takımının sahada olduğu bir maç, yine tarihe geçen bir kurtarış Euro 'ün çeyrek finalinde ev sahibi Portekiz'le karşı karşıya gelen İngiltere, Beckham-Lampard-Gerrard-Scholes orta sahasının önünde Owen ve altın çocuk Rooney'nin yer aldığı göz alıcı kadrosuyla yarı finale çıkmanın hesaplarını yapıyordu.

Normal süresi , dakikanın sonu beraberlikle seri penaltı atışlarına geçilen mücadelede 'lik eşitlik varken Portekiz kalecisi Ricardo ilginç bir şey yaptı ve eldivenlerini çıkardı

"Üst üste 3 penaltıda gole engel olamamıştım ve değişik bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Penaltıyı kullanacak Darius Vassell'in kafasını karıştırmak için eldivenlerimi çıkardım" diyen Ricardo, Vassell'in vuruşunda gole çıplak elleriyle engel olduktan sonra çılgınlığı bir adım daha ileri götürdü ve takımını yarı finale taşıyan penaltı golünü kaydetti.

Ricardo 2 yıl sonra bu sefer Dünya Kupası'nda Carragher, Lampard ve Gerrard'ın penaltı vuruşlarını kurtararak İngilizlere bir kez daha kabus yaşatacaktı.

JERZY DUDEK v MILAN

Liverpool'un geriye düştüğü finalde maçı 'e getirmesinin ardından penaltılarda kupaya uzandığı ve İstanbul Mucizesi olarak futbol tarihine geçen zaferinin en kritik anlarından birisi uzatma dakikalarında yaşanmıştı.

'ün şokunu atlatan ve rakibinin üzerine kabus gibi çöken Milan, maçı penaltılara taşımaya çalışan yorgun Liverpool savunmasındaki boşluklardan birini değerlendirmek üzereydi. Shevchenko'nun kafa vuruşunda gole izin vermeyen Dudek, sonraki saniyede mucizevi bir kurtarış daha yapıyordu. Ukraynalı golcünün topa tüm gücüyle yaptığı vuruşa "bir şekilde" engel olan Dudek Milanlılara "Bu gece olmayacak galiba" duygusunu aşıladıktan sonra seri penaltı atışlarında Sheva'ya bir kez daha engel olarak kupayı Liverpool'a kazandırdı.

Sivasspor'un kalecisi Ali Şaşal Avrupa'da zirvede

UEFA Avrupa Konferans Ligi grup maçları sona erdi. G grubunda yer alan Sivasspor, 11 puan toplayarak grubu lider olarak tamamladı ve son 16 turuna kaldı.

Gruplarda oynadığı 6 maçın 3’ünü kazanan Sivasspor, 2’sinden beraberlikle ve 1’inden de mağlubiyetle ayrıldı.

Yiğidolarda kaleci Ali Şaşal Vural, grup maçlarına damga vuran isim oldu. Ali Şaşal, UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasında yaptığı 34 kurtarışla en çok kurtarış yapan kaleci oldu ve zirveye oturdu.

Sivasspor'un kalecisi Ali Şaşal Avrupa'da zirvede

34 kurtarışla zirveye oturan Ali Şaşal’ı, 29 kurtarışla Rigas FS’den Steinbors takip etti.

Beer-Sheva’nın kalecisi Glazer 26 kurtarışla üçüncü sırada yer alırken, Ballkani’nin file bekçisi Frasheri de 26 kurtarış yaparak dördüncü basamakta yer aldı.

Beşinci sırada ise 24 kurtarışla Zalgiris takımının kalecisi Gertmonas yer aldı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası