vücuttaki yağ kasa dönüşür mü / Sporcu Beslenmesi - VÜCUTTAKİ YAĞLAR KASA DÖNÜŞÜR MÜ? - funduszeue.info

Vücuttaki Yağ Kasa Dönüşür Mü

vücuttaki yağ kasa dönüşür mü

Herkesin Merak Ettiği Soru: Yağ, Kasa Dönüşür mü?

Basit bir şekilde söylemek gerekirse oturduğunuz yerden yağ dokularınızı kasa dönüştüremezsiniz. Ancak, göstereceğiniz biraz çaba ile kendinizdeki değişimi çok kısa bir zamanda görebilirsiniz.

Birçok sağlık ve fitness dergisi, en az bir kere veya belirli aralıklarla kapakları üzerinde yağları kaslara çevirme konusundaki harika vaatlere yer vermektedir. Bu dergiler genellikle bunu dikkat çekmek ya da satış taktiği olarak yapabilmektedirler. Ne yazık ki, bu vaatlerin tam olarak doğru olmadığını belirtmek durumundayım. Yapılması kolay olarak lanse edilen bu durumda, yağları kasa çevirmek mümkün olmamaktadır.

Yağ ve Kas Dokuları Arasındaki Fark

Kas kütlesini ve yağı iki farklı şeye benzetebiliriz. Kas, nötr olarak çalışan bir motor gibi, uyuduğunuz saatlerde bile kalori yakmanızı sağlayan aktif bir dokudur. Hareket ettiğinizde, daha fazla kalori yakarsınız, tıpkı bir arabanın daha hızlı gittiğinde daha fazla yakıt tüketmesi gibi. Öte yandan yağlar, fazla enerjinin depolanmış halidir. Benzetmek gerekirse; yağlar hiçbir iş yapmaz  fakat hayattaki yegâne hedefi depolandığı yerde oturmakmış gibi, siz onu yakmak için çaba sarf edene kadar belinizin etrafındaki yedek bir lastikmişçesine asılı durur. Vücut yağları, göbekli babalarımız tarafından sıkça örneklendiği gibi darbelere karşı bir koruyucu dolgu, ısıyı korumak için yalıtım ve maç izlerken bir kutu birayı dengeleyebileceğiniz elverişli bir yüzey olarak kullanabileceğiniz yararlı bir şey değildir. Tabii ki sağlıklı kalmak için vücut yağlarına ihtiyaç vardır, ama etrafta parçalı karın kasları ve yağsız yanlarla dolaşıyorsanız, muhtemelen korkacak hiçbir şeyiniz yoktur.

yag-kasa-donusur-mu

İşe Koyulma Zamanı!

İkisi arasındaki ayrımı fark ettikten sonra uygulamaya geçelim. Aynı anda yağdan kurtulmak ve kasları büyütmek mümkün müdür? Ne yazık ki, her iki hedefe de aynı anda ulaşmak imkansız gibi. Bunun nedeni, vücudunuzdaki yağ yakımını kolaylaştıran bir ortam sağlamak için, kendinize kalori açığı oluşturmanız gerekir. Büyüme kısmı ise, evinize bir oda eklemek için fazladan yapı malzemelerine ihtiyacınız olduğu şekliyle ekstra kalori gerektirir. Buna ek olarak, büyüyen kasın anahtar bir bileşeni olan insülin, yağ yakımının karşıtıdır ve her ne zaman karbonhidrat tüketirseniz insülin de o zaman ortaya çıkar (ancak, ne kadar ve hangi hızla ortaya çıkacağı tamamen tükettiğiniz karbonhidrat türüne bağlıdır). Sonuç olarak, önce bir şeye odaklanmanız ve bir sonraki meydan okuma hedefinize devam etmeniz gerekmektedir.

Ben size kasları yığmaya çalışarak (bulk dönemi) başlamanızı öneririm. Bu durum, ekstra karbonhidratlar da dahil olmak üzere ekstra kalori tüketeceğiniz ve muhtemelen bu süreçte birkaç kilo alma gerçeğiyle karşı karşıya kalacağınız anlamına gelir. Vücudunuzdaki yağ artışını kontrol altında tuttuğunuz sürece endişelenmenize gerek yoktur. Ağır antrenman yapın, sağlıklı vücut geliştirme gıdalarını (makarna, pirinç, tavuk, yağsız dana eti, ton balığı, yulaf ezmesi vs.) çok fazla yiyin. Bunların dışında, hiç bir abur cubur, şeker veya alkol tüketmeyin!

yag-kasa-donusur-mu

Bir Beslenme Düzeni Oluşturup Ona Sadık Kalın

Vücüdunuza da 3 ya da 5 kilo kas (ya da hedefiniz ne kadardıysa) yığdığınızda, dişlileri değiştirin ve diyete başlayın. Her zaman olduğu gibi, her gün yaktığınızdan ortalama kalori daha az tüketebilesiniz diye, yediğiniz şeylerin günlük kaydını tutmanız ve yemek düzeninizi dikkatlice ayarlamalısınız. İşte tam burada kasları önceden vücudunuza yığmış olmanın ekmeğini yiyebilirsiniz: Kaslarınızın nötr olarak çalışan bir motor örneklemesini hatırlıyor musunuz?

Kaslar 7/24 kalori yakar ve dolayısıyla daha fazla kas kütlesine sahip olmanız, parmağınızı bile kaldırmanıza gerek kalmadan daha fazla kalori yakmanız anlamına gelmektedir. Bu da daha hafif bir diyet yapabileceğiniz sonucuna geliyor. Başka bir deyişle, eğer eklediğiniz kas kütlesi doğal günlük metabolizmanızın kalori yakım miktarını kalori artırırsa; bu, kalori daha fazla yiyebilir ve yine de vücut yağlarını kaybedebilirsiniz anlamına gelir. Diğer bir deyişle, daha iyi görünecek, daha fazla yiyeceksiniz ve yine aynı oranda yağ kaybedeceksiniz. Ne kadar tatlı bir anlaşma değil mi?

yag-kasa-donusur-mu

Protein Tüketimini Artırın

Diyet yaparken, protein alımının artmasını istersiniz. Ayrıca, daha önce yaptığınız gibi ağırlıklara asıldığınızdan emin olun çünkü bu, zor kazandığınız kas kütlenizi kaybetmeye karşı en iyi sigorta poliçenizdir. Bu noktada amaç yavaş yavaş ama emin adımlarla kas kütlesi feda etmeden yağlardan kurtulmaktır, dolayısıyla ağırdan alabilirsiniz. Yeme alışkanlıklarında ani değişiklikler durumunuzu iyileştirmeyecek, sadece kötüleştirecektir. Birkaç ay sonra 7 kg kadar yağ kaybetmiş olacaksınız( eğer kartlarınızı doğru oynarsanız tabi). Ek olarak, yağ yakmak için yapacağınız kasları ve diyet öncesi yaptığınız kas kazanımların çoğunu kaybetmeden  yolunuza devam etmelisiniz. Az biraz daha zaman alarak ve iki hedefinizi bölerek, istediğiniz şeyi elde edeceksiniz. Unutmayın ki, her iki tavşanı eşzamanlı olarak kovalamaya çalışırsanız, en az bir hedefinizde başarısız olmanız garantidir&#;

Protein Nedir? Vücut İçin Protein Gerekli midir?

Fitness&#;ta Doğru Bilinen Yanlışlar #1" width="" height="" src="funduszeue.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Konumuz popülerliğini hiç bir zaman kaybetmeyen yağları kasa çevirme mevzusu. Sorumuz yağlar kasa dönüşür mü ?. burda bir dönüşüm söz konusu değildir. Yağ molekülleri dediğimiz şey farklı farklı gliselinin glikofosfatlarla birleşmesinden ortaya çıkan moleküldür. Kas dediğimiz yapı ise yağlardan çok farklıdır. Yani kasın yağa, yağın kasa dönüşmesi mümkün değildir. Ama yağlı vücuda sahip olan insanların kas geliştirmesi, yağsız vücuda sahip olan insanlara göre daha kolaydır. Çünkü yağlarda kas geliştirmek isteyen kişilerin tüketeceği enerji stoğu fazlasıyla vardır.

Bu noktada yağlı vücuda sahip olan insanların avantajlarından bahsetmek mümkündür. Ama bir yağ molekülünün kas molekülüne dönüşmesinden bahsedemeyiz. Diğer taraftan kaslarında yağa dönüşmesi mümkün değildir. “Sporu bırakınca ne olacak?” gibi sorular aklınıza geliyorsa eğer kaslarda antremanı bıraktığınız zaman kaslarda bir küçülme durumu söz konusu olacaktır ve beslenmenizde bir değişiklik yapılmaz ise yedikleriniz küçülen kas moleküllerinden boşalan yeri, yağ molekülleri büyüyerek dolduracaktır. Yağın kasa dönüşmesi veya kasın yağa dönüşmesi katiyen söz konusu değildir.

Kilo tekrar oranı

Doğru bilinen yanlışlardan bir diğeri ise az kilo çok tekrarla kilo verirsiniz, çok kilo az tekrarlada kilo alırsınız. Az kilo çok tekrarda olay Kilo sayısı azdır tekrar sayısı çoktur. Yani bir setin yapılış süresi çok kilo az tekrar modüllerine göre uzundur. Bu time-under-tension dediğimiz tansiyon altında geçen süreyi izah ettiğimiz, antreman içinde antremanın şiddetini arttırmak için kullandığımız bir yöntemdir. Diğer taraftada çok kilo az tekrarla progressive overload yaparsınız. yani yüklenme şiddetini ağırlık arttırarak yaparsınız. bu iki yöntemde bir antreman programının periyotlanmasında olmazsa olmaz iki unsurdur. İki yöntemlede çalışmanız gerekir. Sadece bir yöntemi belirleyip o yöntem üzerine çalışmanız istediğiniz sonucu vermeyecektir.

Sadece time under tension yöntemi ile çalıştığınız taktirde kaslarınız üzerinde ağırlık bakımından bir yüklenme bir şiddet yapmadığınız için otomatikman protein sentezi seviyesi zamanla düşecektir. Sürekli düşük ağırlıklarla karşılasan kas grubu kendini uzun vadede büyütmeyecektir. Tam tersi küçültecektir. Az kilo çok tekrar yaptığınız dönemlerde kaslarınızın bir hız kazanması, ağırlık çalışmalarının vermiş olduğu vücudunuzdaki ağırlığı arttırmak için özellikle fonksiyonel egzersiz yaparken fayda sağlayacaktır. Bu aynı zamanda antreman şiddetini arttırma metodudur.

Öte yandan progressive overload olabildiğince vücudunuzun sınırlarını zorlamak, olabildiğince kas kütlenizi arttırmanıza yarayan yöntemdir. Bir antreman programına muhakkak bu iki yöntemde dahil edilmelidir.

Yağ tüketimi

Bir diğer doğru bilinen yanlış ise “ yağ yersem yağlanırım”dır. Yağ yerseniz yağlanmazsınız. Yağın niteliği burada çok önemlidir. burda kullandığınız yağın muhteviyatı çok önemlidir. Eğer doymamış yağ asitleri bakımından zengin besleniyorsanız aldığınız kaloride çok fazla hesap kitap yapmadan forma girmeniz mümkündür. burda korkmanız gereken yağ trans yağlardır. bunlara örnek olarak kızartma yağı, margarin yağıdır.

Zeytin yağı hindistan cevizi yağı, yumurtada bulunan yağlar, kırmızı etin kendi içinde bulunan yağlar, somon yağı herhangi bir şekilde yağlanmanıza sebep olmaz öte yandan yağlanma işlemini gerçekleştiren ana unsur karbonhidratlardır. yağlanmaya dair korku içindeyseniz eğer bu noktada uzak durmanız gereken gıdalar sağlıklı yağlar değil tamamen karbonhidratlardır. 1 gram yağ 9 kalori 1 gram karbonhidrat 4 kalori bir kıyaslama yapıldığı zaman aynı ölçekteki yağ kalori olarak daha fazladır. Fakat yağ sizi hücresel olarak besler. Karbonhidrattan zengin menüler gün içinde sizi daha halsiz, daha aç hissettireceğinden çok daha fazla tüketmeye sevk eder. Son olarak yağ yeme vücutta yağ yaratmaz.

Koşu ve Fitness Antrenörü Mehmet

Kas Kütlesi Nasıl Artar

Yağlar Kasa Dönüşür Mü

Yağlar Kasa Dönüşür Mü ? adlı başlıklı konusu oldukça yaygın olarak bilinen &#;gerçeklerden&#; bir tanesidir. Açıklığa kavuşturmak gerekirse, vücudumuzdaki yağların kasa dönüşemediği gibi kaslar da sporu bırakınca yada kötü bir beslenmeyle yağa dönüşmesi mümkün değildir.

Vücuttaki mekanizma iyi bir beslenme programıyla ve iyi bir antrenman programıyla birlikte vücuttaki yağların azalması başlar. Ekstra olarak da kasları yapım aşamasına sokar. Genellikle bu iki olay aynı anda olduğundan dolayı kişide &#;yağım kasa dönüştü&#; algısı oluşmaktadır. Fakat bu algı oldukça yanlıştır.

Kas Kaybı Olmadan Yağ Oranı Nasıl Düşürülür

Kas Kaybı Olmadan Yağ Oranı Nasıl Düşürülür

Gün içerisinde almış olduğunuz kaloriden daha fazla kalori yaktığınız zaman kilo verme süreci başlar. Yeterli miktarda protein almak, düzenli ve doğru bir diyet uygulanırsa kas kaybı yaşanmaz ve sağlıklı kilo verirsiniz. Çok düşük kalori alınarak ve yetersiz miktarda proteinle beslenildiğinde kas kaybı yaşanır. Protein yeterli olsa da karbonhidrat açısından çok düşük beslenilirse vücut alınan proteini de karbonhidrata dönüştürür bunu nedeni karbonhidratların temel enerji kaynağı olmasıdır.

Kas kaybını önlemek için aşırı düşük kalorili beslenmekten kaçınılmalı ve alınan protein miktarı kilo başına gram arası olması gerekmektedir. Düzenli ve doğru bir diyet programıyla birlikte spor yapılarak, yeterli miktarda protein alımı sonucunda kasta hiç kaybetmeden yağ yakmak mümkün olacaktır.

Kas Kütlesi Nasıl Artar

Yeterli miktarda protein almak ve düzenli olarak dayanıklılık egzersizleri yapılması gerekmektedir. Kasların bir güçle karşı karşıya kalması ve zorlanması kas kazanımı için gereklidir. Bu sebeple ağırlık kaldırma ve ağırlıkla çalışma kas kütlesinin artması için çok önemlidir.

Vücudun kendi ağırlığının kullanıldığı aletli pilates, squat, puah-up gibi spor çeşitleri de aynı şekilde etkilidir. Bu egzersiz çeşitleri haftada 2 kez yapılmalıdır, tüm major kas grupları çalıştırılmalıdır. Düzenli egzersiz ve doğru bir beslenme programıyla kas lifleri güçlenmektedir ve büyümektedir. Böylece &#;hipertrofi&#; adını verdiğimiz dışarıdan görülen kas kütlesindeki artış meydana gelmektedir.

Kas kütlesinin artmasıyla birlikte vücuttaki yağ miktarında da azalma görülecektir. Çünkü kaslar vücutta kalabilmek için oksijen kullanır ve bu oksijen alımının artmasıyla birlikte yağlar okside olarak yakılır. Bu durumun oluşması da aslında insanların &#;yağlar kasa dönüşür&#; şeklindeki algısı meydana gelme nedenidir.

yazar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası