gece yatmadan önce kefir içmek / Kefirin faydaları ve zararları nelerdir?

Gece Yatmadan Önce Kefir Içmek

gece yatmadan önce kefir içmek

Diyette kefir nasıl tüketilir, kabızlık için nasıl içilir? Kefir ne zaman içilir?

Probiyotik özelliği ile çok tüketilen bir besin maddesi olan kefir koyun, inek ya da keçi sütünden elde edilebilir. Günde bir bardak tüketilmesi önerilen kefir bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar. Fermente bir ürün olan kefir son dönemlerde Türkiye'de de sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Bu yüzden kefirin tüketimi ve faydaları en çok araştırılan konuların arasında yer almaktadır. Peki, Kefir nasıl tüketilir? Kefir ne zaman içilir?

KEFİR NE ZAMAN İÇİLİR?

Kefir içimi için belirli bir zaman dilimi yoktur. İstenildiği zaman kefir içmekte bir sakınca yoktur. Ancak günde iki bardaktan fazla kefir içilmesi önerilmemektedir. Kefir aç karnına mı tok karnına mı içilir? sorusunun cevabı da yine kişinin isteğine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak sabah aç karnına kefir içmenin faydaları ön plana çıkabilir. Sabahları ilk olarak kefir içerek güne başlanıldığı zaman bağırsaklar daha hızlı çalışır ve kabızlık gibi sorunlar ortadan kalkar.

KEFİR NASIL TÜKETİLİR?

Kefir tüketimi için uzmanlar tarafından önerilen miktar günde en az bir bardaktır. Kefiri sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Ancak kefirin ekşi tadı herkes için uygun olmayabilir. Bu yüzden sade kefir nasıl tatlandırılır sorusunun cevabı taze meyve, bal ve kuruyemişler olabilir. bu tatlandırıcılar ile çocukların kefir tüketimi daha da kolaylaşacaktır.

KEFİR İÇİNCE NE OLUR?

Faydaları saymakla bitmeyen kefirin başlıca faydaları şunlardır:

  • Sindirim sistemine iyi gelir, bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar.
  • Kalsiyum oranı yüksek olduğu için kemik sağlığına iyi gelir.
  • Kolesterolü düzenler.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Hücre yenilenmesini sağlayarak cilde iyi gelir.

DİYETTE KEFİR NASIL TÜKETİLİR?

Sindirim sistemini düzenleyici içeriği ile kefirin zayıflamaya da yardımcı olur. Diyette kefir kullanımı için kahvaltıdan önce tüketilmesi önerilir. Bunun yanı sıra yatmadan önce de 1 bardak kefir tüketimi diyet dönemi için uygundur.

KEFİR NASIL YAPILIR?

Kefir evde son derece kolay bir şekilde yapılabilir. Bunun için ihtiyaç olan malzemeler 1 litre süt, kavanoz ve 30 grlık kefir taneleridir. Kefiri hazırlamak için ilk olarak sütü kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde meydana gelen kaymak ile alınmalıdır. Süt 20 dereceye gelene kadar bekletilir. Ardından kefir taneleri eklenir ve tahta kaşık ile karıştırma işlemi yapılır. Ardından ise temiz bir bez ile kabın üstü kapatılır. Karanlık ve 25 dereceyi aşmayan bir sıcaklığa sahip odada 48 saat bekletir. Ardından süzülür ve kefir elde edilir. Yapılan bu kefir kısa sürede tüketilmelidir. Yaptıktan sonra iki gün içinde tüketilmelidir.

KABIZLIK İÇİN KEFİR NASIL TÜKETİLMELİ?

Kabızlık problemi günlük hayatı olumsuz etkileyen, bağırsakların düzenli çalışmamasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu yüzden kişiler kabızlık problemi için doğal yöntemlere başvurur. Bunlardan biri de bağırsak dostu, sindirim düzenleyici kefirdir. Kabızlık sorunu yaşayan kişiler sabahları aç karnına ve akşam yatmadan önce bir bardak kefir tüketmelidir. Düzenli bir şeklide kefir tüketildiğinde kabızlık sorununun ortadan kalkacağı ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışacağı görülecektir.

Kefir Faydaları – Kefirin Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kefirin faydaları ve zararları nelerdir?

Kefir ile yoğurt hemen hemen aynı maya türü gibi düşünülse de aslında kefir çok daha konsantre ve yoğurtta bulunmayan bakterileri içeren bir besindir. Görünümü ayranı andıran bu besin; her yaştan birey tarafından tüketilebilir ve özellikle tedavi süreçlerinde oldukça faydalı sonuçların elde edilmesine yardımcı olur.

Karmaşık kimyasal reaksiyonlarından bahsetmek yerine, kısaca bakterilerin faydalarına değinmek, kefirin neden önemli olduğunu daha iyi açıklar.

Vücudumuz bakteriler olmaması halinde kısa zamanda yaşayamaz hale gelir. Bakteriler vücudumuzda birer organ gibi çalışır ve sistemin efektif biçimde işlemesini sağlar. Biz bunlara "faydalı bakteriler" diyoruz. Cildimizden, bağırsaklarımıza, dolaşım sisteminden beyin hücrelerine kadar hemen her noktada bakteriler vücudumuzun ayakta durmasını sağlayan mikroorganizmalardır.

Kefir; içerisindeki milyarlarla ifade edilen faydalı bakteri ile insan vücudunun en iyi dostlarından bir tanesidir. Diğer tüm mayalı ürünlerden daha fazla bakteri yaşam alanına sahip bu besin, bugünlerde dünyanın en çok üzerinde durduğu süt ürünüdür.

Elbette kefir bir süt ürünü olduğundan laktoz içerir. Ancak yoğurt ve özellikle kefir, laktoz intoleransı üzerinde daha az tahrik edici özelliğe sahiptir. Sütün asitliğini de azaltarak sindirim sistemini yormaz, bilakis sindirim sistemi üzerinde yapıcı etkileri vardır.

Tabii burada bir hususun altı çizilmelidir. Kefir bir şehir sihirli iksir değildir. İçer içmez mucizeler beklemek doğru olmaz. Belli periyotta ve sizin için uygun ise bu besini tüketerek orta vadede faydalı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bunun yanında, kimi kaynaklarda faydalı olmadığı neredeyse hiçbir husus yokmuş gibi gösteriliyor olması da yanıltıcıdır. Örneğin; bu besinin kanser üzerinde bir etkisi olduğuna dair bilimsel veri yoktur. Bunun gibi size olağan dışı güçler de kazandırmaz. 

Ancak kefir; bugün çoğunlukla sentetik hale gelmiş besin gamı içerisinde tüketebileceğiniz en faydalı besinlerdendir demek doğru olur. Tabii kefirin yapıldığı sütün de mümkün olduğunca organik standartlara yakın olması gerekir.

KEFİRİN BESİN DEĞERLERİ

Kefir ml (yaklaşık gr) içerisinde yüzde 85 su, yüzde 5 karbonhidrat, yüzde 3, yüzde 4 süt yağı, yüzde 4 protein yüzde 2 mineral, vitamin ve diğer bileşenleri içerir. Kefirin kalori değeri ml için yaklaşık 70kcal seviyesindedir. Bu noktada kefirin kalori değerini değiştiren en önemli unsur; yapıldığı sütün yağ oranıdır. Yukarıda gösterdiğimiz değer; birçok farklı hayvanın sütünden yapılabilen kefirin tam yağlı inek sütü ile yapılması durumunda ihtiva edeceği kalori değeridir. İnek sütü de farklı yağlılık değerlerine sahip olabilir. Ev yapımı kefirin kalori değerini tam olarak hesaplayabilmek bu bakımdan çok kolay değildir. Ancak ml için marjinal bir farktan söz edilemez. Kaldı süt yağı oldukça faydalı bir yağ türüdür ve tüketilmesinde herhangi bir mahsur yoktur.

Burada dikkat edilmesi gereken süt proteini ve süt yağı alerjisi olup olmama durumudur. Süt ürünlerine herhangi bir şekilde alerjisi olanların bu besini tüketmeleri doğru olmayabilir.

Kefirin içerisinde mg kalsiyum bulunur. Bu mineral, yaşamsal döngümüz için oldukça önemli bir mineraldir. Günde bir bardak kefir tüketerek günlük kalsiyum ihtiyacımızın 4’te birini karşılayabiliriz.

Kefir besin türleri içerisinde çok yaygın bulunmayan fosfor bileşenini içerir. Yine kalsiyum gibi bir bardak kefirin içinde günlük ihtiyacın yüzde 25’i yer almaktadır. Fosfor kadar önemli bir diğer bileşen olan folik asitte kefirin içerisinde az da olsa bulunur.

Bağışıklık sisteminin efektif çalışması için son derece faydalı minerallerden olan magnezyum da bir bardak kefirin içinde günlük ihtiyacın yüzde 10’u kadar yer alır. 

Bazı kaynaklarda yer aldığı gibi; kefirin içerisinde tüm vitaminler fazlasıyla bulunmaz. Kefir; A, B2 ve B12 vitamini içerir. A ve B2 vitaminlerini çok yüksek miktarda içermiyor olsa da, son derece önemli bir vitamin türü olan B12’yi yüklü miktarda içerir. Her gün bir buçuk bardak kefir, ihtiyacınız olan tüm B12’yi alabilmenizi sağlar.

Ancak kefir; tekil olarak tüketilebilecek bir ürün değildir. Bir başka deyişle sadece kefir tüketerek hayatta kalabilmeniz mümkün değildir. Diğer pek çok vitamin ve minerali almalısınız ki, kefir tek başına bunları sağlayamaz. Ancak destek bir gıda olarak her evde bulunması önerilir.

KEFİR, NASIL VE NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

Kefir; yoğun ama akışkan bir besindir ve çoğunlukla ayran gibi tüketilir. Yemeklerin yanında veya herhangi bir zamanda içerek tüketilebilir. Dolapta bekleme süresi 3 hafta kadar olan ürün üretilirken herhangi bir katkı maddesi kullanılamadığından, güvenle tüm aile bireyleri tarafından kullanılabilir.  Ancak süt ürünlerinin tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekir. Her ne kadar çok faydalı bir besin olsa da, aşırı tüketilmesinin bazı riskleri vardır. Özellikle laktoz intoleransı durumunda ciddi sayılabilecek yan etkiler gözlemlenebilmektedir.

Miktar olarak kefir tüketimi ile ilgili net bir veri bulunmamakla birlikte, kalori değerlerini hesaplayarak tüketmekte fayda vardır. ml kefirin içinde (bir su bardağı) yaklaşık kalori (Kcal) enerji bulunur. Bu değer her ne kadar çok yüksek gibi görünmese de, günde bardak kefir tüketimi aslında bir öğün yemeğe denktir demek yanlış olmaz. Bu bakımdan tüketim miktarını sınırlı tutmak; kilo almamak için faydalı olacaktır.

Kefirin tüketimi için belirli bir zaman öngörülmez. Her ne kadar kimi kaynaklarda gece yatmadan önce veya sabah gibi ifadeler yer alıyor olsa da, bunun faydalarını arttırdığına dair herhangi bir veri bulunmuyor. Ancak sıvı ve hacimli bir besin olmasından ötürü, mide aşırı yüklü iken tüketmek yerine, öğün dışında tüketilmesi reflü gibi mide sorunları olanlar için daha doğru olabilir. Tabii kefirin ayran yerine tüketimi de söz konusu olabilir.

Sindirim sistemi sorunları olanlar için genel diyetin yanında, mutlaka doktorun talimatlarının içerisinde yer almak koşulu ile belirlenen zaman aralıklarında tüketimi uygundur. Özellikle sair rahatsızlıkları olanların, hekimin onayı olmaksızın kefir veya bir başka besini tedavi amacıyla tüketmesi doğru değildir. Bu noktada yapılacaklar, devam etmekte olan tıbbi tedavinin zarar görmesine veya normalde var olmayan yan etkilerin ortaya çıkmasına yol açabilir. Diğer pek çok hastalıkla değilse de, kefir tüketiminin mide ve bağırsak hastalıklarıyla ilişkisi olabileceğinden, bu konu hakkında hekimden görüş almanız faydalıdır. Sağlık sorunların olanların, tıbbi tedavileri devam ederken, hekimin kontrolü dışında besin takviyeleri ve alternatif tıp denemeleri yapmaları doğru değildir.

KEFİR NEYE İYİ GELİR?

"Kefir neye iyi gelir?" sorusu; pek çok kaynakta çeşitli biçimlerde yanıtlanır. Ancak bilimsel kaynakların neredeyse hiç birinde, bu faydalar listesinin bütünü ile ilgili kesinlik ifade eden veri yoktur. Elbette son derece sağlıklı ve vücut için faydalı bir besindir ancak, kefir bir hayat iksiri değildir. Sağlığınızı koruyabilmek için, temel beslenme standartlarına özen göstermek ve çeşitli beslenerek, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin bileşenlerini almak gerekir. Sadece kefirin faydalarına odaklanmak son derece yanlış olacaktır. Örneğin; vücut kefirde yer almayan; vitamin ve mineral bileşenlerini de almak zorundadır. Eğer kefir ile birlikte, bu bileşenleri almazsak, genel sağlığımız zarar görebilir.

Bu bakımdan kefirin iyi geldiği hastalıklara odaklanmak yerine, sağlıklı beslenmeye odaklanmak ve sağlıklı besleme koşullarını kefir tüketerek en iyi hale getirmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Kefirin faydaları başlığında yer alan unsurlara göz atalım.

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Kefir; içerdiği faydalı bakteriler bakımından çok önemli bir besindir. Faydalı bakteriler bağırsak florasında yer alır ve besin bileşenlerinin vücutta kullanılabilir hale gelmelerini sağlar. Bağırsaklarımızda yeterince bakteri olmaması durumunda, sindirim sistemi sorunları yaşamamız; bunun sadece bir sonucudur. Bağırsak florasının yeterli bakteriyi içermemesi durumunda besinler sindirilemez ve posa olarak atılır. Besinlerin bileşenlerinden faydalanamayan vücut, kritik seviyelerde sağlıksız hale gelebileceğinden, sindirim sisteminin vücudun diğer tüm yaşamsal fonksiyonları kadar, hatta biraz daha fazla önem arz ettiği kimi kaynaklarda belirtilir.

Kefirin içerdiği benzersiz faydalı bakterilerin, vücudun ihtiyaç duyduğundan çok daha fazlasını içerdiği ifade edilir. Belirttiğimiz gibi; tükettiğimiz tüm besinlerin vücuda faydalı bileşenler haline gelmesini sağlayan bu bakterilerin yeterli olması durumunda, tüm besinlerden olağan dışı biçimde faydalanabilmek mümkün olmaktadır. Kimi kaynaklarda, kefirin mucizevi etkilerinden bu özelliği nedeniyle bahsedilmesi de, böyle bakıldığından anlaşılabilir olur.

KEFİRİN BAŞLICA FAYDALARI

- Sindirim sistemini düzenlemesi

- İçerdiği kalsiyum ile eklem sağlığına fayda sağlaması

- Kolesterol seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olması

- Kan şekerini düzenlemesine yardımcı olması

- Enflamasyonun azalmasına yardımcı olması

- Metabolik fonksiyonların iyileşmesin yardımcı olması

- Hücre rejenerasyonuna destek olması

- Bağışıklık sistemine destek olması

- Kardiyovasküler sistemin ve dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasına destek olması

- Çeşitli ilaçların kullanımı sonrasında bozulan floranın iyileşmesini sağlaması

şeklinde özetlenebilir.

Bunların yanı sıra kefirin bazı kanser türlerinde etkili olduğuna işaret eden çalışmalar da bulunur. Ancak kefir kansere iyi gelir veya kefir kanserin ilacıdır demek doğru değildir. Bu noktada kesin bir bilimsel veri olmadığı gibi, mevcut verileri tek başında kefirin böyle bir etkisi olmadığını da kesin olarak ifade eder. 

"Kefir zayıflatır mı?" sorusuna cevap olarak ise yine kanserde olduğu gibi kesin bir cevap yoktur. Metabolik fonksiyonları iyileştirmesi ve besinlerin en iyi şekilde sindirilmesine yardımcı olması bakımından, kefirin kilo verme sürecinde destek olduğu teorik olarak ifade edilebilir. Ama yine bilimsel bir kesinlik ifadesinden, bu günün koşullarında bahsedilemiyor.

KEFİRİN ZARARLARI NELERDİR?

Kefirin bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur. Açıklamalarda belirtildiği gibi, bazı sağlık sorunları ile birleştiğinde beklenmedik yan etkileri ortaya çıkarabilmesi ve aşırı tüketilmesi durumunda ortaya çıkacak sorunlar dışında kefirin son derece güvenli bir besin olduğundan bahsedilir. 

Hekiminiz veya diyetisyeniniz yasaklamadığı sürece kefiri güvenle tüketebilirsiniz. Günümüzde paketli formları marketlerde satılan ürünün elbette ev yapımı olanı daha çok önerilir. Ancak kefirin evde üretilmesi için gerçek kefir mayasına ulaşmalı ve geleneksel yöntemlerle üretimini yapmalısınız. Güvenilirliğinden emin olmadığınız ürünleri tüketmek, faydalarından çok zararlarına isabet etmenize neden olabilir.

Özet olarak; kefirin faydaları ve zararları kıyaslaması yapıldığında oldukça asimetrik bir sonucun çıktığını ifade edebiliriz. Türk kültürünün önemli besin bileşenlerinden birisi olan kefirin, bugün batı dünyasının da yaygın biçimde tüketmeye başladığı bir besin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu besinin uygun miktarlarda tüketiminin, son derece faydalı olduğunu ve hemen herkes için önerildiğini de söyleyebiliyoruz. 


Ne zaman ve neden kefir içmelisiniz?

Kefir ne zaman içilmeli sorusunun cevabını bir çok insan merak ediyor. Öncelikle tüm insanlar kefir ile aynı deneyime sahip değil kiminde sabah içmek daha faydalı oluyorken, kiminde ise gün ortasında veya yemeklerle birlikte içmek daha faydalı oluyor burada en büyük iş size düşüyor. Bu içeceği ne zaman içeceğinize karar verirken kendi deneyimlerinizi de hesaba katmalısınız. Bununla birlikte, uzmanlar güne başlarken kefir içmenizi tavsiye ediyor.

Kahvaltı sevmiyorsanız günün ilk öğünü olarak kefir tüketebilirsiniz. Bunu yapmanız muhtemelen size gün boyunca daha iyi bir sindirim sistemi sağlamış olacak.

Sabah kefir içmenin faydaları

  • Sinir sistemini güçlendirir.
  • İştah açar.
  • Metabolizmayı normalleştirir.
  • Sindirim sistemi hızlandırır.
  • Susuzluğu giderir.

Kefir Yemekle Birlikte İçilebilir mi?

Kefiri yemekle beraber veya tek başına içebilirsiniz. Seçim size kalmış. Bununla birlikte, yemekle birlikte kefir içen oldukça fazla insan var. Kefirin çok doyurucu olabileceğini de unutmayın.

Kefir'den Ne Zaman Uzak Durmalısınız?

Sabahları mutlaka kefir içmek zorunda değilsiniz ama midesinde hassasiyet veya reflü gibi rahatsızlıkları olanlar gece yatmadan önce içmekten kaçınmalıdır. Kefir, sindirim sisteminiz üzerinde etkili olduğu için sizi huzurlu bir gece uykusundan alıkoyabilir.

Bununla birlikte gece yatmadan önce içilen 1 bardak kefirin faydaları şunlardır:

  • Vücudumuzun gece dinlendiğimizde kalsiyumu daha iyi emer bu yüzden yatmadan önce içilen kefirden alınan kalsiyum daha fazla olacaktır.
  • Kefir ve benzeri süt ürünlerinde (yoğurt gibi) sinir sistemine faydalı maddeler mevcuttur, yatmadan önce içilen kefir sizi çabucacık gevşetecek ve uykuya dalacaksınız.
  • Uykudan hemen önce içilen kefir, sindirim sistemini toksinlerden temizler, yararlı bakterileri artırır ve sabahları kolayca tuvalete gitmenizi sağlar.

İstatistikler, uyumadan önce bir bardak kefir içen insanların sindirim sistemlerinin iyi, metabolizma hızının yüksek, hastalık oranlarının düşük ve neredeyse hiç halsiz ve zayıf hissetmediklerini göstermektedir. Ayrıca kefir içenler, geceleri daha iyi uyuduklarını, depresyon ve uykusuzluktan kurtulduklarını belirtiyorlar.

Kefir nasıl tüketilir? Kefir ne zaman içilir, aç karnına tüketilir mi?

Kefir, vücudun dengeli bir biçimde çalışmasına yardımcı olan probiyotik olarak adlandırılan yararlı bakteri ve mayalar içerir. Fermente edilmiş bir süt ürünü olan kefir Kafkasya bölgesinden tüm dünyaya yayılmıştır. İnek, keçi ve koyun sütünden mayalanan kefiri günde bir bardak tüketmek vücudun direncini arttırır, bağırsak sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Son yıllarda ülkemizde de tüketimi artan kefiri dengeli kullanmak çok önemlidir. Güçlü özelliği sayesinde aşırı miktarlarda kullanımından kaçılmalıdır. Kefir nasıl tüketilir? Kefir nasıl yapılır? Kefir içince ne olur? işte Kafkaslardan gelen doğal antibiyotik olarak kabul edilen kefir ile ilgili her şey…

Kefir Ne Zaman İçilir?

Kefir günün her saatinde içilebilir, bunun için herhangi bir zaman dilimi yoktur. Burada ilk defa kefir içeceklerin dikkat etmesi gereken püf noktalar vardır. Vücudun bu güçlü probiyotiğe alışması gereklidir.

  • İlk 2 gün gece yemeklerden sonra bir kaşık kefir içilir.
  • günden sonra dozunuzu her gün ikiye katlayın ve günde ml'ye ulaşın.

Kefire yeni başlayanlar için ilk günlerde kefiri gece içmek önerilir. Kefir ile ilgili yapılan çalışmalar kefirde bulunan temel bir amino asit olan Triptofanın zihninizi ve sinirlerinizi sakinleştirmede yardımcı olduğunu göstermektedir.

Kefir Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı İçilir?

Kefir içmeyi vücuda alıştırdıktan, bu fermente içeceği vücuda tanıttıktan sonra farklı saatlerde içilebilir. Aç karnına içilen kefir, etkisini üst düzeye çıkarır. Gün içinde enerjinizin yüksek olmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsak sisteminin düzene girmesini de hızlandırır.

Kefir Nasıl Tüketilir?

İçilebilir bir yoğurdu andıran kefir, vitamin, mineral ve yararlı bakterilerle dolu hafif ekşi bir tada sahiptir. Kefirin, bal, zerdeçal ya da sıcak yiyeceklerle karıştırılması önerilmemektedir. Bunun dışında kefiri en doğal haliyle sade olarak tüketebilirsiniz. Smoothie’lerinizin içine katıp, badem ya da ceviz gibi kuruyemişlerle kahvaltılık hazırlayabilirsiniz. Kefir ile kremalı ekşi bir salata sosu yapabilirsiniz.

Kefir İçince Ne Olur?

Kefir doğal bir antibiyotiktir. Kefir içince;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kanserle savaşmada öncü bir rol oynar.
  • Sindirim sisteminin düzenleyip, dengeli çalışmasına yardımcı olur.
  • Mide ağrılarını hafifletir.
  • Vücuttaki enfeksiyonlarla savaşarak vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Sabah Aç Karnına Kefir İçmenin Faydaları

Sabah güne başlamadan aç karnına içilen kefirin vücuttaki etkileri inanılmazdır. Bir bardak kefir içmek güne enerjik başlamanızı sağlar, içeriğindeki temel amino asitler sayesinde stresinizi kontrol etmenize de yardımcı olur. Kefirin içeriğinde ise B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, amino asitler, enzim ve probiyotik bulunmaktadır.

Sade Kefir Nasıl Tatlandırılır?

Kefiri sade haliyle tüketemeyecekler için farklı tatlandırma alternatifleri vardır. Kefiri tatlandırmak için bal yerine taze meyveler yerinde olacaktır. Bunlar arasında en favori olanlar böğürtlenle yapılandır. Bunun dışında muz, şeftali, kivi, mango ile de lezzetli bir tatlandırma yapabilirsiniz.

Diyette Kefir Nasıl Tüketilir?

Diyette kefir sürecin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. İçerisindeki yararlı maddeler ile kefir, sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. Diyet sürecinde zayıflamak isteyenlerin en zorlandıkları ve açlık isteğinin üst düzeye çıktığı öğün ara öğün olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada kefir iki uzun öğün arasındaki ikindi ara öğününde tüketilebilir. Kefiri yanında bir porsiyon meyve veya çiğ kuruyemişlerle de zenginleştirebilirsiniz.

Kefir Nasıl Yapılır?

Evde kefir yapımı oldukça kolay bir işlemdir. Yoğurt mayalamaya benzeyen kefir yapımı için ihtiyaç duyulanlar;

  • 1 litre günlük süt
  • 1 tatlı kaşığı kefir mayası
  • Plastik süzgeç
  • Cam kavanoz

Yapımı: Kefi mayasını öncelikle 1 bardak süte karıştırıp üstünü streçle kapatıyoruz. Oda sıcaklığında 1 gün bekletip kefir mayasının aktif hale gelmesini sağlıyoruz. Maya aktif hale geldikten sonra bol suda yıkıyoruz. Artık kefirimizi yapabiliriz: 1 litre sütü kaynatıp, ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra sütü cam bir kavanoza alıp, kefir mayasını ekliyoruz. Kavanozu biraz salladıktan sonra ekşimemesi için üzerine bir peçete kapatıp lastik takıyoruz. saat arası mayalanma süreci devam edecek olan kefiri karanlık bir ortamda bırakalım. Bu sürecin sonunda kefir taneleri üste çıkmış sulu olan kısım altta kalmış ise kefiriniz mayalanmıştır. Tahta bir kaşık yardımıyla karışımı karıştırıp homojen hale getiriyoruz. Homojenize olan karışımı plastik bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Süzgecin üzerinde kalan kefir tanelerini yıkayarak üzerine süt ekleyip bir sonraki mayalama için saklayabilirsiniz.

Kabızlık İçin Kefir Nasıl Tüketilmeli?

Kefir, ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsak sistemini dengeli ve düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık bağırsak sisteminin düzenli çalışmamasından kaynaklanan bir rahatsızlık olduğu için içerisinde yararlı bakteriler barındıran kefir bu sorunu çözebilir. Kabızlık sorunu yaşayanlar sabah aç karnına ya da gece yatmadan önce bir bardak kefir içerek sindirim sistemini düzenleyebilir.

**Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız. Metinde yer alanlar doktor reçetesi değil; tavsiye niteliğinde bilgilerdir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir