google dil çevirme çubuğu / Google Translate eklentisi - Opera eklentileri

Google Dil Çevirme Çubuğu

google dil çevirme çubuğu

Google Çeviri Bileşeni

Google Çeviri Bileşeni, site ziyaretçilerinin içeriğinizi başka bir dilde görmelerini sağlamanın hızlı bir yoludur.

Google Çeviri Bileşenini Ekleyin

Bileşeni sitenize eklemek için:

  1. Panonuzdan Görünüm →Bileşenler&#;e tıklayın.
  2. Bileşeni sitenizde yerleştirmek istediğiniz konumu seçin. Buradaki yaygın seçenekler Alt Bilgi ve Kenar Çubuğu&#;dur, ancak temanıza bağlı olarak farklılık gösterebilir.
  3. Mevcut tüm blokların ve bileşenlerin listesini görmek için + blok ekleyici düğmelerinden (sağda) birine tıklayın.
  4. Bileşenler bölümüne ilerleyin ve sitenize eklemek için bileşene bir kez tıklayın.

Bileşenlerle çalışma hakkında genel bilgiler için bu kılavuza bakın.

Sayfanın üst kısmında ve bir bileşen alanında + Blok Ekleyici'nin vurgulandığı Bileşen Düzenleyicisi.

Google Çeviri Bileşenini Site Düzenleyiciye Ekleyin

Kılavuzun bu bölümü, funduszeue.info Kurumsal ve e-Ticaret paketine sahip siteler için geçerlidir. Sitenizde eski paketlerimizden birini kullanıyorsanız bu özellik Pro paketinde kullanılabilir.

Site Düzenleyicisi&#;ni destekleyen temalarda bileşen kullanılamaz, bu nedenle panonuzdaGörünüm → Bileşenler bölümünü görmezsiniz.

Bunun yerine, eklenti özellikli bir web sitesinde Google Çeviri&#;yi görüntülemek için Özel HTML Blokunu kullanabilirsiniz.

Gerekli adımlar şunlardır:

  1. Google Çeviri&#;yi görüntülemek istediğiniz sayfaya veya şablona Özel HTML Bloku&#;nu ekleyin.
  2. Aşağıdaki kodu kopyalayıp Özel HTML Bloku&#;na yapıştırın.
// //funduszeue.info?cb=googleTranslateElementInit

Sayfayı önizlediğinizde veya yayınladığınızda şöyle görünür:

Google Çeviri Bileşenini Kullanma

Ziyaretçiler Dil Seç açılır menüsüne tıklayarak çevrilebilecek dillerin listesini görüntüleyebilirler. Listedeki bir dile tıklandığında sitenin içeriği o dile çevrilir.

Google Çeviri bileşeni, sitede "Dil Seç" başlıklı, aşağı ok içeren bir açılır menü gösterir.
Açılır menüye tıklandığında mevcut dillerin listesi görüntülenir.

Bir site çevrildiğinde, mevcut dili onaylamak için sitenin üst kısmında bir Google Çeviri çubuğu görünür. Burada, siteyi farklı bir dile çevirmek üzere tüm dil listesini görüntülemek için dilin yanındaki oka veya sitenin orijinal diline dönmek için &#;Orijinali Göster&#;e tıklayabilirsiniz. Dilleri doğrudan bileşenden de değiştirebilirsiniz.

Bir site bileşen aracılığıyla çevrildiğinde, diller arasında geçiş yapmak için üstte bir çubuk görüntülenir.

Ziyaretçilerinizi Belirli Bir Dil Sürümüne Yönlendirin

Bileşene alternatif olarak, ziyaretçileri sitenizin belirli bir dildeki sürümüne yönlendirmek için bir otomatik çeviri bağlantısı kullanmaktır.

Google Çeviri Bileşeni sitenizde etkinleştirildiğinde, siteyi ilgili dile otomatik olarak çevirmek için site URL&#;nize bir dil kodu ekleyebilirsiniz. Örnek:

  • ?lang=id sayfayı Endonezya diline çevirir
  • ?lang=de sayfayı Almancaya çevirir
  • ?lang=es sayfayı İspanyolcaya çevirir
  • ?lang=fr sayfayı Fransızcaya çevirir
  • ?lang=zh-TW sayfayı Çince &#; Tayvancaya çevirir

Çoğu dilde, dillerin küçük harf olarak iki harfli kısaltmaları işe yarar. Seçtiğiniz dil kodunu bulmak için bu ISO kodları listesini kullanın. Ancak bazı dillerde kısaltmaya yerel ayarın da eklenmesi gerektiğini (örneğin, Çince Tayvanca için ?lang=zh-TW) lütfen unutmayın.

Google Harf Çevirme Aracı Chrome OS uzantısı

Google Harf Çevirme Aracı Chrome OS uzantısı ile Chrome OS'de istediğiniz dilde yazabilirsiniz.

Bu Chrome OS uzantısıyla Google Harf Çevirme Aracı Chrome uzantısı arasındaki önemli farklılıklar:

Özellik Chrome uzantısı Chrome OS uzantısı
Desteklenen platformlar Herhangi bir bilgisayardaki (Windows, Mac, Linux) Chrome tarayıcı Yalnızca Chrome OS bilgisayarlar
Adres çubuğunda (Çok amaçlı adres çubuğu) çalışır mı? Hayır Evet
Çevrimdışı çalışır mı? Hayır Evet

Harf Çevirme Aracı Chromebook'larla birlikte gelir. Chromebook'un 28 veya daha sonraki sürümünü kullanıyorsanız Harf Çevirme Aracı'nı zaten kullanıyorsunuzdur. Aksi takdirde, Chromebook'unuzu yeni sürüme geçirin. Chromium OS kullanıyorsanız Chrome Web Mağazası'ndan Chrome OS uzantısını yükleyin.

Ayarlar → Gelişmiş ayarları göster → Diller'e gidin. "Dil ve giriş ayarları" düğmesini tıklayın. Kullanmak istediğiniz harf çevirme araçlarını seçin. [Dilin yerel dilde adı] ([Dilin Chrome kullanıcı arayüzü dilindeki adı]) ör. हिन्दी (Hintçe) olarak etiketlenmiş giriş yöntemlerinin Harf Çevirme Aracı'nın harf çevirisi türünü gösterdiğine dikkat edin. Harf çevirisi araçları, girişinizi hedef dile fonetik olarak çevirir.

Yapılandırmadan sonra, istediğiniz giriş yöntemine geçin. Başlatıcıda (yani ekranınızın sağ alt bölümündeki bildirim çubuğunda/panelinde) geçerli olarak kullanılan giriş yöntemini (ör. "TR") tıklayın.

Seçilen giriş yöntemlerinin listesi (uzantıdaki harf çevirme araçları dahil) gösterilir. Kullanmak istediğiniz harf çevirme aracını seçin. Yeni bir harf çevirme aracı eklemek için, "Dilleri ve girişi özelleştir" seçeneğini tıklayın.

Artık bir giriş aracı seçtiğinize göre, imleci herhangi bir giriş kutusuna getirip (çok amaçlı adres çubuğu da desteklenir) yazmaya başlayabilirsiniz.

Harf çevirme araçlarının ayrı ayrı kullanımı ile ilgili makaleler:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası