sampiyonlar ligini kazanan turk futbolcu / şampiyonlar ligini kazanan ilk türk futbolcu - ekşi sözlük

Sampiyonlar Ligini Kazanan Turk Futbolcu

sampiyonlar ligini kazanan turk futbolcu

Hakan Çalhanoğlu: 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk olmak istiyorum'

Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, Manchester City ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi finali için açıklamalarda bulundu.

UEFA'nın sitesine konuşan milli futbolcu, final karşılaşması için, "İstanbul'u seviyorum, benim için en güzel şehir İstanbul. Orada olmak için sabırsızlanıyorum ve Türkiye'de oynayacağım için çok mutluyum" sözlerini sarf etti.

"ONA BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM"

Manchester City'den İlkay Gündoğan hakkında görüşlerini aktaran başarılı orta saha oyuncusu, "İlkay Gündoğan, Manchester City'nin kaptanı ve ona büyük saygı duyuyorum. Harika bir oyuncu olmasına rağmen onun için de kolay olmayacak. Benden daha tecrübeli ama onu yenmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

"İLK TÜRK OLMAK İSTİYORUM"

Hakan Çalhanoğlu, sözlerine, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk olmak istiyorum ve bunu İstanbul'da yapmak, bir rüyanın gerçekleşmesi olur" diye devam etti.

"BU KONUDA DÜRÜSTÜM"

Inter'e ezeli rakip Milan'dan geldiği hatırlatılan Hakan Çalhanoğlu, bu konuda ise, "Geldiğim ilk gün herkes bunun benim için kolay bir adım olmadığını biliyordu ama kulüp ve takım arkadaşlarım beni harika karşıladı ve mutlu oldum" şeklinde konuştu.

Hakan Çalhanoğlu, son olarak Şampiyonlar Ligi finali için, "Artık o kadar yakınız ki hayal kurmak çok doğal. Buraya gelebileceğimizi biliyordum, bu konuda dürüstüm" dedi.


interhakan çalhanoğluŞampiyonlar Ligiuefa şampiyonlar ligi

Bu akşam oynanacak olan Şampiyonlar Ligi final maçında iki Türk karşı karşıya gelecek. Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan'ın mücadelesinden hangi futbolcunun zaferle ayrılacağı merakla bekleniyor. Peki daha önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu kimdir? Detaylar haberimizde.

Avrupa'nın en büyüğü bu akşam belli olacak. İngiliz devi Manchester City ile Inter Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaşacak. İki takımda da Türk futbolcu bulunması müsabakanın hikayesini de farklı bir yöne çevirdi. Kupayı müzeisne götüren kulüpteki isim tarihe geçecek. İstanbul'daki final öncesinde bu arenada final oynayan ve mutlu sona ulaşan oyuncular olup olmadığı da merak konusu. Peki, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Türk futbolcu kimdir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Türk futbolcular kimdir?

Şampiyonlar Ligi tarihinde finale çıkan ilk Türk futbolcu, / sezonunda Yıldıray Baştürk olmuştu. O dönem Bayer Leverkusen forması giyen Baştürk, finalde Real Madrid’e kaybettiler.

/ sezonunda Hamit Altıntop ile finale çıkan Bayern Münih, Inter’e yenilerek kupayı alamamıştı. Altıntop, final maçında ilk 11’de görev almıştı.

/ sezonunda Borussia Dortmund forması ile Şampiyonlar Ligi finaline yükselen Nuri Şahin, finalde Bayern Münih'e yenildiler. Şahin, 90+2’de Sven Bender, yerine oyuna dahil olmuştu.

/14 sezonunda Arda Turan’ın formasını giydiği Atlético Madrid, finalde uzatmalara giden maçta Real Madrid’e yenilerek devler ligi kupasını alamamışlardı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır