portre teknikleri / (DOC) Karakalem Portre Çizim Teknikleri | Tamer Karakaya - funduszeue.info

Portre Teknikleri

portre teknikleri

Portre Çizimine Giriş (Herkes İçin)

Portre çizimi şimdiye kadar çoğu öğrenci için görsel derslerinin korkulu rüyası olmuştur. Oysaki portre çizimi kesinlikle abartıldığı kadar zor değildir. Sadece altta yazılı adımların takibi ve sabırla çizilen birkaç deneme ile kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Tabi bir de kendinize inanmanız ve pes etmemeniz gerekli.

Yaşadığımız bu dünyada milyarlarca farklı insan yüzü vardır yani her birimiz kendine özel bir çehreye sahiptir bu da milyonlarca farklı burun, göz, kulak, dudak, kaş vb demektir. Yani çizmeyi denemek için binlerce seçeneğe sahibiz aslında. Neden bir tanesinden denemeye başlamayalım ki?

İnsan yüzünün iki yarısı simetrik olarak düşünülse de aslında bu doğru değildir. Gerek gözler, gerek kaşlar ve hatta burun deliği çoğu zaman ikincisinin tıpa tıp aynısı değildir. Demek istediğim çizdiğiniz portreler de yüz diğer yarısının simetriği olmak zorunda değildir. Fakat ilk çalışmalar genellikle simetriğiymiş gibi düşünülerek yapılır.

Adım Adım Portre Çizimi

İlk olarak çizeceğini suratı belirlemelisiniz. Bunun için hayal gücünüzden mi yararlanacaksınız, internetten mi veya belki de bir fotoğraftan? Ben henüz başlarda önünüze başkası tarafından çizilmiş bir portre koymanızı ve ona bakarak çizmenizi tavsiye ederim. Hem gölgelendirmesi hem de keskin ve belli çizgileriyle işinizi kolaylaştıracaktır.

Çizeceğiniz suratı hangi açıdan çizeceğiniz de önemli bir diğer konu. Yan profilden mi, tam önden mi yoksa ikisinin ortasında bir açıdan mı? Bu seçiminiz resimdeki gölgelendirmelerinizi de etkileyecektir.

İlk adım

Çizeceğiniz yüzü belirledikten sonra artık çizimine başlayabilirsiniz. Çiziminize modelinizin kafa yapısıyla başlarsanız aynı zamanda suratın sınırlarını da çizmiş olursunuz bu da size kolaylık sağlar. Çizdiğiniz taslak boyunca kalem numarasını düşük (HB, H, 2H, 3H)  tutar ve bastırmadan çizerseniz hem yaptığınız yanlışlıklar silindiğinde kağıtta iz bırakmayacaktır hem de yüz hatlarını oturtana kadar size deneme şansı tanıyacaktır.

Modelinizi yeterince gözlemledikten sonra kafa yapısını çizmeye başlayın, bu eskizi oluştururken bolca kılavuz çizgiler kullanmaktan çekinmeyin. Çizdiğiniz kafa yapısının üstünde üç çizgi ile; alnın, burnun&gözlerin ve çenenin & ağzın olduğu bölümleri ayırabilir ve ilerisi için kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz.

İkinci adım

İkinci adımda yine ince uçlu bir kalemle üç bölüme ayırdığınız kafa yapısının üstüne yüz organlarını yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu adım genellikle en önemli ve uzun zaman alan adımdır. Pes etmeden ve sabırla ilerlemeniz oldukça önemlidir. Saçın başlangıcını da bu adımda belirleyebilirsiniz.

reklam

Üçüncü adım

Bu adımda elinizde önceki adımlarda oluşturduğunuz insan suratının detayları eklenir. İnce uçlu kalemle oluşturduğunuz taslağın üzerinde kalem numarasını arttırarak yüz organlarını ve kafayı keskinleştirmelisiniz. Bu adımda kaş, kirpik gibi kıllık yapılar da detaylandırılır. Saçın taslağı da hazırlanabilir.

Son adım

Bu adımda nihayet saçın tellerini ekleyebilirsiniz. Tüm telleri tek tek çizmek yerinde ışığın düşmediği veya çok az düştüğü bölgeleri direkt boyayabilirsiniz. Fakat gerçekçi bir saç olması için kafanın çevresine bağımsız birkaç tel de eklenebilir.

Son olarak kendinize bir ışık kaynağı seçerek suratın gölgelendirmesini (Kendinizi gölgelendirme konusunda geliştirmek istiyorsanız “Karakalem çalışmalarda gölgelendirme yapımı”  adlı yazımıza bakabilirsiniz)  yapabilirsiniz. Bu işlem esnasında burun gibi çıkıntılı organlara ve göz ya da elmacık kemiklerinin altı gibi göçük bölgelere de ayrıca dikkat etmelisiniz. Tabi saçtaki parlak noktaların da ışık kaynağına göre olması gerekli.

Resim Çizimine Başlangıç (Yeni Başlayanlar İçin) tıklayın.

Sulu Boya Teknikleri, Yeni Başlayanlar için Ayrıntılı Rehber

Karakalem Çalışmalarında Gölgelendirme Yapımı


Bu bilgileri kaybetmemek için CTRL + D tuşuna veya URL kısmında yer alan yıldız işaretine tıklayarak sayfaya yer işareti ekleyebilirsiniz.

Karakalem Portrede Oranlar

Aşagıdaki kurs ekranıma tıklayarak sizler için hazırladığım detaylı anlatımlı videolara ulaşfunduszeue.info baştan sona sıfırdan başlayanlar için çok uygun bir kurs kursu ben hazırladım.

                                           RESİM MAZLEMELERİNİ ALDIĞIM WEB SİTESİ                                                 

 

 

karakalem portre

Sevdiklerinize gerçek sanatsal karakalem portrelerini hediye edebilirsiniz.

 

Bu bölümde karakalem portre çizerken nelere dikkat edilmeli,karakalem portre çizimlerinde kullanılan genel teknikler ve örnek çizimleri göreceğiz.

Örnek çizim aşaması ;

CANLI ÇİZİM DERSLERİ 

  funduszeue.info   sitesindeki tüm makaleler izinsiz  kopyalanamaz ,yayınlanamaz,Aynı bilgilerin başka sitelerde görünmesi halinde yasal işlem yapılacaktır. funduszeue.info  

 

 

Karakalem portrelerde çizilen insan başları ,değişiklikler gösterebilir,örneğin yetişkin kafa büyüklüğüyle ,çocuk kafa büyüklükleri farklıdıfunduszeue.info genel olarak kabul görmüş oranlar vardır örneğin,Ön profilden kafa yan kısımların ,kafa yüksekliğe oranı 2/3 tür,aynı şekilde yan profilde de oran 7/8 dir,Aşağıdaki örnek çizimlerde daha da iyi anlıcaksınız.

 

Birde baş kısmını hem ön profilden hem de yan profilden 4 eşit parçaya bölelim ,Bakalım nasıl sonuçlar çıkıyor.

 

Yukarıdaki örnek çizimlerde de çok net bir şekilde görüldüğü gibi,saçların içteki sınır çizgisi ilk çeyrekte kalmakta,orta çizgi orbita yani gözlerin üst sınırından geçmekte,üçüncü çizgi dudak ve burun ortasından geçmektedir . Son çizgi ise çene alt sınırından geçmektedir.Eğer üçüncü ve dördüncü çizginin ortasından bir çizgi çizersek dudak alt sınırından geçmektedir.

 

 

Yukarıdaki örnekte ise dikey olarak beş eşit parçaya böldüğümüz zaman,iki ve üç sağ gözün sınırlarından,üç ve dördüncü çizginin burun delikleri ,burun yan sınırlarından ,dört ve beşinci çizgide sol gözün yan sınırlarından geçfunduszeue.info profilde ise 4 eşit parçaya bölünmüş baş kısmında dört ve beşinci çizginin ortasından bir çizgi çekersek alt dudak sınırı ve burun alt sınırından geçtiğini görürüfunduszeue.infoıca yan profildeki üçüncü çizgi kulak üst sınırından ,uzantısı ise gözlerin üst sınırından geçfunduszeue.info 

  Aşağıdaki örnek çizimdeki aritmetik ve geometrik oranları siz yorumlayınız,   funduszeue.info

 

 

Şekil birdeki çizimde görüldüğü gibi öncelikle gözün alt sınırıyla ,üst sınırının birbirinden farklı olduğunu fark etmek gerek,ondan sonra göz yuvarlağı ve göz merceğini doğru şekilde yerleştirmek için ,göz yuvarlağını dairesel olarak düşünmek gereklidir,Tam ve kusursuz göz için mavi olarak gösterdiğimiz kısım gibi yuvarlağı tam olarak çiziyormuş gibi çizmeliyiz.

Şekil 1

 

Yukarıdaki çizimde ise öncelikle gölge alanları tamamlarken özellikle ışık,parıltılı alanlara asla kalem değmeyecek,ve ışığın bir kaynağı olacak,o kaynaktan yayılma yapacak,işte o zaman minik minik gölgecikler yapılacak,ama ışık kaynağına asla kelem değmesin,çünkü silinse bile ,ilki gibi parlak durmayabilir.Örnektede görüldüğü gibi ,sanki göz merceğinden biri el feneri tutmuş gibi ışık yayılmış. funduszeue.info

Son olarak karakalem portrede göz çiziminde kirpiklerde tamamlanır ve göz kapakları,göz altı torbaları göfunduszeue.info sayede gözün dış kısımlarıda eklenerek göz için taban oluştururlur.

 

Karakalem portrede en zor çizimlerden biri burun çfunduszeue.info çizimlerinde ilk önce dış hatları çok dikkatlice çıkarmak lazım,Karakalem portrede kişiye benzemesini istiyorsak burun kısmına birazcık daha zaman ayırmamız gerekiyor.Dış hatları çıkardıktan sonra öncelikle burun deliklerini belirginleştirir, sonra burun yan kısımları,ve gölgelemeye geçilmelidir.

Karakalem portrede dudak çizerken ,dikkat etmemiz gereken ,genelde alt dudak üst dudaktan kalın ve kırışktıfunduszeue.info dudağın hemen altındaki aydınlık alan dudak çizimlerinde önemlidir.Üst dudağın hemen üstündeki çukur alan muhakkak ortalı olmalıdıfunduszeue.info takdirde çok orantısız bir yüz ifadesi oluşabilir.

   MALZEMELER :Alttaki resimde kalemler çizimden çizime değişfunduszeue.info alttaki takım dağlık ,şelale,ağaç ,bulut çalışmaları için uygun funduszeue.info başka bir çizim yapacağımız zaman kalemler değişir .Ama değişmeyen mutlak olmassa olmazlarda vardıfunduszeue.info silgi,karıştırıcı aşağıda tortilla var, kütük,ama o yoksa, kağıt mendil yeterlidir.Zımpara bu zımparayı iki çeşit funduszeue.infoisi kömürü toz haline getirmek ve bu şekilde çok koyu alanlar elde etmek içfunduszeue.infoıca bu koyu alanlarda silgiyle çok güzel çalışmalar çıkarmak mümkündüfunduszeue.info diğeride kalem uclarını sivrilmede kullanılıfunduszeue.info maket bıçağıyla açtık,daha sonra bu zımparada ucunu iğne gibi sivri hale funduszeue.info zımparadan sonra hemen kağıdı çizmeden ,önce ucunu temizlemek lazım.Çünkü 9b kalemi daha önce sivrilmişsek,şimdide 2b yi sivriltmişsek kalem ucuna 9b tozları gelebilir bunun için ucunu bezle yada kağıt mendille silmek funduszeue.info takdirde lekeler oluşur ,ve buda silinse dahi resim kirliliğine sebep olur.

E. de yazan melanik kalemdir 2b doldurmadır.A karıştırıcı daha önce de belittim heryerde bulunması kolay olmayan bir çizim aracıdıfunduszeue.info nedenle karıştırıcı(KÜTÜK>>Sıkıştırılmış kağıttan yapılmıştır)bulamazsak kağıt mendil de aynı sonuc verecektir .

NOT :Aşağıdaki set manzara çalışmaları için uygun funduszeue.info çalışmada kalemler değişebilir.

Özel günleriniz için çok özel bir hediye verebilirsiniz .Sitemiz üzerinden sipariş menüsüne tıklayın hemen fotoğrafınızı yollayın biz portrenizi çizelim aynı gün kargoya verelim.Türkiyenin neresinde olursanız olun en geç 48 saatte evinizde olsun.

  

 

 

                                TORTİLLİON NE İŞE YARAR NASIL YAPILIR

   Tortillion karıştırma kütüğü funduszeue.info kısa tabirle sıkıştırılmış preslenmiş kağıt funduszeue.infolama dediğimiz teknikte çok işe funduszeue.info anlatmak isteğim aslında tortillionun ne işe yaradığından çok ülkemizin bir çok şehrinde kırtasiyelerde bulunması zor olan bir çizim gereci olduğundan bunu kendi imkanlarımızla nasıl  yapabileceğimizi ve yöntemini açıklamaktır.Eğer yaşadığınız yerde tortillon bulmak kolaysa ,parasal sıkıntınızda yoksa, o zaman sadece teorik olarak bilmeniz funduszeue.info benim bulunduğum şehirde değil; bölgede dahi satılmamaktadır,bu sebeple kendim yapıfunduszeue.infolion kullanmaktaki ana amaç; kısaca çizimlerde kalemle geçtiğimiz alanlarda eğer bu malzemeyle üzerinden geçersek noktasallık ve pütürlü görüntüyü  ortadan kaldırmak ve çizgisel değilde daha gerçekçi görüntüyü yakalamaktıfunduszeue.info uzun anlatmaktansa aşağıda nasıl yapıldığını fotoğraflarla göfunduszeue.info ekliyeceğim sadece şfunduszeue.infoğıdın yoğunluğu,yumuşaklığı değiştikçe verdiği etkide değişfunduszeue.info sonrası size kalmış.KAYNAK : funduszeue.info

Mehmet Emin DOĞAN

funduszeue.info    

 

 

Kullandığımız ölçüler

Farklı kağıt türlerini kullanın.

 

Köşesinde küçük bir kat ile başlayın.  Bir açıda tutun ve bunu yuvarlanma başlamadan önce en az iki kez katlayın.Bu kat asmak için bir süre alır ama oldukça kolaydıfunduszeue.info-kalem

Sonra aynı açıyla ve çok sıkı şekilde

Kalemsi bir görüntü gibi düşünün

yuvarlayın

Burada neredeyse tamamlandı bir.  Bu tortillion sonunda güzel bir araç olduğunu unutmayın.Ne kadar sivri olursa bir o kadarda   karıştırma aracı iyi çalışır.

İşte bitmiş tortillion yapıştırıcı bir bantla keskin kısıma yakın bir yerden yuvarlayarak bantlarsak tek parça halinde durması kolaylaşır.

Burada da üç farklı tipte kağıt kullanarak tortillions yapmıştık.Farklı malzeme türleri deneyin ve size iyi bir sonuç verecektir.

Burada, tortillion karıştırma küçük bir örnek veriyorum. Tortillion nasıl temizlicem diye kara kara düşünmeyin :)zira  kirli bir silgiyle temiz olur.

  funduszeue.info   SİTEDEKİ TÜM İÇERİKLER funduszeue.info   sitesine funduszeue.infoz kopyalanmaz. funduszeue.info

 

iframe width="" height="" src="funduszeue.info" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

karakalem portre ile ilgili aramalar

karakalem portre sipariş

karakalem portre nasıl benzetilir

adım adım karakalem portre çizimi

karakalem portre gölgelendirme

karakalem portre çizim teknikleri pdf

karakalem portre basit

karakalem portre pinterest

karakalem portre örnekleri

karakalem erkek yüzü çizimi

karakalem erkek çizimi kolay

erkek portre

erkek çizimi basit

yakışıklı erkek çizimi

göz çizimi

erkek portre çizimi kolay

karakalem erkek saç çizimi

 

karakalem saç çizimi kolay

saç çizimi adım adım

erkek saç çizimi nasıl yapılır

karakalem çizimleri

 

karakalem erkek yüzü çizimi

erkek çizimi

karakalem erkek çizimi kolay

kulak çizimi

karakalem çizimleri manzara

karakalem çizimleri nasıl yapılır

karakalem çizimleri portre

muhteşem karakalem çizimleri

karakalem çizimleri yeni başlayanlar için

karakalem çizimleri aşk

basit karakalem çizimleri adım adım

karakalem çizimleri kolay insan

çizime yeni başlayanlar için kolay çizimler

karakalem çizimleri yeni başlayanlar için

kolay çizimler adım adım

kolay çizimler nasıl yapılır

 

kolay kadın çizimi

karakalem çizimleri kolay insan

basit çizimler tumblr

at çizimi adım adım

Karakalem Portre ve Resim Dersleri - Dersler. Message. Message Kara Kalem Portre, Portreler, Eskiz, Kurşun Kalem Sanatı, Karakalem Çizimler,. Daha fazla Pinterest'te buse adlı kullanıcının "Portre" panosunu inceleyin.  Kara Kalem Portre, Çizim Fikirleri, Kurşun Kalem Sanatı, Karakalem Çizimler,

"karakalem portre desenleri" panosunu inceleyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.